Aslında bir diyet listem var sürekli diyetisyenler de gezdigim için olmadı onunla devam ederim canim tatlıyı çok aramıyorum benim sorunum abur cuburlaValla ben abur cubur ve tatlı dışında normal rutinde devam ediyorum canım. Bir de kahvaltı alışkanlığım yoktu hiç hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez artık kahvaltımı yanımda taşır yapar oldum.
Farkettim ki ben zaten sağlıklı besleniyormuşum aşında çoğunlukla ama işte bazen insanın gözü dönüyor yemek konusunda. Burda kendisine diyet verilen arkadaşlarımız da vardı onlar belki şiste paylaşırlar.
Ne güzel yapabiliyorsaniz belli bir süre yapınca alışıyor insan o düzene ama ben diyetisyene gitmeden beceremedim o durumu hicHerhangi bir diyet listem yok ama sağlıklı şeyler tüketmeye çalışıyorum her öğün düzenli yiyorum çok tatlıya dalmıyorum misafirim geldiğinde onlarla bende biraz yiyorum ama asla eskisi gibi değil o kadar
Bende şuan deniyorum gerçekten elimden geldiğince olmazsa öyle giderim diye düşündüm. Bir de ikinci yüklemeyi isteyince çok korkmuştum sanırım o korku biraz destekledi beniAslında bir diyet listem var sürekli diyetisyenler de gezdigim için olmadı onunla devam ederim canim tatlıyı çok aramıyorum benim sorunum abur cuburla
Ne güzel yapabiliyorsaniz belli bir süre yapınca alışıyor insan o düzene ama ben diyetisyene gitmeden beceremedim o durumu hic
Ben çok az şey aldım daha canım, bir tek ateş ölçerim be üç beş parça kıyafetim var.Kizlar merhaba Doktor bana seker testi yazmadi
bu konuda ailede seker hastasi yoksa gerek yok dedi
Normal kan verdim sonuclari bekliyorum
Hepiniz esyalari dizmissiniz insallah bu ayi bekliyorum bende otuz hafta olsun oyle alirim dedim hep bakalim daha 25deyiz
Canim felaket cikolata tatli birde kahve istiyor bu istegimi asamiyorum kan sekerim artar diye de korkuyorum aranizda boyle olan varmi
Şeker konusunda doktorlar farklı farklı görüşlerde hep:)Kizlar merhaba Doktor bana seker testi yazmadi
bu konuda ailede seker hastasi yoksa gerek yok dedi
Normal kan verdim sonuclari bekliyorum
Hepiniz esyalari dizmissiniz insallah bu ayi bekliyorum bende otuz hafta olsun oyle alirim dedim hep bakalim daha 25deyiz
Canim felaket cikolata tatli birde kahve istiyor bu istegimi asamiyorum kan sekerim artar diye de korkuyorum aranizda boyle olan varmi
Rutine devam ediyorum açıkçası, yükleme yapılmadi, tokluk normal çıktığı için. Gebelik başından beri tatlıyla aram yok. Meyve olarak da armut, yeşil elma, erik fln tüketiyorum. Kiraz, kayısı sınırlı ama kahvaltıda bir tatlı kaşığı bal mutlaka tüketiyorum, tokluk kan şekerini de rutin kahvaltı sonrası vermiştim. 1.saat 113 çıkmıştı.Teşekkürler canlarım doktorum da dönüş yapmış değerler normal diyetine dikkat et demiş siz nasıl besleniyorsunuz
Ahhahaha yalniz degilmisim sukur bende uc bes parca kiyafet aldimBen çok az şey aldım daha canım, bir tek ateş ölçerim be üç beş parça kıyafetim var.
Aa ama dur odayı aldık biz onu nasıl unuttum
Bir şeker ölçüm cihazı alıp şekerini kontrol edebilir sin aslında. Ona göre yersin canının çektiği şeyleri.
Valla bende merak ediyordum istahi artan olmusmu ama cok guzel bu istah durumu bulantilardan yiyememekten daha guzelŞeker konusunda doktorlar farklı farklı görüşlerde hep:)
Benim de iştahım aşırı arttı merak ediyorum bu grupta da ilk iştah artışları ne zaman başladı.
