- 11 Ekim 2018
- 455
- 656
- 53
- 30
Evet susmaz buna bende inanıyorum. Ama ne bileyim Bi garip oldum. Hiç beklemediğim Bi anda beklemediğim birşey olunca bakalım kısmet artık evde de hiç zaman geçmez ki şimdi banaBen de patronun gibi davranmıştım bir çalışanımıza. Telefonun bir süre susmaz ama dinlenirsin. Gerekirse haftada 1-2 gidersin bi kaç saat. Ama bence güzel imkan
Bende de venöz yetmezlik var varis çorabı giyiyorum doktorum sezeryan demedi, o gün gelsin duruma göre bakacağız demişti.
-Bir sabahlık,bir gecelik.
-2 takım pamuklu pijama
-Rahat bir çift terlik koy.Mümkünse kullanıp atabileceğin.Hastanede giyildiği için normalde kullanmak pek sağlıklı değil.
-Ben çok aşırı terlemistim doğum sonrası sık sık çamaşır değiştim.O nedenle 5-6 tane atlet hastaneden çıkarken giymek için bir sutyen ve külot. (Külot ped kullandığım için külota,emzirme atleti kullandığım için de sütyene gerek olmamıştı hastanede.Sütyen ve külot illaki kullanırım dersen 3-4 tane koy her birinden.
-Yine hastaneden çıkarken giymek için rahat bir elbise.Önü düğmeli emzirmeye elverişli.
-Çorap 2 çift.
-Göğüs ucu kremi
-Tarak,dişş macunu,fırça,
-Duş alırsanız Şampuan,sabun,banyo havlusu,bornoz
-2 adet el-yüz havlusu
-Deodorant
-Makyaj yapıyorsanız makyaj malzemesi
-Kapalı isen 3-4 adet pamuklu eşarp.Açiksan saçını toplu tutacak toka taç bant vs.Çünku çok terleniyor.Ki yazın ortasında doğum yapicaz.
-Su ısıtıcı(sezeryan olduğum için neskafe içtim 2 saate bir baş ağrısı olmasın diye.Ondan mi bilmiyorum hiç baş ağrım olmadı.Ve ziyaretçilere de kahve,bitki çayı vs ikram etmiştik.)
-Kirli kıyafetlerini ve ziyarete gelenlerin getirdiklerini koymak için 3-4 tane alışveriş torbası.
Bebek için;
-Bir takım 10 lu,2 takım 5 li hastane çıkışı
-3 adet alt üst pamuklu takım
-2-3 çift çorap ve eldiven
-2 adet penye pamuklu sapka (benim oglusum un kafa yapısı büyük olduğu için hastane çıkışı şapkaları dar gelmişti. )
-Hariçten 2 adet pamuklu penye battaniye
-saf pamuk ve su iceren ıslak mendil
-bir paket yenidoğan göbek bağı oyuntulu bebek bezi
-Müslin ağız bezi 4-5 tane
-Bebek temizleme pamuğu bir paket (Bebeğin altını yüzünü boynunu hastanede ve evde su ve pamukla temizlemistim ilk 1-2 ay)
-Pişik kremi
-Kullan at alt açma 4-5 adet
-Bir adet küçük boy cam biberon,alıştırmak istiyorsanız bir adet emzik.(Bu bebeğimde emzik,biberon,mama goturmeyecegim ama yine de fikir olsun size)
-Bir paket yeni doğan için mama
-Hastaneden çıkarken bebeği taşımak için puset.
Aklıma gelenler bunlar.Kesin unuttuğum şeyler vardır.Baska tecrübeli arkadaşlar tamamlayabilir
Ben maltofer kullanıyorum günde iki defa. Hiç kabızlık yapmadı ama kanım hiç yukselmemis. Doktor gyno Ferro sanol ile değiştirdi. Ferro sanol daha etkili dedi. Ama kullanmaya korkuyorum kabızlık bulantı yapıyor falan dediler. Maltofer içiyorum yine elimde kalanları bitireyim.Günaydın kızlar. Demir hapı kabızlık yaptı Gyno ferro sanol kullanıyorum. Sizler ne kullanıyorsunuz?
