ben geldim, yazılan hiç birşeyi okuyamadım direk yazıyorum affınıza sığınarak.. doğum sonrası herşey çok güzeldi, dün gün boyu her işimi kendim kolaylıkla yaptim ama bugün şu hemoroid işi öldürdü beni, sanki yeniden doğum yapıyorm. Bu ne acı. ... Tecrübeli anneler bu iş en çabuk nasıl çözülür
Eczaneden krem alabilirsin. Kortizon icermeyeni tercih etsen daha iyi olur. Gececek canim merak etme. Ha bir de eczane ya da medikalciden hemoroid minderi alabilirsin çok rahat oluyor. Bulamazsan bildiğin (çocuklar için olan) can simidi kullabilirsin. Yoksa mümkün değil insan oturamıyor bilirim
Arkadaşlar merhabaa biz cok iyiyiz minnak kızım ve ben emme calısmalarındayız inşallah fırsat buldugumda size yasadıklarımı anaştacağım hem cok güzel hem duygu dolu bol gözyasılı bir gundu benım icin Allahım hepımızın sağlıkla kucağına almayo nasip etsin cok güzel bir duyguymus ve amelıyatta tum evlat hasreti cekenlere dua ettim , sizlerin de sağlıkla kucagınıza almanızı diliyorum
2.yada 3. Cocugu doguranlae yada doguracaklar bu sekikdr erken mi gelir sizce
Benim 2. Hamilelik doguma 12 kaldi ilk hamilelikte 39+3 de dogmustu kizim yoksa belli olmuyor mu 2. Hamilelikler
Sütün çoğalmasında en büyük etken memenin üretim için alıştırılması yani sık sık uyarılması. Ve sıvı tüketimi. Bol sıvı tüket, beyaz dut kurusu + kara üzüm kompostosu yap iç ama daha da önemlisi sık sık memeye tut bebeği. Iki damla gelse bile, hatta hiçbirşey gelmese de tut memeye. Bebek emdikçe beyin bu emme sıklığını kaydediyor ve 2-3 gün içinde (yani en az 2 gün sabredeceksin) bu sıklığa göre üretime geçiyor. Inan en etkili yöntem bu. Çoğu anne süt gelmiyor diye bebeği memeye tutmaz mama verir. Mama çok gerekirse tabi ver ama önden seni emsin bebek. Ben ikinci bebeğimde tam 3 gün uğraştım, süt bildiğin damla damla geliyordu ama gece gündüz demeden saat başı emzirdim sonra birden gelmeye başladı. O dediğim komposto dışında özel bir şey yeyip içmedim.
Arkadaşlar merhabaa biz cok iyiyiz minnak kızım ve ben emme calısmalarındayız inşallah fırsat buldugumda size yasadıklarımı anaştacağım hem cok güzel hem duygu dolu bol gözyasılı bir gundu benım icin Allahım hepımızın sağlıkla kucağına almayo nasip etsin cok güzel bir duyguymus ve amelıyatta tum evlat hasreti cekenlere dua ettim , sizlerin de sağlıkla kucagınıza almanızı diliyorum
Katladım canım yaranın üzerine getirmemeye calıstım vajınamın üzeri havasızlıktan yara olmus .uyusukluktan farkedememişim yaraya az degmiş . Cıkar dediler ama son gün dediler gec kalmıstım artık ped daha iyi
Bu arada ben de bugün gittim doktora 37+4'teyim bebebeğin tahmini ağırlığı 3200 kadarmış boyu da 49-50 santim dedi şaşırdım, benimkiler doğumda o kadardı zaten :) bu da şimdiden böyle ise iri doğacak Allahualem.
Bir de 9 ayda sadece 7-8 kilo almışım çok sevindim, bu gebeligimde biraz dikkat etmeye çalıştım çünkü, ikincide fil gibi olmuştum 15-20 kilo almıştım biraz geç vermiştim onu da.
Sütün çoğalmasında en büyük etken memenin üretim için alıştırılması yani sık sık uyarılması. Ve sıvı tüketimi. Bol sıvı tüket, beyaz dut kurusu + kara üzüm kompostosu yap iç ama daha da önemlisi sık sık memeye tut bebeği. Iki damla gelse bile, hatta hiçbirşey gelmese de tut memeye. Bebek emdikçe beyin bu emme sıklığını kaydediyor ve 2-3 gün içinde (yani en az 2 gün sabredeceksin) bu sıklığa göre üretime geçiyor. Inan en etkili yöntem bu. Çoğu anne süt gelmiyor diye bebeği memeye tutmaz mama verir. Mama çok gerekirse tabi ver ama önden seni emsin bebek. Ben ikinci bebeğimde tam 3 gün uğraştım, süt bildiğin damla damla geliyordu ama gece gündüz demeden saat başı emzirdim sonra birden gelmeye başladı. O dediğim komposto dışında özel bir şey yeyip içmedim.
Tamam cok haklısın ama bnm 36 haftalık doğdu sürekli uyuyo uyanık oldugu tek zaman altı degısırken oda 15dk.uykuda agzını kıtlıyo ne yaparsam yapayım almıyo.depresyona girmek üzereyim sürekli aglıyorum