2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Canım benim ablam almanyada yaziyo vitamin de kullandı omega 3 falan baya bizim gibi 3 -4 çeşit ilaç kullaniyodu

Ben bu takviyelere karşı onyargiliyim, içerik problemi var çoğunda. Bu yüzden kuzenimin anlattıkları kafamı karıştırdı, normalde başkasının görüşlerinden de kolay kolay etkilenmem

Ama şuan vitaminlere devam etmeyi düşünüyorum. Çünkü benim Kusmalarim hala devam ediyo, vücudum hala besin kaybediyo. Zaten kan değerlerim iyice düştü. Kullanmasam hem vicdan azabı hem de direnç kaybı

Canım bende çıkarıp takma alışkanlığı yok unuturum kaybederim eşiminde tek taktığı mevzu şu yüzüktür bu göbekle evli olduğum belli söyleyip takmamayı düşünüyorum artık
Aslında çok güzel bir alışkanlık mesela biz eve gelir gelmez ikimizde çıkarırız

Canım haklısın normal zamanda bile gerçeği varken kimyasalını almak zararlı ama işte bence hepimizdeki korku. Yani bir sorun çıkarsa bunu hemen ona bağlar vicdan yaparız maalesef.

Benim doktorumda ilaç yanlısı biri değil. Omega kullanmayacakmıyım diyorum haftada 1-2 balık yiyorsan gerek yok kendin pişiremiyorsan haftada 1 konserve yesende olur demişti. Mesela demir ilacı vermedi ama ferritinim düşük nefes darlığım olunca hemoglobinin henüz normal ama nefes darlığım var diyorsan demir takalım dedi bu sefer benim ferritin 11den 700e çıktı çok olmasıda iyi değil. Kendi doktorum hemoglobinin düşmesini bekleyecekti ama ben onu yönlendirmiş oldum. Bizim ülkemizde en iyi doktorada gitsek internette okuduklarımıza daha çok güvendiğimiz için doktorlarıda yanlış yönlendiriyoruz. Geçen sene gebe okulundada aynısı oldu eğer yemene dikkat ediyorsan dışardan takviye almayın bebekler iri doğuyor ve sezeryan olmak zorunda kalıyor, oysa doğumun doğal olması için bebeğin doğumu başlatmasını istiyorlar. Epizyo bile normal doğuma girmiyormuş müdahale olduğu için. Gerçekten doğum bir mucize.
Canım çok sağol hayırlısıyla hepimizinki gelsin inşallah. Bunun abiside 4150 gr doğmuştu alışığım ben iri bebişe
Canım o kiloyla sezeryan mı oldu? Benimkide 10gün önde gidiyor doktorum istemiyor 3-4 gün önde olabilir fazlası değil diyor.

Canım haklısın normal zamanda bile gerçeği varken kimyasalını almak zararlı ama işte bence hepimizdeki korku. Yani bir sorun çıkarsa bunu hemen ona bağlar vicdan yaparız maalesef.

Tabi ki mesela geçen gün bir makale okudum
Annedeki çinko eksikliğinin bebekte otizme kapı araladigi ile ilgili bulgular varmış . Yani vücutta bir eksiklik varsa onu gidermeye bakmak lazım, nelere sebep olabileceğini bilemiyoruz. Ben de bu düşünceyle kullanıyorum bu hamileligimde

Canım bende çıkarıp takma alışkanlığı yok unuturum kaybederim eşiminde tek taktığı mevzu şu yüzüktür bu göbekle evli olduğum belli söyleyip takmamayı düşünüyorum artık
Benim eşimde takıntılı bu konuda, kendi yüzüğünü bana verdi benim yüzüğümü o aldı

Ayy epizyo benim normal doğumdan korkma sebebim
Türkiye de çok uygulanıyor ya. Bizim doktorlar biraz acele ediyo sanki illa bir müdahale yapılıyor doğal akışa

Yine fayda zarar ilişkisi canım
Zaten yediğimiz şeyler hormon besi falan filan yine içerik önemli doktor önerisiyle kullanmak mantıklı inan kendimi parçaladım çocuğun göbek çevresi küçülmüş dediğinde büyük vicdan azabı o yüzden katlanıcaz Bişeylere

Canım ben hamileliğimin başından beri kasaya koydum, bir kere bile takmadım. Önemli olan senin rahatlığın bu dönem..

Canım ben 24. Haftada kontrole gittim 632 gramdı 4 haftada bir gidiyorum
Benim troidler düşük belkide ondan lilo alamadım hızlı çalıştığı için
sağlıklı olalımda canim benim bebeklerimizle beraber. Gerisi booş :))

Ayy epizyo benim normal doğumdan korkma sebebim
Türkiye de çok uygulanıyor ya. Bizim doktorlar biraz acele ediyo sanki illa bir müdahale yapılıyor doğal akışa
Oda eğitimsizlikten, devlet politikaları doğuma sevk ediyor ama sana doula veriyormu? Anneye eğitim yapılıyormu? Yurtdışında kadınlar çatır çatır doğuruyor ama perine masajları duşlar sıcak ped uygulaması aramoterapi pilates topu hareketleri babanın annenin beline masaj yapması odanın loş yapılması odaya 1 kişi hariç kimsenin alınmayıp anneyi strese sokmaması kegel egzersizleri vs yani doğum bir ekip işi. Bu yüzdende epizyo açılma sayısı yurtdışında az. Şimdi ben 9 ay erken doğum tedirginliğiyle yatmışım sonra gel epizyosuz doğurt. Doktorlar makatın yırtılması daha büyük sorun diye gevşememiş perineyi kesmek zorunda kalıyorlar. Ama umut verici olan bazı hastanelerde eğitimlerle epizyosuz 4 kgya yakın bebeklerinde doğduğunu okumak.

Bizim eşler çok benziyo birbirine her konuda
Yoksa seninkide başak mı

Kova canım

Bende yüzükleri 1 ay önce çıkardım takmıyorum. Tansiyonum hep 10/7 ama ellerimde her sabah şişlik oluyor nerdeyse. Bazen gözlerimde de oluyor. Bol su içiyorum. Tuzlu yeme isteği 3 aydan sonra bitti zaten tatlı aseriyorum sürekli ama doktorum bu kadarı normal diyor. Demek ki çok kilo almadım aslında diye seviniyorum bende ama karnim catladiktan sonra kilo alsam ne almasam ne ben zaten depresyonlardayim karnım çok büyüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…