2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Normal demişti canım dünde garip bişi geldi lekeli bi akıntı bugün hiç bişi yok agrılarım var o kadar sen ne yaptın kontrolün ne zamandı
Benimde bugun kasik agrimla karnimda sertlesme coktu havalar cok sıcaktı ondan mı bilmiyorum klimayi acinca rahatladim ama ne bilim cozemiyo insan
Eylülün ilk haftasi 37 haftamiz oluyo bakalim az kaldi

Ağlamayın lütfen ağlamak da yükseltiyor tansiyonu. Geçecek bu günler sağlıkla kavuşacaksınız bebeğinize dualarım sizinle

Bizim de bacak boyu son kontrolde bir buçuk hafta kadar gerideydi, iki haftada sonra bugün ise haftasına uyumlu çıktı.. Her an uzayabiliyor.

Bacak boyu benim de bir önceki kontrolle aynı çıktı nedense
Sanki hiç uzamamış gibi ama bu tarz değişkenlikler normalmiş canım.

Ben bir ebe arkadaşa da sordum şimdi 36. Haftada abisinin bebeği 1900 gram doğmuş ama ne sarılı ne bir şey çok şükür şimdi kilo bile almaya başlamış. Rakamlara doktor normal dediği müddetçe çok takılmamak lazım galiba

Benimki kiilo olarak da hafta olarak da fazla çıkıyor hiç inanmıyorum bu ultrasona 35 haftalik 3100 Gr çıkıyor çok abartılı haftası 37+5 gözüküyor bu kadar ilerde gidemez yani ne bilim

-Sunshine bizim güneş kız bugün kontrole gidecekti gittiniz mi kuzum
3 saattir filan sayfa açık sancım ağrılarım azalsın da yazayım diye uğraştım
Gittik benim sancım cok ama doktor artık nerdeyse 33 ü de tamamlamanın etkisiyle biraz daha rahat sanırım. Hadi sık dişini yaparsın edersin modunda.
Kontrol haftada 1. Tam 34+0 olduğumda 5 günlük tatile çıkıyormuş o biraz endişelendirmedi değil
Nst de sancım bol 80 ler havada uçuşuyor
Bebişin bazen göğüs kafesime dayandığı durumlar meğer sancıymış anlamıyordum başladığını
Rahim ağzına filan hiç bakmadı adamda garip bi rahatlık vardı ne yapıyorsan evde ona devam dedi
Hoh hoh sakinleşme nefesleri alıp ha bire çorba içiyorum su içiyorum devam dedim
Ama hiç iyi şeyler hissetmiyorum
Ben demiştim. 0 sancı artık sancısı olmayan gebeyi burdaki motivasyonu ve konuşmasından bile seçebiliyorum
Kuzucum ölçümlere hiç takılma ya, 2 saat arayla başka doktorda muayene oldum kimi bi hafta ileri kimi de 1 hafta geri çıktı. Kilosu da 100 gr geri çıktı. doktora sormadım bile sen iyisin Bebiş iyi maşallah sağlığın yerinde, her hafta büyüme farkını hissediyorsundur bu yeterli bence
Haftasını doldursun yeter inşallah

Kızlar yarın saat 1 de yatışım var 3-4 gibi de sezeryana alınıyorum tansiyon yüksekliği ve enfeksiyondan kaynaklı riske atmayalım dedi doktor yarın inşallah bu saatlerde elimde olacak kızım
Allah yardımcın olsun sağ Salim kavuşun inşallah.

katinaizmir bu doktorların nidicard Endol gibi ilaçlara bakış açısı niye bu kadar farkediyor bilmiyorum. Mesela seni 36 da bıraktırıyor. Ben hiç düzenli kullanmadım.
80 lerde düzenli sancılarım var, her yanım sızlıyor. yalvar yakar kullanıyorum. Nidicard 3 gün 2 şer tane aldım. Şimdi de 3 gün günlük 4er tane Endol kullanmama izin verdi. 34 ü de doldurursan kafa rahat modunda.

