- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
Ben de doktora gittim bugün. Hala üç hafta ileride 36+5 çıkıyor. 3 kg olmuş bile. Doktor şekerle ilgili bir şey demedi ama ben korkmaya başladım. Normal değil gibi geldi. Bu ileriden gitme durumu böyle devam ederse erken mi gelecek benim çocuğum?
Benimki 10 TL imis çok şaşırdım. Doktor muayenem 260 nst 10 tlAy bizim hastane her hafta zam yapıyor burda okuyorum nstye ücret vermeyenler varmış bizim ki 100 lira olmuş
İlk kızımı ben koymuştum bunu da eşim koymak istedi Gökçe olacak inşMerhaba arkadaşlar kızlarımızın isimleri nelerdir acaba,hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim
Evet şeker yok canım doktor da diyor sadece yapılı diyor ama fark gittikçe artıyor benimde aklıma olmadık şeyler geliyor acaba bende gizli şeker filan mı varCanim benim oglum 10 gun ilerde..ama bende gebelik sekeri var..diyet yapiyorum..sende seker olmadan mi ilerde?bebegin kendi potansiyeli iri olabilir bu arada doktor sorun görmediyse uzulme
Beni de düşündürmeye başladı önceleri şakalaşıyorduk eşimle ama şimdi şimdi şeker ölçümüm mü hatalı çocuğumda da şeker filan var acaba diye kafamda deli sorular oluşmaya başladıBenim bebeğim de üç hafta ileride. Şeker çıkmamıştı bende de. Aynı şekilde doktor yapılı iri bir bebek diyor.
Benim eşim baya iri doğmuş ben ona bağlıyorum biraz da. Ama gerçekten beni de düşündürüyor bu durum.
33+5 te soktu beni de nst ye önce hiç hareket etmedi bekle bekle sıkıldım sonra hıçkırmaya başladı çok komikti her hıçkırığında ses değişiyor enteresan olduBeni de tam 35 haftalık olduğum da nst ye soktu. Benim hareketli kız nst’ ye girince kıpırdamadı doğru düzgünzaten yatmak zor göbekten 20 dk zor dayandım her hafta nst mi isteyecek
Benimki de 3 kilo boyu da 50 cm benim anlamadığım doğana kadar böyle ilerler mi o zaman çık zor olur taşımak doktor diyo ki Allahtan sezeryan olacaksın öbür türlü zor olurdu diyoBen de doktora gittim bugün. Hala üç hafta ileride 36+5 çıkıyor. 3 kg olmuş bile. Doktor şekerle ilgili bir şey demedi ama ben korkmaya başladım. Normal değil gibi geldi. Bu ileriden gitme durumu böyle devam ederse erken mi gelecek benim çocuğum?
Ben anlamiyorum ya sen 34. H dasin olcumlerin benden ilerde resmen ben 36 dayim 3 kg 47 cm ama doktor cok endiseliİlk kızımı ben koymuştum bunu da eşim koymak istedi Gökçe olacak inş
Evet şeker yok canım doktor da diyor sadece yapılı diyor ama fark gittikçe artıyor benimde aklıma olmadık şeyler geliyor acaba bende gizli şeker filan mı var
Beni de düşündürmeye başladı önceleri şakalaşıyorduk eşimle ama şimdi şimdi şeker ölçümüm mü hatalı çocuğumda da şeker filan var acaba diye kafamda deli sorular oluşmaya başladı
33+5 te soktu beni de nst ye önce hiç hareket etmedi bekle bekle sıkıldım sonra hıçkırmaya başladı çok komikti her hıçkırığında ses değişiyor enteresan oldu
Benimki de 3 kilo boyu da 50 cm benim anlamadığım doğana kadar böyle ilerler mi o zaman çık zor olur taşımak doktor diyo ki Allahtan sezeryan olacaksın öbür türlü zor olurdu diyo
Bacım seninkini de muayyene ücretinden çıkarıyormuş zatenBenimki 10 TL imis çok şaşırdım. Doktor muayenem 260 nst 10 tl
Ben önce başka doktora gidiyordum onun ölçümlerinde bebek gene öndeydi ama işte bir hafta on gün filan öndeydi ama onun ultrason cihazı çok eskiydi şuan devam ettiğim doktor ilk kızımı doğum yaptıran doktor evet bebek önde ama kızında boylu poslu bu bebişte öyle olacak diyor şekerimin olmadığı için riskli bir durum yok dedi ama maşallah ölçümler çok ilerde bir hafta on günken ben hiç dert etmiyordum hatta bu saatten sonra erken bile gelse sıkıntı etmiyordum sabırsızım zaten ama 3 hafta hatta belki daha fazla önde olması bir sorun mu var sorusunu getirmeye başladı aklıma nst ye bile bebek önde diye 34 te girdim düşün son ay bana zor geçecek anlaşılan mesela ben şeyi bilmiyorum diyelim bir şeyler gözden kaçtı ve bende şeker var bebeğe yansıdı diyelim ne gibi sonuçları oluyor?Ben anlamiyorum ya sen 34. H dasin olcumlerin benden ilerde resmen ben 36 dayim 3 kg 47 cm ama doktor cok endiselionden gitmesi sadece sekere bagli degil o zaman kafam iyice karisti