Doymak bilmez bi durumdayım :) yaz da eksi ayranlar cacıklar neyse de meyveye de ayrı bi doyumsuzum:)
İlk trimester pek kahve içmezdim her gün sütlü kahve içmeden rahat edemez oldum
Çay içen insan değilim sabah gittim sallama çay yaptım onu içtim
Demir depolarım boşalmaya başlamış zaten hiç iyi olmadı bu değişiklikler
Öyle canım bulantısı dinen arkadaşlar bol bol tadını çıkarsınValla bende merak ediyordum istahi artan olmusmu ama cok guzel bu istah durumu bulantilardan yiyememekten daha guzel
Yaz meyveleri oyle ilgimi cekiyorki ozellikle karpuz sukurki yazdayiz
Bende turk kahvesine dustum o telvesini dahi yemek istiyorumcayda dikkat ediyorum cunki benim demir eksikligi cok fazla ilacla ayaktayim ve surekli basim donuyor korkuyorum yoksa
Off bu demir eksikligi basa cok belaÖyle canım bulantısı dinen arkadaşlar bol bol tadını çıkarsın
Bende bulantı olmadı öyle zorlayıcı. Hep yedim ama kilo almamıştım.
17. Haftadan sonra anında kilo almaya başladım +4 şuan
Benim de Demir eksikliği kritik seviyelerdeydi herhalde 10 senedir Demir ilacı kullanıyorumson 2 senedir eksiksiz her gün alıyordum ona rağmen ferritin 15 ti en çok 2 ay önce.
Geçen hafta tahlilde 6 ya düşmüş
Allah sonumuzu hayır etsin damardan alıcam yeniden herhalde
Benim iştahım hep açıktı hala daha açıkŞeker konusunda doktorlar farklı farklı görüşlerde hep:)
Benim de iştahım aşırı arttı merak ediyorum bu grupta da ilk iştah artışları ne zaman başladı.
Doymak bilmez bi durumdayım :) yaz da eksi ayranlar cacıklar neyse de meyveye de ayrı bi doyumsuzum:)
İlk trimester pek kahve içmezdim her gün sütlü kahve içmeden rahat edemez oldum
Çay içen insan değilim sabah gittim sallama çay yaptım onu içtim
Demir depolarım boşalmaya başlamış zaten hiç iyi olmadı bu değişiklikler
Ben gynoferon kullanıyorum pembe bi ilaç. Hiç bulantı yaşamadım tadı da yok. Bonibon gibi. Denemeni Tavsiye ederim.Off bu demir eksikligi basa cok bela
Peki seninde basin donuyormu demirden dolayi
Bana demirden dedi ama basim cidden donuyor seninkide baya azmis
Ilacin tadida berbat
Benim ilk uc ayim su dahi icemeyerek gecti resmen 5 kilom gitti simdi o kilolari almak icin deli gibi canim ne istiyorsa yiyorumhosuma gitti boyle olmakta bende 25. Haftada +4 kiloya ulastim
Zaten doktor da en ideal her hamilelikte 7 kilo alinmasi demisti daha 3 kilo hakkim var bakalim
Kız ben de ekmekle tostla aldım kiloyu zaten eminimBenim iştahım hep açıktı hala daha açık
Kendimi dizginlemesem dünyaları yerim heralde ama çok yiyince vicdan yaptığımı hatırlayıp durdurmaya çalışıyorum kendimi hep
Bir de neredeyse çok uzun zamandır hiç ekmek yemedim diyebilirim, ekmeği hayatımdan çıkarmıştım. Dün canım ilk defa tost istedi yaptım yedim mesela :) arada geliyor iştah perileri
Benim Demir ilacım da o kuzu. Benim de hiç midem bulanmadı o ilaçtan şeker bi şeyBen gynoferon kullanıyorum pembe bi ilaç. Hiç bulantı yaşamadım tadı da yok. Bonibon gibi. Denemeni Tavsiye ederim.
Baş dönmem ara ara oluyor ama çok nadiren bazen.
Baş dönmelerinin Başka sebebi olabilir mi ki tansiyon şeker düşmesi gibi ?
Kan Tahlillerine yakın zamanda baktırdın mı?
Bir de mesela şekerim bu kadar sık düşmezdi artık her gün bi kere el ayak titremesi çarpıntıyla birlikte gelen şeker düşmesi yaşıyorum. Tatlı tüketimimin artması sebep old muhtemelen bu dengesizliğe. Düzgünce öğünlerimi yapsam böyle bi sorun yaşamıyorum :)
Sıvı alımına ve Beslenmene dikkat et muhakkak
Kız ben de ekmekle tostla aldım kiloyu zaten eminim
En iyisini yapıyorsun. Önceden ekmeğimi kendim yapardım bi şey olmazdışimdi fenalardayım. Yemek yapabilsem çeşit çeşit, ekmek yemeyeceğim de. işte
Mide yanmalarım çok arttı öyle olunca tosta sarılıyorum
İlk trimesterda benim de açıktı, daha da açıldı
Sen beeensinBenim Demir ilacım da o kuzu. Benim de hiç midem bulanmadı o ilaçtan şeker bi şey
Valla verdim peyniri verdim domatesi yedim pişman değilim aklım hala yiyemediklerimde
Sorma bende de bedensel ağırlaşma yanında ek olarak ruhsal bir ağırlaşma da başladı, sabah kalkıyorum akşama şunu şunu kesin yapıyorum diyorum sonuç dünkü gibi akşam dokuz buçukta yatış
Böyle böyle asosyal olmazsam iyidir.
