- 1 Ağustos 2022
- 1.278
- 1.497
- 53
Amin inşallah güzelim darısı sizlere olsunAllah hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin canım
Hiç belli olmaz ne zaman nasipse doğacak zaten bunları düşünüp kendini üzmesin daha şimdidenEşime birileri 42.haftayi buluyor doğumlar demiş
Adam strese girdi iyice ne zaman doğucak bir aydan fazla mi var deyip durdu
Benimde bugun kasik agrimla karnimda sertlesme coktu havalar cok sıcaktı ondan mı bilmiyorum klimayi acinca rahatladim ama ne bilim cozemiyo insanNormal demişti canım dünde garip bişi geldi lekeli bi akıntı bugün hiç bişi yok agrılarım var o kadarsen ne yaptın kontrolün ne zamandı
Ağlamayın lütfen ağlamak da yükseltiyor tansiyonu. Geçecek bu günler sağlıkla kavuşacaksınız bebeğinize dualarım sizinleKızlar benim acayip moralim bozuk. Bugun 1 hafta oluyo hastanede kalışım ve Bu sabah uyandığımda tekrar tansiyonum 18/10 çıktı, ilaç aldıktan sonra da 17 lere düştü, doktor gelip tansiyon ilacımı artırdı ve beni nts ye gönderdi. Kasılmalara dün başlamıştık ama sadece akşam biraz ağrım olmuştu, şimdi bugün tekrar hap almaya başladım ağrılar için ama hala ağrım yok. Eğer Türkiye de olsaydım eminim çoktan doğurmuştum, burada hersey çok gıdım gıdım ilerliyo, tansiyon beni çok korkutuyo, preeklampsi oluşum beni acayip acayip korkutuyo ama bunlar bu kasılmalar ile normal doğum yaptırmaya çalıştırdıkları için günler geçiyor. Çok canım sıkıldı, sadece ziyaretçi saatlerinde eşimi görebiliyorum ondan sonra hep yalnızım. Bugün habire ağlayıp durdum enerjim acayip düşük, güzel şeyler düşünemiyorum bi türlü.
Gözünüz aydın bebek nasıl siz nasılsınız sağlıkla büyütün inşallahMerhaba eylul anneleri
Biz 35+1 acil sez ile dogduk
Onumuzdeki surecte dualariniza talibiz
Bizim de bacak boyu son kontrolde bir buçuk hafta kadar gerideydi, iki haftada sonra bugün ise haftasına uyumlu çıktı.. Her an uzayabiliyor.Kızlar bugün doktora gittim şimdi 35+1 hamileyim ultrasonda ac bpd falan 37+ 5 çıkıyor ama fl 33+4 çıkıyor bacak boyu bir buçuk hafta geriden geliyor bı sorun olur mu korktum ya bende uzun biri değilim ama geride degilmi nasıl sizce
Bacak boyu benim de bir önceki kontrolle aynı çıktı nedenseKızlar bugün doktora gittim şimdi 35+1 hamileyim ultrasonda ac bpd falan 37+ 5 çıkıyor ama fl 33+4 çıkıyor bacak boyu bir buçuk hafta geriden geliyor bı sorun olur mu korktum ya bende uzun biri değilim ama geride degilmi nasıl sizce
Benimki kiilo olarak da hafta olarak da fazla çıkıyor hiç inanmıyorum bu ultrasona 35 haftalik 3100 Gr çıkıyor çok abartılı haftası 37+5 gözüküyor bu kadar ilerde gidemez yani ne bilimBacak boyu benim de bir önceki kontrolle aynı çıktı nedense
Sanki hiç uzamamış gibi ama bu tarz değişkenlikler normalmiş canım.
Ben bir ebe arkadaşa da sordum şimdi 36. Haftada abisinin bebeği 1900 gram doğmuş ama ne sarılı ne bir şey çok şükür şimdi kilo bile almaya başlamış. Rakamlara doktor normal dediği müddetçe çok takılmamak lazım galiba
3 saattir filan sayfa açık sancım ağrılarım azalsın da yazayım diye uğraştım-Sunshine bizim güneş kız bugün kontrole gidecekti gittiniz mi kuzum
Ben demiştim.Kızlar ben de çıktım muayeneden. Nst de 0 sancı
İlk başlarda bebek hareketli olduğu İçin 30 a kadar falan yükseldi, 2 tane pik var kağıtta ama sonra uyudu galiba dümdüz çizgi diyebiliriz.
