Benim de öyle gündüz çok hissetmiyorum ama gece 2 3 gibi bir başlıyor durmuyor maşallahKızlar benim minnak sabah ve öğlen çok durgun oluyor, akşam yemeğinden sonra biraz hareketleniyor. Benim gibi olan var mı ? Gelişim geriliği de yoktu, suyudu da normaldı bebişin. Bu az hareket durumu aslında hep var, ya da benim bebiş çok sakin :)
Oğluşumn ilk arabası
Çok teşekkür ederim canım benimGüle güle kullan canım benim.. 2.yılın sonunda o arabanın genelde canı cıkıoben travel sıstem almıstm, snra mecburen bastona gectm.. Bu arabalar daha kullanışlı, iyi almıssın
Bende artık hazırlık yapmak istiyorum ama hep bişey çıkıo.. Oğlum da okula baslıcak ve bu sene bir çöpü bile yok.. Bastan asagı almam lazım.. Hangı bırıne alsam naapsam bılmıorm
Ay sonunda açmış kendini tontik suraaatKızlar şimdi doktordan çıktık cookk şükür herşey yolunda tonton yanaklı oğlum bu sefer yüzünü gösterdi çok şükür866 Gr 34 cm miş vajinal varisten hiç korkma dedi ağrı yapar ama tek çaresi baskı hissettigin an dinlenmek, bebek için bir sıkıntısı yok dedi. topanma ve kasılmaları sordum, dakika tut eğer ağrıyla beraber olursa ve araları aynı dakika olursa o zaman doktora git dedi çok çok rahatladim Allah'ım bin şükür
çok tatlı maşallah boyu kilosu da her şey süper gözüküyor, sağlıkla gelsin tonton yanaklı minnak :))Kızlar şimdi doktordan çıktık cookk şükür herşey yolunda tonton yanaklı oğlum bu sefer yüzünü gösterdi çok şükür866 Gr 34 cm miş vajinal varisten hiç korkma dedi ağrı yapar ama tek çaresi baskı hissettigin an dinlenmek, bebek için bir sıkıntısı yok dedi. topanma ve kasılmaları sordum, dakika tut eğer ağrıyla beraber olursa ve araları aynı dakika olursa o zaman doktora git dedi çok çok rahatladim Allah'ım bin şükür
Ay sonunda açmış kendini tontik suraaatmaşallah sana. Çok sevindim Dilkencim işte her şeyi kafaya takmasak keşke
Yaa cok teşekkür ederiiz, amiin teyzesiiçok tatlı maşallah boyu kilosu da her şey süper gözüküyor, sağlıkla gelsin tonton yanaklı minnak :))
Minnoşa maşallah geçen kontrolde benim oğlum yüzünü yapıştırmıştı göremedik özlemiştim bebiş fotosuKızlar şimdi doktordan çıktık cookk şükür herşey yolunda tonton yanaklı oğlum bu sefer yüzünü gösterdi çok şükür866 Gr 34 cm miş vajinal varisten hiç korkma dedi ağrı yapar ama tek çaresi baskı hissettigin an dinlenmek, bebek için bir sıkıntısı yok dedi. topanma ve kasılmaları sordum, dakika tut eğer ağrıyla beraber olursa ve araları aynı dakika olursa o zaman doktora git dedi çok çok rahatladim Allah'ım bin şükür
MaşallahhKızlar şimdi doktordan çıktık cookk şükür herşey yolunda tonton yanaklı oğlum bu sefer yüzünü gösterdi çok şükür866 Gr 34 cm miş vajinal varisten hiç korkma dedi ağrı yapar ama tek çaresi baskı hissettigin an dinlenmek, bebek için bir sıkıntısı yok dedi. topanma ve kasılmaları sordum, dakika tut eğer ağrıyla beraber olursa ve araları aynı dakika olursa o zaman doktora git dedi çok çok rahatladim Allah'ım bin şükür
Ya gerçekten öyle.. tmm biz hep kendi açımızdan bakıyoruz ama cidden erkek olmak da zor.. valla bu devirde herkesin derdi başını aşmış, kimse kimseye merhem olmuyor.. en yakınlarım bile sırtını dönüyorsa başka biri hiç yardım etmez.. ana baba bacı gardaş dar gününde el olur demişler.. kocadan bile hayır goremiorum yeri gelio, elin varsa başını kendin kaşiycan
Ben 20 gündür istanbuldaydım ailemin yanında 2 gündür de hastaane işleri ve eltim kaybım çaya geleceklermiş eşimde ilk gğn tamam demiş neyse iptal ettim dünde hastanedeyim diye iptal ettim Şuan deli gibi evi temizlemeye çalışıyorum kocam sağolsun sağlam yer yok evde sancımda var üstelik daha hassas olması lazım anlayışlı olması lazım iki tane halı kaldırıp koltuk çekti diye yoruldum demez mi attım evdenbenden çok zorlandı valla sanki o hamile ailesi de ayrı olay çoluk çocuk gelecekler çocuklar zaten ateş gibi hiç durmuyor bu halimle napcam bilmiyorum ev zaten ortada yok sinir küpüyüm
Kızlar puset minderi gerekli bir şey mi? Sert mi geliyor Puset acaba? Yani omurga sağlığı için almak mı daha iyi olur?
