2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Benim de öyle gündüz çok hissetmiyorum ama gece 2 3 gibi bir başlıyor durmuyor maşallah yalnız düne özel ilk defa gündüz çok hareketliydi. Hatta dün 5 saatlık yolculuk yapmak zorunda kaldım yolculuk esnasında hiç durmadı sürekli hareket etti bende tedirgin oldum. Yolculuktan mı rahatsız oldu acaba falan diye. Annelik delilik ya valla hareket çok eder korkarız etmeyince zaten korkarız :))

Oğluşumn ilk arabası

Güle güle kullan canım benim.. 2.yılın sonunda o arabanın genelde canı cıkıo ben travel sıstem almıstm, snra mecburen bastona gectm.. Bu arabalar daha kullanışlı, iyi almıssın

Bende artık hazırlık yapmak istiyorum ama hep bişey çıkıo.. Oğlum da okula baslıcak ve bu sene bir çöpü bile yok.. Bastan asagı almam lazım.. Hangı bırıne alsam naapsam bılmıorm

Çok teşekkür ederim canım benim vala çok zor nereden başlayacağını bilmiyoruz benm ilk çocuk şuan kafa rahat sizin biraz zor okula başlıcak oğlun Allah yardımcın olsun inşallah canım benim

Kızlar şimdi doktordan çıktık cookk şükür herşey yolunda tonton yanaklı oğlum bu sefer yüzünü gösterdi çok şükür 866 Gr 34 cm miş vajinal varisten hiç korkma dedi ağrı yapar ama tek çaresi baskı hissettigin an dinlenmek, bebek için bir sıkıntısı yok dedi. topanma ve kasılmaları sordum, dakika tut eğer ağrıyla beraber olursa ve araları aynı dakika olursa o zaman doktora git dedi çok çok rahatladim Allah'ım bin şükür

Eklentiler

• 1000028729.webp
    13,4 KB · Görüntüleme: 87
  • 1000028731.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 85
  • 1000028765.webp
    8,9 KB · Görüntüleme: 84
Ay sonunda açmış kendini tontik suraaat maşallah sana. Çok sevindim Dilkencim işte her şeyi kafaya takmasak keşke

çok tatlı maşallah boyu kilosu da her şey süper gözüküyor, sağlıkla gelsin tonton yanaklı minnak :))

Minnoşa maşallah geçen kontrolde benim oğlum yüzünü yapıştırmıştı göremedik özlemiştim bebiş fotosu

Maşallahh sana büyük bi geçmiş olsun diyorum artık için çok huzurludur doktora gidip iyi şeyler duyunca o rahatlama hissi çok güzel bişey ya çok şükür

İnsan kendi başına yapabilecekken yapmak istiyor, yardım istemeye de eriniyor bazen, ben de biraz o kafadayım aslında. Madem kendim yapabiliyorum, neden yardım isteyeyim diye düşünüyorum çoğu zaman. Ama şu var ki, insan kendi sabır sınırını hiç fark etmeden kolayca aşabiliyor. Sonra ne oluyor, farkında olmadan kendisini yıpratıyor.
Yıpranmış insan da ister istemez çevresini yıpratıyor. O yıpranmış insan anneyse, haliyle çocuk da payını alıyor. (El kadar bebeğine bağıran, küçük çocuğunu sırf çocukluk yaptı diye tartaklayan anneler vs. Her yerde karşımıza çıkıyor) O yüzden bırakalım dağınık kalsın. Herkesin ilişki dinamikleri farklıdır elbette ama özel davet beklemeden veya evin hanımından icazet almadan misafirliğe gelen insanlar da özel bir muamele beklemesin bir zahmet. Ben beklemem şahsen, hele doğuma sünnete vb gidiyorsam hazırlık beklemediğim gibi kendim götürürüm. Yani, keşke daha modern bir toplumda yaşasak da, biz spadan, masajdan(spa olmaz da hamile masajı diyelim) gelip kendimize bir drink alırken, kocamız kendi insiyatifiyle çağırdığı misafirler için hazırlık yapıyor olsa ama maalesef hayaller Paris, gerçekler burası. Değil masajdan, yorgun argın işten bile gelse kadından bekleniyor maalesef çoğu şey. Biz bile kendimizden bekliyoruz. Ama hamileden, lohusadan da beklemesin kimse bir şey. Çünkü nasıl hastalıklara karşı bağışıklığımız düşükse, psikolojik yıpranmaya karşı bağışıklığımız da çok düşük şu süreçte, lohusalıkta daha da düşecek. (Ama tabii o evi temizleyecek başka kimse yoksa, o evin temizlenmesi gerektiği gerçeği değişmiyor. Yine o iş bize kalıyorsa, madem onu yaptım bir de üç günlük yemek yapayım diyoruz, sonra elim değmişken şunu da yapiim, aa onu yapmışken bunu da yapiim…aa deliririz ayol)

Kızlar puset minderi gerekli bir şey mi? Sert mi geliyor Puset acaba? Yani omurga sağlığı için almak mı daha iyi olur?

Puset minderinden kasıt ne tam anlamadım ama o anakucağı tabir edilen, oto koltuğu da olan, bebek arabasına da takılan şeyin yeni doğan döneminde (belli bir kiloya gelene kadar yani) kullanılan bir bel desteği vardı. (Benimki joie gemm idi, onun vardı en azından, içinden çıkmıştı, doktor da kullanmayı önermişti.) bir de daha ileri yaşlarda, bebek arabasının kendi kumaşı sürekli çıkarılıp yıkanmaya müsait değilse kullanılan ince minderler vardı. Ama onların konuyla ilgisi yok galiba, benim bahsettiklerim incecikti çünkü.

Minnoşa maşallah geçen kontrolde benim oğlum yüzünü yapıştırmıştı göremedik özlemiştim bebiş fotosu
Ay canım teşekkür ederiz valla bizimki de eşine yapışık duruyordu doktor tam 15 dakika uğraştı inat ettim bu sefer görcem senin yüzünü oğlum neyi sakliyorsun dedi dürttü sıkıştırdı salladı bir şekilde gördü sonunda hahah

Maşallah kuzuya Yakışıklı bir küçük bey yükleniyooor Korkular endişeler anne oluncada devam edıyor o yüzden anın tadını çıkarmayı öğrenmemiz lazım ama nerdee zor

Benim muayeneme de daha var, yandan gösteriyo suratını bizimki de ama vallahi özledim çok. Her gün ağlayarak karnımı seviyorum resmen

Böyle daha kalın oluyor sanırım genelde puset örtüsü ile beraber satılıyor. Bizim pusetin içinden çıkmadı pusette sanki bana sert geldi ondan sormak istedim. Çok önerilmiyormuş o minderler ancak bel desteği için minnak bir minder buldum ilk zamanlar için onu alabilirim.

Bazen baya yapışık oluyolar ya geçen dr açtı renkliyi ama acayip bir görüntüydü belli değildi bende çok umutluydum artık daha çok belli olur kime benzediği diyordum olmadı maalesef 25 haftadaki resimlerine bakıp özlem gideriyorum inşallah senin kız gösterir biraz tatlı ve meyve suyu filan yada bir Türk kahvesi iç oynasın belki yakalarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…