- 24 Ocak 2021
- 5.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.888
- 123
- 31
Fetal dna testi kan alıp kromozomal hastalık araştırması için farklı ülkelere gidiyor. İkili üçlü dörtlü teste gerek kalmıyor. Aynı testten bahsediyoruz sanırım.neyyy nekadar! Aman Allahim o nasil bir rakam? Sadece ultrason ve kan aldirmak degil mi, ben 155i bile cok buldum!
Ben çıktım canim ne yaptinTamam anlaştık inşallah güzel pozlar verirler
Çok üzgünüm canım basın sagolsun Rabbım diğer evladına can sağlığı versin sana bağışlasın kolay değil yasadiginAllah hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar versin kızlar benim bebegimin 9. Haftada kalbi durmuş 3 haftadır karnımda ölüymushastaneye yatisim yapıldı ilaçla düşürmeye calisicaklar sonrasında kürtaj
Hareketlerini hissetmeden hiç bisey anlayamıyoruz maalesefRandevuya girmeden çikolata yemiştim hareketli olsun diye çok üzgünüm nerden bileyim ölü bebek
Hayirli olsun canim sağlıkla gelsin oğlusunmerhaba güzel anneler, cinsiyetimiz belli oldu :) oğlumuz olacak :)
Tesekkurler canim ağrım ara ara oluyor evet rahim büyümesinden kaynaklı diyr dusunuyorumİçime erkek gibi doğduu maşallah gözünaydı büyümüş canımgünlerimiz aynı sayılır ağrın olıyormu canım?
Büyük olan kafası diğer tarafta ayakları canim aslında usg de daha netti burdan pek anlaşılmıyor sanırımcok sukur! O degilde ya ben ultrasonunda ne neresi anlayamadim haha! doktorunu tebrik ediyorum cok ugrasti mi bu ultrason fotosu icin acaba haha?
Kız diyorumKizlar ben çıktım randevu dan hersey yolunda görünüyordu 10+3 görünüyoruz kolları bacakları herseyi oluşmuş gayet hareketliydi iki hafta sonra ikili teste çağırdı usg görüntüsünü de ekliyorumtahminleri alırım
Çok üzgünüm çok geçmiş olsunAllah hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar versin kızlar benim bebegimin 9. Haftada kalbi durmuş 3 haftadır karnımda ölüymushastaneye yatisim yapıldı ilaçla düşürmeye calisicaklar sonrasında kürtaj
bayagi inceledim yine goremedim haha..Büyük olan kafası diğer tarafta ayakları canim aslında usg de daha netti burdan pek anlaşılmıyor sanırım
Oh şükürler olsun günün güzel haberiKizlar ben çıktım randevu dan hersey yolunda görünüyordu 10+3 görünüyoruz kolları bacakları herseyi oluşmuş gayet hareketliydi iki hafta sonra ikili teste çağırdı usg görüntüsünü de ekliyorumtahminleri alırım
Canım benim rahim büyüyor normal böyle şeyler aklımıza kötüyü getirip de kötüyü çağırmayalım hiç güzel olsun her şeyimizMerhaba kızlar bugün 10+2 olduk 2 3 gündür kasık altı rahime doğru sızı ağrım var genelde ayaktayken oluyor yine telaşa düştüm böyle olan varmı herşey geldi aklıma enfeksiyon vardı bi ara omu ilerledi yada mantarım arttı gibi ondanmı oluyor diye düşünüyorum yada bebeğe bişey oldudamı böyle diye off bu endişeler hiç bitmez içim içimi yiyor randevuma daha 12 gün varYaşayan varmı acaba ?? Yarın sağlık ocağına gidip kalp sesini dinlemeyi düşünüyorum tekrardan yoksa zaman geçmez bana.. Bide sağlık ocağında enfeksiyona falan bakarlarmı acaba ?
Kız gbi hissettimKizlar ben çıktım randevu dan hersey yolunda görünüyordu 10+3 görünüyoruz kolları bacakları herseyi oluşmuş gayet hareketliydi iki hafta sonra ikili teste çağırdı usg görüntüsünü de ekliyorumtahminleri alırım
Hormonlardandır oSelam kizlar! Bugun 11 haftalik oldum. Allaha cok sukur hamileligim guzel geciyor, bir sorunum yok.
