2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Gündüz uykularının kısalığından ben de muzdaribim yok mu bunun çözümü😔
Bir de sizinkiler gündüz kaç defa hangi saatlerde uyuyorlar?
Son 2 haftadir saatleri oturdu gibi.
Sabah 7 de uyaniyor
9 da uyuyor 45 dk - 1 saate kadar
12 de uyuyor 1,5 saat kadar
3 de uyuyor 45 dk - 1 saat kadar
6 da uyuyor 30 dk
Aksam 8 buçuk kapanış
Bu gunduz uykularinda o uyusun diye kipirdadikca sallayip pışpışlamak gerekiyor. Sanma ki o uyuyor ben de uyuyabiliyorum ya da bi iş yapabiliyorum. Başında oturup gerektikçe beşiğini salliyorum. Yoksa 15 dakikada uyanir. Çok kuduruk ve kucakçı bir bebiş oldugu icin yoruldugundan uyuyor

Kizlar önce ben grip oldum en zor günlerinde maske takmadım ama kızımı opmedim de cuma cumartesi pazar pazartesi çok zordu pazartesi ateş 38 olunca salı doktora gittim burun bohaz sprey ve parol yazdı kovid test istemedi kanda bakteri yok ciğerler temiz dedi

Bugün eşim çok hastalandı test verdi pozitif

Kızımda da bendede öksürük var dua edin bize eşimde baya zorlanıyor bende aşırı ağrı var test yapmadılar ama kesin pozitif
Ben de senin gibiyim. Bugün tekrar test vericem. Salıdan itibaren sayarsam 4. Gündeyim. akşam sesim kısıldı, o şıp şıp su gibi akan burun akıntım geçti. Ateşim yok ama kırgınlık ve boğaz kaşıntısı var çok. İlk 3 gün maske taktım hep ama dün gece 12’den itibaren bıraktım maskeyi. Maske ile daha çok hasta oluyor insan. mikroplu havayı soluyorsun, iyileşmen gecikiyor. Eşim de bır bır laf yaptı pişman olucaz, çocuk hasta olacak senden dolayı filan diye ama zaten emzirmek bu sıcakta zulüm, bir de maske olunca resmen ölüm yani. Zaten bütünle tıkalı Nefes alamıyorsun. Çocuğa Bakım yaparken filan yine takarım maskemi ama emzirirken de başımı sağa ya da sola dönük tutuyorum, nefesim gitmesin oğluma diye.kim ister çocuğunu hasta etmek ama E zaten kavanoz içinde yaşamayacak çocuklar, illa ki hasta olacaklar. bağışıklık kazanmaya başlamaları lazım.

Ne sorucam size kızlar. Şimdi benim oğlan gece derin uykuda 3-4 saat filan uyuyor. Gündüz hala 2-2.5 saat arası emmeye devam ediyor. Gece uyandırmıyorum emzirmek için, ne zaman acıkırsa o zaman kalkıyor. Bu gece mesela tam 5 saat uyudu. Tabii bu süreçte benim memeler şişti ama kalkıp sağmadım, uyku tatlı geldi 🤭

siz gece böyle bi durum yaşadığınızda sağıyor musunuz kendiniiz ya da sağar mısınız yaşasanız? Acaba sağmıyorum diye gece üretilen sütüM azalır mı? 🤔 yoksa zaten doğal akışına bırakayım, bu şekilde devam etsin. ne dersiniz?

Bebeğin mutluysa takviye işine girme bence canım. Benim bebeğim de 3 aylıkken 6 kiloydu. Doktor istersen mamayla destekle dedi ben vermedim. 4. Ay 6800 çıktı kilosu. Çok kilolu bebek deil ama zayıfta değil. Hem sağlıklı olsun kilolu olunca ne olacak sanki? Mama verince meme reddi yaşama ihtimalin çok yüksek. Bağışıklığı sağlam olsun dersende emzirmen lazım. Seçimini iyi yapmalısın.
Ben bebeğimin sadece aç mı kalıyor acabasındayım yoksa zayıf olduğunu düşünmüyorum

