Aynen progesteron neden oluyor nasil bi seyse orada asitmi yapiyo ne kasindiriyorAsla tatlı yemiyorum sevmem canımda çekmiyor günnde 3 kere çamaşır değiştiriyorum travazol kullanıyorum bana mısın demedi doktorda ilaçla değil bol suyla zamanla atarsın dedi ilaçta vermiyor. Onla yaşamaya alışıyorum da korktum canım suyum sızıyo sandım Allahın belası illet ya hormonlardan dolayı geçmiyo azıtıyo habire
Meylen gec gördüm ama bende mantarin var die hatirladiigm icin ondan kaynakli oldugunu söyleyecektim bende mantardan dolayi fitil kullaninca geliyordu hatta bir kere ayakta islakligi hissetmemle bakmam bir olunca afedersiniz idrar gibi fışkırarak ciktigini görünce elim ayagim bosaldi.
Tabi doktoru aradim oda mantar yapar fitilden dedi bebegin suyu olsa her zaman gelir demisti.
Bu arada mantardan dolayi doktor bana 3lu k ile baslayan bir fitil verdi ondan sonra kasintim geçti cok rahatladim rnegi hala sarimsi ama o kasima o aci hissini oyle yasadim ki travocoet falan bir ise yaramiyor sadece o anlik krem gibi yumuşatıyor
bende kaşıntı vardı bol soğuk suyla yıkadım iyice kuruladım travazol sürüp yattım kaşıntı kalmamıştı ama akıntı devam tabi geçmiyorAynen progesteron neden oluyor nasil bi seyse orada asitmi yapiyo ne kasindiriyor
Kızlar çok şükür herşey yolunda 2 kızım daha oluyor. Çift plasenta kesin. İkisi de ben de gayet sağlıklıyız. 2, 5 kilo almışım gebeliğin başından beri böyle devam
Gecmis olsun canim, ara ara korkutuyor bu bebisler, benim de gece oğlum yatakta aramizda yatiyordu pat diye bi kafa attı karnıma, tamam dedim gitti bebek cok şükür kotu bir durum yok..
Tempolu spormu maşallah öncesinde de yapıyormuydun canım iyi cesaret etmişsinBen geçen hafta tempolu spor yaptım bebek aşağı indi diye ağlaya ağlaya acile gittim Dr bu haftalarda her yerde olabilirler dedi :))
bende kaşıntı vardı bol soğuk suyla yıkadım iyice kuruladım travazol sürüp yattım kaşıntı kalmamıştı ama akıntı devam tabi geçmiyor
Canim ben vajinal progestan aliyor gunde 3 kez doguma kadar o yapiyor bende biraksam iyi oluyor ama erken dogum oluyor bu yuzden kullanacaksin diyor mecbur katalanacam 4 ayim kaldi sonra biraktiriyor 4 aybende kaşıntı vardı bol soğuk suyla yıkadım iyice kuruladım travazol sürüp yattım kaşıntı kalmamıştı ama akıntı devam tabi geçmiyor
canım mantarın belirtisi nedirKızlar hepinize teşekkür ederim doktora ulaşabildim mantarımın olup olmadığını sordu bende var dedim çoğu zaman mantar olduğunda sıvı bi şekilde akıntı gelebilceğini söyledi o parçalarında mantara dayandığını uzun süre oturup birden ayağa kalktığında yada uyandıktan sonra ayağa kalktığında bu ıslaklık olur dedi ki öylede oldu
amniyon sıvısı bi kez gelip bi daha gelmemezlik yapmaz oturduğundada hissedersin yatarkende hissedersin devamı yoksa amniyon değildir için rahat olsun dedi
çok şükür Allahın cezası mantardanmış ama ben yinede ped alıp akşam kontrol edicem
bana ilaç vermiyor bu kadar akıntıya az enfeksiyona ilaç vermeye gerek yok bol bol su diyo başka bişey demiyorGeçmiş olsun tatlım.. Bende mantar varken ebemiz fitil vermişti. Gece kullanıyordum ertesi güne kadar beyaz kalıntılar çıkıyordu. Onu hatırladım okuyunca..
Bebişin suyu gelse kokusundan renginden ayırt edersin muhtemelen.. Doğum zamanı suyum geldiğinde hiç tereddüt etmemiştim ben gerçekten belli oluyor..
İnşallah tamamen geçsin enfeksiyonun da minik tekmelerin telaşsız keyfini çıkart :)
Baya sertti bir anda sanci hissettim, cok hareketli benimki de yatarken 360 derece donuyor ağladığında da kiyamiyorum aliyorum aramiza, analik iste ikisine de kıyamıyorum, dimi keske hep icerde neler oluyor bilsekGeçmiş olsun.. Benim oğlum uykusunda baya sert bi tekme atmıştı karnıma.. 5-6 saat sonra nokta gibi kan da gelmişti. Ama ultrasonda herşey yolunda çıktı..
Doktor, sen sırt üstü yatarken oğlun bir anda üstüne yatsa bile bebeğe darbe olmaz o demişti. Kese esnek. Üstünde et yağ dokular var içinde su var.. O darbeyi hisseder ama zarar görmesi için tekrarlı ya da çok daha kuvvetli bir darbe gerekir dedi.
