2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Bu ara ben kahvaltıdan yemek sonra kafam uyuşuyor gibi sersemliyor ve tokken verdiğim kan şekeri degerlerim 70 ve altı çıktı açken normal sersemlemem onunla mi ilgili anlayamadim
70 altı iyi değil canım öyle bir durumda hemen ağzına şeker yükseltecek birşey at 15 dkka sonra tekrar ölç.

Benim ölçümlerim yemek öncesi ve 2 saat sonrası, açken 95i tokken 120i geçmeyecek.. zaten cihaz uyarı veriyor bu rakamları geçerse kırmızı yanıyor
Normal diabette tokluğun 2. Saati ama gebelikte tokluğun 1. Sasti önemli diye biliyorum. Benim doktorum hep açlık ve 1. Saat ölçümü istiyor daha 2. Saat hiç ölçmedim
Canım ben bu hafta kadındoğumcumu değiştirmek zorunda kaldım, şekerden bahsederken dietimi yaptığımı diyetisyenin ara öğün olarak 3 meyve verdiğini benim hiç yemediğimi ve günde 6 dilim ekmek/ekmek yene geçen seyler verdiğini söylediğimde şekeri olan anneye 3 öğün meyve verilmez dedi ve beni gebelikte şeker üzerineihtisas yapmış bir diyetisyene yolladı, bazı diyetisyenler şekerin gebe için önemini fark edemiyor dedi. Biraz pahalı ama 1 kez giderim neyin ne olduğunu öğrenir bırakırımdiye düşündüm.
Gecebazen felaket bir mide yanmasıyla uyanmak zorunda kalıyorum. Hemen birkaç yudum süt içiyorum, o kaddar iyi geliyor ki. Şekerimi de dengeliyor gbi hissediyorum....
Bana doktorum süt içme pastörize sütle ev yapımı yopurt yap dedi.
Köy peyniriiki açıdan yasak. 1. Taze peynirde brucella olabilir 2. Pastörize olmayan hersey bize toxo yüzünden yasak

Doktora ne zaman gidiyorsun? Ben 2 doktor takipliyim ikiside profesör, dünya bi para ödedim şuana kadar. Perinatologa sırf bu ay 1000tl verdim. Geçen hafta salı k.doğumcum suyumu limitin çok üstünde ölçünce ben güvenemedim birde başka bi doktora gideyim dedim. Kadın alttan baktı ve sende polip var acil perinatolog görsün dedi. Bana kendi perinatologumdan randevu aldı( ben srayınca nisan sonuna rabdevu verşyordu sekreteri) dün gittim ve uzmanın dediği gibi rahim ağzımda 7cm polip çıktı. Gebeliğimin başından beri kahverengi sarı akıntım var diyorum kendi doktorum östrojenden rahim ağzını değiştşrmiş dedi, perinatolog koku kaşıntı olmadığı sürece normal dedi. Ama bu gittiğim kadın polip yapıyor dedi. Ve daha 3 hafta önce ayrıntılımabakan doktor 24. Haftason artık alınmaz dahaerken fark edilseydi almak lazımdı kanama yapar, kanaman olursa erken doğumu göze alarak polip alınır dedi, beynimden kaynar sular döküldü. 2 tane profesör alttan usg yapmalarına ve şikayetimi dememe rağmen bu haftaya kadar göremedi. Üstelik ikiside geçen sene erken doğurup ikizlerimi kaybettiğimi biliyorlar. Tabiki benim yaşadığım nadir bir durum ama içinize sinmeyen birsey olursa lütfen başka görüşte alın.
Günaydın günaydın bugün paso yatıcam hiç kalkmıcam :)) yoksa bu kasık ağrısı geçmiycek benden iyice canımı sıkmaya başladı

Yeşil peynir var bilir misin ona da sakincali diyorlar. Benim canım inanılmaz istiyordu doktora sordum ye hicbir şey olmaz dedi abartma tabi ama nefsini körelt en azından

Maalesef ne kadar güvensekte doktorlarda hata yapabiliyor farklı doktorların fikrini de almak gerek inş sorunsuz devam eder hamileliğin canım

Daha dün doktordaydım canım hiç bir sorun olmadığını söyledi geçen hafta hergün hemen hemen hareketliydim şimdi şu 3 gün dinlenicem yine devam ederse dediğin gibi yapıcam bide magnezyum başladı bakalım .

Bu ara ben kahvaltıdan yemek sonra kafam uyuşuyor gibi sersemliyor ve tokken verdiğim kan şekeri degerlerim 70 ve altı çıktı açken normal sersemlemem onunla mi ilgili anlayamadim
Ben hiç o kadar düşük görmedim canım bilmiyorum, benimki hep yüksek hatta sınırı geçtiğimde gözlerimin önünde küçük kara sinekler dönüyor uyku bastırıyor

Saol canım sürekli bı atıştırmalık moddayim aslında ama anlayamadim
Şöyle birşeyde var canım mesela öğünde şekeri çok yükselticek bişey yedin ekmek çok yedin yada hamurişi kızartma pilav tatlı falan gibi şekeri çok yükseltir sonra 1 veya 2 saat sonra ani düşürür bunada dikkat etmek lazım

Canım yinede işlem yaptiramazdin sanırım riski göze alıp şuanda bebegin ve doğumu riske atan bir durum olurturmuyordur umarım bende doğumdan 6 hafta sonra rahim agziyla ilgili küçük bı operasyon geciricem

Günaydınlar herkese ne cok Doğum konuşmuşsunuz çoğunu okumadım korkuma ne gerek var ya hu böyle alakasız konulara ben de fazla bilmeden Doğuma girmeden yanayım çok araştırınca cok korkarım genel olarak her türlü şeye bilmeden girmek tercihim ben de bugün izinliyim ocağa yemeklerimi koydum öğlen devlet hastanesinde gebe okuluna gideceğim Salı ve Perşembe günleri teorik Cuma da Doğuma yönelik nefes egzersizleri anlatılıyormuş. Kalça ağırlarım baya rahatsız edici egzersiz yapmaya başlamam lazım kendim fizyoterapistim ama cidden insanın kendine hayrı olmuyormuş

Peynir konusunda da köy peyniri değil ama çiğ sütten yapılan peynirler güvenilir değil diye biliyorum. Yani güvendiğiniz bir peynirci kaynar sütten yapıyorsa yiyebilirsiniz. Annem aldığı köy peynirlerini suda kaynatıyor emin değilse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…