Canım senin su fazlalığından dolayı endişelidir doktorun. Her önden gidende şeker olacak diye bir şey yok, genetik de olabilir.Ben anlamiyorum ya sen 34. H dasin olcumlerin benden ilerde resmen ben 36 dayim 3 kg 47 cm ama doktor cok endiselionden gitmesi sadece sekere bagli degil o zaman kafam iyice karisti
Bacım seninkini de muayyene ücretinden çıkarıyormuş zaten
Bana bahsedilen sorunlar epey ciddi ancak doktorun aciklasa daha iyi olur cunku her bunye yada bebek farkli. Seninki bana uymaz benimki sana uymaz derlerya o hesap birbirimize bakarak endise etmekte yada rahat olmakta sogru degil diye dusunuyorum. Seker yuklemesi yaptirtmadin mi ? Olsaydi yuklemede kesin cikardi... Ama 3h onde giden bebek icin ya yanlis sat diyor doktor yada seker diyor farkli aciklamasi varsa bilmiyorum acikcasiBen önce başka doktora gidiyordum onun ölçümlerinde bebek gene öndeydi ama işte bir hafta on gün filan öndeydi ama onun ultrason cihazı çok eskiydi şuan devam ettiğim doktor ilk kızımı doğum yaptıran doktor evet bebek önde ama kızında boylu poslu bu bebişte öyle olacak diyor şekerimin olmadığı için riskli bir durum yok dedi ama maşallah ölçümler çok ilerde bir hafta on günken ben hiç dert etmiyordum hatta bu saatten sonra erken bile gelse sıkıntı etmiyordum sabırsızım zaten ama 3 hafta hatta belki daha fazla önde olması bir sorun mu var sorusunu getirmeye başladı aklıma nst ye bile bebek önde diye 34 te girdim düşün son ay bana zor geçecek anlaşılan mesela ben şeyi bilmiyorum diyelim bir şeyler gözden kaçtı ve bende şeker var bebeğe yansıdı diyelim ne gibi sonuçları oluyor?
Haklisin canim tabi ama insanin kafasi karismamasi imkansiz gibi gerci arkadasa da yazdim birbirimize bakip düşünmek yersiz oluyor hakkaten. Doktorlarim suan cok tatlilar ozenle ilgiyle ustumdeler guvenmekten baska carem yok zaten. Yediklerime vs dikkat ediyorum tam anlamiyla diet degil ama daha ozenliyim umarim bir iki h daha beklerCanım senin su fazlalığından dolayı endişelidir doktorun. Her önden gidende şeker olacak diye bir şey yok, genetik de olabilir.
Bence nolur nolmaz sen dikkat et canım yediklerine az kaldı şunun şurasında riske atma bence. Açlık-tokluk gebelik şekerinde doğru sonuç vermeyebiliyormuş.
Tesekkur ederim bulmaya calısayım beypazarı havucu insallah arttırabılırımŞeker problemin yoksa eğer ,1 su bardağı havuç suyu ortalama 3-4 tane orta boy havuctan çıkıyor gün içinde çiğden yiyerek tüketebilirsin tabi kum havucu ( Beypazarı havucu diye de geçer ) bulursan onlar daha sulu oluyor .
Ben de doktora gittim bugün. Hala üç hafta ileride 36+5 çıkıyor. 3 kg olmuş bile. Doktor şekerle ilgili bir şey demedi ama ben korkmaya başladım. Normal değil gibi geldi. Bu ileriden gitme durumu böyle devam ederse erken mi gelecek benim çocuğum?
Benim de bugün 35+6 hafta oldu. 2750 gr 49 cm çıktı. Eskiden tontişti, şimdi haftasıyla uyumlu gidiyor. Baya doğacak kıvama gelmiş
Doğum şeklini konuştuk. Kararsızım, haftaya kadar karar ver dedi. Normal Doğum sonrası temizlik korkutuyor beni. Ben mi çok kararsızım bilmiyorum ne yapacağımı.
Temizlik derken?Benim de bugün 35+6 hafta oldu. 2750 gr 49 cm çıktı. Eskiden tontişti, şimdi haftasıyla uyumlu gidiyor. Baya doğacak kıvama gelmiş
Doğum şeklini konuştuk. Kararsızım, haftaya kadar karar ver dedi. Normal Doğum sonrası temizlik korkutuyor beni. Ben mi çok kararsızım bilmiyorum ne yapacağımı.
Temizlik derken?
Başka bi doktora da gitmiştim canım bi ara perinatoloğa hemen hemen aynı çıkıyordu ölçümleri.Canım birde başka doktora mı görünsen ?Yanlış ölçüyordur belki
Kabız olmadığın sürece dikişlerin tuvalet konusunda hiçbir sıkıntısı olmuyor canım. Sadece iki hafta kadar tam popomun üzerine oturamamıştım benTuvalete gidince dikişli temizlik kuru tutma.
1 aya yakın zorlar.
Hem öndeydi canım ama başlarda bir haftaydı şimdi sonlara doğru çoğaldı. 4 kg üstüne normal önermiyorum dedi doktor zaten. Ben de sezaryen olurum büyük ihtimalYok normal doğum zamanına göre olur da irice bir bebek olur kilo belli bir kg yi geçince normal doğum riske girebilir .Uygun pozisyonda ölçemedigi içinde yüksek çıkabilir hep böyle miydi ?
Şeker yüklemesinde 1saatlik sonuç 94 çıkmıştı benim. Doktor iyi demişti.Doktor doktoru tutmuyor iste resmenbenimki 2 h onde diye nerdeyse doguma alacakti ama tek fark var suyu fazla benimkinin sekerle alakali olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?