2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
neyyy nekadar! Aman Allahim o nasil bir rakam? Sadece ultrason ve kan aldirmak degil mi, ben 155i bile cok buldum!
Fetal dna testi kan alıp kromozomal hastalık araştırması için farklı ülkelere gidiyor. İkili üçlü dörtlü teste gerek kalmıyor. Aynı testten bahsediyoruz sanırım.

Tamam anlaştık inşallah güzel pozlar verirler
Ben çıktım canim ne yaptin
Çok üzgünüm canım basın sagolsun Rabbım diğer evladına can sağlığı versin sana bağışlasın kolay değil yasadigin
Randevuya girmeden çikolata yemiştim hareketli olsun diye çok üzgünüm nerden bileyim ölü bebek
Hareketlerini hissetmeden hiç bisey anlayamıyoruz maalesef
merhaba güzel anneler, cinsiyetimiz belli oldu :) oğlumuz olacak :)
Hayirli olsun canim sağlıkla gelsin oğlusun
İçime erkek gibi doğduu maşallah gözünaydı büyümüş canım günlerimiz aynı sayılır ağrın olıyormu canım?
Tesekkurler canim ağrım ara ara oluyor evet rahim büyümesinden kaynaklı diyr dusunuyorum
cok sukur! O degilde ya ben ultrasonunda ne neresi anlayamadim haha! doktorunu tebrik ediyorum cok ugrasti mi bu ultrason fotosu icin acaba haha?
Büyük olan kafası diğer tarafta ayakları canim aslında usg de daha netti burdan pek anlaşılmıyor sanırım

Çok üzgünüm çok geçmiş olsun en yakın zamanda daha sağlıklı hamilelik nasip etsin Allah

Oh şükürler olsun günün güzel haberi

Senle aramızda 2 gün var kuzu, hadi bakalım beraber yürüyoruz bu yolu. Bu haftalarda çok çabuk büyüyorlar sanırım ben de ultrasonda görünce inanamadım kolunun bacağının oluşmasına. Bir sonraki randevun ne zaman şimdi?
İçimden erkek geçti ama tamamen hissi Kabil vuku ile yani usgden anlamadım :)
Canım benim rahim büyüyor normal böyle şeyler aklımıza kötüyü getirip de kötüyü çağırmayalım hiç güzel olsun her şeyimiz
Ayaktayken oluyor demişsin ya çok ayakta kalmamaya çalış mümkün mertebe.
İçin rahat etmiyorsa da git tabii ben her hafta gidiyorum, 12. Haftaya kadar da gitmeyi planlıyorum belki daha da fazla. Canım nasıl isterse, gerçekten insanın içi rahat etmiyor onu da biliyorum anlıyorum seni

Hormonlardandır o

Ben zaten uykuyu severdim ama şimdi uykum daha da bi tatlı sanki. Hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin canım inşallah, sana bir şey sormak isterim 9 cm 11 haftada mı oldu şimdi?

Ben 10+3 te gittim 4 cm ye yakın çıkınca 10+5 ölçtü usg birden büyük geldi merak ettim

Evet canim aynı zamanlarda öğrenmiştik aynı zamanlarda da kucağımıza alacağız Allahin izniyle iki üç hafta sonra gel ikili tarama yapalım dedi iki haftaya kadar giderim diye düşünüyorum canim
Kız gbi hissettim
Bir oğlum var bir de kızım olmasını çok isterim ama tabiki hayırlısı sağlıklıdır teşekkürler canim

Ah şimdi gördüm

Allah yüreğine ferahlık versin arkadaşım, yaşadım biliyorum o duyguyu öyle zor ki..
Senin için dua etmekten başka elimizden bir şey gelmez, sen ve eşin birlikte sarılıp atlatacaksınız bu zor süreci. Hemen geçmeyecek ama emin ol geçecek ve yeniden yaşayacaksın bu duyguyu.

Bu kayıpları ben dahil o kadar çok arkadaş yaşadı ki. Her hamilelik güzel bitmiyor malesef, Allah yardımcımız olsun

Fetal dna testi kan alıp kromozomal hastalık araştırması için farklı ülkelere gidiyor. İkili üçlü dörtlü teste gerek kalmıyor. Aynı testten bahsediyoruz sanırım.
Google Translate te yaptiracagim arastirma icin bunlari soyluyor:
------------------
Ultrasonda aşağıdaki noktalar ölçülür veya değerlendirilir:
-Ense kalınlığının kalınlığı (çocuğun boynunda cilt altında su tutulması)‎
-Burun kemiğinin varlığı (burun kemikli kısmı)‎
- Malformasyonların dışlanması veya varlığı‎

Çocukların durumuna göre fetüs sırasında başka şeyler de değerlendirilebilir:‎
-triküspit kapakçık (sağ kulakçık ile karıncık arasındaki kalp kapakçığı)‎
‎-fetüsün belirli bir damarındaki kan akışı (duktus venosus)‎

Aşağıdaki değerler anne kanından belirlenir:
-PAPP-A
-B-HCG
------------------
Sadece kan alinacak ve sonrasinda ultrasonda bu ustteki uc konu arastirilacak. Ozel bir klinik dedigim gibi, bu konuda uzman. O yuzden kendi doktoruma degil bu klinige gidecegim.

Amiin canım çok sağol iyi düşünmeye çalışıcam ister istemez burda okuduklarımızdanda etkileniyoruz.. Bugün hep uzanıyorum canım bakalım hafifler inşallah Yarında bi gidicem sağlık ocağına geçsede geçmesede bi kalp dinleyimde Allahın izniyle gönlüm ferahlasın

Simdi annekitapcigimi alip doktorun yazdigina baktim, 10+2 de gitmistim ve 3,8 cm yaziyor. Ben nasil 9 cm duydum hiicccc bir fikrim yok ahahah! Ozur dilerim canim!!

Hmm sanırım sizinki buradaki ikili test. İkili testi özel sağlık karşılıyor burada ama doktorum eski güvensiz yöntem olarak gördüğü için biz direk fetal dna’da karar kıldık. Yaşınız varsa bence bu testide bir araştırın derim sonuçlar %99 oranındaymış. Almanya da bize göre yine baya ucuzdur zaten.

Simdi annekitapcigimi alip doktorun yazdigina baktim, 10+2 de gitmistim ve 3,8 cm yaziyor. Ben nasil 9 cm duydum hiicccc bir fikrim yok ahahah! Ozur dilerim canim!!
Heheh canım benim olur mu ne özürü :)
Burda okuya okuya öğreniyoruz işte her birlikte.

Guzelkuss Valla ben de sürekli kendime kötü düşüncelerden uzak dur diye temkinliyorum ama çok haklısın olumsuz şeyler de hayatın gerçekleri, ki ben 2 defa tecrübe ettim.

Ben de her hafta doktora gidiyorum işte göreyim de en azından 2-3 gün rahat geçireyim diye, yoksa burdaki tüm arkadaşlar benze duygular içerisinde

Baktim nette yazana, tam ayni gibi gorunmuyor. Sanirim benimki ikili test dediginizden. Insallah dediginiz detayli teste hic gerek kalmaz, bakalim haftaya ne cikacak. Saglikli sonuclar aliriz insallah!

Benim de içime kız doğdu hadi bakalım öğrenince beni de etiketle merak ederim

Görüp rahatlamak en iyisi bencede çok iyi yapıyorsun telaş etmektense

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…