2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Benim 30 mm di canım . Bu beni 37 ye kadar idare eder mi acaba . Rahim ağzım kapalı
Doktorun daha iyi bilir ama rahim ağzı kapalıysa artık yavaş yavaş incelmeye başlaması normal

Bence yapılacak işleri sonraya erteleme çünkü hafta geçtikçe daha da agirlasma oluyor. Yapabildiğini şimdi yap derim.

Keşke sihirli bir değnek olsa da bütün evi silse süpürse toplasa
hastane çantamı yapmaya mecalim yok yazdığın herşeyi benimde yapmam lazım

Ben bugün annemin de dürtmesiyle hastane çantasını hazirlamaya başladım Bebeğin hastaneye götürülecek eşyaları ütülendi, küçük bir hurca yerleştirdik. Benim de iki takım pijama ve sabahligim ütülendi onlar askıda bekleyecek bir süre daha.

Bebek için hazirladiklarim;
*1 set 10'lu hastane çıkışı
*2 tulum
*2 alt üst takım
*1 kalın, 1 wellsoft nohut battaniye , 1 tane penye battaniye, 1 tane muslin.
*5 adet ağız bezi
*3 çorap
*Puset & puset örtüsü.

Kendim için
*2 takım pijama
*3 adet kilot, 3 atlet, 2 tane emzirme sütyeni
*Hastaneden çıkarken giyeceğim kıyafeti de utuleyip dolaba astım.
*Çorap
*Maske, dezenfektan, kolonya ( sonra koyulacak)
*Sabun, diş fırçası, tarak, şal, makyaj malzemesi, el kremi (daha sonra koyulacak)
*Havlu

Alınacaklar
°Depend
°Gecelik
°Bebek bezi (Molfix Pure&Soft)
°Bebek maması (Sma almayı düşünüyorum)
°Biberon (Philips Avent Antikolik )
°Pamuk mendil & Unibaby Yenidoğan ıslak mendili
*Süt sağma pompası

Şimdilik aklımda olan bunlar.

Şeker yüklemesi yaptıgımız gün 152 çıktı ama gece 2 tane hayrabolu tatlısı 2 tabak pilav yemiiştim bence onunda etkisi var mesela baklava yersem 2 dilin 150 cıkıyor

Canım ben 8 aydır diyetteyim ona rağmen yüklemede 207 cıktı 1. Saat şekerim. Bence sende hamilelik şekeri yok bu söylediğin değerlerle ve yediklerinle Sağlıkla doğsun inşallah bebeğin

Merhaba canım nasılsın senin rahim boynun kaç mm benimki 34. Haftada 3 cm . Rahim ağzı kapalı . 37. Haftaya kadar idare eder mi

Cnm kaçıncı haftadasın. Ben 32 de dönmemişti.daha dıner demişti. 34 te donmuş biraz daha baş asagidaydi.

İnşallah sağlıkla ve vaktiyle gelir bebeğin canım.
Beslenmen nasıl bilmiyorum ama ekstra dikkat et istersen, bol bol kalsiyum protein almaya çalış.
İnşallah, geçen ay toparlamıştı biraz bu kontrolde tekrar gerilediğini görünce moralim bozuldu. 28. haftadan beri yememe ekstra dikkat ediyorum geriden geldiği için. 31. haftada 10 günde 400 gram almıştı 32de 10 günde 200 gram aldı bu sefer 2 haftada 400 gram almış. Niye bu kadar değişken bilmiyorum, bazen güzel alıyor bazen duraksıyor sanki ama hep geriden geliyor

Canım ben 8 aydır diyetteyim ona rağmen yüklemede 207 cıktı 1. Saat şekerim. Bence sende hamilelik şekeri yok bu söylediğin değerlerle ve yediklerinle Sağlıkla doğsun inşallah bebeğin
Ay insallah ben en yüksek tatlı ve börek yediğim gün 163 ü gördüm şimdi hatırladım

Cnm kaçıncı haftadasın. Ben 32 de dönmemişti.daha dıner demişti. 34 te donmuş biraz daha baş asagidaydi.
Benımde 32 de donmemıstı haftaya gıdıcem bakalım donecek mı senın gıbı Ama su an hıssettıgım hala donmedı

Olmayabilir ne güzel kafan karışmaz işte. Benim 2 cm açılmam olduğu halde hiç sancım olmamıştı. Yine de normal doğum oldu canım.
Inşallah 38 e kadar biraz daha toparlar. Sen de beslenmene dikkat et bakalım kontrole kadar. Ama 38 hafta kötü bir hafta değil. Hatta erken doğum bile değil. Korkma kilosu düşük doğsa bile dogduktan sonra alır inşallah.

Stres çok etkiliyor gerçekten ben de bugün kontrole gittm doktora. Bebek gelişiminde, suyumda vs sorun yok, ama tansiyonum dengesiz olduğu için ilaca başlayacağız. Hedef 37.haftayı doldurmak. İnşallah sağlıkla geliriz o günlere

Kızlar benim karnım sanki birden büyüdü çok geriliyor ve aniden sertleşiyor baya iş yapmamı zorlaştırıyor. Ama eşimde hasta olduğu için mecburen birde ona özel bakmaya çalışıyorum yemeğini içeceğini herşeyini hazırlamak kolay olmuyor. Birde oğlum var o da ilgi bekliyor birde ev ve işler o kadar yoruldum ki bugün. Karnım da taş gibi sipsivri. Çocuk hareket edince özellikle sol tarafıma vurunca çok ağrıyor . Doktora da gidemiyorum karantinamız bitmeden hiçbir yere gidemicem

Maalesef artık herşey zor Allah yardımcın olsun

Allah yardımcın olsun . Evinize yardım edecek birileri gelebilir mi izole olacak şekilde .

Allah yardımcın olsun . Evinize yardım edecek birileri gelebilir mi izole olacak şekilde .
Maalesef kimse yok gelebilecek olan kimse de riske girmek istemez ki zaten ailem de burda olsa bile ben onları riske atamazdım yaşları bizden büyük kronik hastalıkları falan var . Şu 10 gün bir geçseydi hayırlısıyla inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…