Ben de çözemedim o konuyu.. Endol bı kez kullandım onu da serklaj sırasında anestezi altında yapmışlar, sonradam haberim oldu. Haftada bir bari alayım dedim. Asla dedi, çok elzem durumlar harici kullandirmiyorum dedi. Adalati kullanirken magnezyum kullanmamı yasakladı, diğer forumda bu ilaçlarla magnezyum kullanmayan yok nerdeyse.. Nidicard deneyeyim dedim bı ara Adalat ise yaramiyo gibi biseydi, aynı etken etki süreleri farklı, nidicard daha kısa süreli etki eder sık sık içmek zorunda kalırsın dedi. Vazgeçtim. 37+1 de kesmemi istedi Adalatı.. Sonrasında istediğinde gelsin diyor. Yine bı arkadaşım sezaryenden bı gün önce bıraktı ilacı sorun olmadı. Düzenli olsa sancıların yatış yapardı diye düşünüyorum.Bi de ciğer geliştirici yapıldıysa 34 iyi gibi düşünülüyor.Bana yapmadı mesela, ekstra bı durum olursa yaparım dedi, belki de o yüzden ilacı kesmek icin 36 yi doldurmami bekledi.
Sancılarım düzensiz çıkıyor ama yüksek buna rağmen iki hafta sonra gel dedi mesela.. Doğurmazsam gelirim dedim

Ne güzel gönlünüze göre olmuş sizinde çok şükür Kapı süsü şart değil aslında benim kardeşim biraz hevesli abla şöyle yapalımmı bunu da yapalım mı derken beni gazlıyor. Bizde sadece montessori yatak ve dolap aldık odasını biraz büyüyünce düzenleriz nasılsa hemen odaya geçirmeyeceğiz. Sende oda yapınca yavaş yavaş tamamlarsın. Dün cevap yazdım bir türlü gitmedi bugün tekrar yazayım dedim

Benim bebiş de 35+1de 2576 gramdı ve doktorum gayet ideal olduğunu söyledi, gelişimi de haftasıyla uyumluydu. Bence kilosu gayet yeterli hiç sıkma canını

Endolü bana bu 2. Kullandırışları. 6 şar saat arayla veriyorlar. Plasenta ayrılması tehlikesi filan varmış.
Diğer yatışlarımda nidicard kullandırdılar.
Mesela ben de magnezyum kullanıyorum bana hiç kullanma demedi. 35 i görürsem coraspin bıraktırıyor beklenilen bir şeydi zaten.

Yatış yapma peşinde zaten ama artık o psikolojiye takatim kalmadı yatış yapınca da bu ilaçları veriyorlar ekstrası serum sadece.
Zaten rahim ağzına da bakmadı garip bi rahatlığı vardı. Yani beni mi strese sokmak istemiyor bilmiyorum doktor 34 ü görürsek tamamız kafasında. Haftalık kontrole devam biz de.
Valla maşallahın var nazar değmesin çok güzel geldin bu günlere. Sürecini de kolayca tamamla inşallah

Kızlar İki üç gündür bebek göğsüme çok baskı yapıyor nefesim kesiliyor sürekli sola yatıyorum oda etkiliyor herhalde

Aynen bazıları yatış derdinde o kesin, zaten prosedür belli yani, kanama, su gelemdi, açılma yoksa.. Ver serumu, ver ilacı nst bak vs. Psikoloji sancıya cok etki ediyor, evde olup suyunu içip, ilacıni içmek çok daha etkili olabiliyor. Dikiş atıldığında beri vajinal ultrason yada muayene yapmadı, rahim boyunu hiç söylemedi. Karından bakıp rahim ağzı kapalı dedi sadece.. Endol bebeğin suyuna etki edip azaltabilir diye biliyorum tabi bı iki kullanımla değildir bu etki.. suyu zaten bol içtiğin sürece sorun olmaz. Ben olsam sana karın USG bakar, rahim ağzı kapalı ise ciğer geliştirici igneni yapar, ilaç tedavini düzenler, her hafta ya da haftada iki nst isterdim. Sancılar duzenli olabiliyor arada, sonra araları uzayabiliyor. Doğum sancısıysa zaten ilaç durduramıyor. İstirahat et, bol sıvı al derdim. Rahatlığı belki de bu yüzdendir, alınabilecek önlemleri aldığını düşünüyor olabilir.
Ben de bugün onu dedim doktoruma, siz hep hedef 37 dediniz ama ben içimden hep yok artık dayanamam o kadar diyordum dedim. İlk hedefim 28ti, Sonra 32, 34 oldu. Sonrasini saymadım, insallah 12 saat dayanabilirim de bı iğne olurum en azından diye dua ettim. Olabiliyormuş meğer.. O kadar zaman sen de güzel ilerledin, niye daha fazlası olmasın ki

