Asker eşi olduğum için canımNeden sen canım
Off çok üzücü
Olaylara gel
Eşimin daha yeni dayısının kızı oldu. İnanılmaz sakin, tatlı, güzel bir kız Allah nazarlardan korusun. Eşimin ailesi biraz egolu ve kendini beğenmiş. 2 teyzesi de sağlıkçı. Hatta biri baya hastane genel müdürü falan. Ama gel gör ki daha 5 günlük bebeği rujlu dudaklarıyla öyle bir öpüyorlar ki, aklımı oynatıyorum sandım. Biz de bebek 6 aylık olana kadar yanakları öpülmez. Ben napıyorsunuz diye söylendikçe, o çok bilmiş kokoş teyzesi daha sert öptüBenim bebeğimi böyle öpemezsiniz haberiniz olsun kıyamet kopar dedim gülerek. Kv dalga geçer gibi alışırsın dedi :) Valla benim yanımda öpemezsiniz dedim tekrar. Kv ve kardeşleri arasında inanılmaz bir bağ var. Her gün birlikteler ve bebek olunca bizden çıkmayacaklar diye ödüm kopuyor. Sabaha kadar kabus gördüm nasıl etkilendiysem :) Gözümü açar açmaz benim kızımı öpemezler diye söylenmeye başladım eşime. O dangalak da ben karışmam kendi aranızda halledin diyor. Ayy deliricem
Yok hastanedeyken ebe beni rahatlatmak için sakin ol canım bak sadece bı tarafın sertleşmiş gibi bişey demişti. Oda kasılma ama önemli olan Sıklığı canım.Anladım canım. Benim bugunlerde komple sertleşiyor kramp da girdi bugun. Doktora yazdım normal yazmıs. Demek ki komple sertleşince kasılma sayılmıyor
Ay durup durup tekrarlıyor :) şimdi iyiyim ama belli olmuyor işte :) kullan sen o ilacı iyi geliyor bı kaç günden sonra.Şimdi iyimisin
Allah sabır versin canım, biz dışardan üzülüyoruzda ateş düştüğü yeri yakıyor. Keşke sen gitmeseydin.Asker eşi olduğum için canım
Çok zordu çok ağladım
Ben de sanki kendimi bildim bileli hamile gibi hissediyorum.Şimdi kaplumbağa gibiyim. Bir 34-35. Haftaları görseydik Allah'ın izniyle. Uzanmakta ayaklarım kalçam falan da tutuluyor hareketsizlikten herhalde. Daha da agirlaşıcaz bir de bebek büyüdükçe. Baskı daha çok olacak herhalde kasiklarda bele falan. Neyse Allah büyük.Bundan sonrası epey zor sanırım. Sabır Allah. Sağ salim bı bitseydi. Hamilelikten önce nasildim acaba sanki hayal gibi kostugum zipladigim günler. Sanki yıllardır hamile ve yaşlı gibiyim.
Kasılmaların sebebi herhangi bir eksiklik degil tendonlarla ilgili olabilir. Gebeliğe bağlı kas bağlarında kasılmalar olabilir. Bunun için basit bir kac egzersiz var ben bu egzersizleri denedigimden beri elimde ve bacağındaki kasılmalar büyük ölçüde azaldi..Benim elime ve bacaklarıma fena kramplar giriyor artık her türlü takviye alıyorum ama yeterli gelmiyor heralde
Canım tam hatırlamıyorum ama o aylarda 6 saate yakın kesintisiz uyuyabilir bebekler. Acıksa uyanır zaten. Her bebeğin mizacı farklı. Yenidoğan dönem hariç ben de uyandırmam mesela...Kızlar dün görümcemle konuşuyordum 4-5 aylık bir oğlu var,elitimin oğlundan bahsediyordu oda 4 aylık erkek bebek akşamları 9 da uyuyormuş sabah 7 ye kadar. Anneside hiç uyandırıp süt vermiyormuş. Ben sasırdım olur mu öyle şey dedim 3 saatte bir uyanıdırp süt vermesi gerekiyor öyle değil mi?