-Bir sabahlık,bir gecelik.
-2 takım pamuklu pijama
-Rahat bir çift terlik koy.Mümkünse kullanıp atabileceğin.Hastanede giyildiği için normalde kullanmak pek sağlıklı değil.
-Ben çok aşırı terlemistim doğum sonrası sık sık çamaşır değiştim.O nedenle 5-6 tane atlet hastaneden çıkarken giymek için bir sutyen ve külot. (Külot ped kullandığım için külota,emzirme atleti kullandığım için de sütyene gerek olmamıştı hastanede.Sütyen ve külot illaki kullanırım dersen 3-4 tane koy her birinden.
-Yine hastaneden çıkarken giymek için rahat bir elbise.Önü düğmeli emzirmeye elverişli.
-Çorap 2 çift.
-Göğüs ucu kremi
-Tarak,dişş macunu,fırça,
-Duş alırsanız Şampuan,sabun,banyo havlusu,bornoz
-2 adet el-yüz havlusu
-Deodorant
-Makyaj yapıyorsanız makyaj malzemesi
-Kapalı isen 3-4 adet pamuklu eşarp.Açiksan saçını toplu tutacak toka taç bant vs.Çünku çok terleniyor.Ki yazın ortasında doğum yapicaz.
-Su ısıtıcı(sezeryan olduğum için neskafe içtim 2 saate bir baş ağrısı olmasın diye.Ondan mi bilmiyorum hiç baş ağrım olmadı.Ve ziyaretçilere de kahve,bitki çayı vs ikram etmiştik.)
-Kirli kıyafetlerini ve ziyarete gelenlerin getirdiklerini koymak için 3-4 tane alışveriş torbası.
Bebek için;
-Bir takım 10 lu,2 takım 5 li hastane çıkışı
-3 adet alt üst pamuklu takım
-2-3 çift çorap ve eldiven
-2 adet penye pamuklu sapka (benim oglusum un kafa yapısı büyük olduğu için hastane çıkışı şapkaları dar gelmişti. )
-Hariçten 2 adet pamuklu penye battaniye
-saf pamuk ve su iceren ıslak mendil
-bir paket yenidoğan göbek bağı oyuntulu bebek bezi
-Müslin ağız bezi 4-5 tane
-Bebek temizleme pamuğu bir paket (Bebeğin altını yüzünü boynunu hastanede ve evde su ve pamukla temizlemistim ilk 1-2 ay)
-Pişik kremi
-Kullan at alt açma 4-5 adet
-Bir adet küçük boy cam biberon,alıştırmak istiyorsanız bir adet emzik.(Bu bebeğimde emzik,biberon,mama goturmeyecegim ama yine de fikir olsun size)
-Bir paket yeni doğan için mama
-Hastaneden çıkarken bebeği taşımak için puset.
Aklıma gelenler bunlar.Kesin unuttuğum şeyler vardır.Baska tecrübeli arkadaşlar tamamlayabilir
Canım 3 gün önce bende öyle uyanmıştım, günde 3 kere sıcak su, bal ve limonu karıştırıp içtim, şuan şükür daha iyiyim, dene derimGünaydın kızlar
Boğazım batmaya başladı eşim hastalığını bana devrediyor sanırım
Günaydın sende kimsin ,yenilerden mi hoşgeldinGünaydın
Selam kızlar sizde de uykusuzluk sorunu başladı mi ? Gece bebiş tekmeleye tekmeleye bi hal oldu
Bende iki yıl önce 23 haftalık bebeğimi kaybettim tedavi terapi gördüm ama geçen hafta kayinpederim vefat etti ara ara atak haline geliyorum nefes alamıyorum sanıyorum belki alarjik bünyeli olduğumdan polenlerden belki bebeğin baskısından ama öyle olduğumda atak haline geliyorumBanada gebe okulunda öyle demişlerdi artık önceden çatı muayenesi yok diye.