Sadece kafama takılan bir şey oldu, 35+2’yim normalde hep 3-4 gün önde çıkardı bugün 35+0 ve 2498 gram çıktı.
Doktora çok iri bir bebek olmayacak heralde dimi dedim öyle gözüküyor dedi, kilo alımı bi tık yavaşlamış. Daha çok kilo aldıran besinler mi yiyeyim dedim. Sen ye tabi ama onunla çok alakalı değil plesentasyonla alakalı dedi. Galiba plesantanın bebeği beslemesinden kaynaklı bir şey. 2500 üstü doğan her çocuk normal kabul edilir her şey yolunda dedi ama canım ona sıkıldı birazcık.
Belki normal doğum İçin vesile olur çok iri olmaması.
Sizin bebekler ne kadardı 35. Haftada, morale ihtiyacım var galiba.
Tansiyon da 12-8 çöktü evde takip et 13-9 üstüne çakmasını istemeyiz dedi, sizin de aklınızda olsun.
Kontroller haftalık olacak artık
Allah yardımcın olsun sağ Salim kavuşun inşallah.Kızlar yarın saat 1 de yatışım var 3-4 gibi de sezeryana alınıyorum tansiyon yüksekliği ve enfeksiyondan kaynaklı riske atmayalım dedi doktor yarın inşallah bu saatlerde elimde olacak kızım
Ben de çözemedim o konuyu.. Endol bı kez kullandım onu da serklaj sırasında anestezi altında yapmışlar, sonradam haberim oldu. Haftada bir bari alayım dedim. Asla dedi, çok elzem durumlar harici kullandirmiyorum dedi. Adalati kullanirken magnezyum kullanmamı yasakladı, diğer forumda bu ilaçlarla magnezyum kullanmayan yok nerdeyse.. Nidicard deneyeyim dedim bı ara Adalat ise yaramiyo gibi biseydi, aynı etken etki süreleri farklı, nidicard daha kısa süreli etki eder sık sık içmek zorunda kalırsın dedi. Vazgeçtim. 37+1 de kesmemi istedi Adalatı.. Sonrasında istediğinde gelsin diyor. Yine bı arkadaşım sezaryenden bı gün önce bıraktı ilacı sorun olmadı. Düzenli olsa sancıların yatış yapardı diye düşünüyorum.Bi de ciğer geliştirici yapıldıysa 34 iyi gibi düşünülüyor.Bana yapmadı mesela, ekstra bı durum olursa yaparım dedi, belki de o yüzden ilacı kesmek icin 36 yi doldurmami bekledi.katinaizmir bu doktorların nidicard Endol gibi ilaçlara bakış açısı niye bu kadar farkediyor bilmiyorum. Mesela seni 36 da bıraktırıyor. Ben hiç düzenli kullanmadım.
80 lerde düzenli sancılarım var, her yanım sızlıyor. yalvar yakar kullanıyorum. Nidicard 3 gün 2 şer tane aldım. Şimdi de 3 gün günlük 4er tane Endol kullanmama izin verdi. 34 ü de doldurursan kafa rahat modunda.
Ne güzel gönlünüze göre olmuş sizinde çok şükürinşallahya ne tesadüf benim eşimde hep bi kızı olsun istiyodu taa sevgililikten beri olursada adı Ada olsun diyodu kalbi temizmiş kocişimin bende kız çocuklara daha bi ilgiliydim Allah gönlümüze göre verdi çok şükür ben araştırma hastanesinde doğurcam ordada kapı sğsü falan yasakmış evdede odası olmıcak ev küçük olduğu için seneye taşıncaz kendi evimize orda oda yapcam o yüzden kapı süsü yapsam ya da alsammı bilemedim
Benim bebiş de 35+1de 2576 gramdı ve doktorum gayet ideal olduğunu söyledi, gelişimi de haftasıyla uyumluydu. Bence kilosu gayet yeterli hiç sıkma canınıKızlar ben de çıktım muayeneden. Nst de 0 sancı
İlk başlarda bebek hareketli olduğu İçin 30 a kadar falan yükseldi, 2 tane pik var kağıtta ama sonra uyudu galiba dümdüz çizgi diyebiliriz.
Sadece kafama takılan bir şey oldu, 35+2’yim normalde hep 3-4 gün önde çıkardı bugün 35+0 ve 2498 gram çıktı.