Gecen hafta bikac gunluk bi kacamak tatil yaptim, orda asiri enerjiktim. Dondukten sonra bir haftaya yakin surdu yorgunlugumu atmak haha..saati zor 10 ediyorum, asiri erken uykum geliyor bu son hafta. Kacamagimla mi alakali yoksa hamilelik mi cozemedim:))
Gecen hafta kontrole gittim, bebegimin ellerinden birinin bes parmaginida gorebildik, inanilmaz! Kimil kimil dondu durdu haha, yesin annesi! Cinsiyet tahmininde bulunmadi doktor ve cok sevindim. Ilk cocugumda bayagi erken gordu, erkekler genelde erken gorunuyor. Kiz istegim cok buyuk, basta saglik sihhat ve hayirli bir evlat olsun insallah ama kiz olursa tadindan yenmez! Cok istiyorum. O yuzden gormemesi beni cok sevindirdi haha..
Popodan basa 9 cm olmus, gecen hafta incir kadardi bu hafta kirmizi erik kadar olmus:))
Haftaya ikili testim var, yukarida bir arkadasa yazdim detayli. Rabbim saglikli sihhatli hayirli evlatlar nasip etsin hepimize, saglikla ve kolaylikla dogum yapmayi nasip etsin insallah!!!
Evet canim aynı zamanlarda öğrenmiştik aynı zamanlarda da kucağımıza alacağız Allahin izniyle iki üç hafta sonra gel ikili tarama yapalım dedi iki haftaya kadar giderim diye düşünüyorum canimOh şükürler olsun günün güzel haberi
Senle aramızda 2 gün var kuzu, hadi bakalım beraber yürüyoruz bu yolu. Bu haftalarda çok çabuk büyüyorlar sanırım ben de ultrasonda görünce inanamadım kolunun bacağının oluşmasına. Bir sonraki randevun ne zaman şimdi?
İçimden erkek geçti ama tamamen hissi Kabil vuku ile yani usgden anlamadım :)
Bir oğlum var bir de kızım olmasını çok isterim ama tabiki hayırlısı sağlıklıdır teşekkürler canimKız gbi hissettim
Ah şimdi gördümAllah hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar versin kızlar benim bebegimin 9. Haftada kalbi durmuş 3 haftadır karnımda ölüymushastaneye yatisim yapıldı ilaçla düşürmeye calisicaklar sonrasında kürtaj
Google Translate te yaptiracagim arastirma icin bunlari soyluyor:Fetal dna testi kan alıp kromozomal hastalık araştırması için farklı ülkelere gidiyor. İkili üçlü dörtlü teste gerek kalmıyor. Aynı testten bahsediyoruz sanırım.
Amiin canım çok sağol iyi düşünmeye çalışıcam ister istemez burda okuduklarımızdanda etkileniyoruz.. Bugün hep uzanıyorum canım bakalım hafifler inşallahOh şükürler olsun günün güzel haberi
Senle aramızda 2 gün var kuzu, hadi bakalım beraber yürüyoruz bu yolu. Bu haftalarda çok çabuk büyüyorlar sanırım ben de ultrasonda görünce inanamadım kolunun bacağının oluşmasına. Bir sonraki randevun ne zaman şimdi?
İçimden erkek geçti ama tamamen hissi Kabil vuku ile yani usgden anlamadım :)
Canım benim rahim büyüyor normal böyle şeyler aklımıza kötüyü getirip de kötüyü çağırmayalım hiç güzel olsun her şeyimiz
Ayaktayken oluyor demişsin ya çok ayakta kalmamaya çalış mümkün mertebe.
