- 2 Kasım 2012
- 1.010
- 961
- 323
çok çok geçmiş olsun Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin iyi ki almışlardı o zaman bebeği rahim fazla incelince erken alıyorlar çok şükür diyelimtesekkur ederm canım adı asya oldu bunu kımseye benzetemedık ilk kızıma da bensemıo babası sarıısn mavı gozlu ben oyle bu uzun koyu saçlı dogdu çok sukur saglıklı suan problem yok ama benım nerdeyse rahım kopma noktasındaymış çok ınceydı bebegı gordum acınca zor bır amelıyat oldu dedı doktor ağrım çok boyle olan varmı acaba çok zor toparlancam bu defa galıba ılk dogumum daha kolaydı
Ben de daha doğurmadımKaç gündür giremedim nasılsınuz arkadaslar gerçekten zaman yetmiyor artık. Doğurmayan kaldımı
Canım uzulmuse benziyorsun. Takma kafana. Emin ol atak yapacak. Sütünü sağıyor musun? Sağmak arttırıyor gerçekten. Emzirmeden hemen sonra saydırın sütü verebilirsin. Ve memedeki son süt yağlı olan besleyici kısmı imis. Bir memen tam yumuşamadan bebeği memeden ayırma.
Semra Abbasoğlu (@emzirme_danismanligi) • Instagram photos and videos bu hesabı incele çok faydalı bilgiler veriyor soruları da cevapliyor.
çok bilgim yok ancak fındık ceviz kuru meyve vs bunlar sütü yağlandırıyormuş birde lactamil emziren anneler için sütlü içecek kalsiyum demir b c d vit.folik asit ihtiyacı için falan oda sütü destekliyormuş ben doğumdan sonra kullanmoştm ama en cok aklıma geldikçe fındık ceviz kuru üzüm yiyormDoguran herkese hayirli olsun arkadaslar. Keske soyle bir isim listemiz olsa. Kim ne koymus ogrenirdik.
Bugun bizim 1. Ay kontrolumuz ve asimiz vardi. Kalca ve bobrek ultrasonu yapildi gayet iyi allahtan. Ama kilosu iyi degil en alt seviyede kilo almis. Gunde 3 kere mama vericez. Zaten bi haftadir bu cocuk doymuyo bence diyodum asiri huysuzdu surekli memedeydi ama doymuyo gibiydi. Kilo almiyomus iste. Süt yeterince yagli besleyici degil demekki mamayla destekleyelim sutun kaliteside artar dedi doktorumuz. Ozellikle gece yatarken mama vericem ay sonuda dogru gunde 4 e bile cikabiliriz 60 la basliycaz 120 ye kadar cikicaz. Boyu uzamis 49 dogmustu 53 olmuskilo isi can sıkıci tabi. Simdi sütün kalitesini nasil arttiricam bakalim
Ay sorma canim ya cidden oyle olduSelam kızlar
Doğurmadan önce her an buradaydım. Şimdi ikuyamiyirum diye çok üzülüyorum. Aslında bebek almıyor vaktimi. Aile kalabalık çoluk çocuk derken telefonu elime sadece bebeğime resim çekmek için alıyorum
Doğuran herkesin gözü aydın diyorum. Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin. hayırlı evlatlar olsunlar inşallah.
_Ravzaa_ gerçekten öyle mi olacak böyle mı olacak derken sağlıkla kucaklamışsın çok şükür. Hastanede kal iyice dinlen. Ben de hiç yatmadım evde. 3-4 dikişe bakamadım. Iltihaplanmis tutmadı dikişler. Kotu kokulu akintim olunca gittim dr aldi dikisleri. Pazartesi kontrolum var yine. Kuyruk sokumu agrisi da cok kotu oluyir. Neyse ki bu sefer benimki uzun surmedi. Iki haftadan sonra rahatca oturup kalkmaya yatakta donmeye baslayabildim.
çok bilgim yok ancak fındık ceviz kuru meyve vs bunlar sütü yağlandırıyormuş birde lactamil emziren anneler için sütlü içecek kalsiyum demir b c d vit.folik asit ihtiyacı için falan oda sütü destekliyormuş ben doğumdan sonra kullanmoştm ama en cok aklıma geldikçe fındık ceviz kuru üzüm yiyorm
MerhabaDoguran herkese hayirli olsun arkadaslar. Keske soyle bir isim listemiz olsa. Kim ne koymus ogrenirdik.
