By byEmredersiniz Pelin hanım tabi ne demek dur gülücük de koyalım laf soktuğumuz belli olsunkimse bana şöyle yapamaz böyle yapamaz diye efelenip arkasından insanlara emir verircesine konusmak Ok kib bye
Canım resmen mesajın beni sakinleştirdi, öyle güzel anlatmışsın ki hissettiklerimi. Herkesin mesaj grçmişi açık allahtan, tek tek alıntılamadım. Sen beni durdurdun. Öpüyorum.Geçenlerde gelişiminin geriden geldiğini söylediğinde doktor ben de cok endişelenmiştim burda yazmıstım aynı durumu yasayan arkadaslar ıyı beslenınce aranın kapandıgını kendılerının de yasadıgını söyleyerek beni rahatlatmıslardı gercekten içim içimi yemeden sakince birdahaki kontrolu beklemiştim
Şimdi bu konuya gelecek olursak, evet şeker yuzunden iri olmasının istenmeyen bir durum oldugunu anneyı endişelendirdigini biliyoruz sizler de bunlarla ilgili kaygılarınızı yazarsınız herkes destek olur , ama ben de bi kac haftadır sanki bu kilo muhabbetının fazla sıktıgını göruyorum haftasıyla uyumlu olup olmadıgını takvımım uygulamasından kontrol ediyoruz Ama bu algı yinede var sanırım bazılarımızda cok kılolu demek annenın basarısı ya da basarısızlıgı. Açıkcası ben cok takılmıyorum kiloya kardesımden tecrubelıyız cok zayıf dogdu ama 1.80 su an sıkıntımız sadece gelişimden dolayı acaba erken mı alınır bebeklerimiz dıye burda uzuntumuzu paylaşıtık
Siz de iri olmasından yana endise paylastınız hergun aynı seyleri aynı kişilerin sureklı soylemesı bence bunu hissettiren
Ama asıl AYIP olan konu ; aylardır burda yazıyoruz herkesın herseyını tebrık eden kendı cocuguymus gibi ilgi gösteren ve iyi niyeti taaa burdan hissedilen Saryamarya ya fesatlanıyo demek ayıp olmadı mı? Kım baska cocuk kılo alıyo dıye fesatlanır mutlulugundan mutsuz olur demekki bakın bilincinizde bu var benim cocugum önde demekki kıskanılıyor arkadaslar daha doğmamıs cocuklar uzerınden bunlar cok yersiz herbiri farklı alanlarda cok basarılı olack bazı alanlarda basarısız olacak anneliği tatmıs hangi kadın bir baskasının cıcugunun kötü olmasını ister . Bence bayram öncesi lütfen tartısma ortamını güzelce anlasarak kapatalım empati yapalım kimse üzülmesin
Doğumdan sonra ilk işimiz çocuğun herbiryerini vidikleyip burada tespitlerimizi sunmak olacak bakalım böyle birşey var mıymış yokmuymuşYa bende kirmizi dut yedim ve bacağımı kaşıdım. Inş birşey olmaz
Seni Seviyorum DostummOrtaya konuşuyorum.. Bence biraz Pelin'e haksızlık edildi. Buraya her bebegim ıri yazdığında, içimden inşallah geç gelir dedim.. Mesela bende çok şükür şeker yok ve şeker hastalığı oldukça fazla fazla konuşuldu. Şekeri olmayan bizler de hep kilodan yediğimiz ictigimizden bahsettik. 1 kez bile ya kardeşim canımız istiyor niye nispet yapıyorsunuz gibi bir tepki gelmedi. Herkesin olgunluğuna, anlayisina saglik.. Pelin biraz cadı kabul, cevapları da sert olur. Ama kızlar empati yoksunluğu yapmayın lütfen. Herkes kendi yaşadığını biliyor. Bak @Tazegelin33 annem gelecek diye dert yanıyor. Ben ise annem yanımda olamayacak diye sürekli ağlıyorum. Ona nasıl kızarım... Tepki verenlerin iyi niyetlerinden şüphem yok, anlık patlama diye düşünüyorum. . Hepinize iyi bayramlar güzel hanımlar ❤
Nst de sancin mi çıktı canimMinik minik doğum kasılmaları başlamış dedi doktor :) ay heyecan yaptım :) dikkat et bolca dinlen henüz artmasını istemeyiz dedi