Kızlar merhaba ben de 7 Mart annesiyim bugün bebeğim 116 günlük 3 kilo doğdu ilk ay 4200 2. Ay 5 3. Ay 5740 tı geçen hafta memlekete geldim ve üşüttük pzt doktora götürdüm ve kilosu 6 geldi 18 günde sadece 260 gr almış şaka gibi sadece 2 gündür hasta desek çok az sadece anne sütü alıyor bu arada bebeğim gece bazen çok geç uyur o yüzden sabah kalkayım da emeyim derdine asla girmez tek memeyi biraz emer ve idare eder zorlasam da almaz memlekete gelince biraz daha sık besledim malum baskılardan dolayı ve yarım saat içinde 2 defa fışkırır tarzda kustu reflüsü de var yani ssütümün besleyiciliği azalmış epey aslında burda daha iyi besleniyorum biraz daha mı zaman vermeliyim bilemedim malt içtiğimde güzel sütüm oluyor ama yanıma almamışım onu mu denesem yoksa mama mı takviye etsem bilemedim sezaryen olduğum için ilk 15 gün evolvia kullandık yine alıp biraz başlasam mı doktor aç kalıyor demek ki dedi ama bebeğim de gayet mutlu keyifli açlıktan ağlamaz çişli bezlerimiz de iyi bilemedim kendi doktorumuza ancak bayramdan 1 hafta sonra gidebiliriz beklesem mi takviyelerle idare edip yoksa mama mı başlasam bebeğim doymuyor galiba çok üzgünüm
Doktorun ne derse onu yap bence kuzum. Biz basindan beri hem mama hem anne sütü gidiyoruz beni birakir sandim ama sütüm az olmasına ragmen biberondan daha iştahlı emiyor massalah. Simdi baska bi bebegim olsa o boyle olmaz biberona alisir birakir belki de o tamamen bebege gore degisiyor. Dün kontrolumuz vardı kilosu cok oldugu icin doktor mamayı her ogunde 20 cc azaltmayi dene dedi ama ağlar doymaz aç olduğunu gosterir rahatlamazsa asla mamayı azaltma dedi. Bebeklerin 3 temel ihtiyaci vardir beslenme, alt degistirme, iletisim bu 3 ayaktan birini eksik birakirsak guven duygusu geliştiremez bebek açlıkla terbiye edilmez dedi. Sütünün az olduğunu düşünüyorsan bebeğin doymuyorsa kilosu iyi diyip ille süt süt diye dayatilmamali bence. Süt arttirmak isteyen emzirsin sağsın yine arttirsin ama o bebek o süt artana kadar aç kalmasin. Ruhsal gelişimi ve güven duygusu için tok olup rahatlamaya çok ihtiyaçlari var. Bir sekilde zayifi da tombulu da büyüyor gidiyor onemli olan ruhsal gelişimleri mutlu ve rahat hissetmeleri. Doktoruna danış bunları değerlendir öyle bir karar verirsin bebegi için en iyisini anneler bilir

Doktorun ne derse onu yap bence kuzum. Biz basindan beri hem mama hem anne sütü gidiyoruz beni birakir sandim ama sütüm az olmasına ragmen biberondan daha iştahlı emiyor massalah. Simdi baska bi bebegim olsa o boyle olmaz biberona alisir birakir belki de o tamamen bebege gore degisiyor. Dün kontrolumuz vardı kilosu cok oldugu icin doktor mamayı her ogunde 20 cc azaltmayi dene dedi ama ağlar doymaz aç olduğunu gosterir rahatlamazsa asla mamayı azaltma dedi. Bebeklerin 3 temel ihtiyaci vardir beslenme, alt degistirme, iletisim bu 3 ayaktan birini eksik birakirsak guven duygusu geliştiremez bebek açlıkla terbiye edilmez dedi. Sütünün az olduğunu düşünüyorsan bebeğin doymuyorsa kilosu iyi diyip ille süt süt diye dayatilmamali bence. Süt arttirmak isteyen emzirsin sağsın yine arttirsin ama o bebek o süt artana kadar aç kalmasin. Ruhsal gelişimi ve güven duygusu için tok olup rahatlamaya çok ihtiyaçlari var. Bir sekilde zayifi da tombulu da büyüyor gidiyor onemli olan ruhsal gelişimleri mutlu ve rahat hissetmeleri. Doktoruna danış bunları değerlendir öyle bir karar verirsin bebegi için en iyisini anneler bilir
😭😭😭

Bir yandan eşime bakıyorum salona git iyi mi vs bir yandan kızım öksürüyor sanki günlerce işitmiş gibi Koh Koh öksürüyor üzülüyorum.Bence dediğin gibi 4 gün gibi şuan zor değil geçiyor kızla benim.
Eşim zorlanıyor.Kardesim de test verdi hala bulaş var 😔
Doktor tek çaresi anne sütü çok önemli yazmış.
Sik sık banyo demiş hergün mutlaka yaptırıyorum.
Gücüm olmayınca her iş zor.
Acaba hava vermezler mi ki bebiş için

Kızlar merhaba ben de 7 Mart annesiyim bugün bebeğim 116 günlük 3 kilo doğdu ilk ay 4200 2. Ay 5 3. Ay 5740 tı geçen hafta memlekete geldim ve üşüttük pzt doktora götürdüm ve kilosu 6 geldi 18 günde sadece 260 gr almış şaka gibi sadece 2 gündür hasta desek çok az sadece anne sütü alıyor bu arada bebeğim gece bazen çok geç uyur o yüzden sabah kalkayım da emeyim derdine asla girmez tek memeyi biraz emer ve idare eder zorlasam da almaz memlekete gelince biraz daha sık besledim malum baskılardan dolayı ve yarım saat içinde 2 defa fışkırır tarzda kustu reflüsü de var yani ssütümün besleyiciliği azalmış epey aslında burda daha iyi besleniyorum biraz daha mı zaman vermeliyim bilemedim malt içtiğimde güzel sütüm oluyor ama yanıma almamışım onu mu denesem yoksa mama mı takviye etsem bilemedim sezaryen olduğum için ilk 15 gün evolvia kullandık yine alıp biraz başlasam mı doktor aç kalıyor demek ki dedi ama bebeğim de gayet mutlu keyifli açlıktan ağlamaz çişli bezlerimiz de iyi bilemedim kendi doktorumuza ancak bayramdan 1 hafta sonra gidebiliriz beklesem mi takviyelerle idare edip yoksa mama mı başlasam bebeğim doymuyor galiba çok üzgünüm
Benim kızımda 4. Ayla 5. Ay arası sadece 200 Gr almisti. Halbuki gayet iyi emiyirdu .doktor önce bana takviye yazdı .takviveyi kullan tam bır hafta sonra gel bakalım bir haftada kaç Gr alicak dedi .o bir haftada 100 Gr aldı. Takviye bir süre dah adevam etmiştim bn .Ama şöyle bi durum var bnm kız hep minyondu .kilo ve boy hep alt sınırdan gitti

