O kdr çok şeye çok fazla zararlınsonuçlar yazmışlarki insan bildikçe moreli bozuluyor, bundan sonra daha dikkat ederiz. Sağlıkla geçse bitse şu süreç, herşeyi yemeye korkuyorum artıkBende yedim bu hafta hiç bilmiyodum bunu
Hehehe olur böyle vakkalar:))Mailine bir daha baktım da bence de 92 altı derken açlığı kastetmiş. Mail olduğu için ve akşam değeri dediği için ben direk tokluğa yormuşum ama bence de açlık değerini kast etmiş doktor...iletişim böyle birşey :))
Şimdi gördüm, bence de canım yeni farkettim ben de. Aferin sana :))) adam bana önceden ölçümleri verseydi, benim de kafam karışmazdı tabii. Netten bilgi toplamaya çalışıyorum resmenTokluktan ziyade açlıkları begenmıyor canım sanırım doktorun
O kdr çok şeye çok fazla zararlınsonuçlar yazmışlarki insan bildikçe moreli bozuluyor, bundan sonra daha dikkat ederiz. Sağlıkla geçse bitse şu süreç, herşeyi yemeye korkuyorum artık
Bende böle dizileri izlemem ama çukura bakıyorum.son zamanlar saçmalamaya baslasalarda:)) amannn hangi dizi düzgün aslında hiçbirini izlemicenÇukur diye bi dizi var ya hiçte izlemem sevmem öyle diziler eşim izliyo sardı bu akşam bakıyım dedim bi
Benim minik oğlan da baya sevdi dıkşın dıkşınnn diye o da bana salladı tekmeleri vallahi
İyi geceler herkese rahat keyifli uykular inşallah
Ay bi tuhaf oldum öyle 3 ay diyince bi heyecan bastıYaa dimi var hakkaten
Aman kaldı 3 ay bakalım sıkalım dişimizi
Martın sonuyla temmuzun başını saymadım :) 3 ay işteAy bi tuhaf oldum öyle 3 ay diyince bi heyecan bastı
YulselCanım ona bakarsan şekerim 200 e çıksa beni kötü hissetmiyor önemli olan ne hissettiğimizden ziyade vücuda olan zararı 70 altı da gebelikde 95 gebelik dışı normalde 100 üstüde zarar.
Önceki hamileliğimde endokrine gitmiştim. Sorun olmadıgını iyi bile sayıldığını soyledi. Normalde hamile degılken de bir cok kez dahiliye uzmanı görmüştür onlar da hiç bir sorundan bahsetmedi. Kadın dogumcular da hep yuksek seker ve tansıyonun sorun olacagını düşük olmasının bir etkisi olmadıgını cunku bunyemın bu sekılde alıstık oldugu soyluyor hep. Eger genelde normal seyredip birden düşse sorun olabilir belki ama benım hep boyle oldugu için sorun yok canımCanım ona bakarsan şekerim 200 e çıksa beni kötü hissetmiyor önemli olan ne hissettiğimizden ziyade vücuda olan zararı 70 altı da gebelikde 95 gebelik dışı normalde 100 üstüde zarar.
Bazı doktorlar yüzeysel bahsedıyor ya da hızlı hızlı aktarayım derken bosluklar bırakıyor akılda ama ben her zaman doktora guvenırım. Yani ornegın sana tokluk için bile fazla demiş olsa mutlaka bir bildiği vardır. Kilo olabilir bebeğin suyu olabilir vs. Herkes için tek bir dogru olmayabılır kımı zaman bunyedem bunyeye farkedıyor.Takıpte oldugun doktor her zaman her ayrıntıyı goz onunde bulundurur mutlakaŞimdi gördüm, bence de canım yeni farkettim ben de. Aferin sana :))) adam bana önceden ölçümleri verseydi, benim de kafam karışmazdı tabii. Netten bilgi toplamaya çalışıyorum resmen
Benim sezeryan olacak ilki genel olmustu bende herşey yolunda giderse o ana eşlik etmek istiyorum inşallah epidural daha mı mantıklı öyleyse bilemedimGenel anesteziyi direkt eliyorum ben. Çünkü bebeğinin doğumuna ve sonraki bütün süreçlere uyanık şekilde tanıklık etmek yaşamak istiyorum. Bir de belden uyusturulmanin çok avantajı var. Sezeryan sonrası ağrıları hissetmiyorsun ameliyat sonrasında rahat oluyor
Epidural mı spinal ise teknik olarak aynı ufak tefek farkları var
1- ıkisinde farklı dozlarda ilaç veriliyor. Ama ikisi de omuriliğe yapiliyor. Yapılış yeri ve şekli aynı
