2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Ozgurkus canım ben suyun anladım. Sütün mu dedin ? Süt hemen gelmedi. İkinci gün kolostrum geldi. Sonra da gelmediği halde sürekli emzirdim. Zaten hastanede nerdeyse hiç uyumadik. Ne bebek ne ben. Eve gelince geldi çok sukur. Belki psikolojiyle belki de uykuyla alakalıdır bilmiyorum canım. Eskiler süt sevgiyle iner derlermiş. Ben dogurdugum kurtulduğum için aşırı mutluydum. Ağrılar acılar umurumda bile olmadı. Hamilelik beni çok germisti biliyorsundur belki. Sürekli sorunluydu hamileligim. O yüzden belki mutlu olunca da gelmiş olabilir. Hatta göğsüm catlayacakti eve gelince. Birden iniverdi.

Benim gibi cevap verirsen Bi daha cesaret edemiyorlar siz öyle yapın ben istemiyorum diyorum sizin çocuklara yaparız diyorum
Boşveeeer sağlıkla gelsinde milleti yoksa öldür öldür bitmez yani cinnetlikler

Bebeğinin uyanık olduğunu ve hareket ettiğini fark ettiğinde yapabileceğin bazı hareketler var. Mesela secdeye gider gibi eğilip diz yerine ayaklarının üstüne duruyorsun yani bildiğin dört ayak. Maksat karnının üst kısmı aşağıda kalsın bebek biraz o tarafa gitmeye teşvik edilsin. Kızım 38. haftada döndü kafa aşağı.. ama ikinci bebegimdi, yani rahim daha genişti. Ben öne doğru eğildim kafasının yan tarafa kaydığını hissettim, diğer taraftan elimle çok hafif ittirerek kalktım ki aşağı kaysın kafası (haha, operasyona bak) bu şekilde indi ve öyle kaldı. Birkaç hareket daha var ingilizcen varsa çok bilgi var arayabilirsin 'how to turn breech baby' diye. Valla amuda kalkanlar bile var .. Denersin belki faydasi olur. Olmazsa da ters vajinal doğum yapan doktor bul, Türkiyede çok nadirdir ama var (halbuki ebe ya da doktor bunun tekniğini bildiği sürece gayet de doğabilir bebek ters), ben oğlumu da ters doğurdum vajinal, hem de ilk çocuğumdu. Insallah bunu denemek isteyen ve yapmayı bilen bir doktor/ebe bulursun.

Canım benim öyleydi. 13-18 haftalar arası kanamam vardı sonra kesildi. O arada hep yattım. 28. hafta kontrolde plesanta çıkmaya başlamıştı sonrasında yatmadım pek ama dikkat ettim, ev işi falan yapmadım. Şimdi ise 37+4 üm ve plesanta çok iyi bir konumda doğuma da 4 yada 9 gün kaldı. Umarım sende hayırlısıyla kucağına alırsın.
Cicişleeer ben doğurdum :) dun suyum geldi 6saat sunı sonrası 3cm acılma oldu ilerlemeyince sezeryan oldum .darısı bekleyenlere anne olmak coook güzel
Canım gözün aydın. Sağlıkla mutlulukla büyüt bebeğini. Bol bol sütlerin olsun inşallah

Yani polemik çıkarmak değil amacım ama gerçekten senin yaptıkların cesaret mi başka bişey mi adlandıramıyorum ilk gebelik makat geliş ve vajinal doğuruyosun evde doğuruyosun şans kader faktörü yanında olmuş ama bazı değiştirilebilir kaderlerde vardır daha önce de söylemiştim senin çok şükür herşey yolunda gitmiş Bi başkasının yada benim gideceği anlamına gelmez ters duran bebeği doktor ebe çevirebilir diyebilirsin onu anlarım ama ısrarla doğurmak doğurtmak isteyeni bulmak bana çok büyük risk gibi geliyo
Allahım hepimize hayırlısını sağlıklısını yaşatsın

Selam kızlar gece boyu uyku yok bana. Karnım o kadar çok acıyor ki uyu uyan sarhoş gibiyim. Lekelenmem de tekrar olmadı ama vajinal akıntım arttı bu bir işaret olabilir belki
Bende de vajinal akıntı doğuma 1 hafta kala arttı,ayrıca buyuk tuvalete gunde 2-3 kez çıktım,arada mide bulantısı,terleme sabaha bir kalktım suyum geliyor hopaaa hastaneye ve sonunda harika bir şey

Update: Eve geldim..
Alttan muayene ettiler. Hareketlerdeki azalma devam ederse ultrason yapacağız dediler..
Sırf bebeği görmek için aranır
Günde 4 taneye kadar parasetamol içebilirsin. Ağrın oldukça iç dedi
Bunu yapamıyorum ben mesela.. Ama sanırım 1 tane içicem artık..
Onun dışında şükür her şey iyi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…