Geçer dimi ben çok korkuyorum kıyamam çocuğuma yaDevamlı vur canım aşağıdan yukarıya doğru elini kubbe yapıp vur. Kusturmaya çalış o zaman balgam atıyorlar. Benimkinde asla kusma balgam vs çıkışı yoktu.Burnundan hortum sokup boğazındaki göğsündeki balgamları çekiyorlardı. Emin ol bir iki güne gülücükler saçacak size. Evde ben burnunu bile temizleyememiştim orda çok güzel çekiyorlar
Maalesef canım verdi bakalım hemen iyileşir inşallahAh çok üzgünüm. Yatış mı verdi doktordün görmemişim bunu
Kusarak veya yutarak çıkarıyorlar. Sırtına vurunca genelde balgamın sökülüp sökülmediğini anlamıyoruz bu arada. Ben başlarda niye sökülmüyor bu balgam diye üzülüyordum ama olay ciğerlere yapışan balgamın gevşemesini sağlamak, hava ile gevşiyor zaten, vurmak da sökülmesine yardımcı oluyor ama dediğim gibi, bir şey görmeyi bekleme yani. Genelde yutuyorlar, sonra kakasında veya kusmuğunda görebilirsin.Yok canım söylemedi iyi oldu öğrendiğim öyle yapalım bizde. Balgamı nasıl çıkarıyor peki ağızdan mı geliyor kakayla mı çıkaracak nasıl atacak?
Ay al bence ya küçük bebede var bulaşmasın hiçBizim oğlanın sınıf arkadaşlarından birine de kızıl teşhisi konmuşgidip alsam mı çocuğu okuldan ya
Ne kadar bağnaz bir düşünce yapısı bu ya. 14 yaşındaki çocuk sana ne yapabilir insanlar canının derdinde. He emzirebilirsin vs arkanı dön örtü kullan çocuğunun derdine düşeceğine neleri düşünüyorlar. Bir de hemşireler doktorlardan çekinir yani doktor anlayış gösteriyor ona ne de oflayıp pufluyor. İnsanı çileden çıkarırlarCanım şöyle söyleyeyim geçen 3. ay kontrolünde bu şimdiki doktora muayeneye gelmiştik. Biz odaya girdiğimizde içerde bir adam vardı. Adamın çocuğuna yatış vermişler odada 14 yaşında bir erkek çocuk varmış karısı istemiyormuş. Başka oda istiyormuş doktor ama başka odamız yok hem bu şekilde oda seçemeyiz dedi ama doktor bizim gerçekten çok çok nazik insan bişey diyemez söyleyişi çok iyi. Adam o zaman yatış yapmayalım hocam eşim istemiyor aynı odada dedi. Düşünebiliyor musun? Yani burada biraz anlayış bu. Şansımıza da gittiğimiz yerlerden bi yüzümüz gülmedi yaDoktor hava verileceği zaman gelirsin yardım edersin dedi eşime hemşire ordan of puf yapıyor. Ya böyle duygusuzluk olamaz. Ama tetikteyim bir üslupsuzluk yapsın hemen şikayet etcem bekliyorum yani
Olan olmuştur ki şimdi alsan da ne faydaBizim oğlanın sınıf arkadaşlarından birine de kızıl teşhisi konmuşgidip alsam mı çocuğu okuldan ya
Olan olmuştur ki şimdi alsan da ne faydaAma geçen sene bizim okulda da bir kızıl vakası çıktı, kimseye geçmedi. O kadar bulaşıcı olmayabilir dün gelmiş mi Hatta annesi fotoğrafını atmıştı her yeri kızamık gibi benek benek olmuştu çocuğun
Merak etme canım salı geldiyse bugünü atlatırsanız daha geçmezSalı gelmiş galiba en son. Evet aslında geçen sene de olmuştu, geçmemişti kimseye.
Kızılı duyunca panik oldum, öbürünü çok takmadım. İshal ve kusma yapan virüs bulaşsa bile bebeği korumak kolay olur, öksürük tıksırıklı hastalıklara nazaran diye düşündüm sonra böyle düşündüğüm için kendimden utandım.Resmen beş yaşındaki minicik yavrum elin kocaman adamıymış da tek korumam gereken bebeğimmiş gibi düşündüğümü fark ettim.
Oysa o da minicik, daha bu yazki fotoğraflarına bakınca ne kadar küçük geliyor gözüme, araya bebek girdi diye mi büyüdü şimdi kafamda bu kadar. Ay çok içlendim ya, evde de sürekli bebeği elleme, öpme, öksürdün maske tak, odasına girme falan… o da benim bebeğim yaa
Aynı düşünceler içindeyim. 4 gündür kızımın burnu akıyor bebekte de hırıltı var devamlı burnunu temizliyorum ama büyük kızıma daha katı davrandığımı fark ettim. Bu duruma çok üzülüyorum. Daha 3 yaşına bile girmedi o da bebek. O yüzden diyorum arkadaşlara ikinciyi yapmayın lütfen.Salı gelmiş galiba en son. Evet aslında geçen sene de olmuştu, geçmemişti kimseye.