Ay canım teşekkür ederizMinnoşa maşallah geçen kontrolde benim oğlum yüzünü yapıştırmıştı göremedik özlemiştim bebiş fotosu
Maşallah kuzuyaKızlar şimdi doktordan çıktık cookk şükür herşey yolunda tonton yanaklı oğlum bu sefer yüzünü gösterdi çok şükür866 Gr 34 cm miş vajinal varisten hiç korkma dedi ağrı yapar ama tek çaresi baskı hissettigin an dinlenmek, bebek için bir sıkıntısı yok dedi. topanma ve kasılmaları sordum, dakika tut eğer ağrıyla beraber olursa ve araları aynı dakika olursa o zaman doktora git dedi çok çok rahatladim Allah'ım bin şükür
Maşallah kuzuyaYakışıklı bir küçük bey yükleniyooor Korkular endişeler anne oluncada devam edıyor o yüzden anın tadını çıkarmayı öğrenmemiz lazım ama nerdee zor
Benim muayeneme de daha var, yandan gösteriyo suratını bizimki de ama vallahi özledim çok. Her gün ağlayarak karnımı seviyorum resmenYaa teyzeleri dua edin nolur ben de haftaya gittiğimde göreyim kızımı. En son 21 haftalıkken detaylıda gördüm. Sonra bir daha hiç göstermedi. Çok merak ediyorum baya tontikleşmiştirbebek fotosu görünce ağzım sulandı
Böyle daha kalın oluyor sanırım genelde puset örtüsü ile beraber satılıyor. Bizim pusetin içinden çıkmadı pusette sanki bana sert geldi ondan sormak istedim. Çok önerilmiyormuş o minderler ancak bel desteği için minnak bir minder buldum ilk zamanlar için onu alabilirim.İnsan kendi başına yapabilecekken yapmak istiyor, yardım istemeye de eriniyor bazen, ben de biraz o kafadayım aslında. Madem kendim yapabiliyorum, neden yardım isteyeyim diye düşünüyorum çoğu zaman. Ama şu var ki, insan kendi sabır sınırını hiç fark etmeden kolayca aşabiliyor. Sonra ne oluyor, farkında olmadan kendisini yıpratıyor.
Yıpranmış insan da ister istemez çevresini yıpratıyor. O yıpranmış insan anneyse, haliyle çocuk da payını alıyor. (El kadar bebeğine bağıran, küçük çocuğunu sırf çocukluk yaptı diye tartaklayan anneler vs. Her yerde karşımıza çıkıyor) O yüzden bırakalım dağınık kalsın. Herkesin ilişki dinamikleri farklıdır elbette ama özel davet beklemeden veya evin hanımından icazet almadan misafirliğe gelen insanlar da özel bir muamele beklemesin bir zahmet. Ben beklemem şahsen, hele doğuma sünnete vb gidiyorsam hazırlık beklemediğim gibi kendim götürürüm. Yani, keşke daha modern bir toplumda yaşasak da, biz spadan, masajdan(spa olmaz da hamile masajı diyelim) gelip kendimize bir drink alırken, kocamız kendi insiyatifiyle çağırdığı misafirler için hazırlık yapıyor olsa ama maalesef hayaller Paris, gerçekler burası. Değil masajdan, yorgun argın işten bile gelse kadından bekleniyor maalesef çoğu şey. Biz bile kendimizden bekliyoruz. Ama hamileden, lohusadan da beklemesin kimse bir şey. Çünkü nasıl hastalıklara karşı bağışıklığımız düşükse, psikolojik yıpranmaya karşı bağışıklığımız da çok düşük şu süreçte, lohusalıkta daha da düşecek. (Ama tabii o evi temizleyecek başka kimse yoksa, o evin temizlenmesi gerektiği gerçeği değişmiyor. Yine o iş bize kalıyorsa, madem onu yaptım bir de üç günlük yemek yapayım diyoruz, sonra elim değmişken şunu da yapiim, aa onu yapmışken bunu da yapiim…aa deliririz ayol)
Puset minderinden kasıt ne tam anlamadım ama o anakucağı tabir edilen, oto koltuğu da olan, bebek arabasına da takılan şeyin yeni doğan döneminde (belli bir kiloya gelene kadar yani) kullanılan bir bel desteği vardı. (Benimki joie gemm idi, onun vardı en azından, içinden çıkmıştı, doktor da kullanmayı önermişti.) bir de daha ileri yaşlarda, bebek arabasının kendi kumaşı sürekli çıkarılıp yıkanmaya müsait değilse kullanılan ince minderler vardı. Ama onların konuyla ilgisi yok galiba, benim bahsettiklerim incecikti çünkü.
Bazen baya yapışık oluyolar ya geçen dr açtı renkliyi ama acayip bir görüntüydü belli değildiYaa teyzeleri dua edin nolur ben de haftaya gittiğimde göreyim kızımı. En son 21 haftalıkken detaylıda gördüm. Sonra bir daha hiç göstermedi. Çok merak ediyorum baya tontikleşmiştirbebek fotosu görünce ağzım sulandı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?