Seninde vakit var daha desene canım doğumaKızlar ben de çıktım muayeneden. Nst de 0 sancı
İlk başlarda bebek hareketli olduğu İçin 30 a kadar falan yükseldi, 2 tane pik var kağıtta ama sonra uyudu galiba dümdüz çizgi diyebiliriz.
Sadece kafama takılan bir şey oldu, 35+2’yim normalde hep 3-4 gün önde çıkardı bugün 35+0 ve 2498 gram çıktı.
Doktora çok iri bir bebek olmayacak heralde dimi dedim öyle gözüküyor dedi, kilo alımı bi tık yavaşlamış. Daha çok kilo aldıran besinler mi yiyeyim dedim. Sen ye tabi ama onunla çok alakalı değil plesentasyonla alakalı dedi. Galiba plesantanın bebeği beslemesinden kaynaklı bir şey. 2500 üstü doğan her çocuk normal kabul edilir her şey yolunda dedi ama canım ona sıkıldı birazcık.
Belki normal doğum İçin vesile olur çok iri olmaması.
Sizin bebekler ne kadardı 35. Haftada, morale ihtiyacım var galiba.
Tansiyon da 12-8 çöktü evde takip et 13-9 üstüne çakmasını istemeyiz dedi, sizin de aklınızda olsun.
Kontroller haftalık olacak artık
Gayet iyi kilosu benim kızım 35+6 da 2450 çıkmıştı 1 hafta filan geride kiloyu çok takma eğer herhangi bir sağlık durumundan kaynaklı degilseKızlar ben de çıktım muayeneden. Nst de 0 sancı
İlk başlarda bebek hareketli olduğu İçin 30 a kadar falan yükseldi, 2 tane pik var kağıtta ama sonra uyudu galiba dümdüz çizgi diyebiliriz.
Sadece kafama takılan bir şey oldu, 35+2’yim normalde hep 3-4 gün önde çıkardı bugün 35+0 ve 2498 gram çıktı.
Doktora çok iri bir bebek olmayacak heralde dimi dedim öyle gözüküyor dedi, kilo alımı bi tık yavaşlamış. Daha çok kilo aldıran besinler mi yiyeyim dedim. Sen ye tabi ama onunla çok alakalı değil plesentasyonla alakalı dedi. Galiba plesantanın bebeği beslemesinden kaynaklı bir şey. 2500 üstü doğan her çocuk normal kabul edilir her şey yolunda dedi ama canım ona sıkıldı birazcık.
Tansiyon da 12-8 çöktü evde takip et 13-9 üstüne çakmasını istemeyiz dedi, sizin de aklınızda olsun.
Yeni gördüm yazınızı öncelikle basınız sagolsun Rabbim sabirlar versin.insallah size destek olan anne baba kardes vs vardir etrafiniz hiç boş kalmaz inşallah.benim annemde dört çocuk varken en küçüğü karnindayken babami kaybetmişiz,annem bizlere belli etmemek için ağlayamiyormus bile canim annem kimbilir neler cekti..kimsemizde yokmus cunku biz doguluyuz cocuklari amcaya birak gel evlen demisler annem kabul etmedigi icin bi başına ortada kalmis.baba tarafida destek olmamıs,annem kardesimle doguma gittiginde ne refakatci ne birsey varmis yapayalniz dogurmus bebegi kucagina almis para da yok otobusle eve gelmis evde bizlere bakanda yokmuş en buyuk ablam 11yasindaymis ona emanet etmis biziCok cok cok sagolun kizlar, dualariniz cok kiymetli hepsine binlerce kez AMIN.
Kolum kanadim kirildi, hayatim alt üst oldu. Bir tane kucagimda bir tane karnimda iki emanetini birakti bana..Kendimi tamamiyle salamiyorum, biseylerin ucundan tutup tam toparlanamiyorum da..Cok guzel bir insandi, harika bir babaydi, sevgidolu bir kocaydi. Hayattan muthis zevk alan, dolu dolu yasayan biriydi..hic yakismadi ona kara toprak…
Rabbim daha buyuk sinavlarla sinamasin beni, kimseyi. Tevekkul edip, dualarimda ibadetlerimde bulusuyorum esimle…
Uyanamadigim cok kotu bir kabusun icindeyim sanki. Oglum 3 yasina girecek bu ayin sonuna, ona baktikca paramparca oluyor kalbim.
