- 31 Ekim 2022
- 1.222
- 2.403
- 63
- 27
Kuzu ödem de var, vücudumuzda yağ oranımız arttı. Çok normal ben de şiş hissediyorum kendimi ama 6 aylık hamile olduğumu hatırlayınca rahatlıyorumYa zaten senin azmine bayılıyorum okuduğum zamanlarda da bende kendime söz verdim işte gece yemeği bıraktım ve sabah kalkar kalkmaz yiyordum onuda bıraktım biraz daha acıkıp kahvaltı yapmıyorum çünkü günler çok uzun erken kahvaltı yapınca yemek sayısı ister istemez çoğalıyor bundan sonra dikkatli gitmem lazımdün hiç bir kıyafetimin içine giremedim hepsinde boğuldum aslında çok aşırı kilo almadım ama
Canım benimki de sürekli şunu ye bunu içme gibi konuşmuyor. Ölçümlerinin haftasının bilgisini veriyor ama. Sorum olursa da güzelce yanıtlıyor. Hatta genelde kısa ve net cevaplar veriyor. Geçen gün havuzu sordum. Öyle bir hayır dedi ki duysan üç dk ayak sokamazsın yaniKizlar 25. Haftadayim. Dün kontrolüm vardı. Doktorum kontrol ediyor, başını, göbek çevresini falan ölçüyor not aldırıyor. Organlarına falan da bakıp not aldırıyor ama bize anlayacağımiz şekilde bir açıklama yapmıyor. Ben sadece ölçümlerde haftayı dinliyorum bakıyorum normal, doktor da haftasına göre uyumlu diyor. Bize 3 aydır ne kilosunu ne boyunu söylüyor. Kendine göre ölçüyor, ilaçlara devam diyor 10 dakika içinde muayene bitiyor. Bir ay bekliyoruz 10 dakikada çok bir şey öğrenmeden çıkıyoruz. Yapıp yapmayacağım şeyleri de söylemiyor ya da ne yesem daha faydalı, ne kadar su içmeliyim gibi hiçbir açıklama yapmıyor. Doğuma bu doktorla gitmek istiyordum ama sanki sizin görüşmelerinizi okudukça benimki yeterli değil gibi gelmeye başladı. Benim gibi görüşmesi olan var mı? Benim mi beklentim yüksek? 3 ay kala doktoru değiştirmeli miyim?
Ben kullanıyorum canım Hamileliğimin basından beri düzenli kullanıyorum idrar yolu enfeksiyonu bela gibi malesef o yüzden devam edicemKızlar gebelikte nioli yağı kullanılıyor mu ? Ya da kullanan var mı acaba ?
0.5 veya 1 alınmalı sanırım markasına göre de değişiyor ama 24 dereceye uyumlu almak daha mantıklı geliyor bana. Ev zaten o derecelerde oluyorKızlar uyku tulumu alan var mı ? Kaç tog almamız lazım ?
Ben değiştirdim ilkkez bu hafta gittim doktora o kadar detaylı incelediki eşim bile şaşırdı bize bebeğin kordon akışına kadar dinletti eğer içine sinmiyorsa değiştirebilirsin ama tabiki dr bulmakta çok zor inşallah herşey gönlüne göre olurKizlar 25. Haftadayim. Dün kontrolüm vardı. Doktorum kontrol ediyor, başını, göbek çevresini falan ölçüyor not aldırıyor. Organlarına falan da bakıp not aldırıyor ama bize anlayacağımiz şekilde bir açıklama yapmıyor. Ben sadece ölçümlerde haftayı dinliyorum bakıyorum normal, doktor da haftasına göre uyumlu diyor. Bize 3 aydır ne kilosunu ne boyunu söylüyor. Kendine göre ölçüyor, ilaçlara devam diyor 10 dakika içinde muayene bitiyor. Bir ay bekliyoruz 10 dakikada çok bir şey öğrenmeden çıkıyoruz. Yapıp yapmayacağım şeyleri de söylemiyor ya da ne yesem daha faydalı, ne kadar su içmeliyim gibi hiçbir açıklama yapmıyor. Doğuma bu doktorla gitmek istiyordum ama sanki sizin görüşmelerinizi okudukça benimki yeterli değil gibi gelmeye başladı. Benim gibi görüşmesi olan var mı? Benim mi beklentim yüksek? 3 ay kala doktoru değiştirmeli miyim?