Doktora çok iri bir bebek olmayacak heralde dimi dedim öyle gözüküyor dedi, kilo alımı bi tık yavaşlamış. Daha çok kilo aldıran besinler mi yiyeyim dedim. Sen ye tabi ama onunla çok alakalı değil plesentasyonla alakalı dedi. Galiba plesantanın bebeği beslemesinden kaynaklı bir şey. 2500 üstü doğan her çocuk normal kabul edilir her şey yolunda dedi ama canım ona sıkıldı birazcık.
Belki normal doğum İçin vesile olur çok iri olmaması.
Sizin bebekler ne kadardı 35. Haftada, morale ihtiyacım var galiba.
Tansiyon da 12-8 çöktü evde takip et 13-9 üstüne çakmasını istemeyiz dedi, sizin de aklınızda olsun.
Kontroller haftalık olacak artık
Endolü bana bu 2. Kullandırışları. 6 şar saat arayla veriyorlar. Plasenta ayrılması tehlikesi filan varmış.Ben de çözemedim o konuyu.. Endol bı kez kullandım onu da serklaj sırasında anestezi altında yapmışlar, sonradam haberim oldu. Haftada bir bari alayım dedim. Asla dedi, çok elzem durumlar harici kullandirmiyorum dedi. Adalati kullanirken magnezyum kullanmamı yasakladı, diğer forumda bu ilaçlarla magnezyum kullanmayan yok nerdeyse.. Nidicard deneyeyim dedim bı ara Adalat ise yaramiyo gibi biseydi, aynı etken etki süreleri farklı, nidicard daha kısa süreli etki eder sık sık içmek zorunda kalırsın dedi. Vazgeçtim. 37+1 de kesmemi istedi Adalatı.. Sonrasında istediğinde gelsin diyor. Yine bı arkadaşım sezaryenden bı gün önce bıraktı ilacı sorun olmadı. Düzenli olsa sancıların yatış yapardı diye düşünüyorum.Bi de ciğer geliştirici yapıldıysa 34 iyi gibi düşünülüyor.Bana yapmadı mesela, ekstra bı durum olursa yaparım dedi, belki de o yüzden ilacı kesmek icin 36 yi doldurmami bekledi.
Sancılarım düzensiz çıkıyor ama yüksek buna rağmen iki hafta sonra gel dedi mesela.. Doğurmazsam gelirim dedim
Aynen bazıları yatış derdinde o kesin, zaten prosedür belli yani, kanama, su gelemdi, açılma yoksa.. Ver serumu, ver ilacı nst bak vs. Psikoloji sancıya cok etki ediyor, evde olup suyunu içip, ilacıni içmek çok daha etkili olabiliyor. Dikiş atıldığında beri vajinal ultrason yada muayene yapmadı, rahim boyunu hiç söylemedi. Karından bakıp rahim ağzı kapalı dedi sadece.. Endol bebeğin suyuna etki edip azaltabilir diye biliyorum tabi bı iki kullanımla değildir bu etki.. suyu zaten bol içtiğin sürece sorun olmaz. Ben olsam sana karın USG bakar, rahim ağzı kapalı ise ciğer geliştirici igneni yapar, ilaç tedavini düzenler, her hafta ya da haftada iki nst isterdim. Sancılar duzenli olabiliyor arada, sonra araları uzayabiliyor. Doğum sancısıysa zaten ilaç durduramıyor. İstirahat et, bol sıvı al derdim. Rahatlığı belki de bu yüzdendir, alınabilecek önlemleri aldığını düşünüyor olabilir.Endolü bana bu 2. Kullandırışları. 6 şar saat arayla veriyorlar. Plasenta ayrılması tehlikesi filan varmış.
Diğer yatışlarımda nidicard kullandırdılar.
Mesela ben de magnezyum kullanıyorum bana hiç kullanma demedi. 35 i görürsem coraspin bıraktırıyor beklenilen bir şeydi zaten.
Yatış yapma peşinde zaten ama artık o psikolojiye takatim kalmadı yatış yapınca da bu ilaçları veriyorlar ekstrası serum sadece.
Zaten rahim ağzına da bakmadı garip bi rahatlığı vardı. Yani beni mi strese sokmak istemiyor bilmiyorumdoktor 34 ü görürsek tamamız kafasında. Haftalık kontrole devam biz de.