Ben durup durup kilosunu kendi kendime söylesem tamam bana arkadaşlar durumla ilgili soru sorduklarında belirttim takvimi geri çektim neden dediler yazdım neden sezer yan dediler durumu anlatmak için yazdım durup durup biliyomusunuz benim bebeğim çok iri çok iyi kilosu harika yazmadım ki hep şikayetlerimi belirtirken yazdım.bununla övünmedim kaldıki övünebilirim sende benim adıma sevin ne olur? Bende senin için endişeleneyim mesela ne olur? Yeri gelicek başkası adına sevincez yeri gelicek üzülücez benim bebeğim iriyken onunkinin kilosu iyimiş neden yazıyor diyebilirmiyim? 50 kere yazsın 100 kere yazsın buna neden sinir olayım? O kişinin mesajları hoşuma gitmiyorsa okumam ona yazmam olur biter ama onu yeter artık diye suclayamam.neyse birbirimizi üzmeyelimBu olayı neden kişiselleştirdiniz anlamadım. Ben her birinizin yazdığı mesaja kıymet verip tek tek okuyorum. Son 2-3 haftadır sürekli kilo konuşan ben miyim biraz empati i kurun dedim. Pişman da değilim, hiç kimsenin çocuğu için fesatanmadım yapmam da el insaf. Daha ağır konuşmayacağım.
Öyle canım hepimizin sağlıkla gelsin inşallah hepimiz hamileyiz hepimizin birbirimizi anlaması lazım burdakiler anlamıcaksa halimizden kim anlıycak.Benim oğlum kilolu doğdu ama asla kilolu bir çocuk olmadı. Ilk zamanlar bir kulağında işitme olmadığı söylendi, kalbinde üfürüm var dendi. Çok şükür 2 yaşına kadar üfürüm de geçti. Kulağında da bir problem yokmuş anlaşıldı. Ama ne uykusuz günler yaşadım üzüntüden iri bebek demek sağlıklı bebek demek değil aynen
Burada sadece gelişimini paylaşıyor herkes ve kimsenin problem yasamamasi için dua ediyorum. Önemli olan esas doğum sonrası bir sıkıntıları olmasın inş. Oyuzden nolur kimse birbirine kızmasın.
Bayram öncesi kalpler kırılmasın.
Amin inşallah tabiki illa öyle olucak diye birşey yok her türlü riskli sadece hem yine diyorum ben inanıyorum ve biliyorum hepimizin bebeği gayet sağlıklı olucak herkez bunu bilsin buna inansın ALlahın izniyleŞimdide olay başka biyere döndü
Kilolu her bebek hastalikli olucakmiş gibi konuşmalar başladı
Konu kapansın en iyisi
Allah hepimizin evlatlarini zayif veya kilolu saglikla kucagimiza alıp büyütmeyi nasip etsin inşallah
Benim eşim iznini o haftaya aldıDoğum sonrası en az bir hafta yalnız kalmak istemeyin bence arkadaşlar. Hem hamilelik hem de doğum yorgunluğundan sonra yemeğin çayın hazır olması evin temizlenmesi ne bileyim biraz uyku çok önemli :)
Sakin kalalım zaten hamişiz biz koca göbekliii hamişler ordusuCanım resmen mesajın beni sakinleştirdi, öyle güzel anlatmışsın ki hissettiklerimi. Herkesin mesaj grçmişi açık allahtan, tek tek alıntılamadım. Sen beni durdurdun. Öpüyorum.
Benim evde 2+1 annem babamla gelecek. Arada erkek kardeşim gelecek. Kayinvalidede uzakta allahtan o gelip gorumcemde kalacak. Birde oğlumun odasını da ayirmistim. Bende sıcak evde kalabalıkta kafayı yemem inş diyorum...Benim eşim iznini o haftaya aldı
Çok içim rahat bu yüzden annemde kalır bikaç gün
Evimiz çok ufak o yüzden bende kalabalık istemiyorum açıkçası
Kardeşim doğuma gelirim abla dedi ama 2 yaşında bebeği var vallahi gelmese daha iyi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?