Hayat cok kisa. Degmiyor, inanin kendimizi yiprattigimiz yordugumuz uzdugumuz hicbirseye degmiyor. Umarim bu hamile arkadasinizin bu soylediklerini gercekten ciddiye alir, hayatta sukur sebeblerimiz nekadar cok, bunu idrak ederek yasariz.
Surda uc haftam kaldi, bebegime saglikla kavusmama insallah. Uyumuyorum hic, uyuyamamak beni asiri yipratti son haftalarda. Insallah hepimizde saglikla sihhatle kavusalim artik yavrularimiza..asiri uslu, tatli, hayirli evlatlar olsunlar insallah.
En azından içerde kaldığı sürede kilolanır biraz daha bu sevindirici. Kafa HC Hadlock olan değer miydi? Eğer öyleyse bizim de kafa büyükSeninde vakit var daha desene canım doğumaBebeğinin kilosu gayet normal bence moral bozma bizimkide az almış salı 35+1di 2650gr çıktı. Kafa yine büyük iki hafta önde çıktı karnıda 34+4mü ne çıktı ilk defa haftasından küçüktü. Normal bence bunlar o anki pozisyona doktorun ölçümüne göre değişen şeyler. Eşimde sürekli protein ağırlıklı beslendiriyor bu hafta diyorum onunla alakası yok diye ama işte
Bildiğim kadarıyla sağlık sorunu yok canım ama işte insan sürekli önde görmeye alışınca :)Gayet iyi kilosu benim kızım 35+6 da 2450 çıkmıştı 1 hafta filan geride kiloyu çok takma eğer herhangi bir sağlık durumundan kaynaklı degilse
Dikkatli ol canim benimmmGeleceği günü biliyordur annnesi sen son günlerini bol bol dinlenerek geçir sağlıkla gelsin oglusun
Çok güzel ya şimdi sen karnında böyle konusuyon ya doğunca da gözünün içine bakıyor konuş bana biseyler anlat diye biraz zaman geçince de sana tepkiler veriyor aguluyor falan sanki anlıyor gibi ahhh kızlar çok güzel zamanlar bizi bekliyor
Bence tetikliyor ben artık uzun süreli yuruyemiyorum hemen sancı giriyor yürüyemeyecek hale geliyorum tek başıma çıkmaya korkuorum
Ahhh hemde nasıl bağırsaklar rahatlıyor resmen
Gozunuzaydin canim Rabbim güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin adı nedir kizcenin
Biz seninle aynıyız kuzum bende o civarlarda kilo aldım ve artık çok zorlanıyorum otururken kalkarken yatarken hep bı ağrı sızı ilkinde hiç böyle olmamıştım ikinci gebelik beni mahfediyor
Kuzucum dün bakamadım sancıların başlamış ufaktan sen hissediyir musun peki bugün nasılsın bizi habersiz bırakma
Aynen sen nasilsin lekelerin geliyordu dr ne dediBi zararı olmasında uzun süre oldu cnki
Saglikla gelsin prensesKızlar yarın saat 1 de yatışım var 3-4 gibi de sezeryana alınıyorum tansiyon yüksekliği ve enfeksiyondan kaynaklı riske atmayalım dedi doktor yarın inşallah bu saatlerde elimde olacak kızım
Sağlıkla kavuşun canım. Her şey güzel ve sorunsuz geçer ve hemencecik kucağına alırsın bebeğini inşaallahBizde bugün doktorla konuştuk, preeklampsi varmış bende, gebelik zehirlenmesi başlangıcı. Yarın doğuma hazırlık basliyo, hormon vereceklermiş bana kasilmalarimi artıracak, açılma sağlayacak hormon. Bu suni sancı gibi değil pat diye ağrı vermicekler, yavaş yavaş vücudumu alıştıra alıştıra kasılmaları artiracaklar. Açılma olunca normal doğuma alacaklar. Ama bu 1 günde sürebilir 3 günde 5 günde dedi, tamamen bana bağlı açılmalara. Eğer kasılma sırasında tansiyonum yine yükselirse yada Allah korusun başka bi risk olursa sezeryana alacaklarmış onun dışında öncelikli hedefleri normal doğurtturmak. Hani bende Allah nasip ederse 1 hafta içinde doğurmuş olucam. Sagliklica alalım hepimiz inşallah bebişlerimiziönümüzdeki 3-5 gün kasilmali bi surec beni bekliyo yani, Almanyanin sistemi de bu.