Ablam doğum yaptığımda; baş pozisyon ve iri kalçalıydı sorun yoktu. 7-8 saat sancı çekti 2 kere epidural anestezi oldu serviks anca 6cm açıldı, bebek doğuma zorlanmaktan anne karnında kakasını yaptı, strese girdi birde ablama genel anestezi verip acil sezeryana aldılar. Ablam 40. Günlük olunca muayeneye bile gitmedi, doğum sonu depresyona girdi (birazda başındaki kv faktörü) annem aldı yanına götürdü 3 ay baktı toparladı. Ve doğum psikolojisinden dolayı 2. Çocuğu yapmadı yeğenim 10 yaşında. Hep derki şimdiki aklım olsa baktı açılmıyor yavaş ilerliyor hiç dememez çantamı alır sezeryanımı olurdum. Doğumsonrası dayak yemiş gibiydi. 2 gün önce kız kardeşim dolu yaptı çocuğun suyu azalmıştı 1 cm açıklığı ve kasılmaları yoktu. Doktoru suni sancıyla normali deneyebiliriz ama bebeğin suyun az strese sokmak istemiyorum dedi karar için onları bekledi. Kardeşimde sezeryan kararı aldı, oysa normal doğsun diye duşlar masajlar yürüyüşler ve egzersizler bile yaptı 1cm anca açıklığı vardı. Şimdi kardeşim sanki hiç sezeryan olmamış gibi toparladı. Ablamın çocuğu 3750 doğdu küveze girdi solunum sokıntısı için, kardeşiminki 2500 anneyanına verildi hemen. Doğum tamamen kısmet işi, şans. Allah en hayırlısını nasip etsin bebek ve anne için.
Canım 40 gün önce arkadaşımı vajinismus nedeniyle doktoru direk sezeryana aldı. Arkadaşımda ben muayenede bile kasılıyorum hayatta normal doğuramazdım dedi. Ama bence herşey yolundaysa normal doğum düşünülmeli.
Canım tek taraflı toplanmaysa sorun yok. Eğer iki tarafta aynı anda toplanıyorsa erken doğum kasılmasıymış.
Ben doktorumun muayenehanesinden bi gebeyle tanıştım oda benim gibi erken doğumla bebeğini kaybetmişti. Bu gebeliğinde de 2 günde 1 acile gidiyormuş doğuruyormuyum diye doktorum psikiyatriye yollamış ve antidepresan başlanmış. Sanırım gerekli durumlarda kullanılıyor.
Benimde bundan sonra öyle olur heraldeBenim 2 haftada bire indi
Canım kurufasulyedenmis heralde2 gün önce bende de oldu, üşütmüşüm meğerse gece çıktı acısı amaKuru fasulyeden de olabilir,Pazartesiye az kaldı, devam ederse ve çok rahatsız ederse git ama diğer türlü bence gerek yok strese girmeye
Heralde bu haftalarda yalancı sancılar baslmaisti belki hatırlayamadım ama doğum sancısı gelince zaten anlıyorsun durmuyor fark ediyorsun canımBende de arda gun icinde oluyor ama kisa suruyor. Max 10 falandir sonea farketmeden gwciyor. Ben normal oldugunu dusunuyorum.
Çok güzel ya. Cıvıl cıvıl insanın içi açılıyorKızlar perdemi değşştirdim nasıl
Canım anlamadım tam iki tarafta toplanması nasıl yani misal başı solda ayakları sağda falan mıBanada gebe okulunda öyle demişlerdi artık önceden çatı muayenesi yok diye.
