Aileye yeni biri katılıyor ve herkesin bu yeniliği benimsemeye kabullenmeye ihtiyacı var. Bebeği çocuğun yanında sevmemek çocuğun kardeşini sahiplenmesini ve onu hayatının bir parçası haline getirmesini zorlaştırır
Olabildiğince normal davranma taraftarıyım. Kardeşin ilgiye çok ihtiyacı olacak. İlk aylarda anne bebeğe çok vakit ayırmak zorunda kalacak. Ben kızıma şimdiden bunları anlatıyorum. "Seni çok seviyorum ve bu asla değişmeyecek. Sen şimdi tek başına yemek yiyebiliyorsun ama kardeşin yiyemeyecek, tuvalete gidebiliyosun, yürüyüp istediğin yere ulaşabiliyorsun ama kardeşin bunları yapamayacak. O yüzden o bunları yapacak yaşa gelene kadar ona yardım etmeliyiz. Seni de bu şekilde büyüttük" gibi telkinler veriyorum. O da "ben de yardım edicem kardeşime" diyo :)
Tabi benim kızım neredeyse 7 yaşını dolduracak. Her şeyi kolaylıkla anlamlandırabiliyor. Yaşa göre en doğrusunu, olması gerekeni anlatmak lazım bence
Bebeği çocuğun yanında sevmemek bebeği yok saymak gibi oluyor. Bu her iki çocuk açısından da doğru değil
Ablamla benim aramda da 7 yaş var. Annem de aynı senin gibi davranmış hep ablama. İnanılmaz şımarık bir çocuk olmasına rağmen hiç kıskanmamış beni. Hala oyuncağım gibiydin, sürekli seninle oynardım, annem hiç karışmazdı der.
Kızlar ya Allahın gücüne gitmesin ama ben de çok bunaldım bu hamilelikten. Zaten sabırsız bi insanım, başlarda ne bulantım oldu ne yattım, ne ağrım oldu ama şu son düzlük beni yordu. geceleri mide yanmasından asla uyuyamıyorum, bide üstüne kum dökme olayı çıktı, bu seferden alttan yanıyorum otursam bizim kız ayağını dayıyor yatsam uyuşukluk hiç sevmem. bizim yerimizde olmak isteyen binlerce insan var biliyorum ama yine de son zamanlar zormuş
ya mesela ben çok şükür kötü bir hamilelik yaşamadım ama yine de son ayda özellikle insan biraz bunalıyor cidden. ama doğumu düşününce de böyle iyi ya diyorum
Beni de uyku tutmadı açtım grubu okudum benim kız da anası gibi , analı danalı uykususuz içimde dans ediyor işte son 2günüm , havalar sıcak sonra bana yatış gunleri, çarşamba doktora gideceğim bakalım ne diyecek kanala girme , nst , kilosu , haftasiyla uyumu Vs. Bende sabırsızım ya @Meylen gibi benim kizdada tık yok hiç gelesim yok gibi
8 ay sonunda bugün ilk kez kustum ya neden böyle oldu? gece sıcaklayıp pencerenin önünde yatmıştım inşallah hasta olmuyorum da haftayla ilgili birşeydir Bu koca göbekle de ne zormuş korktum baya birşey olacak diye
Bizimkiyle ben özgür ruh olunca, her 2. çocuk diyene Allah isteyene versin diyoruz :) Dün bizim ki biraz heyecanlandı doktor çıkışı. Bana '' Başak nasılsa sen bu işi öğrendin, patlat bence bir tane daha diyo '' Hadi canım başka kapıya dedim bende. Çılgın bunlar valla haa
8 ay sonunda bugün ilk kez kustum ya neden böyle oldu? gece sıcaklayıp pencerenin önünde yatmıştım inşallah hasta olmuyorum da haftayla ilgili birşeydir Bu koca göbekle de ne zormuş korktum baya birşey olacak diye
ya kızlar doğuruyor bizim hala emzik yok DDD kauçuk uçlu bir tane almak istiyorum ne aldınız kızlar ? birde ben hala hastane çantası yapmadım bendeki rahatlıkta kimse de yok
Sanki ben hazırladım hastane çantasını. Bende de yok. Bugun ayarlicam artık. Lohusa gecelik pijama yıkandı. Depend külot bez. Bebeğin hastane çıkışları yıkandı. Bakayım biraz sonra. Bir valizim çok büyük bir valiz de çok küçük ortası yok ya. Birine koyayim :)