Ah o kadar aynı kii. Sağa dönüyorum olmuyor sola dönüyorum olmuyor. Geçen oturup uyuyacaktım eşim kaldırdı yürüttü biraz gelip uzandırdı yine zorla yatağa kapa gözünü uyursun diyor. Ah bi bilse neler yaşıyorum içimde. Minik de sağolsun gümbedegümgüm tepiniyor o da Allahım nasıl bitecek gece bilemedim. Ödem yüzünden yürürken zorlanma lar da başladı. Gerçekten ikinci trimestırın kıymetini bilemedik galibaGünaaydın.
Gece ağrılarımdan ağladım artık sağa sola dönmek istiyorum dönemiyorum belimden altı beni çok zorluyor özellikle sağ bacağım üstüne basamaz hale geldim kalçamdan gelen kas agrısı birde diz kapagımda yırtık var oda cok etkiliyor.Kızımda mesaneye aşırı şekilde baskı yapıyor acıtıyor agrıtıyor neden anlamıyorum kafasını iki kasıgımın arasında hissediyorum sürekli.Yukardanda ayaklarıyla sürekli ittirme halinde acısı değişik şaşmış durumdayım.
Tek yaşayan ben değilmişim demek. Kalsiyum eksikliğinden olabilir mi acaba diye bi düşündüm ben de sonraki kontrolde unutmazsam sorayımBenim de 3 gündür diz kapağı arısı var bükemiyorum tuvalette zorlanıyorum internette hamilelikte yük binmeden olur yazmışlar inş geçer yoksa bu ağrı ile normal doğum yapamam
Aynen sen nasilsin lekelerin geliyordu dr ne dedi
Merhaba canım 35. haftadayiz ayaklar eller iyice şişmiş durumda sıcaklar fena etkiliyor bebisimizin adı da belli oldu poyraz olacak inşallah@melyes @efsunn210102 @gibigibigibi @gulcehanim @Tekin_34 @Sbnmbrk @Hayllerinpesnde @zeynep serdar @sayiliranne @gls9216 @secilang @yarimyldz @nacwes @birgezegenli @muhendisdrop @turkuazz34 @Allahinkuluyuz @maco44 @Turunculuu @GAden @Citlembik2 @gurbetgulu16 @Cerenimo13 @Mojo44 @Guzelkuss @Girls24 @Zeymuss0103 @deniz3898 @beautifuldisaster F Fatmanurirfan @Minisi @yastun @beyazleblebi @zehra_g @Ebruli11 @H a s s a @simpkins91 @Mel59 @Zerrince @burju29 @Gzd0138 @monurol @Denizinhikayesi
Kızlar topikte çok aktif değilsiniz o sebeple sormak istedim nasılsınız doğum yapan var mı bebislerin isimleri belli mi son günleriniz nasıl geçiyor
Sancın yok, bebek sağlıklı, kiloya takılma ki gerçekten bu plesantanin besleme kapasitesi ile ilgili, yani dünyaları yesek de etki çok fazla edemiyoruz. Ayrıca kilosu da az değil, her hafta aynı kiloyu almıyorlar, bugün iki gün geride çıkar bı sonraki hafta bir hafta ileride cikar. Tabi ki dengeli beslenmeye çalış, protein ve kalsiyum ağırlıklı bir beslenmeyi deneyebilirsin, bu hem senin depolarına da iyi gelir. Tansiyon bu haftalar için önemli, onu takip etmelisin. Benim ki düşüktür tansiyonum bir kaç gündür hafif yükselme var 12/8e yakın çıkıyor, hareket ve sıcak etkiliyor.Kızlar ben de çıktım muayeneden. Nst de 0 sancı
