2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Biraz içim rahatladı sende böyle deyince. İnşallah şeker değil de beslenmeden dolayıdır. Hamileyken rahat yerim diyordum ama tam tersi olcak gibi

Biraz içim rahatladı sende böyle deyince. İnşallah şeker değil de beslenmeden dolayıdır. Hamileyken rahat yerim diyordum ama tam tersi olcak gibi
Gecen aya kadar sadece 1-2 kilo almistim, aman bak keyfine ye ic dedim Sagolsun sevgili esim pis bogazin tekidir. Gecenin 11inde hamburger mi soylesek, cips mi yesek, pasta mi siparis etsek diye aklima giriyodu. Bazen yemek yapip, disaridan baska bisey soyluyordum. Bi baktim 1 ayda +5 kilo.. E ustune 50lik seker yuklemem de yuksek cikinca kendime gelmem gerektigini anladim. Suan buharda pismis brokoliye sadece tuz serptim, yanina da koca kase yogurt ve salata yerken bunlari yaziyorum.
Haftada1 kacamak yapmayacagim manasina gelmiyor, o kacamagi yaptiktan sonra 10bin adim atacagim.
Eminim senin de basit bi diyetle yoluna girecek.

Ahhh o yemek yapıp dışarıdan yeme işini bende yaptım yalnız değilsin henüz 5 kilo aldım ama zaten kilolu başladım. Ay ben brokoliyi normalde de canım çekip yiyordum öyle bir sorunum yok ama pizza hamburger daha tatlı geliyor tabi diyet yapmak bende rutin hale gelmişti zaten

Senin bu doktorlar niye hep seni böyle tedirgin ediyor ya , ne demek suyun gelirse sen gönlünü ferah tut canım, bi arkadaşın komşun bile olası durumda idare eder seni 4 gün icin hiç kaynanaya bulaşıp yine sinir stres yapma kendine. Bebişin gelişiminin iyi olmasına da çok sevindim hep böyle devam etsin inşallah

Bu doktorum aslında hep rahatlatırdı da galiba bu sefer beni biraz fazla rahatlamış gördü bi ihtimal ben içeride muayaneye hazırlanırken eşim de doktordan rica etmiş olabilir ama emin olamıyorum soramıyorum da
O çünkü hiç yalnız kalmamı istemiyordu ben ısrar ediyordum 4 gün kalabilirim ne olcak diye
Acil bir durumda aradığımızda gece gündüz koşacak çok kişi var şükür yakınımızda ama eşiminde aklı kalmasın napim o akrabamız genç kıza söyleyeceğim 4 gün kalır benle

Ya dr lar felaket tellalı gibi.
Bugün şeker yüklemem vardı hiç bi bilgim yoktu yükleme ile ilgili önceden araştırmamıştım. 50 lik ile başlaması gerekirken bana direk 75 lik vermiş. Eve gelip form da okuyunca sinir oldum. Çok şükür ki yüksek çıkmadı şekerim.
Plasenta hala aşağıda çıkmamış yukarı. Yine felaket tellallığı yapıp böyle giderse üni. Hastanesin de yapmalısın sezeryanı kana ihtiyaç olabilir dedi. Geldiğimden beri ağlıyorum zaten kanım az diye çok moralim bozuldu.

Kızlar hayırlı akşamlar ben şeker yuklemesi yaptırmadım açlık tokluk şekerine baktırdım sağlık ocağında aile hekimi normal dedi sıkıntı yok dedi.
Birde kızlar sizdede bel ağrısı okuyor mu birde böyle yarnininda gerilme asagiyabdogru çekilme gibi şeyler oluyor mu sabahları kalmak bana zulüm geliyor işte çalışıyorum oturuyorum kalkarken belim kopuyor resmen

Hemşehrim KV sana gelince misafir gibi davranıyor ya o zaman sen onda kal 4 gün canım. Boş bir odası yokmu geç yat yani. Yemeklerin hazır pişer ne güzel sadece yer kalkarsın. Onun kendi evi olduğu için hastasına bakmaya mecbur hissedecektir kendisini Eşinde giderken olası riskleri iyice anlatsın annene. Anne karım sana emanet hiç kalkmayacak yerinden desin. Mecburen o da sorumlu hisseder kendini :)

Ya şimdi doktorun hakkını yiyemem canım serklaj sonrası her an su gelmesi en yüksek ihtimalli risklerden biri zaten. Çoğu doktor bunu söylüyor. Perinatoloğum da sürekli söylüyor. Bu doktorum hep rahatlattı beni. Ama ben bugün biraz fazla rahat konuşunca ilk defa dile getirdi o. O yüzden doktora kızmadım ben yanlış anlattım kendimi sanırım. Sadece bunu ondan da duymak bir gerdi, silkeledi beni