Kızılı duyunca panik oldum, öbürünü çok takmadım. İshal ve kusma yapan virüs bulaşsa bile bebeği korumak kolay olur, öksürük tıksırıklı hastalıklara nazaran diye düşündüm sonra böyle düşündüğüm için kendimden utandım.Resmen beş yaşındaki minicik yavrum elin kocaman adamıymış da tek korumam gereken bebeğimmiş gibi düşündüğümü fark ettim.
Oysa o da minicik, daha bu yazki fotoğraflarına bakınca ne kadar küçük geliyor gözüme, araya bebek girdi diye mi büyüdü şimdi kafamda bu kadar. Ay çok içlendim ya, evde de sürekli bebeği elleme, öpme, öksürdün maske tak, odasına girme falan… o da benim bebeğim yaa
Merak etme canım salı geldiyse bugünü atlatırsanız daha geçmezkızılda ateş oluyor bildiğim kadarıyla sonra döküntü oluyor. Onlar da hemen anlamamıştır. Okul hemen mesaj mı atıyor sınıfta kızıl çıktı diye. Ben sınıfta 3 kişiden fazla varsa attırıyordum mesaj özellikle covid influenzayla. Ama bir kişide bir şey çıkınca haber vermiyordum salgın olarak nitelendirilmiyor çünkü
Ya bende de aynı vicdan azabı oluyor sanki o her şeyi anlıyor ve benim asabımı bozmak için benimle inatlaşıyor beni yoruyor gibi hissediyorum. Ama gelişim özelliği o da daha bebek yaptıkları normal ama işte insan bir yerde yardımcı olmasını bekliyor
Ben hastalık konusunda tek şart koştum ya okuldan gelince el yüz yıkanıp çorabına kadar değiştireceksin. Ya da gelir gelmez banyo. İki kez üst değişiyor 2 saatte ama ben yıkama ütülemeye razıyımÖpme sarılma desem hem kendini kötü hissedecek hemde kıskançlık ve hırçınlık artacak. Salyalı öpmediği sürece izin veriyorum kucağına alıyor. Bence sende biraz rahatla maske filan takmasını beklemek çok zor onun için bebeğin hastalanması da kötü valla kaderci takılıyorum ben artık saldım. Her şeyi geçirdim zaten olan olursa çekeceğiz mecbur
Haha aynen biz yatakta iki kişi yatıyoruz sabah 4 kişi uyanıyoruzBize tek vakada da bilgi veriliyor şu grupta şu vaka görülmüştür diye ama annesinden öğrendim ben şimdi, okula bilgi vermeden veli grubuna yazmışlar galiba.
Bebiş bizim odada kalıyor, bizim odaya girerken maske taktırıyorum öksürüğü varsa. Ay zaten o öksürük tam geçmedi hiç kaç aydır, gün içinde toplasan on on beş kez öksürüyordur belki en fazla ama işte, korkuyor insan.
Haklısın, böyle böyle de çocukların psikolojisini bozacağız. Tam katı da olamıyorum, yalandan diyet yapar gibi iştehani akşam salata balık yersin, sonra gece şekerin düşer yarım kalıp tahin helvasını yersin ya, o hesap. o kadar maske hijyen mesafe diye kasıyorum, iki dakika salonda babalarıyla bırakıp döndüğümde dip dibe buluyorum. bari hiç elleşmeyeyim de büyüğün psikolojisi bozulmasın
4.ay itibariyle kilo alımları 350 gr falan oluyormuş . evdeki tartıyla bunu takip etmek zor olabilirKızlar Defnoşu evde tartıyorum, bu ay neredeyse hiç kilo almamış gibi geliyor bana, ki genelde doktorumuzun tartısı evden düşük sonuç veriyor. 10 gün kaldı kontrole ama canım çok sıkıldı
Gel sarılalımBugün yatağa yatırınca uyuma süresi 5 dkdeli gibi esniyo ama asla uyumuyor
Ne oluyor bunlara anlamadımGel sarılalımbir de bizimki dövüyorlar gibi çığlık kıyamet ağlıyor geceler olmasın istiyorum
Ee sıcak basacak açarsaSaçını niye açmıyor ki?
Ben saçımı toplayınca başım ağrıyor
Bugün yatağa yatırınca uyuma süresi 5 dkdeli gibi esniyo ama asla uyumuyor
Gel sarılalımbir de bizimki dövüyorlar gibi çığlık kıyamet ağlıyor geceler olmasın istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?