Eşime birileri 42.haftayi buluyor doğumlar demişBen zaten 42leri görenlere büyük saygı duyuyorum karpuz gibi bir karınla 1 ay daha düşüncesi bile fenalık getiriyor
Sağlıkla kavuşun canım. Her şey güzel ve sorunsuz geçer ve hemencecik kucağına alırsın bebeğini inşaallah
Ah o kadar aynı kii. Sağa dönüyorum olmuyor sola dönüyorum olmuyor. Geçen oturup uyuyacaktım eşim kaldırdı yürüttü biraz gelip uzandırdı yine zorla yatağa kapa gözünü uyursun diyor. Ah bi bilse neler yaşıyorum içimde. Minik de sağolsun gümbedegümgüm tepiniyor o da Allahım nasıl bitecek gece bilemedim. Ödem yüzünden yürürken zorlanma lar da başladı. Gerçekten ikinci trimestırın kıymetini bilemedik galiba
Tek yaşayan ben değilmişim demek. Kalsiyum eksikliğinden olabilir mi acaba diye bi düşündüm ben de sonraki kontrolde unutmazsam sorayım
Kağan Kocatepe’nin bununla ilgili bir videosuna denk geldim, önemli olan bebeğin miadını doldurmasıdır, tek çocuk doktoru olduğunu düşünün o çocuk doktoru 35 haftalık 2800 doğan bebekle mi ilgilenir yoksa 39 haftalık 2500 doğan çocukla mı ilgilenir?Sancın yok, bebek sağlıklı, kiloya takılma ki gerçekten bu plesantanin besleme kapasitesi ile ilgili, yani dünyaları yesek de etki çok fazla edemiyoruz. Ayrıca kilosu da az değil, her hafta aynı kiloyu almıyorlar, bugün iki gün geride çıkar bı sonraki hafta bir hafta ileride cikar. Tabi ki dengeli beslenmeye çalış, protein ve kalsiyum ağırlıklı bir beslenmeyi deneyebilirsin, bu hem senin depolarına da iyi gelir. Tansiyon bu haftalar için önemli, onu takip etmelisin. Benim ki düşüktür tansiyonum bir kaç gündür hafif yükselme var 12/8e yakın çıkıyor, hareket ve sıcak etkiliyor.
Ayy o kısaltmaları tam bilmiyorum canım ben bizimde boy uzamamış 47mi ne çıkmıştı bizde eşimle uzunuz ama bakalım genetik kg işi ben 2600 eşim 3300 doğmuş bebekte eşime çeker herhaldeEn azından içerde kaldığı sürede kilolanır biraz daha bu sevindirici. Kafa HC Hadlock olan değer miydi? Eğer öyleyse bizim de kafa büyük
Genetik de olabilir diyeceğim ama eşim de ben de uzunuz ben 1.71im.
Bir de hani boy bu uyluk kemiği uzunluğunun 7 katı oluyor ya 2 hafta öncekiyle aynı çıktı, öyle çarpıp bölersek 46.5 cm oluyor.
Neyse ya minyon olacak çocuğum belki normal doğuma yarar
Bildiğim kadarıyla sağlık sorunu yok canım ama işte insan sürekli önde görmeye alışınca :)
Olsun çok şükür doktoruma güveniyorum o sorun olsa söylerdi.
Allah hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin canımKızlar yarın saat 1 de yatışım var 3-4 gibi de sezeryana alınıyorum tansiyon yüksekliği ve enfeksiyondan kaynaklı riske atmayalım dedi doktor yarın inşallah bu saatlerde elimde olacak kızım
Amin inşallahSaglikla gelsin prenses
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?