2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Bende yurtdışında yaşıyorum,aşının ne işe yaradığını bilmiyorum, doktorum bahsetmedi böyle bsieyden,arkadaşlara sordum ama sagolsunlar görmezden geliyorlar beni nedense :)
Doğumda karşılaşılacak olumsuzluklara karşı korusun düşüncesi var belli ki ama dediğim gibi aşı esnasında doktorlar burda kesinlikle korunma şartı verdiği için şaşırıyorum nasıl hamilelikte yapılıyor diye

Yani benim pek bilgim yok hatta hiç yok. Ama galiba hamileyken olmamasi gereken bir aşı? Benim doktorum da hiç söz etmedi olmalısın falan diye. Gerek olsaydi yap derdi muhakkak

Yapmayın arkadaşlar sağlık yurtdışı ülkelerin tekelindeymiscesine hareket etmek doğru değil. Her türlü aşının yegane amacı vücuda bağışıklık kazandırmaktır. Çok da mesele haline getirmeye gerek yok bence. Bu bir korunmadir. Zorunluluk diye birşey yok. Türkiye anneye bebeğe gelenek ve goreneklerimizden ötürü her zaman daha korumacı ve şefkatli yaklaştığı için prosedür de böyle işliyor. 9 aylık gebelik boyunca kanıtlanmış hiç bir zararı bulunmamasına rağmen bebeği anneye 2 defa gösteren ülkelerin anneyi de bebeği de pek salladigini sanmıyorum.

Ben konu hakkında hiç birsey bilmiyorum,size sorduğumda da bir cevap alamadım. Her ülkenin kendi sağlık sistemi var diyelim ve böyle gereksiz şeyler için bir birimizi kirmayalim bence :) gereksiz.

Yok ben kırılmadım,ama şimdi gelir başka biri okur daha doğrusu aşının kötü olduğunu söyleyen arkadaş kırılır falan hepimiz hamileyiz üzülmeyelim diye
Ben görmedim sorduğunu malum 3 gündür sürekli geziyorum alışveriş falan görsem yazardım :)) aşı konusu bence tamamen kendine güvenmekle alakalı benim mesela başıma çok kaza gelir bişey batar sağım solum kesilir falan ben sırf bağışıklık olsun diye yaptırdım. Hamileyken tetanoz olmak büyük risk çünkü :)

Alışverişini gördüm hatta yanılmıyorsam yazdımda. Güle güle kullansın oğlun. Bende aslında çok sakarım çok şey gelir başıma, ama maalesef her ülkede sistem farklı işliyor, biraz rahatlar çoğu konuda yoksa bende isterdim her randevumde bebeğimi görmeyi

Haklısın canım. Cemil Meriç'in çok sevdiğim bir sözü var. Bugün tüm gün bunu düşündüm hatta. Coğrafya kaderdir diyor. Sizin içinde bizim içinde kader. Artilariyla eksileriyle yaşıyoruz ve sevmeye çalışıyoruz hayatı.

Aşı konusunda da yanlış anlaşılmak istemiyorum. Asi olamiyorsaniz bile dikkatli olmanızı isterim yani sizi korumak maksatlı. Ben mesela şeker yüklemesi zararliymis diye yazdığımda buradaki arkadaşlar bana kizmisti ben yanlış anlamadım beni düşündükleri için kizdilar diye düşündüm :) bu da aynı :)

Güzel sözmüş ve ne kadar da doğru.

Valla benim doktorum ne yap dese gözüm kapalı yaparım, yapılmalı ki yap diyorum kendi kendime,''mesela şeker yüklemesi isterse onuda yaparim,sen yapmıyorsun diye seni yargılamam:) doğrusu da bu zaten, herkesin hayatına kimse karışamaz

Ben mesleğim gereği şimdiye kadar 4 doz oldum. 4 dozun koruyuculuğu 10 yılmış oğlum da gitmemiştim asi olmaya, bunda da daha geçmedi zaman gidip gitmeme konusunda çok kararsız kaldim... 5. Dozu sonra mi yaptırsam diye düşünüyorum.

Kızlar yasak olan şeyleri yiyip içiyo musunuz ya
Ben jelibona dayanamıyorum hafta Bi iki paket bitiriyorum
Çok faydalı değil biliyorum ama canım çok istiyo
Günaydın canım valla arada haftada bir yemiyorum dersem yalan olur , benim normal beslenmemde paketli sekerli gıda yoktu hamile iken canım çekiyor çikolata veya kek

Günaydın kızlarrr, benim de canım yasaklı olarak işkembe çorbası çekiyor ama yiyemedim

Aşı konusuda bence kişiye bağlı, ben Türkiye'de yaşıyorum ama ben kendi istediğimle olmadım. İnşallah hepimiz sorunsuz bi hamilelik ve annelik yaşarız.
Bir de kızlar bel ağrınız var mı? Çok ayakta durmamama rağmen, belime yastık koyup ayaklarımı uzatıp oturunca kalkarken çok sıkıntı yaşıyorum, normal mi?

Valla ben düdüklü tencerede pişen iskembeyi, kelle paça yi yasak saymiyorum temizliği önemli canım onların da :)) hem iş yerinde çok otursam hem de evde biraz iş yapsam sirtim ağrıyor canım arada bir uzanmamiz lazim

Bende yurtdışında yaşıyorum,aşının ne işe yaradığını bilmiyorum, doktorum bahsetmedi böyle bsieyden,arkadaşlara sordum ama sagolsunlar görmezden geliyorlar beni nedense :)
Eskiden ameliyatlarda kullanılan makas neşter gibi aletlerde pas olabilme ihtimali olabiliyormuş ve bu nedenle yapılıyormuş aşı fakat ben de yaptırmayanlardanım iki ayrı doktor yaptırma dediler erken doğumu tetikliyormuş

Günaydın canım valla arada haftada bir yemiyorum dersem yalan olur , benim normal beslenmemde paketli sekerli gıda yoktu hamile iken canım çekiyor çikolata veya kek
benim sadece jelibon günde 3 5 atıyorum ağzıma valla yalan yok
Hamilelik öncesi de severdim çok abur cuburcu değilim ama jelibon başka

Günaydın canımmlarrrr

Herkesin gebelik süreci farklı doktor görüşü farklı aşı konusu benim için tartışmaya kapalı bi konu çünkü aksi bi durumum olmadığı için neden olası bişey için önlem almim diye bakıyorum. Keza şeker yüklemesi de öyle.
Yaptırmayana sonsuz saygı duyarım ama benim olmalı gözüyle baktığım bi konu bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…