2- epidural anestezide uyuşmak için 15-20 dk bekleniyor. Spinalde ise iğne olduktan 1-2 dk sonra tamamen uyuşuyorsun
3- ıkisinde de hicbir acı ağrı hissedilmiyo. Sadece epiduralde ufak tefek karnına ve vücuduna dokunuşları hissediyormuşsun. Elini karnina koyunca ne hissediyorsan o. Yanı acı yok. Spinalde bu dokunuşları da hissetmiyorsun
4- epiduralde omuriliginde bir katater oluyor. Ameliyat sonrası ağrın oldukça o katater aracılığıyla seni uyuşturmaya devam ediyorlar tabi sen istersen. Böylece sıfır sancılı bir ameliyat sonrası süreci oluyor. Spinalde ise, tek doz yapiliyor ameliyat oncesinde. Sonrasinda uyusturulma falan yok, sadece serumla agri kesici yapiliyo o kadar. Ama ameliyattan sonra 3-4 saat zaten uyuşukluk devam ettiği için yine faydası oluyor . Uyuşukluk geçince ağrılar başlıyo. Sezeryan sonrası ilk gece adet sancısının 10-15 katı agrım olmuştu yani doğum sancısı gibi. Bunun sebebi ameliyat sonrası verilen rahim toparlayıcı ilâçlardı.
Bazı hastanelerde kombine anestezi yapılıyor. Spinal ve epidural bir arada . Ikisinin de avantajlarından yararlanmış oluyorsun. Konuşmak lazım bunu hastaneyle
Aklıma gelenler bunlar. Yine aklıma başka bisey gelirse yazarim
Benim sezeryan olacak ilki genel olmustu bende herşey yolunda giderse o ana eşlik etmek istiyorum inşallah epidural daha mı mantıklı öyleyse bilemedim
Bu ara ben kahvaltıdan yemek sonra kafam uyuşuyor gibi sersemliyor ve tokken verdiğim kan şekeri degerlerim 70 ve altı çıktı açken normal sersemlemem onunla mi ilgili anlayamadimBu şeker konusunda hiçbir bilgim yoktu ben yalnız doktorumun söylediğini biliyorum, henüz 79un altında açlık ölçemedim insülinden önce de açken hep 79 ve üstü çıkıyor.. tokken de 99un altını hiç görmedim yani benim için tokken 92 görmek mümkün değil çok sıkı diyet ve insüline rağmen, Dr da gidişattan gayet memnun bugün değerleri çok uygun buldu.. cihaza göre de ölçümler değişiyor olabilir mi acaba her Dr farklı bir değer mi veriyor
Uykum kaçtı canım sabaha kadar WC ye gitmemek için direndim kalkınca da hemen geri uyuyamıyorumBu saatte ben haricinde uyanık olan birini görmek ne güzel:))
Ben spinal tercih etmiştim anestezistle görüştükten sonra. Ama uyuşukluk geçince başlayan dayanılmaz ağrıları hissedince keşke epidural olsaydı dedim. Kombine yöntemi de tercih edebilirim
Anestezistle konuşup karar vermek en doğrusu sanırım.
Kaç çıkıyor tansiyonun canımAynen benim de 2 gündür tansiyonum düşüyor açlıktan ama buarada 2 ara öğün yiyorum ben:)) ama tabii ikizlere hamileyiz, acıkıyoruz, ihtiyaç hissediyoruz ve yediklerimizle doymuyoruz:) bir de günde 3 dilim diet ekmek yiyorum ben. Zaten bi o var yani... gerisi yeşillik ve protein. Ara öğünler yoğurt ve meyve
Uykum kaçtı canım sabaha kadar WC ye gitmemek için direndim kalkınca da hemen geri uyuyamıyorumsen neden uyuyamadin
Gulumsettin benideİyi ki de söylemedim canınız çeker falan diye yani
Düşüncesi bile yetiyo bize artık taş olsa yicez
Dün akşam hafif bulantı bende de vardi geçmiş olsun sanada canım aslinda bu hafta daha rahatım WC konudunda eskiye göre daha azaldı rahim yukarı çıktı galiba bacak ağrın niye acabaÇok bulantim oldu gece sürekli uyandim. Bir de huzursuz bacak sendromum hortladı bende bu aralar
Saat 4 de uyandım daha da uyuyamadım. Wc meselesi zaten felaket en az üç kez de onun icin uyaniyorim
HahahaHem de 37 yaşındaa derken canım ??? Ne varmış 37 yaşında bakim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?