Benim evde kışın sıcak oluyor bende genelde 1 tog olanlara bakmıştım en ideali o sanırım0.5 veya 1 alınmalı sanırım markasına göre de değişiyor ama 24 dereceye uyumlu almak daha mantıklı geliyor bana. Ev zaten o derecelerde oluyor
Benimki resmen dalga geçmişti o günden sonra aramızdaki güven bitti çokta karıldım vajinusmus geçmişim vardı muayeneden hala çekiniyorum bana 4 kez hamile kalmışsın ama gibi bir cümle kurdu ondan sonra bitti bende detaylıda anlatırdı aslında ölçümleri ama bazen detaylı anlatmakta boş böyle tutumları oluncaCanım benimki de sürekli şunu ye bunu içme gibi konuşmuyor. Ölçümlerinin haftasının bilgisini veriyor ama. Sorum olursa da güzelce yanıtlıyor. Hatta genelde kısa ve net cevaplar veriyor. Geçen gün havuzu sordum. Öyle bir hayır dedi ki duysan üç dk ayak sokamazsın yaniher şey yolundaysa çok detay duyup kafamı bulandırmak istemem mesela ben. Ama doktorum da beni riske atmasın isterim. Her ölçümünü yaptığına göre seni de riske atmıyor. Bence ciddi bir sorun yaşamadığın sürece değiştirmen gerekli değil. Ki bunlar büyük şeyler değil bana göre.
Aradaki ilişki çok önemli ama biz seviyoruz birbirimizi. Böyle muayene sırasında bazen bacağıma falan dokunup aferin mükemmelsin gibi sözlerle motive eder beni. Yasak seven bir doktor asla ve asla risk almıyor. Ben de öyle alıştım. Her şeyi anlatmaması batmıyor o yüzden. Her şey iyi diyorsa iyidir benim için.Benimki resmen dalga geçmişti o günden sonra aramızdaki güven bitti çokta karıldım vajinusmus geçmişim vardı muayeneden hala çekiniyorum bana 4 kez hamile kalmışsın ama gibi bir cümle kurdu ondan sonra bitti bende detaylıda anlatırdı aslında ölçümleri ama bazen detaylı anlatmakta boş böyle tutumları olunca
Ben de öyle yapcam canım. Beğendiğin olursa burda da paylaşır mısın? Ben de paylaşırımBenim evde kışın sıcak oluyor bende genelde 1 tog olanlara bakmıştım en ideali o sanırım
Senin adına çok sevindimAradaki ilişki çok önemli ama biz seviyoruz birbirimizi. Böyle muayene sırasında bazen bacağıma falan dokunup aferin mükemmelsin gibi sözlerle motive eder beni. Yasak seven bir doktor asla ve asla risk almıyor. Ben de öyle alıştım. Her şeyi anlatmaması batmıyor o yüzden. Her şey iyi diyorsa iyidir benim için.
Ama senin doktorun ayıp yapmış, saygı duymak durumunda her şeye.
Tek derdim pahalı olmasıSenin adına çok sevindimşükür ki bende gönlüme göre bir doktor buldum son aylarda değiştirmek çok zor oluyor ama olsun zaten şunun şurasında kaç muayene kaç ay kaldıki bak sen ikili sayılara düşeceksin bi kaç güne
Şimdi yine zam geldi ve biz Kasım gibi doğurucaz yine gelecekmişTek derdim pahalı olmasıay evet nasıl hem çok hızlı geçti zaman hem hiç geçmedi gibi. Senin de çok az var o iki hanelere. Yakında 3. Trimastera girmiş olcaz
Ergopouch bakıyorum kuzum ikinci el uygulamasından alacağım, Fiyatlar korkunçBen de öyle yapcam canım. Beğendiğin olursa burda da paylaşır mısın? Ben de paylaşırım
Ben ilk haftalarda sormuştum sonra üstüne üç kere zam geldi. O fiyatı unuttum bileŞimdi yine zam geldi ve biz Kasım gibi doğurucaz yine gelecekmişne kadar doğum ücreti
Peki kollu mu kolsuz mu?Ergopouch bakıyorum kuzum ikinci el uygulamasından alacağım, Fiyatlar korkunç
İlk dönem için kolsuz almayı düşünüyorum canımBen ilk haftalarda sormuştum sonra üstüne üç kere zam geldi. O fiyatı unuttum bilegüncel fiyatı alamadım henüz. Benim normal muayenede pahalı of pahalı olmayan şey kalmadı ki arkadaşım
Peki kollu mu kolsuz mu?
Maşallah çocuklara, umarım biz de sıkıntısız atlatacağız. İlk iki gün çok kötüydüm hala aklıma getirdikçe dünyadan kopuyor gibi hissediyorum ama yalnız olmadığımı bilmek ve çaresinin olduğunu bilmek rahatlatıyor beniCanım tabiiki endişe edeceksin sen annesisin ama lütfen ne kadar zor olsa da kendini kahretmeen yakın arkadaşımın 3 çocuğundan ikisi yarık damak doğdu. Diğerlerinden tek farkı emmesi oldu yarık damak olduğu için belli bir kiloya kadar ameliyat edemiyorlar o süre içinde de yine çocuğa bir zararı yok sadece anne biraz daha yoruluyor. Arkadaşım biberonla sağdığı sütleri 10 dakikada bir iciriyordu sonra bebekleri kilo aldı ameliyatlarını oldular çok şükür şu anda turp gibiler biri 7 biri 5.5 yaşında ve hiç izleri bile kalmadı birisi üstün zekalı diğeri üstün yetenekli ve hiç bir fiziksel ya da bedensel problemleri de yok lütfen aklına kötü şeyler getirme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?