2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Geçer dimi ben çok korkuyorum kıyamam çocuğuma ya
Ah çok üzgünüm. Yatış mı verdi doktor dün görmemişim bunu
Maalesef canım verdi bakalım hemen iyileşir inşallah

Yok canım söylemedi iyi oldu öğrendiğim öyle yapalım bizde. Balgamı nasıl çıkarıyor peki ağızdan mı geliyor kakayla mı çıkaracak nasıl atacak?
Kusarak veya yutarak çıkarıyorlar. Sırtına vurunca genelde balgamın sökülüp sökülmediğini anlamıyoruz bu arada. Ben başlarda niye sökülmüyor bu balgam diye üzülüyordum ama olay ciğerlere yapışan balgamın gevşemesini sağlamak, hava ile gevşiyor zaten, vurmak da sökülmesine yardımcı oluyor ama dediğim gibi, bir şey görmeyi bekleme yani. Genelde yutuyorlar, sonra kakasında veya kusmuğunda görebilirsin.

Bizimki şimdilerde yeni yeni boğaz temizler gibi öksürüp minicik tükürük gibi balgam çıkarmaya başladı ama nadiren öyle yapıyor, şu an ciğerinde bir şey yok, geniz akıntısı var hafif, genelde (özellikle sf veya hava sonrası) kusarak çıkarıyor mukusu.

Ne kadar bağnaz bir düşünce yapısı bu ya. 14 yaşındaki çocuk sana ne yapabilir insanlar canının derdinde. He emzirebilirsin vs arkanı dön örtü kullan çocuğunun derdine düşeceğine neleri düşünüyorlar. Bir de hemşireler doktorlardan çekinir yani doktor anlayış gösteriyor ona ne de oflayıp pufluyor. İnsanı çileden çıkarırlar

Umarım en kısa zamanda çıkarsınız da kurtulursun oradan Hiç bir bebeğimiz hasta olmasın ya gerçekten tükendik bu kış biz

Bizim oğlanın sınıf arkadaşlarından birine de kızıl teşhisi konmuş gidip alsam mı çocuğu okuldan ya
Olan olmuştur ki şimdi alsan da ne fayda Ama geçen sene bizim okulda da bir kızıl vakası çıktı, kimseye geçmedi. O kadar bulaşıcı olmayabilir dün gelmiş mi Hatta annesi fotoğrafını atmıştı her yeri kızamık gibi benek benek olmuştu çocuğun

Salı gelmiş galiba en son. Evet aslında geçen sene de olmuştu, geçmemişti kimseye.

Kızılı duyunca panik oldum, öbürünü çok takmadım. İshal ve kusma yapan virüs bulaşsa bile bebeği korumak kolay olur, öksürük tıksırıklı hastalıklara nazaran diye düşündüm sonra böyle düşündüğüm için kendimden utandım.Resmen beş yaşındaki minicik yavrum elin kocaman adamıymış da tek korumam gereken bebeğimmiş gibi düşündüğümü fark ettim.

Oysa o da minicik, daha bu yazki fotoğraflarına bakınca ne kadar küçük geliyor gözüme, araya bebek girdi diye mi büyüdü şimdi kafamda bu kadar. Ay çok içlendim ya, evde de sürekli bebeği elleme, öpme, öksürdün maske tak, odasına girme falan… o da benim bebeğim yaa

Merak etme canım salı geldiyse bugünü atlatırsanız daha geçmez kızılda ateş oluyor bildiğim kadarıyla sonra döküntü oluyor. Onlar da hemen anlamamıştır. Okul hemen mesaj mı atıyor sınıfta kızıl çıktı diye. Ben sınıfta 3 kişiden fazla varsa attırıyordum mesaj özellikle covid influenzayla. Ama bir kişide bir şey çıkınca haber vermiyordum salgın olarak nitelendirilmiyor çünkü

Ya bende de aynı vicdan azabı oluyor sanki o her şeyi anlıyor ve benim asabımı bozmak için benimle inatlaşıyor beni yoruyor gibi hissediyorum. Ama gelişim özelliği o da daha bebek yaptıkları normal ama işte insan bir yerde yardımcı olmasını bekliyor

