- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
mustela stelatopiaKızlar bebeklerinizin yüzüne hangi marka krem kullanıyorsunuz?
Devlet hastanesi mi?Hava verirken çok ağlıyor kızlar dün odada kimse yoktu bizden başka, rica ettik eşim de kaldı çocuğa havayı o veriyor ben de çocuğu oyalamaya çalışıyorum zaten ona rağmen doktor sabah geldi tam randımanlı verememişiz. Doktorun yanında başka bir hemşire var suratsız bir şekilde erkek refakatçi kesinlikle istemiyorum eşiniz kalamaz kalmayacak diye bir söyleyişi var doktor daha nazik bu hemşirelere ne oluyorsa. Bizde çalışıyoruz gelen veliye daha böyle konuşmuş değilim sinir oluyorum insanların böyle çaresizliklerine anlayış göstermeyip yaptıkları bu üslupsuzluğa gerçekten
Ah çok üzgünüm. Yatış mı verdi doktorHava verirken çok ağlıyor kızlar dün odada kimse yoktu bizden başka, rica ettik eşim de kaldı çocuğa havayı o veriyor ben de çocuğu oyalamaya çalışıyorum zaten ona rağmen doktor sabah geldi tam randımanlı verememişiz. Doktorun yanında başka bir hemşire var suratsız bir şekilde erkek refakatçi kesinlikle istemiyorum eşiniz kalamaz kalmayacak diye bir söyleyişi var doktor daha nazik bu hemşirelere ne oluyorsa. Bizde çalışıyoruz gelen veliye daha böyle konuşmuş değilim sinir oluyorum insanların böyle çaresizliklerine anlayış göstermeyip yaptıkları bu üslupsuzluğa gerçekten
3. Ay ile 4.ay arası ortalama 400-600 gr alıyorlar. Tartının yanılma payı zaten 200 gr. Bence sıkma canını. Büyüyorlar almıştır kiloKızlar Defnoşu evde tartıyorum, bu ay neredeyse hiç kilo almamış gibi geliyor bana, ki genelde doktorumuzun tartısı evden düşük sonuç veriyor. 10 gün kaldı kontrole ama canım çok sıkıldı
Hava verirken çok ağlıyor kızlar dün odada kimse yoktu bizden başka, rica ettik eşim de kaldı çocuğa havayı o veriyor ben de çocuğu oyalamaya çalışıyorum zaten ona rağmen doktor sabah geldi tam randımanlı verememişiz. Doktorun yanında başka bir hemşire var suratsız bir şekilde erkek refakatçi kesinlikle istemiyorum eşiniz kalamaz kalmayacak diye bir söyleyişi var doktor daha nazik bu hemşirelere ne oluyorsa. Bizde çalışıyoruz gelen veliye daha böyle konuşmuş değilim sinir oluyorum insanların böyle çaresizliklerine anlayış göstermeyip yaptıkları bu üslupsuzluğa gerçekten
Kıyamam ya inşallah hemen toparlayacak havayı ben uyurken veriyordum ama o zaman bile uyanıyorduHava verirken çok ağlıyor kızlar dün odada kimse yoktu bizden başka, rica ettik eşim de kaldı çocuğa havayı o veriyor ben de çocuğu oyalamaya çalışıyorum zaten ona rağmen doktor sabah geldi tam randımanlı verememişiz. Doktorun yanında başka bir hemşire var suratsız bir şekilde erkek refakatçi kesinlikle istemiyorum eşiniz kalamaz kalmayacak diye bir söyleyişi var doktor daha nazik bu hemşirelere ne oluyorsa. Bizde çalışıyoruz gelen veliye daha böyle konuşmuş değilim sinir oluyorum insanların böyle çaresizliklerine anlayış göstermeyip yaptıkları bu üslupsuzluğa gerçekten
Eğer devletse böyle olması çok normal. Biz bir hafta kaldık o bir hafta boyunca eşim çocuğu bir kere bile göremedi. Beni de bir başkasıyla değiştirmediler yani eve gelip banyo bile yapamadım bir hafta öyle bekledim Allahım tekrarını yaşatmasın çok zordu. Havayı kucakta zıplata zıplata veriyordum tabiki çok ağlıyordu biraz sakinleştirip tekrar makinayı açıyordum yani saatlerce hava vermeye çalışıyordum.Benimki bir süre sonra ağlamaktan bitkin düşüp bayılıp uyuyordu öyle kalanı bitiriyordum Allah yardımcınız olsun bir an önce iyileşsin inşDevlet hastanesi mi?
