2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Cnm son günler iyi geçiyo Kızımın adı Ece olucak nasip olursa. Genel olarak 30. Haftaya kadar sıkıntılı geçti gebelik. İlk haftalarda kanama sonra rahim kısalığı falan hep yattım. Sonrada gebelik şekeri derken 36+3 lere geldim Şuan ara ara ağrılar dışında bi sıkıntı yok gibi

Ben de 32. Hafta da falan rahim ağzında hunileşme var ve ağrı yapıyor diye kullanmıştım progestan

Kullanmasinda hiç bir sakınca yok. Rahim boyunu korumaya yarayan, kaslara etki eden, zaten vücudun ürettiği bir hormonu desteklemiş olacaksınız. Kasılmaları nst ile netlestirip verebilirdi ama kullanmasının kötü bir şeye sebep olmayacağını bildiği için şikayete göre vermiştir diye düşünüyorum

Canım ben hiç kullanmadim ilkinde hatta pişik kremini bile nadir kullanmisimdir pudra çok gerekli değil bence
Bende kızımda hiç kullanmadım canım ama o kış bebegiydi saf zeytinyagı ile masaj yaprdım her banyo sonrası vücuduna ama şimdi havalar da sıcak krem bebek yagı losyon gibi ürünleri kullanmayı düşünmüyorum da zaten acaba sıcaklardan etkilenir mi diye ne kullansam bilemedim

Pudra kullanmayacağım, gerekli hijye, havalandırma vs. ve pişik kremi yeterli olacaktır diye düşünüyorum

Çok iyi kg ya bende istiyorum 3500-4000 arası olsa diye ama bakalım

İçerikleri temiz değil almadım ben pişik kremi yeterli olur diye düşünüyorum birde çiş bile yapsa bez değiştirmek gerekli pişik olmaması için

Korkumdan yaptıramıyorum hergün jiletle alıyorum çıkmasına fırsat vermeden işimi görüyor bakalm
Tercih meselesi gerçekten keşke hiç çıkmasaydı bazılarının hamilelik boyunca hiç çıkmıyormuş ne güzel

Bunun aynisini bende dedim bebek bazen bi yerde toplaniyor dedim bisey olmaz arada olur oyle dedi gecti. Belki yaştan dolayi vermişte olabilir. Benim bi tanidiktada vermislerdi

Ben de 32. Hafta da falan rahim ağzında hunileşme var ve ağrı yapıyor diye kullanmıştım progestan

Bunun aynisini bende dedim bebek bazen bi yerde toplaniyor dedim bisey olmaz arada olur oyle dedi gecti. Belki yaştan dolayi vermişte olabilir. Benim bi tanidiktada vermislerdi
Cevap İçin teşekkürler kızlar
Hiç bir soru cevapsız kalmıyor ne güzel; ben ileteceğim arkadaşıma.

Sıkıntı yok tatlış bende kullandım 32.haftama kadar ama ben ağız yolu ile almıştım doktor fark etmez diyince

Kızlar bir saat önce vajinama bir ağrı saplandı sanki biri bıçak sapladı anlık geldi gitti. Gözümden kendiliğinden yaş aktı o derece bi ağrı geldi. Bu durumu yaşayan varmı bilmiyorum ama doğum ağrısı buna benziyorsa yandık doğuramıcam heralde ben bugün fazla yürümüş olabilirim onun etkisimi bilmiyorum ama bebek zaten kasıklarımın altındaydı bütün gün boyunca. Elini hareket ettirse bile acı veriyor kasıklarıma. Eşimde çok pimpirikli ben bağırınca hadi hastaneye gidelm diyor her seferinde. Bende hastaneden korkuyorum her gelen giden alttan elliyorlar acillerde. Kendime söz vermiştim suyum gelmedikçe doğurmadıkça daha devletin aciline gitmem diye İnşallah bi daha gelmez sancı. Bu gece nöbetteyiz anlaşılan

Bebek hareketine bağlı olarak oluyor ben de.. doğum sancısı bu şekilde olmuyor.

Çok teşekkür ederim sorduğun için çok düşüncelisin benim kanama sorunum vardı yaklaşık bir haftadır. Progestan iğne ve kapsül kullanıyordum. Ev istirahati vermişti doktorum. Moralim inanılmaz bozuktu. Üç gündür kanamam kesildi çok şükür İğne ve kapsül devam. İnşallah kimsenin başına gelmesin çok kötü bir durum. Ama iyiyiz şuan
Çantamı hazırladım bebeğimin odasını hazırladım her şey hazır bekliyoruz bakalım 23ünde kontrolüm var doğum günüm belli olacak

İçin rahat olsun korkma. Pozisyon değiştirip yavaş yavaş masaj yapmanı öneririm. Daha erken doğum için. Zamanında gelsinler inşallah

maviss_34 bu arada bebeğimin ismini deniz Bilge koymaya karar verdik. Deniz benim tercihim Bilge de eşimin tercihi oldu. Biraz zor karar verdik ama sonunda kesinleşti

Nası ayırt edicem bilmiyorum ağrıları sanırım dakikaları saymak gerekicek
Belli ve düzenli periyotlarda gelirse doğum sancısı. Yürüyerek sıklığı artarsa da doğum sancısı oluyor diye biliyorum. Ama o an insan telaştan birşey düşünemiyor sen de haklısın

maviss_34 ayrıca bu topik benim için inanılmaz değerli. Yazamasam bile mutlaka okuyorum sürekli.
Ovülasyon testim sürekli pozitif çıkmaya başlayınca gebelikten şüphelendim sizin paylaşımlarınız nedeniyle. Sonra buraya yazdım, tavsiyenizle gebelik testi yapmıştım birkaç gün bekleyip. Veeee gebelik pozitif çıkmıştı 2 yıl bekleyişten sonra. Şimdi hepimiz doğuma hazırlanıyoruz. Çok duygusal çok heyecanlı…. Herkes için çok dua ediyorum sıkıntılarımız heyecanlarımız hissettiklerimiz çok benziyor hepimizin. Ne kadar güzel Ay duygulandım

Nası ayırt edicem bilmiyorum ağrıları sanırım dakikaları saymak gerekicek
Karinda kasılma/kasıklara doğru itme hissi/ beraberinde bele yayılan bir ağrı,sonrasında gevşeme, sonrasında yine kasılma oluyorsa tehlikeli. Bı kez bıçak saplanmasi gibi bir ağrı, rahim kaslarına ilusan baskı sebebiyle gerilme ağrısı gibi hissediliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…