Şeker konusunda benimki de direk 75 ile başladı ama babam tüm amcalarım, halalarım, anneannem, annem şeker hastası. Benim de insülin direnci geçmişim var. O yüzden direk 75lik tanı testini yaptı taramayı atlayıp. Belki 75lik kesin sonuç diye uğraştırmak istememiştir iki kez

Kanama konusunda ben de hala riskli yolda olan biri olarak kötü ihtimallerin de söylenmesi taraftarıyım biraz. Gebeliğimin başında ikizlerden birini kaybettim ama aslında kalp atışlarını duyduğumuz ilk günden belliymiş. Ama biz her sorduğumuzda bu neden böyle diğeriyle aynı değil diye normal dendi. Peki dedik. Ve artık tamam diyip heyecanla ikiz bebek arabaları falan araştırdığımız günlerde kaybettiğimi öğrendim Ama şu da var bu iki anlattığım doktor da aynı
İkiz konusundan sonra biz eşimle konuştuk kendisiyle. Anlattık neden en başından bu riski bilseydik bizim için daha iyi olacağını. Ya da bundan sonra kendisinden nasıl bir yaklaşım beklediğimizi. O da sağolsun ondan sonra hep öyle yaklaştı bize karşı.
Ama şimdi su gelmesini söylerken bile benim panik bir insan olmama gülerek yumuşak bir şekilde söyledi. Ya da mesela şuan doğum olsa bebeğin 1-2 ay küvezde kalacağını da konuştuk bugün
Ama işte söyleniş tarzı çok önemli. Benim diğer perinatolog da senin doktor gibi dan dan söylüyor herşeyi. O yüzden iki tavrın insana hissettirdikleri arasındaki farkı çok iyi biliyorum

Belki sen de konuşsan bir şekilde anlatsan bu yaklaşımının seni yıprattığını. Başka bir şekilde söylemeye özen gösterir

Çok uzun oldu

Kayınvalidem Mersin’de canım burada değil yani o kadar da yol geldiydi otobüsle sadece bana bakmak için

O Obayram
İnsan pimpirikli oluyor ya dr nasıl yaklaşsa moralim bozulacaktı.
İnternette de çok araştırma yaptım hep olumsuz şeyler yazıyor. Bakmamam lazım işte ama insan da duramıyor ki hiç bilmediği konular.

18.haftada kontrol amaçlı ölçtüğümde tokluk şekerim yüksek çıktı. Takip etmeye başladım ve diyetle düşürdüm. Doktorum bana yüklemeye yapılamayacağını söyledi. Zaten şekerin var yükleyip yükseltmeye gerek yok dedi.

O hastalık bende de var. Burda rahat konuşuyorum ama alttan alttan saatlerdir erken su gelme hikayeleri okuyorum
Ama inşallah ikimiz de olumlu örneklerden olacağız. Ben buna inandırmak istiyorum kendimi. Bir tane bile olumlu birşey okusam ona sığınıyorum

İnşallah cnm.
Bi de sanırım olumlu olanlar pek yazmıyor hep olumsuzlar çare aramak için yazıyor. O yüzden modumuz düşüyor.

Anladim canim fazla celallendim galiba Sen yinede cok takma bi akraban yaninda olsun madem doktor oyle demis
32.haftayi bekliyorum çoğu hamile gibi maalesef keşke bizdede 24.haftada çıkabiliyor olsaydık ah ah..
Ah canim benim Az kaldi insss sabirr..
Ayyy keşke bende senin gibi olsamm yaa
Niye kiz senin gobusun nasil ki?
Saol canim benimm Aynen oylee napaliim bebislerimiz iyi olsun da

üzüldüm, çünkü ben çok yiyorum saat farketmeksizin hamur işine çok düştüm bu gebelikte tatlı olmasada hamur işi yiyorum ekmek vs. Bakalım hayırlısı benim nolcak. Azcık boğazımı tutup 1 hafta öncesinden kıssam belki normal çıkar diye düşünüyorum ama bakalım

bende ok üzgünüm yemek yemek benim için çok önemli ( dahileye doktorumun dediğine göre sende şeker yatkınlığı olmasaydı ne yersen ye çıkmazdı dedi inşllah sende çıkmaz canım

Siz peki hala diyet yapıyormusunuz

İlk gebeliğimde benimde aşağıdaydı yukarı çıkmadı doğuma kadar banada kan lazım olabilir dedi doktorum öyle bişey olmadı çok şükür ayrıca özel hastanede doğum yaptım

Siz peki hala diyet yapıyormusunuz
Tabi çok dikkat ediyorum. 24+0dayım. Hamur işi tatlı vs kesinlikle yemiyorum. Ana öğünlerde yarım dilim tam buğday ekmeği yiyorum. Sabahları petin zeytin yumurta, akşamları sebze veya et yemeği yiyorum. Bulgur pilavı bile yükseltiyor bende. Meyve olarak sadece ayva yiyorum. Aslında çok kilo da almadım ailede de şeker yok ama bende çıktı. İstediğini yiyememek motivasyonumu çok düşürdü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…