Eğer devletse böyle olması çok normal. Biz bir hafta kaldık o bir hafta boyunca eşim çocuğu bir kere bile göremedi. Beni de bir başkasıyla değiştirmediler yani eve gelip banyo bile yapamadım bir hafta öyle bekledim Allahım tekrarını yaşatmasın çok zordu. Havayı kucakta zıplata zıplata veriyordum tabiki çok ağlıyordu biraz sakinleştirip tekrar makinayı açıyordum yani saatlerce hava vermeye çalışıyordum.Benimki bir süre sonra ağlamaktan bitkin düşüp bayılıp uyuyordu öyle kalanı bitiriyordum Allah yardımcınız olsun bir an önce iyileşsin inş
10 gün de az bir zaman değil sıkma canını, ilk aylardaki gibi fazla kilo alımı olmuyormuş artıkKızlar Defnoşu evde tartıyorum, bu ay neredeyse hiç kilo almamış gibi geliyor bana, ki genelde doktorumuzun tartısı evden düşük sonuç veriyor. 10 gün kaldı kontrole ama canım çok sıkıldı
Canım şöyle söyleyeyim geçen 3. ay kontrolünde bu şimdiki doktora muayeneye gelmiştik. Biz odaya girdiğimizde içerde bir adam vardı. Adamın çocuğuna yatış vermişler odada 14 yaşında bir erkek çocuk varmış karısı istemiyormuş. Başka oda istiyormuş doktor ama başka odamız yok hem bu şekilde oda seçemeyiz dedi ama doktor bizim gerçekten çok çok nazik insan bişey diyemez söyleyişi çok iyi. Adam o zaman yatış yapmayalım hocam eşim istemiyor aynı odada dedi. Düşünebiliyor musun? Yani burada biraz anlayış bu. Şansımıza da gittiğimiz yerlerden bi yüzümüz gülmedi yaKıyamam ya inşallah hemen toparlayacak havayı ben uyurken veriyordum ama o zaman bile uyanıyordu
Ben anlamadım Allah korusun sen hasta olsan bir şey olsa babası kalmak zorunda kalacak. Erkek istemiyorum ne demek. Ya da ben mi bilmiyorum acaba anlamadım neye dayanarak öyle söylüyor
Havadan değil de mücadeleden yorgun düşmüştür benceUykusunda hava verdim yoksa o mu uyutuyorPhaedra Bir de hava verdikten sonra pat pat sırtına vuramıyorum çünkü uykusunda vermeye devam ediyorum
Ahh nerde keşke eşim gelebilseydi. Diğer kızımı kapı önünde 5 dk görüp hemen içeri giriyordum. Biz yoğunbakımda yattık belki de o yüzden bu kadar katıydı bilmiyorum ama beni çok zorladı. Daha sezaryenim bile tam iyileşmemişken bir hafta tek başına çocuk bakmak ve kucaktan indirememek beni zorladı. Kollarım tutmuyordu artık. Doktor 10 güne tamamlamak istiyordu ama benim halimi görünce eve yolladıHastaneden hastaneye fark ediyor herhalde. Biz de devlette kaldık, kural olarak odalar iki kişilik olduğu için gece erkek refakatçi istemiyorlar ve yalnızca tek refakatçi istiyorlar ama özel durumlarda (anne tekse ve ilaç tedavisi ağırsa) esneklik gösterebiliyorlardı.
Ben tek kaldım geceleri hep ama gün içinde, hatta geceyarısına kadar eşim ve annem gelip ilgilendiler bebişle, o sayede eve gidip geliyordum ben de.
Ama tabii devlet hastanesinde bu kadar esneklik de çok doğru olmayabilir çünkü bizimkilerden başka maske takan ziyaretçi yoktu neredeyse(özelde en azından odalar tek kişilik, anca kendi hastana hastalık taşıyabilirsin, başkasınınkine değil)
Amin inşallah devlet hastanesi evet. Bize dün 2 gün yatış demişti ama sabah geldi baktı istediğim gibi olmamış düzelir biraz demiştim ama hırıltı devam süreç uzun olabilir dedi. Havayı iyi veremiyor musunuz dedi. Elimizden geleni yapıyoruz yani eşim hiç oynatmıyordu bile. Ama evde hırıltısı halsizliği daha fazlaydı sabah mesela daha enerjikti hırıltısı bize göre biraz azalmıştı. Daha kalacağız gibi görünüyor. Balgamı çıkarana kadar kalacakmışız.Eğer devletse böyle olması çok normal. Biz bir hafta kaldık o bir hafta boyunca eşim çocuğu bir kere bile göremedi. Beni de bir başkasıyla değiştirmediler yani eve gelip banyo bile yapamadım bir hafta öyle bekledim Allahım tekrarını yaşatmasın çok zordu. Havayı kucakta zıplata zıplata veriyordum tabiki çok ağlıyordu biraz sakinleştirip tekrar makinayı açıyordum yani saatlerce hava vermeye çalışıyordum.Benimki bir süre sonra ağlamaktan bitkin düşüp bayılıp uyuyordu öyle kalanı bitiriyordum Allah yardımcınız olsun bir an önce iyileşsin inş
Çişli bezlerden daha pek emin değilim biberonla karışık gittiğim için, bundan sonra daha fazla meme vermeye çalışcam bakalım umarım alışırHavadan değil de mücadeleden yorgun düşmüştür benceneyse her halükarda uyuması iyi bir şey, bağışıklığı güçlenir.