Tansiyonumu hep takipteyim o yapmiyor bas donmesini doktor da demirden diyordu en sonBen gynoferon kullanıyorum pembe bi ilaç. Hiç bulantı yaşamadım tadı da yok. Bonibon gibi. Denemeni Tavsiye ederim.
Baş dönmem ara ara oluyor ama çok nadiren bazen.
Baş dönmelerinin Başka sebebi olabilir mi ki tansiyon şeker düşmesi gibi ?
Kan Tahlillerine yakın zamanda baktırdın mı?
Bir de mesela şekerim bu kadar sık düşmezdi artık her gün bi kere el ayak titremesi çarpıntıyla birlikte gelen şeker düşmesi yaşıyorum. Tatlı tüketimimin artması sebep old muhtemelen bu dengesizliğe. Düzgünce öğünlerimi yapsam böyle bi sorun yaşamıyorum :)
Sıvı alımına ve Beslenmene dikkat et muhakkak
Kız ben de ekmekle tostla aldım kiloyu zaten eminim
En iyisini yapıyorsun. Önceden ekmeğimi kendim yapardım bi şey olmazdışimdi fenalardayım. Yemek yapabilsem çeşit çeşit, ekmek yemeyeceğim de. işte
Mide yanmalarım çok arttı öyle olunca tosta sarılıyorum
İlk trimesterda benim de açıktı, daha da açıldı
Saç bahane biraz daha Bebiş büyüdükçe mideye baskı yaptıkça oluyor o yanmaTansiyonumu hep takipteyim o yapmiyor bas donmesini doktor da demirden diyordu en son
Dedigin ilac burda varmi bilmiyorum bir bakim gerci bu demir ilaclarinin tadida berbat ya
Bugun kan verdim de daha sonuc gelmedi bekliyorum bakalim
Ay seker dusmeside cok kotu iyi olmak icin tum vitaminler gerekli de yetmiyor isye
Mide yanmasida sac cok cikiyor diyorlardi benim o gecti
Ozellikle demir onemli benim icin kafam oka gore guzellesiyorSaç bahane biraz daha Bebiş büyüdükçe mideye baskı yaptıkça oluyor o yanma
Bu ilacın öyle bi Tadı yok ama yaa:) orada var mı bilemem ama varsa bi dene bence
Hadi bakalım inşallah sonuçların güzel çıkar. Bir de bunlarla uğraşması dert oluyor insana
Neden sezeryan canimKizlar doktordan çıktım tam 27haftaligim bebegin kilosu 1.180 şükür şimdilik sıkıntı yok her sey yolunda giderse 39haftalikken sezeryana alirim dedi yani 1eylule denk geliyor doğum nasipsebir haftaligina memleketime gitmeme izin verdi.bu arada ben bi hafta icinde tum eksiklerimi aldim hamdolsun eksikte yok insallah sıkıntısız kucagimiza almayi nasip etsin Rabbim
Acayip karpuz yiyorum hararetten mi hamilelikte mi bilemedim bu yaz böyle oldumAhhahaha yalniz degilmisim sukur bende uc bes parca kiyafet aldim
Bizim tasinma isine gore odasi o yuzden bekliyorum rabbim saglikla yatirmayi nasip etsin guzel odasina insallah
Aynen dedigin gibi seker olcumu alsam fena olmaz bugun kan verdim sonuctan korkuyorumcikolata askimi sindiremiyorum
Valla bende merak ediyordum istahi artan olmusmu ama cok guzel bu istah durumu bulantilardan yiyememekten daha guzel
Yaz meyveleri oyle ilgimi cekiyorki ozellikle karpuz sukurki yazdayiz
Bende turk kahvesine dustum o telvesini dahi yemek istiyorumcayda dikkat ediyorum cunki benim demir eksikligi cok fazla ilacla ayaktayim ve surekli basim donuyor korkuyorum yoksa
Karpuz bebegin suyuna da etki ediyormus ya harika biliyormusun bende oyle cok iyi hissettiriyor gelde su cok icemem diye korkuyorum onu karsilar insallahAcayip karpuz yiyorum hararetten mi hamilelikte mi bilemedim bu yaz böyle oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?