Kızlar İki üç gündür bebek göğsüme çok baskı yapıyor nefesim kesiliyor sürekli sola yatıyorum oda etkiliyor herhalde
Aynı sorunu yaşıyorum, az önce mesaj yazarken gözümden yaş geldi. Kaburgamın ortasına üç kez ayağını itti, çekmiyo da, derin nefes alamıyorum. Sırt üstü daha da kötü oluyor nefes olayı ama solda daha fazla hareket ediyor benim ki.. Kanala inmezse halimiz duman, çok büyüdüler.

Bende şimdi eşime dedim kanala inse artık rahatlayacağım diye baskı yaptıkça nefes darlığı baş dönmesini de tetikliyor tabi beynime oksijen gitmiyor gibi oluyor sanki. Tansiyonum normal 11/7 nabzımda 101 şimdi ölçtümde

İki gündür bende bı tık fazla ayakta kalırsam basım donuyor. Tansiyon nabız,normal. Karnım da tok oluyor sebebini bulamıyorum. artan kan akışına, hormonlara vs bağlamıştım ama dediğin çok mantıklı.. nabız eskiden benim de arada 100 olurdu o zmnlar genelde nefes darlığı belirtisi vardı.

Birde diyaframı ittiği içinde olur yazıyor internette bilemiyorum artık ama bu nefes darlığı olduğunda bebek hep yukarıda taş gibi benim kesinlikle ittiriyor.

Doktorum iyidir ya başta onun olduğu hastanede yatış yaptm psikolojime iyi geldi. Doktor Hastaneden ayrıldı ardından ben de sonra devlette 2 kere yattım gelene gidene dert anlat, sürekli her kafadan farklı ses iyi gelmedi bana artık. Doktorum nerdeyse orda rahat ediyorum
kendimi yabancılara kurcalatmak istemiyorum artık yoruldum vallahi.
Bu arada Benimki de vajinal ultrasona gerek yok şimdi yapmayalım dedi. Daha geçen hafta bakmıştı zaten. Karından baktı her şeyine.
Ben 28 de ilk kür ciğer geliştiriciyi tamamladım. Onu tekrarlayacakmışız, zamanını söyleyeceğim dedi. haftaya olur diye tahmin ediyorum.
Evet Endol suyu da azaltabiliyormuş.
Bakalım haftalık kontroller devam ediyor muayenehanesinde nst ye de bağlıyor.
Şimdi bana da hedef 38 dedi. Önce 30,32,34 tü. Bugün artık 38 diyor. Ben de 35+0 cumartesi oluyor, pazartesi hadi artık demeyi düşündüm dedim
Ama açıkçası 38 e hiç inancım yok 35 i tamamlasam yeter inşallah.
7 saattir ne oturabildim ne yatabildim bebek ayrı durmuyor, sancım ayrı. Endol de çarptı herhalde biraz cok fena oldum. 1 saat sonra 2. Yi içeceğim hadi hayırlısı artık diyorum :)

Allah hepimize kolaylık versin yarın 33+0 olacağız. gerçekten mucize gibi bir yandan. Hayal gibiydi.
Rabbim sağ Salim kucağımıza alacağımız bebeklerle mükafatlandırsın inşallah hepimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…