kesinlikle katılıyorum. İki evladın ikiside ayrı ve özel bence ve öylşe de davranılmalı. biri küsecek diye diğerine farklı davranmak bence yanlış her yaşta . Birde yeri gelmişken son zamanlarda bir furya çıkmış ' elif geldi zeynep abla oldu' falan gibi. ya yeni doğan her bebek özel bence kendi i.inde değerlendirilmeli yeni doğmuş hayata yeni gözlerini açmış sen neden hemen araya ablayı abiyi sıkıştırıyorsun. belkide ben yanlış düşünüyorum bilemem. :)Ben buna pek katılmıyorum
Aileye yeni biri katılıyor ve herkesin bu yeniliği benimsemeye kabullenmeye ihtiyacı var. Bebeği çocuğun yanında sevmemek çocuğun kardeşini sahiplenmesini ve onu hayatının bir parçası haline getirmesini zorlaştırır
Olabildiğince normal davranma taraftarıyım. Kardeşin ilgiye çok ihtiyacı olacak. İlk aylarda anne bebeğe çok vakit ayırmak zorunda kalacak. Ben kızıma şimdiden bunları anlatıyorum. "Seni çok seviyorum ve bu asla değişmeyecek. Sen şimdi tek başına yemek yiyebiliyorsun ama kardeşin yiyemeyecek, tuvalete gidebiliyosun, yürüyüp istediğin yere ulaşabiliyorsun ama kardeşin bunları yapamayacak. O yüzden o bunları yapacak yaşa gelene kadar ona yardım etmeliyiz. Seni de bu şekilde büyüttük" gibi telkinler veriyorum. O da "ben de yardım edicem kardeşime" diyo :)
Tabi benim kızım neredeyse 7 yaşını dolduracak. Her şeyi kolaylıkla anlamlandırabiliyor. Yaşa göre en doğrusunu, olması gerekeni anlatmak lazım bence
Bebeği çocuğun yanında sevmemek bebeği yok saymak gibi oluyor. Bu her iki çocuk açısından da doğru değil
evet hala almadımCanım eğer hala almamışsan çift yönlü almalısın bence. Rüzgarlığı her zaman kullanamazsın bebek istemeye bilir rahatsız olabilir ya da sen bebeği görmek isteyebilirsin o seni görmek isteyebilir güneş çarpar karşıdan rüzgar eser vs
ya kızlar doğuruyor bizim hala emzik yokDDD kauçuk uçlu bir tane almak istiyorum ne aldınız kızlar ? birde ben hala hastane çantası yapmadım bendeki rahatlıkta kimse de yok
demiE bi zahmet yap artık ayol ben bile yaptım bu rahatlığıma rağmen
EMzik ben kızımda kullanmadım, bunda da kullanmayacağım. Biberon da almamıştım, yine almadım
Baktım ki ihtiyaç oluyor, o zaman alırım artık
bende o model, seviyordum keşke çift yönlü olsaydı tadından yenmezdi ama gayet sakin tavırlı olan teyzem tek yönlü alırsan hergün kendine küfredersin tarzında argo bir söylemde bulununca ozaman var demekki bir bildiği dedim çiftlere yöneldim. casual bakabilirsin prego var baby2go varevet hala almadımkraftın istediğim modeli sadece tek yön o yüzden kararsızdım. Haklısın herşey olabilir ona göre düşünmek lazım az para vermiyoruz sonucunda pişman olmayalım
Allah yardımcınız olsun canımcım, hayırlısıyla sağlıcakla hayırlı zamanda kucağına al inşallahHastanelerdebugun muayeneye gelfim yatıs dediler kabul etmedim suyum azalmıs evime yakın daha iyi hastaneye geldim suni verdiler bebek dayanırsa servise cıkarırız dayanamaz kalp atısı duserse doğum dediler 4-5saat suni cektim bebek dayandı bende servise cıktım 37ye kadar bari dursun dediler ciğer geliştirici vuruldu yarında vurulacak sancı olmazsa taburcu yoksa yatışa devam canım.
