- 22 Aralık 2021
- 320
- 261
- 53
- 31
Relectaz ben kullandım yeni bitti ama ben her emzirmede vermiyordum ve 8 damla demişti bize etkisiz diyemem ama yine gaz sancısı çektik o yüzden sap simplex aldı getiriyor eşim birde onu deneyelim dedik sizin bebişde işe yarar inşallahSagol canım inşallah şifa olur yavrumaRelectaz diye bir damla belki kullanan vardır her emzirmede 4 6 damla ver dedi birde trublat diye bir şurup.1 hafta kullanıp etkisi oldumu yazarım canım..
Evet kafasnn üstünde de çıktı aynı ucu beyazlı cuma doktora sorcm bende daha da artıyo gün gün çünküBizimde aynı bazen artıyor bazen azalıyor.kafasinda ve karnının üst kısmında da var.18 günlükken devlet hastanesinde bı çocuk doktoruna gösterdim bebeklerde olur önemli bişey değil dedi sadece
Yaa benim sağım yaptığım zaman çok sütüm olmuyor ama bebeğim emerken yutkunma sesi baya geliyor yarım saate yakın emiyor uyuya kalınca ağzının kenarından süt akıyor hatta kaka sorunumuzda yok şükür hatta nerdeyse her bezi bol kakalı doyuyordur demiSbah
Valla hiç sahip vermedim ama sut akışım hızlı bazen tıkanıyor başlarında, yanlarından sütler taşıyor ve çok hızlı emiyor. Geçen gun el pompası ile tek meme 75 ml sağdım tam bitirmeden. Bebekler el pompası dan daha fazla vakumladigina göre bence içiyordur. Doymasa uykuları kısa sürer diye düşünüyorum ,bu kavgalar uzun zamandır var. Bı de kaka durumu ve kilo sorunu yok. Hala istiyor olabilir diye her kavga sonrasi teklif edicem de biberona alisirsa diye de korkuyorum, benim için de yorucu olacak ama çözmek için değer.
Bnmde ilk başında çıktı ucu beyazlı geçti sonra çenesinde yanağında gün gün artıyo cuma sorcm doktora nolur nolmaz içim rahat etsin . Öptüğünden olabilir canım seninki dedğin gibiBenmkide böyle yag bezesiyle dogdu bi kaç yerindede var minik minik 3 4 aya kendiliginden geçiyormuş sanırım canım ama sninkine benzer bizdede cıktı sonra geçti hemen bn cok öpüyorum ondan diye düşündüm
Tabi ya mama hazırlamak adeta zulüm gece uykunu bölüyorsun hazırla et mamayı da sevmedi bizimki zaten gazdan öldük. Bunun da kaynatılması sterilize edilmesi taşıması var ama o kadar olur yaBenim görümcem mamasız 1 yaşına kadar göğüs ucuyla emzirmiş. Demekki bir sorun olmuyor emsin de devam artık diyorum
Ben de bir çöp atayım dedim emziğimiz yere düşünce feryat figan iki adımlık yol çile oldu bir türlü tutturamadım şu emziği damaksız diye mi tutmuyor acabaCadı kız yaa bi hava alalım dedik gezdirtmedi bizi. Bi bağıriyo nerden cikiyo o sese bilmem elim ayağıma dolaştı valla. Kendimi.evde buldum
SelimCanim bebeğinin adı nedir
İnşallah canım insan ne yapacagını şaşırıyorRelectaz ben kullandım yeni bitti ama ben her emzirmede vermiyordum ve 8 damla demişti bize etkisiz diyemem ama yine gaz sancısı çektik o yüzden sap simplex aldı getiriyor eşim birde onu deneyelim dedik sizin bebişde işe yarar inşallah
Ya bilmiyorum.ki öyle ayrıydı bide dii damaklı damaksız diye bende alayım. Tutmadı emziği beni emzik.yapto. disarda heycandan düşürmüşüm emziği. Deneyeyim her marka modeli. Çünkü 3 çocukla olmuyo. Arabaya emzirmeye koyarken ablası pesimde perişanBen de bir çöp atayım dedim emziğimiz yere düşünce feryat figan iki adımlık yol çile oldu bir türlü tutturamadım şu emziği damaksız diye mi tutmuyor acaba
Kıyamam ya gülümsetti bu beniCadı kız yaa bi hava alalım dedik gezdirtmedi bizi. Bi bağıriyo nerden cikiyo o sese bilmem elim ayağıma dolaştı valla. Kendimi.evde buldum
Ya insanlar nasıl kolayına geliyorsa öyle yapıp gidiyorlar sonrasını düşünmüyorlar bu insanlar ne yapacak diye. Bebekler o kadar çabuk alışıyorlarmış ki neyle beslenirse ona. Bizimde kolaya alıştı böyle meme emmiyor o yüzden. Sütünü bol bol sağ canım ve solgar brewers yeast ya da bestlak damla al diğerlerinin içeriğinde şeker varmış humanada vardı bende danışman kesinlikle yasakladı bugün. Bizim danışman online eğitimde veriyormuş biz izmirde olduğu için kliniğine gittik ama bir bak istersen emzirme haftası olduğu içinde indirimli baya. İnstagramda emzirme danışmanı serdi ismi. Belki sizede vesile olmuş olurum inşallaj memeye döner bebeklerimizCevap için sağol canım.
Bizim sürecimiz de şu şekilde oldu ilk hastanede ebe geldi sütü gelir bunun aç kalmasın dedi biberonu dayadı ağzına. Bi kaç kere biberonla verildi sonra çocuk doktoru geldi kızdı kim yaptı bunu vs. Şırınga kullanın kendini de denettir dedi. İnsülin siringasiyla verdik kendimi denettim alamadı. Bi kaç gün sıringayla devam ettik beni silikon uçla tutmaya calisiyordu o yüzden silikon ucu emzirirken iç kısmından mamayi verdik o şekilde alıştı ve beni uçla kolay tuttu. Bu sefer sütüm az geliyor diye kaşık biberona geçtim.