İçin rahat etmiyorsa da git tabii ben her hafta gidiyorum, 12. Haftaya kadar da gitmeyi planlıyorum belki daha da fazla. Canım nasıl isterse, gerçekten insanın içi rahat etmiyor onu da biliyorum anlıyorum seni
Simdi annekitapcigimi alip doktorun yazdigina baktim, 10+2 de gitmistim ve 3,8 cm yaziyor. Ben nasil 9 cm duydum hiicccc bir fikrim yok ahahah! Ozur dilerim canim!!Hormonlardandır o
Ben zaten uykuyu severdim ama şimdi uykum daha da bi tatlı sanki. Hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin canım inşallah, sana bir şey sormak isterim 9 cm 11 haftada mı oldu şimdi?
Ben 10+3 te gittim 4 cm ye yakın çıkınca 10+5 ölçtü usg birden büyük geldi merak ettim
Hmm sanırım sizinki buradaki ikili test. İkili testi özel sağlık karşılıyor burada ama doktorum eski güvensiz yöntem olarak gördüğü için biz direk fetal dna’da karar kıldık. Yaşınız varsa bence bu testide bir araştırın derim sonuçlar %99 oranındaymış. Almanya da bize göre yine baya ucuzdur zaten.Google Translate te yaptiracagim arastirma icin bunlari soyluyor:
------------------
Ultrasonda aşağıdaki noktalar ölçülür veya değerlendirilir:
-Ense kalınlığının kalınlığı (çocuğun boynunda cilt altında su tutulması)
-Burun kemiğinin varlığı (burun kemikli kısmı)
- Malformasyonların dışlanması veya varlığı
Çocukların durumuna göre fetüs sırasında başka şeyler de değerlendirilebilir:
-triküspit kapakçık (sağ kulakçık ile karıncık arasındaki kalp kapakçığı)
-fetüsün belirli bir damarındaki kan akışı (duktus venosus)
Aşağıdaki değerler anne kanından belirlenir:
-PAPP-A
-B-HCG
------------------
Sadece kan alinacak ve sonrasinda ultrasonda bu ustteki uc konu arastirilacak. Ozel bir klinik dedigim gibi, bu konuda uzman. O yuzden kendi doktoruma degil bu klinige gidecegim.
Heheh canım benim olur mu ne özürü :)Simdi annekitapcigimi alip doktorun yazdigina baktim, 10+2 de gitmistim ve 3,8 cm yaziyor. Ben nasil 9 cm duydum hiicccc bir fikrim yok ahahah! Ozur dilerim canim!!
Baktim nette yazana, tam ayni gibi gorunmuyor. Sanirim benimki ikili test dediginizden. Insallah dediginiz detayli teste hic gerek kalmaz, bakalim haftaya ne cikacak. Saglikli sonuclar aliriz insallah!Hmm sanırım sizinki buradaki ikili test. İkili testi özel sağlık karşılıyor burada ama doktorum eski güvensiz yöntem olarak gördüğü için biz direk fetal dna’da karar kıldık. Yaşınız varsa bence bu testide bir araştırın derim sonuçlar %99 oranındaymış. Almanya da bize göre yine baya ucuzdur zaten.
Benim de içime kız doğdu hadi bakalım öğrenince beni de etiketle merak ederimKizlar ben çıktım randevu dan hersey yolunda görünüyordu 10+3 görünüyoruz kolları bacakları herseyi oluşmuş gayet hareketliydi iki hafta sonra ikili teste çağırdı usg görüntüsünü de ekliyorumtahminleri alırım
Nasıl baş ediyorsunz.Benim kızımda rahat geçmişti ama bunda bulantıdan mahvoldum
Görüp rahatlamak en iyisi bencede çok iyi yapıyorsun telaş etmektenseHeheh canım benim olur mu ne özürü :)
Burda okuya okuya öğreniyoruz işte her birlikte.
Guzelkuss Valla ben de sürekli kendime kötü düşüncelerden uzak dur diye temkinliyorum ama çok haklısın olumsuz şeyler de hayatın gerçekleri, ki ben 2 defa tecrübe ettim.
Ben de her hafta doktora gidiyorum işte göreyim de en azından 2-3 gün rahat geçireyim diye, yoksa burdaki tüm arkadaşlar benze duygular içerisinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?