2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
35+0 dan selamlaar. 2 gündür bebeğin hareketlerinde azalma var gibi hissediyorum. Eğer yarın da devam ederse doktora gideceğim umarım herşey yoludadır. Elim ayağım bayağı şişti bu hafta. Yatakta dönmek için eşimi uyandırıyorum Eğer sezeryan olursam -ki öyle görünüyor- son 3 hafta. Bir yandan doğurup kavuşmak istiyorum bir yandan karnımdaki hareketlerini çok özleyeceğim diye üzülüyorum

Benimde öyle soN 3 gündür öncekiler gibi sert hareketi yok. Yeri daraldığı için sanırım.

Ya kadın o sanciyla bana guluyordu . Çünkü çok korkuyordum dogumu aniden olcak diye .Beni de kadinla gotururlerdi hastaneye. Bayilirdim büyük ihtimal Ben ozaman kadina sordum nasıl rahat gezebildin o sanciyla bir de ..Normalde hastane hemen cagirmis acili aramis.kadin gitmemis.Bana dedi nefes teknigi.. Doğru nefes alip verme teknigini ogrenirsen agrilarina dayanabilirsin . Youtube da var izlemelisin. Ve duydum kadın 2.ye hamile..
Bebeklerin kilo alimi durursa hemen sezeryana almazlar ..Bebeklerin önce durumuna bakarlar. Kalp atislarina.. ona göre karar verirler.
Hiç bir doktor net konusmaz o konuda.. bebeklerin durumuna ve senin durumunu da bağlı..
Kuzenim aşırı zayif.bisey yemiyordu doğru duzgun.9 aylik hamilelikte cok zayifti. Arkadan bakınca hamile kadın degil gibi okadar yani. Ceviz findik.kuruyemisler pekmez meyveler yumurta (kaynamis cok yiyordu.) Biliyorum çünkü dogum zamani yakın kaldiginda Ben yanındaydım Sütun yaglisini al mutlaka. Tabiki görürsün. Kilo almislarsa görürsün.

Benimde azaldı ama doktorum söylemişti zaten 32den sonra artık amniyon sıvısı sabitleniyor hareketleri azalacak telaşlanmayın diye
Benim kızda hiç bi azalma belirtisi yok her saat güm güm vuruyor dalga yapıyor hanımefendi. Zayıf olduğum için canımıda acıtıyor sanki derimi çekiştirip kemiklerime ulaşıyor her seferinde bi ay uy oluyor ilk gebeliğim ve alışamadım hala tekmelere çok garip bir duygu gerçekten

Dalga benimkise yapıyor içim bi hoş oluyor sanki bu aralar ayakları dayıyor kaburgalarıma nefesimi kesiyor resmen

Dalga benimkise yapıyor içim bi hoş oluyor sanki bu aralar ayakları dayıyor kaburgalarıma nefesimi kesiyor resmen
Ay evet zaten zor nefes alıyoruz bide ayağını dayayınca daha zor oluyor Biraz söyleniyorum sonrada diyorumki olsun canı saolsun kızımın vursun diyorum

Dur bakim o nefes tekniklerîne Ay seni anliyorum da kadini Tobe anlamiyorum ne cool insanlar varya bende senin gibi duramazfim sanirim simdi agri olsa zipliyorum

insallah da oyle gelisim durmadi felan olmaz ya kafama simdide bu takilir
kuzenin gibiyim bende su aralar yemek yerken inanilmaz midem bulaniyor bir gun bisey yemesem aklima gelmez ama zorliyorum kendimi surekli
kotuyu dusunmek istemiyorum eski doktoruma da herseyi mail olarak gonderdim
Allah korusun gelisim durunca kalpleri iyi olur demi hemen bisey olmaz Of anlamayinca daha da korku dolu oluyor neden kotuyu dusunurki insan hemen bisey olmayacak insallah dediklerinin hrpsini yiyorum ama agirlik verim daha cok en azindan 2 kiloyu gecsinler demi

Bak canım.. Vallah kuaförde calisinca öyle şeyler duyuyorki insan. Bir arap musterinin de aci eşiği çok yuksek. 2 çocuğu var.2side oyle olmus ilk hamileliginde dogumu başladığında anlamamış.Diyor tuvalete gittim bebeğimin kafası elime geldi diyor. Normal dogum ve epiduralsiz yapmislar . Vallah ne güzel dedim agri yok bisey yok rahat doğum..Bazıları o konuda çok şanslı oluyorlar.
Bebeklerinin pozisyonları dogum şeklini aldı mı? Yani kafaları aşağı döndü mü .Dogum pozisyonu aldıklarında hem ağrın hem de mide bulantin olur. Benim 1 hafta surmustu. Bana öyle dediler. Yemek için zorla kendini. En azından yagli süt iç uyumadan önce Muz pekmez. Ceviz .avocado ye mesela yagli o da mesela. Korkma son aylara doğru bir istah gidiyor. Yani bende de herkesin öyle olmuyor bazilarinin da iştahı açılıyor bayagi.Hava da sicak insan yiyemiyor.Ama kendini zorla. Tabiki 2 kiloyu geçsinler. 2200 ideal. Gelisim durunca kilo alimlari duruyor sadece. Yani beslenemiyorlar demek.. oyuzden dogurturlar. Kalpleri iyi olur canım merak etme. Onu mecbur kontrol ediyorlar. Yani sancin olduğunda acile gittiğinde ilk iş monitoringdesin biliyorsun.yani mecbur .Sen elinden geleni yap. Yemek için zorla kendini. Yagli Sütü ihmal etme.Muzu da.. Bazıları kadınlar mesela iyi besleniyor ama bebekleri beslenemiyor gelişimleri duruyor. Iyi beslenmesine rağmen.oyuzden dogum yaptırıyorlar.Yani kendini suçlama sakın..Hayırlı Cuma günü hayırlı haberle gelirsin inşAllah.. Sen sadece zorla kendini.

Günaydın

28-32 haftalar arası amniyon sıvısı en pik seviyede olduğu İçin hareketlerin en çok hissedildiği haftalar bu haftalar arasıymış. Sonra azalıyormuş yavaş yavaş.

Benim uygulama ile birebir gidiyor neredeyse hafta belirtilerim :)

Bugün 33+0 oldu tam, 2 gün sonra randevum var. 3 gün izne ayrıldım. Eksikliklerim tamamlayacağım. Bugünkü hedefim gecelik ve hastane çantası almak bismillah diyip pilatesle başlatıyorum günümü

Bugün kontrol günüm, vakit yaklaştıkça heyecanlanıyorum Sezeryan için tarih de belli olur sanırım Ağustos son haftası gibi, malum 34+4 oldum. İnşallah güzel haberlerle dönerim
Sezaryen mi olacaksın canım?
Belirleyici herhangi bir sebep mi var kaçırmış olabilirim.
Tarihin adı belli oldu mu insan daha heyecanlı olur tabiii

Az kaldı max 6-7 hafta kaldı pek çoğumuzun.
Güzel haberler ve pozlarla dön inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…