Şapur şupur öptüler çocuğu 5 kilo makyaj ile yüzlerinde burnunu burnuna dayayıp konuşuyor tükürükler hep çocukta ( Ayyyyyyyyyy yemin ederim öldürücem şimdi gidip hepsiniiiiiiiiiiiiiiiii
Ennnn hassas olduğum nokta yenidoğan bebeğe dokunulması.Öpmek en uç nokta zaten.kendi yeğenlerimi öpmedim ben doya doya 3 aylık oldular.Bebek sevmeyi bilmediğimizden mi yani Pis pis ağızlarıyla pis elleriyle neden dokunurlar ki.Hele ki rujlu dudakla öpmek nedir.Ayyyy sinirim tavan yaptı.Valla ya kaç gündür doğum sonrası stresine girdim.Bu dengesiz insanlar yüzünden hamileliğin tadına varamıyoruz.
Ya ilk oğlumda ağzı burnu şapır şupur akan grip olmuş şaftı kaymış eşimin halası geldi.Neymis oğlumu sevecekmis.Akil var mantık var yani o halde bebek mi sevilir.Oglum uyanmadı Allahtan oturdu oturdu bekledi gitti.Cocuk uykusuz hala uyanmaya niyeti yok zaten sende gripsin eline alıp tutamayacaksin.Iyilesince tekrar beklerim dedim dengesize.
Bozma sinirini stres yapma anne ne kadar rahat mutluysa onlarda öyle oluyormuş simdi sen sıkarsan oda oynamaz.yer değiştirmiştir ne bilim uyuyodur ufaklık.istemeden endişeleniyoruz böyle durumlarda tabi ama yanlış yapıyoruz.
En doğrusunu yaparsın canım o kadar sık değilse bekle durduk yere panik olmamış olursun. Aynen iki farklı hastane iki farklı doktor baktı elle açıklık var dedi. Sonraki doktor kapanmış progestan dan ötürü dedi. Ya gerçekten kapandı ya da panik olmayayım diye öyle söyledi bilmiyorum. İşte eğilme çömelme çok ayakta kalma kendi kişisel bakımlarını yapabilirsin dedi. Sanıyorum banyoyu falan kastetti. Onu da oturarak yapmamı söyledi ki zaten öyle yapıyordum. Mayısın 3 üne kadar düzenli istirahat dedi. 3 Mayıs'ta ki kontrolde eğer bı sıkıntı gorunmezse hayatına devam edebilirsin diycek sanırım. Ben öyle anladım. Sende aynen böyle dikkat et on gün.
Yaklaşık 3 hafta sonra esimin yanına gidiyim diyorum, hem ozlestik hem de bebeğin buyuk ihtiyaçlarını bebek arabasını,, mobilyasını fln alalim diyoruz. Yol 13 saat sürüyor :) surdan şuraya gitmeyen ben 13saati göze aldım nasıl olcak bakalım :)
Yok çok çok sikilirsan haftada 1 gün arabayla çıkabilirsin dedi canım. 3 Mayıs'ta yeniden karar vericek. Evin içinde bile 10 dk ayakta kalsam kasılmalar oluyor korkuyorum işin aslı artık. Belki de normaldir bu kadarı ama ben panik oldum artık.
Geçen bende de aynısı oldu ben panik oldukça daha da azaldı hareketler çocuğun hali yok hareket etmeye bişey oldu diye telaşla doktora gittik doktor herşey yolunda dedikten sonra hareketlendi aaa vurdu hocam dedim eşim bi yandan doktor bi yandan her seferinde aynı şeyi yaşıyoruz der gibi güldüler napim canım ilk çocuğum olacak o kadar. Biraz rahat olmak lazım aslında ama elden gelse keşke
Bozma sinirini stres yapma anne ne kadar rahat mutluysa onlarda öyle oluyormuş simdi sen sıkarsan oda oynamaz.yer değiştirmiştir ne bilim uyuyodur ufaklık.istemeden endişeleniyoruz böyle durumlarda tabi ama yanlış yapıyoruz.
En doğrusunu yaparsın canım o kadar sık değilse bekle durduk yere panik olmamış olursun. Aynen iki farklı hastane iki farklı doktor baktı elle açıklık var dedi. Sonraki doktor kapanmış progestan dan ötürü dedi. Ya gerçekten kapandı ya da panik olmayayım diye öyle söyledi bilmiyorum. İşte eğilme çömelme çok ayakta kalma kendi kişisel bakımlarını yapabilirsin dedi. Sanıyorum banyoyu falan kastetti. Onu da oturarak yapmamı söyledi ki zaten öyle yapıyordum. Mayısın 3 üne kadar düzenli istirahat dedi. 3 Mayıs'ta ki kontrolde eğer bı sıkıntı gorunmezse hayatına devam edebilirsin diycek sanırım. Ben öyle anladım. Sende aynen böyle dikkat et on gün.
Selam herkese..
Keyifli sancısız ağrısız haftasonlarınız olsun
Sonunda oğluma isim seçebildik ve hastane çıkışını yaptırdık biz de. İzmir’e ulaştı bana beklemesi kaldı
Bebişleri görenlere kocaman maşallah, 100’den düştük saymaya devamm