- 26 Ocak 2018
- 5.475
- 5.349
- 198
Yok yok benim oğlan inatci cikacak hissediyorum 40. Hafta dolmadan geçmeyecek:) ama çok yalancı sancılarım da var bilemedimAma çok heyecanlı maskaram :) o belli olmaz bi giderim foruma yarın ben doğurdum yazıverirsin:)
Seninde az kaldı canım bak kaçncı haftalardasın heran herşey olabilir:)Yok yok benim oğlan inatci cikacak hissediyorum 40. Hafta dolmadan geçmeyecek:) ama çok yalancı sancılarım da var bilemedim
Seninde az kaldı canım bak kaçncı haftalardasın heran herşey olabilir:)
Hayır kuzum o kadar hareketliydi ki hiç uyumayacak diye korkuyordum . Bin kere maşallah hiç öyle olmadı. Derdi cikmakmis çocuğumun :)Cook tatli canim cok uslu gorunuyo bebegin.hamileligin boyunca da karninda oyle miydi hareketleri?
Valla hemde öyle bir geldi ki. Bence kasila kasila tekmeleye tekmeleye patlattı çocuğum :)) sabah tuvalete bı uyandım direkt boşaldı hemde ne biçim :))Birefebirece canıö senin sürün nasıl geldi hemen?
Bence sütünü sordu amaValla hemde öyle bir geldi ki. Bence kasila kasila tekmeleye tekmeleye patlattı çocuğum :)) sabah tuvalete bı uyandım direkt boşaldı hemde ne biçim :))
İnşallah canımAynen canım çok az kaldı iyice sabırsızlanmaya başladık şu hafta çabucak geçsin inşallah:))
Benim gibi cevap verirsen Bi daha cesaret edemiyorlarAy beni strese sokuyor bu millet yok ne zaman doğuruyorsun yok doğur öyle gelelim , yok normal doğum da şöyle de sezeryanda böyle, tuzlama , banyo yaptırma Vs. Ben doğumdan sonra bebegide alıp basıp gideceğim ha bunaldım
Bebeğinin uyanık olduğunu ve hareket ettiğini fark ettiğinde yapabileceğin bazı hareketler var. Mesela secdeye gider gibi eğilip diz yerine ayaklarının üstüne duruyorsun yani bildiğin dört ayak. Maksat karnının üst kısmı aşağıda kalsın bebek biraz o tarafa gitmeye teşvik edilsin. Kızım 38. haftada döndü kafa aşağı.. ama ikinci bebegimdi, yani rahim daha genişti. Ben öne doğru eğildim kafasının yan tarafa kaydığını hissettim, diğer taraftan elimle çok hafif ittirerek kalktım ki aşağı kaysın kafası (haha, operasyona bak) bu şekilde indi ve öyle kaldı. Birkaç hareket daha var ingilizcen varsa çok bilgi var arayabilirsin 'how to turn breech baby' diye. Valla amuda kalkanlar bile varkontrolden çıktım kızlar
2910 olmuş bizim kız
kafa hala yukarda dönmücek anlaşıldı
doktorum son dakkaya kadar beklicem normal olsun istiyorum olmazsa sezeryan dedi
suyu falan herşeyi normal
nstde sancımda çıkmadı bu sefer
profestanıda elindeki bitince bırak artık içme dedi
alışmıştım kafam güzel gezmeye
bi boşluk olcak şimdi progestan içmeyince
ben şimdi kafası dönsün diye ne yapabilirim
yapabilceğim bişey varmı kızlar ?
artık doğsada sıkıntı yok dedi dr hurmaya falan başlıcam bende yarın tam 36 oluyorum
ama perine masajına cesaretim yok
becerebilir miyim bilemiyorum yaniii
Canım benim öyleydi. 13-18 haftalar arası kanamam vardı sonra kesildi. O arada hep yattım. 28. hafta kontrolde plesanta çıkmaya başlamıştı sonrasında yatmadım pek ama dikkat ettim, ev işi falan yapmadım. Şimdi ise 37+4 üm ve plesanta çok iyi bir konumda doğuma da 4 yada 9 gün kaldı. Umarım sende hayırlısıyla kucağına alırsın.Merhaba kızlar
Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin.
Aranızda gebeliği sırasında plasenta previa marjinal teşhisi konan var mı acaba , -ki inşaallah yoktur mutlu huzurlu geçirmişsinizdir gebeliğinizi
Canım gözün aydın. Sağlıkla mutlulukla büyüt bebeğini. Bol bol sütlerin olsun inşallahCicişleeer ben doğurdum :) dun suyum geldi 6saat sunı sonrası 3cm acılma oldu ilerlemeyince sezeryan oldum .darısı bekleyenlere anne olmak coook güzel
Yani polemik çıkarmak değil amacım ama gerçekten senin yaptıkların cesaret mi başka bişey mi adlandıramıyorum ilk gebelik makat geliş ve vajinal doğuruyosun evde doğuruyosun şans kader faktörü yanında olmuş ama bazı değiştirilebilir kaderlerde vardır daha önce de söylemiştim senin çok şükür herşey yolunda gitmiş Bi başkasının yada benim gideceği anlamına gelmez ters duran bebeği doktor ebe çevirebilir diyebilirsin onu anlarım ama ısrarla doğurmak doğurtmak isteyeni bulmak bana çok büyük risk gibi geliyoBebeğinin uyanık olduğunu ve hareket ettiğini fark ettiğinde yapabileceğin bazı hareketler var. Mesela secdeye gider gibi eğilip diz yerine ayaklarının üstüne duruyorsun yani bildiğin dört ayak. Maksat karnının üst kısmı aşağıda kalsın bebek biraz o tarafa gitmeye teşvik edilsin. Kızım 38. haftada döndü kafa aşağı.. ama ikinci bebegimdi, yani rahim daha genişti. Ben öne doğru eğildim kafasının yan tarafa kaydığını hissettim, diğer taraftan elimle çok hafif ittirerek kalktım ki aşağı kaysın kafası (haha, operasyona bak) bu şekilde indi ve öyle kaldı. Birkaç hareket daha var ingilizcen varsa çok bilgi var arayabilirsin 'how to turn breech baby' diye. Valla amuda kalkanlar bile var.. Denersin belki faydasi olur. Olmazsa da ters vajinal doğum yapan doktor bul, Türkiyede çok nadirdir ama var (halbuki ebe ya da doktor bunun tekniğini bildiği sürece gayet de doğabilir bebek ters), ben oğlumu da ters doğurdum vajinal, hem de ilk çocuğumdu. Insallah bunu denemek isteyen ve yapmayı bilen bir doktor/ebe bulursun.
Hep benim yüzümdenCumartesi günkü kontrolümde doktor ağrın sancın var mı dedi bende yok hocam hepsi normal dedim
Bende de vajinal akıntı doğuma 1 hafta kala arttı,ayrıca buyuk tuvalete gunde 2-3 kez çıktım,arada mide bulantısı,terleme sabaha bir kalktım suyum geliyor hopaaa hastaneye ve sonunda harika bir şeySelam kızlar gece boyu uyku yok bana. Karnım o kadar çok acıyor ki uyu uyan sarhoş gibiyim. Lekelenmem de tekrar olmadı ama vajinal akıntım arttı bu bir işaret olabilir belki
Helal olsunNapiyim hep onlar mı bize diyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?