Ben bugun oglumun hareketlerini hic hissetmedim. Biliyorum normal ama moralim bozuldu. Cikolata yiyip uzandim, karnimi oksadim, konustum ama bana misin demedi.
Kızlar iyi geceler, az önce tansiyon ve nabızıma baktım. Nabızım 90 çıktı. Gebelik öncesi 70lerdeydi. İlk haftalarda yine 70di. Ama 4.ay gelince önce 80 sonra 90 oldu.
Nabız yükselmesi normalmi acaba ? Sizdede oluyormu ? Endişelendim
Benim de plasenta anterior. Cok nadir hissediyorum hareketlerini anterior olanlar hep mi böyle?bu benim 3. ve ilk kez başıma geldi. Erken hissederim daha iyi hissederim derken bekledigim gibi olmadi.
Ben bugun oglumun hareketlerini hic hissetmedim. Biliyorum normal ama moralim bozuldu. Cikolata yiyip uzandim, karnimi oksadim, konustum ama bana misin demedi.
Ya ben de korktum. Dün bazanın altından bi şeyler çıkardım. Ondan dolayı bir şey mi oldu acaba diye düşündüm. Ama akşam bir iki vurdu sanki. İnşallah odur arada dinleniyolar mı ne
Kızlar iyi geceler, az önce tansiyon ve nabızıma baktım. Nabızım 90 çıktı. Gebelik öncesi 70lerdeydi. İlk haftalarda yine 70di. Ama 4.ay gelince önce 80 sonra 90 oldu.
Nabız yükselmesi normalmi acaba ? Sizdede oluyormu ? Endişelendim
Kızlar kafama takılan bi soru var. Detayliya gidenler plesentaniz nasil cıktı? Benim on duvarda yazıyor gerçi hoca herşey normal dedi ama ben on duvarda yazinca sezeryan ve zor doğum filan yazıyor
Hiç alakası yok..
ilk gebeliğimde benimde ön duvar (anterior) yerleşimliydi tek dezavantajı hissetmek geç olabiliyor çünkü plesanta yastık görevi görüyor. Ama ben ilkinde hiç böyle bir sorun yaşamadım bebeğim çok hareketliydi. Riskli olan plesanta previa denilen, plesantanın rahim ağzını kısmen veya tamamen kapatması durumu canım. Bunda ise posterior yani arka duvar yerleşimli yerleşimi iyi dedi doktor, benim için önemli olan da oydu
Ya ben de korktum. Dün bazanın altından bi şeyler çıkardım. Ondan dolayı bir şey mi oldu acaba diye düşündüm. Ama akşam bir iki vurdu sanki. İnşallah odur arada dinleniyolar mı ne
Sanirim kucagimiza alana kadar endiselere gark olacagiz. Aldiktan sonra da yemedi, icmedi, gazini cikarmadi vs derken bundan sonraki hayatimiz hep bu modda gececek.
Benim de ilk bebekte öyleydi ve gayet normal bir durum, plesanta rahmin ön duvarına yerleşmiş demek sadece bebeğin hareketleri biraz geç duyulabiliyor önde yastık görevi görüyor plasenta, bazen rahim ağzına kadar uzanabiliyor o zaman plasenta previa deniyor sanırım riskli olan durum o. Benim şimdiki de arka duvar yerleşimliymiş bu durum da normal
Hiç alakası yok..
ilk gebeliğimde benimde ön duvar (anterior) yerleşimliydi tek dezavantajı hissetmek geç olabiliyor çünkü plesanta yastık görevi görüyor. Ama ben ilkinde hiç böyle bir sorun yaşamadım bebeğim çok hareketliydi. Riskli olan plesanta previa denilen, plesantanın rahim ağzını kısmen veya tamamen kapatması durumu canım. Bunda ise posterior yani arka duvar yerleşimli yerleşimi iyi dedi doktor, benim için önemli olan da oydu
Simdi gordum. 1. Detay oldugu icin plesanta yerine Korion: Anterior diye gecmis. O haftada plesanta henuz olmadigi icin. Benimki de on duvardaymis. Daha once hic dikkatimi cekmemisti.
Valla bende bi arkadaşım normal doğum istiyordu bebegin eşi önde olunca mecbur sezeryan oldum demişti aklımda o kalmış o sebeple merak edip bi baktım sonra sizlere danıştım içimi ferahlattı herkes sağolsunlar
Biz onu deniyoruz dürtmuyoruz ama göbeğime esim gıdı gıdı yapıo bide bla bla ağu gugu dioo gülmeden duramıyorum bebek dilinde oğluyla konuşuyormuş açıklaması bu