Her seferinde vuramıyorsan bile arada vurmaya çalış, o bayağı etki ediyor. Bizimkinin ciğerine indiğinde hep vurdurtmuştu doktor ve birkaç gün sonra düzelmeye başlayınca iyi vurmuşsunuz demiştiama ciğere inmemişse de öneriliyor o vurma işlemi.
Sütün yetiyordur, hiç merak etme sen. Meme bebeği mecbur kalınca biberona nasıl alışıyorsa, biberon bebeği de memeye alışacak. Aktif emiyordur bence, ki emmese bile emmeye alışacaktır acıktıkça. Çişli bezleri eskisi kadarsa endişelenme. Eskisi kadar değilse de hemen endişelenme bence, biraz zaman tanı (hiç idrara çıkmama veya çok az çıkma gibi bir durum yoksa tabii.) Bir de hastalık dolayısıyla iştahları azalabiliyor.
Devamlı vur canım aşağıdan yukarıya doğru elini kubbe yapıp vur. Kusturmaya çalış o zaman balgam atıyorlar. Benimkinde asla kusma balgam vs çıkışı yoktu.Burnundan hortum sokup boğazındaki göğsündeki balgamları çekiyorlardı. Emin ol bir iki güne gülücükler saçacak size. Evde ben burnunu bile temizleyememiştim orda çok güzel çekiyorlarAmin inşallah devlet hastanesi evet. Bize dün 2 gün yatış demişti ama sabah geldi baktı istediğim gibi olmamış düzelir biraz demiştim ama hırıltı devam süreç uzun olabilir dedi. Havayı iyi veremiyor musunuz dedi. Elimizden geleni yapıyoruz yani eşim hiç oynatmıyordu bile. Ama evde hırıltısı halsizliği daha fazlaydı sabah mesela daha enerjikti hırıltısı bize göre biraz azalmıştı. Daha kalacağız gibi görünüyor. Balgamı çıkarana kadar kalacakmışız.
Yok canım söylemedi iyi oldu öğrendiğim öyle yapalım bizde. Balgamı nasıl çıkarıyor peki ağızdan mı geliyor kakayla mı çıkaracak nasıl atacak?Hava verirken ağlaması çok normal, hiç sevmiyorlar nedense o nebulizatörüben evde tek vereceğim zaman keyifli anını kollamaya çalışıyordum, sonra da ana kucağına (bebek arabasına takılan ve oto koltuğu olarak kullanılan) koyup öyle veriyordum. Bir de ninni açıyordum yanına. Bebek arabası falan varsa yanınızda o da işe yaratabilir. Hastanede uyurken verebilirsiniz demişlerdi bize, son çare öyle denenebilir.
Devlet hastanesiyse, gözlemlediğim kadarıyla hastalar en ufak esneklikleri suistimal edebilecek profilde olabiliyor. Katın genel işleyişi de belli aralıklarla uğrayan doktorların değil, hemşirelerin sorumluluğunda oluyor, baştan sert çıkmayı adet ediniyor o yüzden bazıları. Sakin sakin konuşup durumu anlatmak veya başka bir sorumlu hemşireden fikir istemek işe yarayabilir.(Eşin yoksa ve sen de tek başına yapamıyorsan yardım istemen gerekir neticede, ha çok meşgul oldukları için yardım edemeyeceklerse o zaman esneklik göstermek durumundalar.)
Bu arada doktor söylemiştir mutlaka, hava verdikten sonra gaz çıkarır gibi pat pat sırtına vuruyoruz. Biz bir on dakika vurmaya çalışıyorduk hatta. Ciğerlerdeki balgamın sökülmesinde çok etkili olmuştu.
Toparlanır umarım kısa zamanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?