2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
İlk bebegim yaz bebegi biz yenidoğan döneminde altına kısa kollu citcitli badi, üstüne uzun alt üst penye pijama giydirdik. Gece de muslin örtü ile kundak. Havalar daha da ısınınca yaklaşık bir aylığa yakın üstü sadece citcitli kisal kol badi altta uzun ince penye pijama isimizi gördü. Yeni dogan ve 0-3 ay kıyafet çok almayın derim. Daha cok 3-6 ve 6-9 ay kıyafet alin alt ust uzun kollu takim ve citcitli badi şeklinde. Yoksa uzun süre kullanmak mümkün degil. Buyudukce kollarindaki kivirmalari acarsaniz sorun olmaz yaz bebesi efil efil giysin derim. Bir de kıyafet ne kadar coksa o kadar iyi bazen günde 3 kez bile değişim oluyor her gun az kıyafetle makina acmak akıl karı gelmiyor bana. Biriktirip yikama taraftariyim..

Yüzük konusunda da ben son aylar takamamistim. Kilo yüzünden. İs yerinde ince zincire kolye olarak taktım bir süre yüzüğümü, ondan sonra izne ayrıldım zaten o gündür bugündür yüzük takmıyorum evlerde. Çok alıştım böyle, işe başlayınca biraz zorlanacagim..

Canım teşekkür ederim mesajları okudukça biraz daha netleşti kafam

Uzun kollu alt-üst takım alıyim canım ben o zaman. Zaten hastane çıkışı dışında takım almamistim hepsi tek tek satılan ürünlerden aldiklarimin. Teşekkür ederim

Canım saglık ocagında rutin hangi tahlilleri yaptırıyorsun. Biyokimya tam kan sayımı hemoglobin hormon bunların dısında var mı baska. Ben de yarın kan vereyım doktora salı günü gideyim yanımda hazır bulunsun dedim @Meylen

Bende almanyadayim ama bizede vitamin veriliyor magnezyum kullanıyorum folik asit hala kullanıyorum d vit alıyorum demir değerim iyidi diye vermedi daha ama onuda veriyorlar.Hic kafanı karıştırma zararı olsa zaten doktor önermez bence .

Bence de vitaminler o kadar da tü kaka dağil kızlar.Örneğin kalsiyum kullanıyoruz kimbilir kaç bardak sütün yogurdun yerine geçiyor bir hap.Ya da her gun balık yıyemesek de her gun omega hapı alıp desteklıyoruz.Ben mesela yogurt cok sevmıyorum bu hamileliğimde sutle de aram yok kalsıyum hapı olmasa cok kotu hıssederdım. Magnezyum en cok muzda var mesela ama bir magnezyum sasedeki miktarı vucuda almak için kimbilir gunde kac kilo muz yemek lazım. Kabızlıktan ölürüz Her gun gunese cıkamıyoruz cıksak bile ülkemizin konumu bazı aylar yetersiz güneş açısından. Yeşillikten alalım desem bir doz d vitamini için kimbilir kac demet yeşillik yemek lazım. Bence vitaminler velinimet hele ki iştahsız insanlar için ki bu miktarları iştahlı olsak da yemek zor bir günde.

Tam kan sayımı yapılıyor(hemoglabin). Bunun yanında tüm vitamin değerlerine baktırabilirsin
Ayrıca hormon testlerinden tiroid ve şekere de bakılıyor

Tam kan sayımı yapılıyor(hemoglabin). Bunun yanında tüm vitamin değerlerine baktırabilirsin
Ayrıca hormon testlerinden tiroid ve şekere de bakılıyor
Sagol canım. Biyokimya da bakılıyor değil mi magnezyum kalsiyum vs. olan. Bir de acaba d vitamini bakılıyor mu ki. Ona hiç baktırmadım daha

Evet Sukella11 m rapor isteniyor ve belli geçerlilik süresi var her havayolunun kendi politikasına göre. Bide çoğul gebelikte 32, tekil gebeliklerde ise 35. Haftadan sonra kesinlikle uçağa almıyorlar

Kızlar @Meylen küvet işi de halloldu eşim yaşadığı şehirdeki ebebekten aldı sansimiza son 1 tane kalmış şeffaf, o da bize nasip oldu iyi ki dün trendyoldan almamisim

Canım ben geçen hafta uçtum. Gidişte sordular baktılar dönüşte hiç sormadılar. Sen al doktorundan bir haftalık rapor dönüşte de kullanırsın.

Sagol canım. Biyokimya da bakılıyor değil mi magnezyum kalsiyum vs. olan. Bir de acaba d vitamini bakılıyor mu ki. Ona hiç baktırmadım daha

Evet biyokimya testleri de yapılıyor.
D vitamini de dahil bütün vitaminlerine bakıyorlar. Sen doktoruna söyle ne var ne yok bakın de. O sisteme girer :)

Yalnız sabah erkenden git, doktor ilk muayeneye başladığında orada bulun. Çünkü kan alımı sadece sabah yapılıyor ve Labaratuara gönderiliyor. Gün içinde başka saatte kan veremiyorsun, ertesi güne çağırıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…