Sarilik için hastanede yatarken hemşire yardım etti uçsuz tutturduk memeyi 1 gün güzel emdi sonra ilk çekmede süt az geliyor diye yine istemedi iktirdi beni. Bende silikon uca geri döndüm artı kaşık biberon.
Küçük bi ilcedeyim burda emzirme danışmanı yok, doğum yaptığım ilçede vardı ama doğum yaptıktan sonra hastanede yanıma geldi memeyi c şeklinde tut diyip gitti bu kadaro yüzden bi daha gitmekte istemiyorum ona
Silikon uçla emzirmek sıkıntı mı yaratıyormuş peki?
Aynen yaa kuzularBiz koca insanlar dayanamıyoruz gaza minik bedenleriyle nasıl dayanıyorlar aklım almıyor
Geçtik canım biz o evreleri şimdi başka dertlerdeyizKızlar hen yazmak istedim gamastan pomad alın aldırın meme ucu yaralarına çok iyi geliyor bana akşam arkadaşım getirdi ve Allahim bu bir mucize olmalı acil baslayin
Belki de gerçekten sıçrama haftasında olduğundandır yaa güncellemeleri geliyordurMama teklif ettim istememişti, 40 CC oylesine denk geldi zaten 1 saat oncesinde beslenmisti vermesem 40 CC de yoktu. 3 haftada bir kilo aldı bu çocuk, uykuları da normal. Mesela şu an hala uyuyor 40 CC yle 3.5 saattir. Şimdi kucakladım biraz ağladığı için, altını temizleyip yeniden emziricem. Her öğünde yapsa ya da bez sayısı, kilo alımı vs olsa yetersiz besleniyor diyeyim ama o da değil
Biri sahalara geri döndüKuzum bebeğin kaç kg boyunda dogmustu
Canım benim o kadar dua ediyorum kii sana umarım muvaffak olursunuz sonundaKızlar eğitimden geldik. İlk eğitim güzel geçti. Parmakla besleme yöntemini yapacağız bebişin dili gerideymiş kaşık biberon ve biberonla beslendiği için önce bu yöntemle onu ileri çıkaracağız. Sonra memeye alıştıracağız. 2 gün hiç meme teklif etmeyecekmişim çünkü memede yine krizlere girdi orada. Emme refleksi ve dilinin gelişmesine göre bir sonraki seansta artık yavaştan memeye başlayacağız. 3 saatte birde 15er dk sağım yapmaya devam. Sadece geceleri sağmıyordum şimdi gecede sağacağım. Onun dışında çok uykusuz kalırsam günde 1 biberon serbest. 3 saatte bir 90cc anne sütü+mama olarak beslenecek. Dua edin eğitimimiz işe yarasın bebeğim memeye dönsün.
Bu arada saat 2de aşımız var umarım gecemiz sorunsuz geçer.
Sonradan tatlım bizim 15. Gün filan başladı 5 günde pert etti beniBebeği gazlı olan arkadaşlar ilk doğduğundan beri mi öyleydi sonradan mı geldi bu gaz güncellemesi?
Yani bunu bende hep merak ettim. Hatta bugün sağıp verdim ne kadar içiyor vs. diye sonra da aile hekimliğindeki ebe hanıma sordum. Kilo alımı belirler bu durumu dedi. Yani standart bir kilo/CC ölçüsü yokmuş anne sutunde, çenesi gelişmiştir, süt akış hızı yoğundur beş dk ile de doyar. Kimi bebek yarım saat de kalabilir, ki biz saatlerce kaldığını bilirim şimdi 7 dk civarına düştük yine, doymazsa uyanır sık aralıklarla diye düşünüyorum.Yaa benim sağım yaptığım zaman çok sütüm olmuyor ama bebeğim emerken yutkunma sesi baya geliyor yarım saate yakın emiyor uyuya kalınca ağzının kenarından süt akıyor hatta kaka sorunumuzda yok şükür hatta nerdeyse her bezi bol kakalı doyuyordur demi
benimkisi tam 14 günlükken başladıBebeği gazlı olan arkadaşlar ilk doğduğundan beri mi öyleydi sonradan mı geldi bu gaz güncellemesi?
Amin canım Allah razı olsun ikinci beslenmemizde güzel geçti başaracağız memeye geçincede inşallah yine yüksek moralle başladım motivasyonum iyi kendimi rahatlamış hissediyorumAynen yaa kuzular40 a kadar süre verdim kendisine son 20 gün valla çok yoruyoo bee
Geçtik canım biz o evreleri şimdi başka dertlerdeyiz
Belki de gerçekten sıçrama haftasında olduğundandır yaa güncellemeleri geliyordur
Biri sahalara geri döndü
Canım benim o kadar dua ediyorum kii sana umarım muvaffak olursunuz sonunda
Sonradan tatlım bizim 15. Gün filan başladı 5 günde pert etti beni
Büyüceklerde nasıl büyücekler işteAynen yaa kuzular40 a kadar süre verdim kendisine son 20 gün valla çok yoruyoo bee
Geçtik canım biz o evreleri şimdi başka dertlerdeyiz
Belki de gerçekten sıçrama haftasında olduğundandır yaa güncellemeleri geliyordur
Biri sahalara geri döndü
Canım benim o kadar dua ediyorum kii sana umarım muvaffak olursunuz sonunda
Sonradan tatlım bizim 15. Gün filan başladı 5 günde pert etti beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?