Ablam doğum yaptığımda; baş pozisyon ve iri kalçalıydı sorun yoktu. 7-8 saat sancı çekti 2 kere epidural anestezi oldu serviks anca 6cm açıldı, bebek doğuma zorlanmaktan anne karnında kakasını yaptı, strese girdi birde ablama genel anestezi verip acil sezeryana aldılar. Ablam 40. Günlük olunca muayeneye bile gitmedi, doğum sonu depresyona girdi (birazda başındaki kv faktörü) annem aldı yanına götürdü 3 ay baktı toparladı. Ve doğum psikolojisinden dolayı 2. Çocuğu yapmadı yeğenim 10 yaşında. Hep derki şimdiki aklım olsa baktı açılmıyor yavaş ilerliyor hiç dememez çantamı alır sezeryanımı olurdum. Doğumsonrası dayak yemiş gibiydi. 2 gün önce kız kardeşim dolu yaptı çocuğun suyu azalmıştı 1 cm açıklığı ve kasılmaları yoktu. Doktoru suni sancıyla normali deneyebiliriz ama bebeğin suyun az strese sokmak istemiyorum dedi karar için onları bekledi. Kardeşimde sezeryan kararı aldı, oysa normal doğsun diye duşlar masajlar yürüyüşler ve egzersizler bile yaptı 1cm anca açıklığı vardı. Şimdi kardeşim sanki hiç sezeryan olmamış gibi toparladı. Ablamın çocuğu 3750 doğdu küveze girdi solunum sokıntısı için, kardeşiminki 2500 anneyanına verildi hemen. Doğum tamamen kısmet işi, şans. Allah en hayırlısını nasip etsin bebek ve anne için.
Canım 40 gün önce arkadaşımı vajinismus nedeniyle doktoru direk sezeryana aldı. Arkadaşımda ben muayenede bile kasılıyorum hayatta normal doğuramazdım dedi. Ama bence herşey yolundaysa normal doğum düşünülmeli.
Canım tek taraflı toplanmaysa sorun yok. Eğer iki tarafta aynı anda toplanıyorsa erken doğum kasılmasıymış.
Ben doktorumun muayenehanesinden bi gebeyle tanıştım oda benim gibi erken doğumla bebeğini kaybetmişti. Bu gebeliğinde de 2 günde 1 acile gidiyormuş doğuruyormuyum diye doktorum psikiyatriye yollamış ve antidepresan başlanmış. Sanırım gerekli durumlarda kullanılıyor.
Şu çiğ balık kokusu insanı tiksindirir ya hani, beni tam tersi acıktırıyorselam kızlar balık muhabbeti olmuş
ben hamile kaldığımdan beri belki 2 belki 3 kere anca yemişimdir onuda annem yaptı çağırdı
kokusundan tiksindim sanki
doğumdan sonra yiyebilirmiyim yine bilmiyorum
Canım tam bir bilgim yok, nasıl bildi onu da bilmiyorum ama önce ki doktoruma senin kız uzun olacak dediğinde doğurmam zor olmaz mı demiştim. Çatın çok müsait hiç sanmıyorum dedi. Alttan da muayene etmedi üstelik. Ultrason ile anlayabiliyorlar sanırım. Bir sorsana gittiğinde doktorunaTamam kendi gelme zamanını belirliyor elbette ama kendi adıma konuşayım sürprizleri sevmiyorum son ana kadar normal denilip Allah korusun Bişeyler ters gidince sezeryana alınmak değil ama benim bahsettiğim o an bebeğim önemli can acısı umrumda olmaz
Normalse normal sezeryansa sezeryan doğum elbette Bi tercih değil planlı olcak bişey değil örnek veriyorum çatım darsa ben bunu önceden bileyim istiyorum sadece o kadar onu merak etmiştim canım
Son anda benim doğumum başladı açıklık oldu 5 cm saatlerce sancı çektim bana çatın dar derlerse o zaman sinirlenirim bilmiyorum anlatabildim mi demek istediğimi
Yoksa sağlıkla gelsinde bebeğim nasıl isterse öyle gelsin umrumda değil canım
ama daha erken değil mi yaEvet. Net.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?