Allah korusun tabi görmeyince insan acaba diyor. Göbüşler cam gibi şeffaf olsaydı görseydik mi acabaa :))
Canım bende 12 hafta boyunca kullandım ama bende mantar yapmadı kaşıntı yapmadı kişiden kişiye değişiyor demekki yada olan mantarı besliyoda olabilir hormon sonuçtaCanim ben vajinal progestan aliyor gunde 3 kez doguma kadar o yapiyor bende biraksam iyi oluyor ama erken dogum oluyor bu yuzden kullanacaksin diyor mecbur katalanacam 4 ayim kaldi sonra biraktiriyor 4 ay
canım
canım mantarın belirtisi nedir
Baya sertti bir anda sanci hissettim, cok hareketli benimki de yatarken 360 derece donuyor ağladığında da kiyamiyorum aliyorum aramiza, analik iste ikisine de kıyamıyorum, dimi keske hep icerde neler oluyor bilseksize de cok gecmis olsun canim..
bana ilaç vermiyor bu kadar akıntıya az enfeksiyona ilaç vermeye gerek yok bol bol su diyo başka bişey demiyor
ay vallahi korktum yalan yok tabiki amniyon nasıl bişey bilmiyorum
Kızlar bende dün akşam detaylıya girdim iki oğlum oluyor dr hiç tereddütsüz söyledi. Herşey yolunda dedi sağlıklılar çok şükür. Bu haftadan sonra hareketlere dikkat mümkünse 30 haftayı bir görelim dedi
Masallah canim... Bizim de bir keresinde gece agliyor yine, park yatagin penceresini açtım gece kucaga alamadim kolum tutmuyor. Yataga bitisik park yatak da, ordan yanimiza gelir nasil olsa dedim. Sonra uyumusum. Bi baktim bebek yok ne bizim yatakta ne de kendi yataginda. Uyku sersemi korktum sonra bi baktım yari yolda uyuyakalmis ayak ucumuzda yatiyor :) Allahı korusun hepsini, ikinci de olunca yataktaki konumumuzu dusunemiyorumAynen dönmesini geç yatağın ayak ucundan, üstümde bacaklarıma dolanmış falan buluyorum ben :) Bazen gözleri kapalı oturuyo yatakta 360 derece bi taraf seçip o yana deviriyo kafayı, o tarafta karnım olursa kaçıyorum mecbur.. Tutula tutula sabah oluyo :)
Allah’a emanet büyüyo ikinciler :)
Acaba gece mi hareketler yada onların yaptığı hareketi sen anlamıyor olabilirsin belki bazen bağırsak hareketidir fln da diye düşünebilirsin.
Yani yemek yedikten sonra özellikle akşamları anında şişiyor karnım, dün göğüs kafesim nefes alamıcak kadar gene sıkıştı mesela, arada mide yanmam oluyor. Hareket için miniminnacık saniyelik bişi hissediyo gbi oluyorum ama o da hareket mi diil mi bilmiyorum tabii.. belki de ben geç hissedicem. Yarın randevum vardı aslında doktorumda ama daha 2 hafta önce ona, geçen hafta da detaylıya başka doktora gşttim, gene 320 kağıt bayılmak istemedim açıkçası bi hafta erteledim ama merak işte herkes hissediyorum diyince kendimi garip hissettim :)yok yok Allah korusun bişey olduğundan değil danış dememdeki sebep iç karnın geniş olabilir bebeklerin ikiz oldukları için belki konumuyla alakalı olabilir yada ayırt edemiyo olabilirsin. Birde her bebek çok hareketli olmuyor eşimin yengesi 3 hafta ilerde şuan 24. haftasında daha yeni başlamış hissetmeye bi kaç gün önce
ben sabah kıpırtısıyla uyandım mesela kişiden kişiye bebektn bebeğe değişiyor
Bence normal, ilk gebelikte çok fatkedemeyebiliyorsun.Kzlar ben de bebişlerin hareketlerimi henüz hissetmiyorum, normal mi bu? Mide yanması, göğüs kemiği sancısı vs hissediyorum ama hareket yok
Oh ne güzel için de rahatladı. Su olunca anlarsın zaten merak etme dah fazlaKızlar hepinize teşekkür ederim doktora ulaşabildim mantarımın olup olmadığını sordu bende var dedim çoğu zaman mantar olduğunda sıvı bi şekilde akıntı gelebilceğini söyledi o parçalarında mantara dayandığını uzun süre oturup birden ayağa kalktığında yada uyandıktan sonra ayağa kalktığında bu ıslaklık olur dedi ki öylede oldu
amniyon sıvısı bi kez gelip bi daha gelmemezlik yapmaz oturduğundada hissedersin yatarkende hissedersin devamı yoksa amniyon değildir için rahat olsun dedi
çok şükür Allahın cezası mantardanmış ama ben yinede ped alıp akşam kontrol edicem
Gözün aydın canım
Sağolun kızlar. Aradı şimdi beklenen tepkiyi vermedi kız daha hayırlı filan dediHayırlı olsun canım sağlıkla gelsinler inşallah.
Kaynana pek sevinmeyecek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?