Ben hastalık konusunda tek şart koştum ya okuldan gelince el yüz yıkanıp çorabına kadar değiştireceksin. Ya da gelir gelmez banyo. İki kez üst değişiyor 2 saatte ama ben yıkama ütülemeye razıyım Öpme sarılma desem hem kendini kötü hissedecek hemde kıskançlık ve hırçınlık artacak. Salyalı öpmediği sürece izin veriyorum kucağına alıyor. Bence sende biraz rahatla maske filan takmasını beklemek çok zor onun için bebeğin hastalanması da kötü valla kaderci takılıyorum ben artık saldım. Her şeyi geçirdim zaten olan olursa çekeceğiz mecbur

Aynı düşünceler içindeyim. 4 gündür kızımın burnu akıyor bebekte de hırıltı var devamlı burnunu temizliyorum ama büyük kızıma daha katı davrandığımı fark ettim. Bu duruma çok üzülüyorum. Daha 3 yaşına bile girmedi o da bebek. O yüzden diyorum arkadaşlara ikinciyi yapmayın lütfen.

Bize tek vakada da bilgi veriliyor şu grupta şu vaka görülmüştür diye ama annesinden öğrendim ben şimdi, okula bilgi vermeden veli grubuna yazmışlar galiba.

Bebiş bizim odada kalıyor, bizim odaya girerken maske taktırıyorum öksürüğü varsa. Ay zaten o öksürük tam geçmedi hiç kaç aydır, gün içinde toplasan on on beş kez öksürüyordur belki en fazla ama işte, korkuyor insan.

Haklısın, böyle böyle de çocukların psikolojisini bozacağız. Tam katı da olamıyorum, yalandan diyet yapar gibi işte hani akşam salata balık yersin, sonra gece şekerin düşer yarım kalıp tahin helvasını yersin ya, o hesap. o kadar maske hijyen mesafe diye kasıyorum, iki dakika salonda babalarıyla bırakıp döndüğümde dip dibe buluyorum. bari hiç elleşmeyeyim de büyüğün psikolojisi bozulmasın

Haha aynen biz yatakta iki kişi yatıyoruz sabah 4 kişi uyanıyoruz maske mesafe hiç birini mümkün değil yapamayız ki. Bade iki eliyle kafamı tutuyor yatarken ağız ağa uyuyoruz yani o denli deli bir kız olan oluyor maalesef maske tak şunu yap bunu yap dedikçe hırslarından en küçük arkanı dönmede vuruyor kardeşine. Sal gitsin olan olacak zaten

Kızlar Defnoşu evde tartıyorum, bu ay neredeyse hiç kilo almamış gibi geliyor bana, ki genelde doktorumuzun tartısı evden düşük sonuç veriyor. 10 gün kaldı kontrole ama canım çok sıkıldı
4.ay itibariyle kilo alımları 350 gr falan oluyormuş . evdeki tartıyla bunu takip etmek zor olabilir

Sık giremiyorum kızlar hasta olanlarınız varmış Rabbim şifa versin biran önce 9 yaşındaki kızım 2 buçuk yaşındaki oğlum grip oldu 3 gün oldu henüz bebekte yok çok şükür kızlar bebeğinizin göz rengi değiştimi oğlumun değişmedi mavi duruyor ama lacivert gibi

Bugün yatağa yatırınca uyuma süresi 5 dk deli gibi esniyo ama asla uyumuyor

Gel sarılalım bir de bizimki dövüyorlar gibi çığlık kıyamet ağlıyor geceler olmasın istiyorum

Benimkine de bir haller oldu bugün. Bütün gün kucak istedi. Memede mayıştırıp yerine koyduğumda beş dakika geçmeden hacı yatmaz gibi kalktı resmen (yani oturmayı bilse kalkacaktı). Attım bebek arabasına, çıkardım, neyse ki yolda uyudu biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…