Hmmm,bunu bilmem iyi oldu. Gerçi annemde anlatır hep 5 kardeşiz biz hepimiz hep gece 12 de uyuyup sabah 8 de uyanırmışız hiç kalkmıyormuşuz.Canım tam hatırlamıyorum ama o aylarda 6 saate yakın kesintisiz uyuyabilir bebekler. Acıksa uyanır zaten. Her bebeğin mizacı farklı. Yenidoğan dönem hariç ben de uyandırmam mesela...
4 ay gece beslenmesini kesmek için çok çok erken, ben çocuklarımda 8-9 aydan itibaren doktorumuzun tavsiyesiyle kestim gece beslenmesini su da dahil, uykuları kesintisiz ve uzundu.. dediğim gibi 4 aylık bebek için uzun bir süre ama dr tavsiyesiyle hareket ediyorsa annesi bebek sağlıklı mutluysa bilemeyizKızlar dün görümcemle konuşuyordum 4-5 aylık bir oğlu var,elitimin oğlundan bahsediyordu oda 4 aylık erkek bebek akşamları 9 da uyuyormuş sabah 7 ye kadar. Anneside hiç uyandırıp süt vermiyormuş. Ben sasırdım olur mu öyle şey dedim 3 saatte bir uyanıdırp süt vermesi gerekiyor öyle değil mi?
Bana da erken geldi ne yalan söyleyeyim. Ben bilmiyorum eltim ama hiç yan yana gelmedik pek tanımam ama doktorun tavsiye ile değil hatta emzirmedi sırtım agriyor demis4 ay gece beslenmesini kesmek için çok çok erken, ben çocuklarımda 8-9 aydan itibaren doktorumuzun tavsiyesiyle kestim gece beslenmesini su da dahil, uykuları kesintisiz ve uzundu.. dediğim gibi 4 aylık bebek için uzun bir süre ama dr tavsiyesiyle hareket ediyorsa annesi bebek sağlıklı mutluysa bilemeyiz
Kızlar dün görümcemle konuşuyordum 4-5 aylık bir oğlu var,elitimin oğlundan bahsediyordu oda 4 aylık erkek bebek akşamları 9 da uyuyormuş sabah 7 ye kadar. Anneside hiç uyandırıp süt vermiyormuş. Ben sasırdım olur mu öyle şey dedim 3 saatte bir uyanıdırp süt vermesi gerekiyor öyle değil mi?
Anladım ilk defa anne olacağım için pek bilmiyorum. Doktorlardan duyduğum kadarıni biliyorum yada okuduğum kadariyla ama olabiliyormuş bunu ögrendim. SağolHer bebek farklı canım. Benim kız da uyanmazdı. Kolikti. Ağlar ağlar, gün içinde ve akşam saatinde beslenir. Ama gece emzirmeye kalk, uyanmaz emmezdi. Denedik olmadı. Bıraktık. Derin ve güzel uyuyordu. Oğlum ise en uzun 4 saat uyuyordu. O gece emmeye uyanırdı. Mizaç diyelim..
Kuzum yine de bilemiyorum, araştırmak lazım. Tam hatırlamıyorum yine de. Zaten benim bebiş sabaha doğru sık uyandırdı. Uyandırma gibi bir durumum olmadı. Kendi uyanırdı..Hmmm,bunu bilmem iyi oldu. Gerçi annemde anlatır hep 5 kardeşiz biz hepimiz hep gece 12 de uyuyup sabah 8 de uyanırmışız hiç kalkmıyormuşuz.
Doğunca zaten buna kendisi karar verir bakalım nasıl bir bebek olacakKuzum yine de bilemiyorum, araştırmak lazım. Tam hatırlamıyorum yine de. Zaten benim bebiş sabaha doğru sık uyandırdı. Uyandırma gibi bir durumum olmadı. Kendi uyanırdı..
Her bebek farklı. Bakalım bizim bu bebekler nasıl huyları olacak görüp ogrenicez inşallah:)Benim kızımda uyanmazdı canım ama geç uyuyordu gece uykusunu asla da değiştiremedim bunu
Hala aynı 11 yaşında sabah 7 de kalkıyo yine 23 den önce uyumuyor
Bebekken de beslenmek için uyanmazdı
Evet oluyor bazen. Kac haftalıksın? Bide bebekten bebeğe değişiyor zaten bu durum.Kızlar sizin de bebişin az hareket ettiği günler oluyor mu? Normalde bayağı hareketli ama yine de sorayım dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?