Yoooo kabul etmiyorum bence en rahat benimya kızlar doğuruyor bizim hala emzik yokDDD kauçuk uçlu bir tane almak istiyorum ne aldınız kızlar ? birde ben hala hastane çantası yapmadım bendeki rahatlıkta kimse de yok
ooooooooo canım yaaa sen çok yaşa bak rahatladım şimdiYoooo kabul etmiyorum bence en rahat benimHala hastane çantasını hazırlamadığım gibi kapı süsü vs alamadım bile Biz bir de hal aismine karar veremedik kızımızın bu da beni strese sokmaya başladı
kesinlikle katılıyorum. İki evladın ikiside ayrı ve özel bence ve öylşe de davranılmalı. biri küsecek diye diğerine farklı davranmak bence yanlış her yaşta . Birde yeri gelmişken son zamanlarda bir furya çıkmış ' elif geldi zeynep abla oldu' falan gibi. ya yeni doğan her bebek özel bence kendi i.inde değerlendirilmeli yeni doğmuş hayata yeni gözlerini açmış sen neden hemen araya ablayı abiyi sıkıştırıyorsun. belkide ben yanlış düşünüyorum bilemem. :)
ahahahahah ya çok tatlısın bizde yaptık demez miAyy sus sus onu biz de yaptık :))
Geçen gün kızıma abla olma partisi yaptık kendi aramızda
Ama sebep şuydu; Ben mide bulantısı sebebiyle hastanede yatıyordum ve doğumgünü arada kaynamıştı. Kızımın çok heyecanla beklediği doğumgününü yapamamıştık. Onu bu şekilde telafi edelim dedik.
bende o model, seviyordum keşke çift yönlü olsaydı tadından yenmezdi ama gayet sakin tavırlı olan teyzem tek yönlü alırsan hergün kendine küfredersin tarzında argo bir söylemde bulununca ozaman var demekki bir bildiği dedim çiftlere yöneldim. casual bakabilirsin prego var baby2go var
Ahahahahahah. Böyle yaşanmışlıklara ihtiyacımız var iştebende o model, seviyordum keşke çift yönlü olsaydı tadından yenmezdi ama gayet sakin tavırlı olan teyzem tek yönlü alırsan hergün kendine küfredersin tarzında argo bir söylemde bulununca ozaman var demekki bir bildiği dedim çiftlere yöneldim. casual bakabilirsin prego var baby2go var
rica ederim canım ne demek. bebek arabası benim kanayan yaram herhalde doğumdan sonra alcam bu gidişlerAhahahahahah. Böyle yaşanmışlıklara ihtiyacımız var iştebagi diye bir marka gelmişti en son o da çok hafif sağlam bir arabaya benziyordu. söylediklerini de not aldım teşekkür ederim
Tesekkur ederım canım önce sizlerden bekliyorumPatlatırsın Hilal bir tane daha, dert ettiğin şeye bak :) Hem senden güzel çocuk çıkıyor
Bi de ilişki bol bolkızlar şimdi bu doğum öncesi bakım ile ilgili şeylere odaklanmak istiyorum, ne yapılması gerekiyor bilgisi olan yazsın
-hurma yemek rahmi açıyor
- ahududu yaprağı çayı
- tahinin üstündeki yağın gögüslere sürülmesi
- perine masajı
başka bilgisi olan varsa yazın kuzular
Kızım da tırnaklarını koparıyor bir aydır falan. Dişleri çıktıgı için eli hep agzındaydı tırnak koparmaya basladı kesfedınce. 2 yasında kadar mudahale etmeyin dıyorlar. Cunku bu belirli bir tırnak yeme davranısı sayılmıyormus.Senınki kac yasındaBende de 2 yasina dogru basladi daha cok ta kardesi olsun diye istemeye baslamistim ama bu ara biraz huyu suyu degisti eli agzinda tırnak yemeye baslayacak gibi gecen hafta cok duzgun konusan kekeler gibi bazi kelimelere takilmaya basladi kacta yatarsa yatsin sabah6:30da tamamen uyanıyor bu sirada ev kalabalik tabi Kayinvalidemler var onlarda kardesten diye yorumluyor o kadar farkinda oldugunu dusunmuyorum ama belkide o etkiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?