2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250

Ben hep kasikta hissediyodum bebegimi hatta herkesin karni siserken benim kasiktaydi bebek kasik agrim oluyordu bence ihmal etme git doktora cnm progestan kullaniyosun tabi ben kullanmiyodum simdi yatiyorum calismak yasak

Ben hep kasikta hissediyodum bebegimi hatta herkesin karni siserken benim kasiktaydi bebek kasik agrim oluyordu bence ihmal etme git doktora cnm progestan kullaniyosun tabi ben kullanmiyodum simdi yatiyorum calismak yasak
Bu şikayetlerine doktor normal mi dedi sadece istirahat. İlaç başlamadı mı?

Bana herkes normal agri bebek buyuyo diyodu ama oyle degilmis malesef keske erkenden gitseydim bence git ihmal etme
Canım senin şikayetlerin tam olarak nasıldı normal kadın doğumcu anlayamadı mı usg ile baktığında benimde karnımın içi acıyo yatakda sağdan sola dönerken doğrulurken filan birde ayrıntılıyı kim çekti perinatologmu radyoloji doktorumu çok geçmiş olsun inşallah herşey güzel olur

Surekli süren kasik agrisi kasikta sertlik uzun sure oturamamak eger oturursam kasigimin agrisi tavan yapiyodu. Sanki icerden bisey agirlik yapiyor dusucek gibi bi agri vardi. Doktor ultrasonda bebegin kafasinin asagida oldugunu soyledi alttan bakalim eger kisalma varsa erken dogum gözüküyor dedi olctu ve sinirda dedi suan 4 cm olmasi lazimken benim 2.5 cm kadin dogum doktorum cekti detayliyi cnm

Kızlar detaylıya gidenler oldu ya,
18 haftalıkken ben normal muayeneye gittiğimde bebekte normal ölçümlere (bpd fl ac ew gibi) ek olarak şunları söyledi ve usg raporunu verdi:
eller ayaklar omurga kalp 4 odacık benden ona kan akımı mavi kırmızı iki böbrek cinsiyet beyin cereb ordaki bi boşluk ölçüsü..
bir tek sizinkiler gibi yüz fotosu yok.
Bu bana ayrıntılı ultrason gibi geldi
belki ilerideki haftamda başka veriler de söyleyebilir.
sizlerde bunun dışında neye baktı dr?
Başka bi hasta da aynı dr ayrıntılı ultrason için muayeneye geldiğini söyledi..
Demek detaylı usg yapıyor diye düşündüm ben de..

Evet kuzum sonraki yorumlarda söylemişsin ben okuduğumda onları daha okumamisim. Senin şu akıntıyı merak Edip girdiydim de öyle gördüm yazdım. Mesela benim detaylı da plasenta artier gibi bişey yazıyor. Sabah kafama sanki etti bi baktım da netten. Tenimle bebek arasında bir yerde imis plasenta. Böyle olduğunda hareket hissedilmiyormus. Bende de iki gündür hissetmiyorum diye evham vardı. Doktora mı gitsem ne yapsam ki diye düşünürken sizin mesajları gördüm denk geldi.

Canım bence dinlen şansın varsa devam ederse de druna mutlaka danış. Ben öyle bir hissim olduğunda biraz uzanıyorum rahatlıyorum

Bu haftalarda normal galiba ya dün yoktu bugün kıpır kıpırdı değişiyor kuzum küçükler kasları kemikleri yeni yeni oluştuğu için galiba şuan hissediyo musun

Kizlar ben tetanoz aşısının ilk dozunu kendim eczaneden boğmacali tetanoz asisi alıp götürüp yaptırmayı düşünüyorum, diğerlerini ASM de yaptiklarindan. Alan yaptıran var mı hiç bilginiz ?
Ben geçen gebeliğimde doktorumun önerisi ile difteri tetanoz boğmaca oldum. 20 hafta civarıydı. Sonra amerika aşılama çizelgesine baktım 26dan önce o aşı yapılmıyor.

Hemoroid için parmak muayenesi yapmadan nasıl ameliyat kararı alındı anlamadım, genelde sol yan yatırıp parmakla anüsün içine bakarlar.
Bana herkes normal agri bebek buyuyo diyodu ama oyle degilmis malesef keske erkenden gitseydim bence git ihmal etme
Bana geçen gebeliğimde de doktoruma karnımda taş taşıyorum aşağıya baskı var dediğimde normal ikiz gebelik demişti 25+4de suyun geldi. Üstelik magnezyum kullanıyordum ama progesteron kullanmıyordum. Dikkate almak lazım

Aynı şikayetler bende de var doktoruma söyledim benim zorumla arada lekelenmelerimde olunca progesteron başladı. Biraz hafifletti ama ben yatak istirahati yapmasamda yol yürüyemiyorum hemen aşağı basınç oluyor. Eşim bu progesteron nereye kadar diye sorunca doktorum askında vermek istemiyorum ama annemiz fayda gördüğünü söyledi kullansın dedi.
Magnezyumuda çok içmek istemiyorum çünkü oda rahimi çok gevşetip doğuma neden olabiliyormuş, sanırım dozuyla alakalı 1 taneden bişey olmaz. Rabbim sağlıkla kucağımızaalmayı nasip etsin bi 32yi görsem rahatlayacağım.

Bu haftalarda normal galiba ya dün yoktu bugün kıpır kıpırdı değişiyor kuzum küçükler kasları kemikleri yeni yeni oluştuğu için galiba şuan hissediyo musun
Akşam çok hafif bı kipirdadi tamam ama tatmin olamadım. Böyle değildi çünkü her gece ya hıçkırık ya tekme oluyordu.

Ayni sey bende de oluyor, sanki kulot sikiyor gbi degil mi ama aslinda bolken. Bazen ben de cit sesi bile geliyor

Ayni sey bende de oluyor, sanki kulot sikiyor gbi degil mi ama aslinda bolken. Bazen ben de cit sesi bile geliyor
Evet hatta arada lastiğini tutup yer değiştiriyorum. Ama buna ek olarak bende oturup kalkarken vajinada basınç hissi oluyor sanki oramda bi sopa var, vajinal kaslarımı sıkıp yürüyorum serbest bıraksam sanki bişey düşecek gibi. Dinleniyorum şimdi

Yine ayni canım
Beyın içerisine bile baktı lateral ventrikül,c magna, tcd, nazal kemik,böbrekler,kalp,vertebra,mesane
Ayrıca benım radyolojide randevum var oraya da gidecegım

Canim benim 5-6 sayfa falan olcu tablosu var. 1 saat surdu detaylim konusma haric

Bende de 2 gündür bu şikayetler var
Vajinada baskı hissi,ağrı
Hep iş yapıyorum eğil kalk
İki gün önce doktordaydım 38 mm di uzunluk
Devam ederse doktora gidecegım

O kadar haklisin ki. Ilk gittigim florencetaki doktor sadece soyle gozle bakip durumun en kotusu direk ameliyat dedi, bir de azarladi senden kaynakli bu durum vs. sonra amerikan hastahanesinde bi doktora gittim o parmak soktu falan ve senin icerde hemoroidin yok, ameliyatlik durumun hic yok dedi:)) ve hmilelikte hormonlardan dolayi en cok krsilastigimiz problem, seninle alakasi yok dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…