Bugun bizim 1. Ay kontrolumuz ve asimiz vardi. Kalca ve bobrek ultrasonu yapildi gayet iyi allahtan. Ama kilosu iyi degil en alt seviyede kilo almis. Gunde 3 kere mama vericez. Zaten bi haftadir bu cocuk doymuyo bence diyodum asiri huysuzdu surekli memedeydi ama doymuyo gibiydi. Kilo almiyomus iste. Süt yeterince yagli besleyici degil demekki mamayla destekleyelim sutun kaliteside artar dedi doktorumuz. Ozellikle gece yatarken mama vericem ay sonuda dogru gunde 4 e bile cikabiliriz 60 la basliycaz 120 ye kadar cikicaz. Boyu uzamis 49 dogmustu 53 olmuskilo isi can sıkıci tabi. Simdi sütün kalitesini nasil arttiricam bakalim
Sorun sutunun fazlaligi olabilir mi acaba tam tersi? Sutun yagli kismina ulasamadan doyuyo, ama cok cabuk aciktigi icin trkrar emiyo, ama o emdigindr yine sekerli olan on sutu aliyordur belkiO kadar cok emiyorki sagarken cok az sut geliyor. Doktorda cok emdigi icin besleyicili azaliyor diyor. Yani surekli sagmak uzun emzirmek sutun yararliligini azaltiyor. Sutum fazlasiyla geliyor emerken gelmesinde sorun yok. Surekli bakiyorum akiyor baya. Agizinin kenarindan sut bile akiyor hatta. Sagarken ayni oranda gelmiyor. Yani sorun suttun azligi coklugu degil besin degeri
Benim bugün sancılarım siddetlenmeye başladı sanki . Sağ kasıgimdan girip alt karna yayılıp giden sancılarm var. Acaba doğum mu geliyor . Açılma da varmışBende dogurmayi bekliyorum ama ufak sancilar vajinaya baskilar disinda birsey yok henuz
Acilma varsa tabiki sancilar dahada acilmayi devam ettirebilir doktor ne dedi bebek bekler daha yada yolda falan demedimiBenim bugün sancılarım siddetlenmeye başladı sanki . Sağ kasıgimdan girip alt karna yayılıp giden sancılarm var. Acaba doğum mu geliyor . Açılma da varmış
Tebriklerrrdogurdum kizlar saat 3 te sanci cok az cektim dogum yaoarken 1. ye gore biraz zorlandim ama yinede iyi ki normal dogurdum diyorum.bebek emiyor simdilik sıkıntı yok ama ben biraz korkuyorum sanki bakmaktan
1 haftaya veya 10 güne gelir dedi. 1 parmak açılman ve yumşaman var dedi. Bugünden itibaren günde 7 hurma ye dedi. Bir de ahududu yaprağı çayı iç dedi. 37 hafta çok erken değil mi açılma için . Bir de benim 2. Doğumum olacak . İkinci doğum daha çabuk olur diyorlar .Acilma varsa tabiki sancilar dahada acilmayi devam ettirebilir doktor ne dedi bebek bekler daha yada yolda falan demedimi
2.bebegimi 37.haftalikken dogurmustum birak acilmayi dogum bile oluyor1 haftaya veya 10 güne gelir dedi. 1 parmak açılman ve yumşaman var dedi. Bugünden itibaren günde 7 hurma ye dedi. Bir de ahududu yaprağı çayı iç dedi. 37 hafta çok erken değil mi açılma için . Bir de benim 2. Doğumum olacak . İkinci doğum daha çabuk olur diyorlar .
istanbul universitesinin sinavlari bu hafta canim. sen anadoluda mi okuyosun acaba ?cnm ben de açıktan üni okuyorum yanlış olmasın haftaya görünüyor sınavlar ben mi yanlş blyrm ben de sınavlara kadar doğurmak istemiyorum
Oh maşallah ne güzel bir doğum olmuş . İnşallah benimki de kolay olur . Bakalım takip ediyorum sancıları . Ayy daha bebek çikolatam gelmedi kargodaydi. Bakalım hangisi önce gelecek2.bebegimi 37.haftalikken dogurmustum birak acilmayi dogum bile oluyorama korkulacak bir hafta degil kesinlikle benim 2.de cok kolaydi yarim gun adet sancisi cekip aksam yarim saatlik dogum sancisiyla dogurdum buda erken gelir dedim ama belirti yok
Oh maşallah ne güzel bir doğum olmuş . İnşallah benimki de kolay olur . Bakalım takip ediyorum sancıları . Ayy daha bebek çikolatam gelmedi kargodaydi. Bakalım hangisi önce gelecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?