2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kizlar 25. Haftadayim. Dün kontrolüm vardı. Doktorum kontrol ediyor, başını, göbek çevresini falan ölçüyor not aldırıyor. Organlarına falan da bakıp not aldırıyor ama bize anlayacağımiz şekilde bir açıklama yapmıyor. Ben sadece ölçümlerde haftayı dinliyorum bakıyorum normal, doktor da haftasına göre uyumlu diyor. Bize 3 aydır ne kilosunu ne boyunu söylüyor. Kendine göre ölçüyor, ilaçlara devam diyor 10 dakika içinde muayene bitiyor. Bir ay bekliyoruz 10 dakikada çok bir şey öğrenmeden çıkıyoruz. Yapıp yapmayacağım şeyleri de söylemiyor ya da ne yesem daha faydalı, ne kadar su içmeliyim gibi hiçbir açıklama yapmıyor. Doğuma bu doktorla gitmek istiyordum ama sanki sizin görüşmelerinizi okudukça benimki yeterli değil gibi gelmeye başladı. Benim gibi görüşmesi olan var mı? Benim mi beklentim yüksek? 3 ay kala doktoru değiştirmeli miyim?

Kuzu ödem de var, vücudumuzda yağ oranımız arttı. Çok normal ben de şiş hissediyorum kendimi ama 6 aylık hamile olduğumu hatırlayınca rahatlıyorum benim kocam çok iştahlı ve ne yese yakan birisi. O gece dürüm yerken bile kefir yiyorum valla derdim kilo da değil aslında da vücudumuza zararlı şeyler yemesek daha iyi tabi. Hem bebek için hem bizim için

Canım benimki de sürekli şunu ye bunu içme gibi konuşmuyor. Ölçümlerinin haftasının bilgisini veriyor ama. Sorum olursa da güzelce yanıtlıyor. Hatta genelde kısa ve net cevaplar veriyor. Geçen gün havuzu sordum. Öyle bir hayır dedi ki duysan üç dk ayak sokamazsın yani her şey yolundaysa çok detay duyup kafamı bulandırmak istemem mesela ben. Ama doktorum da beni riske atmasın isterim. Her ölçümünü yaptığına göre seni de riske atmıyor. Bence ciddi bir sorun yaşamadığın sürece değiştirmen gerekli değil. Ki bunlar büyük şeyler değil bana göre.

Kızlar uyku tulumu alan var mı ? Kaç tog almamız lazım ?
0.5 veya 1 alınmalı sanırım markasına göre de değişiyor ama 24 dereceye uyumlu almak daha mantıklı geliyor bana. Ev zaten o derecelerde oluyor

Ben değiştirdim ilkkez bu hafta gittim doktora o kadar detaylı incelediki eşim bile şaşırdı bize bebeğin kordon akışına kadar dinletti eğer içine sinmiyorsa değiştirebilirsin ama tabiki dr bulmakta çok zor inşallah herşey gönlüne göre olur şunu ekliyim ama benim dr bana karşı bir tavrı Ve alaycı konuşması hoşuma gitmedi bu yüzden bıraktım yoksa genel olarak muayenelerde çok bişeyler anlatması önemli değil bilgili ve işinde iyi olsunda

Benimki resmen dalga geçmişti o günden sonra aramızdaki güven bitti çokta karıldım vajinusmus geçmişim vardı muayeneden hala çekiniyorum bana 4 kez hamile kalmışsın ama gibi bir cümle kurdu ondan sonra bitti bende detaylıda anlatırdı aslında ölçümleri ama bazen detaylı anlatmakta boş böyle tutumları olunca

Aradaki ilişki çok önemli ama biz seviyoruz birbirimizi. Böyle muayene sırasında bazen bacağıma falan dokunup aferin mükemmelsin gibi sözlerle motive eder beni. Yasak seven bir doktor asla ve asla risk almıyor. Ben de öyle alıştım. Her şeyi anlatmaması batmıyor o yüzden. Her şey iyi diyorsa iyidir benim için.
Ama senin doktorun ayıp yapmış, saygı duymak durumunda her şeye.

Senin adına çok sevindim şükür ki bende gönlüme göre bir doktor buldum son aylarda değiştirmek çok zor oluyor ama olsun zaten şunun şurasında kaç muayene kaç ay kaldıki bak sen ikili sayılara düşeceksin bi kaç güne

Tek derdim pahalı olması ay evet nasıl hem çok hızlı geçti zaman hem hiç geçmedi gibi. Senin de çok az var o iki hanelere. Yakında 3. Trimastera girmiş olcaz

Şimdi yine zam geldi ve biz Kasım gibi doğurucaz yine gelecekmiş ne kadar doğum ücreti
Ben ilk haftalarda sormuştum sonra üstüne üç kere zam geldi. O fiyatı unuttum bile güncel fiyatı alamadım henüz. Benim normal muayenede pahalı of pahalı olmayan şey kalmadı ki arkadaşım
Ergopouch bakıyorum kuzum ikinci el uygulamasından alacağım, Fiyatlar korkunç
Peki kollu mu kolsuz mu?

İlk dönem için kolsuz almayı düşünüyorum canım

Maşallah çocuklara, umarım biz de sıkıntısız atlatacağız. İlk iki gün çok kötüydüm hala aklıma getirdikçe dünyadan kopuyor gibi hissediyorum ama yalnız olmadığımı bilmek ve çaresinin olduğunu bilmek rahatlatıyor beni Arkadaşınızın çocuklarında konuşma bozukluğu oldu mu acaba bizim bebekte de dudağa ek olarak damak yarığı da olacakmış, konuşma terapileri ile düzelebilir diye okudum da yine de merak ediyorum iyileşme ne derece olur diye

Merhaba arkadaşlar ben bu grubu yeni gördüm bende kasım annesi olcam inşallah bursada yaşıyorum hastane ücretleri çok fazla değilmi en son 30 35 arası fiyat almistim dahada zam gelcek dendi sizler kaça anlaştınız bursada yasayayanlar özellikle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…