Valla maşallahın var nazar değmesin çok güzel geldin bu günlere. Sürecini de kolayca tamamla inşallah
Aynı sorunu yaşıyorum, az önce mesaj yazarken gözümden yaş geldi. Kaburgamın ortasına üç kez ayağını itti, çekmiyo da, derin nefes alamıyorum. Sırt üstü daha da kötü oluyor nefes olayı ama solda daha fazla hareket ediyor benim ki.. Kanala inmezse halimiz duman, çok büyüdüler.Kızlar İki üç gündür bebek göğsüme çok baskı yapıyor nefesim kesiliyor sürekli sola yatıyorum oda etkiliyor herhalde
Bende şimdi eşime dedim kanala inse artık rahatlayacağım diyeAynı sorunu yaşıyorum, az önce mesaj yazarken gözümden yaş geldi. Kaburgamın ortasına üç kez ayağını itti, çekmiyo da, derin nefes alamıyorum. Sırt üstü daha da kötü oluyor nefes olayı ama solda daha fazla hareket ediyor benim ki.. Kanala inmezse halimiz duman, çok büyüdüler.
İki gündür bende bı tık fazla ayakta kalırsam basım donuyor. Tansiyon nabız,normal. Karnım da tok oluyor sebebini bulamıyorum. artan kan akışına, hormonlara vs bağlamıştım ama dediğin çok mantıklı.. nabız eskiden benim de arada 100 olurdu o zmnlar genelde nefes darlığı belirtisi vardı.Bende şimdi eşime dedim kanala inse artık rahatlayacağım diyebaskı yaptıkça nefes darlığı baş dönmesini de tetikliyor tabi beynime oksijen gitmiyor gibi oluyor sanki. Tansiyonum normal 11/7 nabzımda 101 şimdi ölçtümde
Birde diyaframı ittiği içinde olur yazıyor internette bilemiyorum artık ama bu nefes darlığı olduğunda bebek hep yukarıda taş gibi benim kesinlikle ittiriyor.İki gündür bende bı tık fazla ayakta kalırsam basım donuyor. Tansiyon nabız,normal. Karnım da tok oluyor sebebini bulamıyorum. artan kan akışına, hormonlara vs bağlamıştım ama dediğin çok mantıklı.. nabız eskiden benim de arada 100 olurdu o zmnlar genelde nefes darlığı belirtisi vardı.
Doktorum iyidir ya başta onun olduğu hastanede yatış yaptm psikolojime iyi geldi. Doktor Hastaneden ayrıldı ardından ben de sonra devlette 2 kere yattım gelene gidene dert anlat, sürekli her kafadan farklı ses iyi gelmedi bana artık. Doktorum nerdeyse orda rahat ediyorumAynen bazıları yatış derdinde o kesin, zaten prosedür belli yani, kanama, su gelemdi, açılma yoksa.. Ver serumu, ver ilacı nst bak vs. Psikoloji sancıya cok etki ediyor, evde olup suyunu içip, ilacıni içmek çok daha etkili olabiliyor. Dikiş atıldığında beri vajinal ultrason yada muayene yapmadı, rahim boyunu hiç söylemedi. Karından bakıp rahim ağzı kapalı dedi sadece.. Endol bebeğin suyuna etki edip azaltabilir diye biliyorum tabi bı iki kullanımla değildir bu etki.. suyu zaten bol içtiğin sürece sorun olmaz. Ben olsam sana karın USG bakar, rahim ağzı kapalı ise ciğer geliştirici igneni yapar, ilaç tedavini düzenler, her hafta ya da haftada iki nst isterdim. Sancılar duzenli olabiliyor arada, sonra araları uzayabiliyor. Doğum sancısıysa zaten ilaç durduramıyor. İstirahat et, bol sıvı al derdim. Rahatlığı belki de bu yüzdendir, alınabilecek önlemleri aldığını düşünüyor olabilir.
Ben de bugün onu dedim doktoruma, siz hep hedef 37 dediniz ama ben içimden hep yok artık dayanamam o kadar diyordum dedim. İlk hedefim 28ti, Sonra 32, 34 oldu. Sonrasini saymadım, insallah 12 saat dayanabilirim de bı iğne olurum en azından diye dua ettim. Olabiliyormuş meğer.. O kadar zaman sen de güzel ilerledin, niye daha fazlası olmasın ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?