Benim kızımda 4. Ayla 5. Ay arası sadece 200 Gr almisti. Halbuki gayet iyi emiyirdu .doktor önce bana takviye yazdı .takviveyi kullan tam bır hafta sonra gel bakalım bir haftada kaç Gr alicak dedi .o bir haftada 100 Gr aldı. Takviye bir süre dah adevam etmiştim bn .Ama şöyle bi durum var bnm kız hep minyondu .kilo ve boy hep alt sınırdan gitti
Boyumuz iyi doktor her defasında uzun boylu olacak diyor boy konusunda değil ama kil da minyon olacak sanırım takviye kullanıyorum aralıksız

Son 2 haftadir saatleri oturdu gibi.
Sabah 7 de uyaniyor
9 da uyuyor 45 dk - 1 saate kadar
12 de uyuyor 1,5 saat kadar
3 de uyuyor 45 dk - 1 saat kadar
6 da uyuyor 30 dk
Aksam 8 buçuk kapanış
Bu gunduz uykularinda o uyusun diye kipirdadikca sallayip pışpışlamak gerekiyor. Sanma ki o uyuyor ben de uyuyabiliyorum ya da bi iş yapabiliyorum. Başında oturup gerektikçe beşiğini salliyorum. Yoksa 15 dakikada uyanir. Çok kuduruk ve kucakçı bir bebiş oldugu icin yoruldugundan uyuyor
Bizim düzenimiz benziyor sanki 😅 gece kaç defa kalkıyor ya da kaç saatte bir?

Bizim düzenimiz benziyor sanki 😅 gece kaç defa kalkıyor ya da kaç saatte bir?
8-9 arasi uyuyor. Gece 12 de sonra 3 te uyaniyor sonra artık uykuyu 3er saat sürduremiyor gaz da birikiyor yata yata o yuzden 4 buçukta 6da filan bir iki saate bir uyaniyor kucak pışpış hafif salla et öyle devam ettiriyorum

Zaten 4. Aydan sonra kilo alımı yavaşlıyor belki de o sebeple az kilo alıyor olabilir

8-9 arasi uyuyor. Gece 12 de sonra 3 te uyaniyor sonra artık uykuyu 3er saat sürduremiyor gaz da birikiyor yata yata o yuzden 4 buçukta 6da filan bir iki saate bir uyaniyor kucak pışpış hafif salla et öyle devam ettiriyorum
Çok teşekkür ederim canım cevapların için🥰 gerçekten beni bayağı aydınlattın ben de sabaha karşı neden bu kadar sık uyanıyor diyordum onu da öğrendim sayende

Size yazdığı takviye neydi acaba

Benim bebeğim gece hiç uyanmıyor ya. Acaba uyanıyorda ben mi duymuyorum

Boyumuz iyi doktor her defasında uzun boylu olacak diyor boy konusunda değil ama kil da minyon olacak sanırım takviye kullanıyorum aralıksız
Kullandığın takviyeyi bı değiştirip başka bişey al bir hafta takibini yap istersen baktın yine kilo alımı az o zamn doktorun ne dediyse onu yaparsın .bu arada bizimki bu ay hasta oldu ben evde tarttim kucağımda 18 günde 300 Gr almışti sadece .sonra ben bestlak içmeye başladım 5 gün sonra tarttim yine aynıydı .bı kaç gün önce baktığımda 500 Gr almış gözüküyordu .bu ayı 500-600 grla kapatırız gbi .bestlak bnde baya ise yaradi

C Chivas Regal
Kızlar kullandığınız takviye nedir ???
Benim kız bu ay 500 Gr almış
Normalde 6 kilo olmasını isterdim dedi 4 .ay kontrolde ama 5600 olmuş 500 Gr almış gayet iyi dedi

Ben bebeğimin sadece aç mı kalıyor acabasındayım yoksa zayıf olduğunu düşünmüyorum
Aç olan bebek mutlu olmaz, hareketli değildir ve uyumaz sürekli mızmızlık hali olur. Bunlar yoksa bebeğin doyuyordur.

4. Aydan sonra çok hareketli oluyorlar haliyle kilo alım hızları da azalıyor.

Back
X