2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Benim ki neden girebilirsin dedi acaba benim doktorum da uzun uzun anlatmıyor sorunuz var mı filan diyor. Whatsappdan gece de olsa dönüyor çok yoğun gerçekten çünkü ama ben tarzını seviyorum. Hiç kısıtlamaması ve özel hastane diye oraya buraya beni göndermemesi memnun ediyor. İlkinde tiroid için usg, diyetisyen, endokrin gibi farklı branşlara gönderip beni çok germişti. Ama bu doktorum aileden gibi. 34 haftayken 3 cm açılma ve 3500 kg gelen kızımı mesela istese alırdı ama sancın yok her şey yolunda bekleyelim dedi sayesinde harika bir doğum yaptım. O yüzden bende rahat davranıyorum ya nerdeyse çocuğu suda doğurucam, şu ara denizdeyim ama baya bir havuza girdim enfeksiyonda çıkmadı

Aynı hayal kırıklığı içerisindeyim, herşey üst üste geliyor ve ozellkle bir taraftan hiç ses çıkmıyor. Bende asla unutmayacağım şu dönemde yasattiklari zorlukları.

Bebeğin suyuna etki ediyor dedi valla. Sanırım enfeksiyon yüzünden.Denize izin verdi tabi de ben istanbulda yaşıyorum her an girebileceğim bir deniz yok burada

Bence haklısın. Hamilelik hormonlarımızla birlikte de iyice alıngan olabiliyoruz. Ben de kızıyorum sonra diyorum ki yapmasınlar yapmayabilirler. Beklemek benimle ilgili bir durum sonuçta. Ama insanız işte insan kızım bir ihtiyacın var mı denmesini istiyor. Bu beklentim maddi de değil üstelik.

Bebeğin suyuna etki ediyor dedi valla. Sanırım enfeksiyon yüzünden.Denize izin verdi tabi de ben istanbulda yaşıyorum her an girebileceğim bir deniz yok burada
Anladım bana da sadece mayon kuru kalması şartıyla istediğin gibi gir dedi bende İstanbul’da yaşıyorum da işten ayrılınca annemlerin yanına geldim yine yoksa mümkün değil öyle sürekli denize gitmek

Ben hiç sormadım Bebeğimle bol bol yüzüyoruz . Allah korusun enfeksiyondan amin 2 kere havuza girdim . Ondan korkuyorum biraz ama deniz hele bugun 4 kere girdim bu sıcakta ne yapılır ki başka .. Kırk yılın sıcagı bizi buldu

Çok haklısın ama beklentiye girince insan hayatta çok üzülüyor benim artık kimseden bir beklentim yok hatta bir şey almasınlar yapmasınlar muhatap bile olmayayım durumundayım. Kim ne hakediyorsa ona göre davranacaksın, arama sorma bilgi verme bebekle alakalı madem bu kadar düşüncesiz davranıyorlar. Emin ol sonra kıymetli oluyorsun. Ben şuan gerekmedikçe konuşmuyorum, cuma eve kargo geldi çok beğendiğim bir markanın charm bilekliğini almış bana kv, bileklikten soğudum. Keşke almasaydı da aramak zorunda olmasaydım. Böyle yapınca seninle irtibat kurmaya önem vermeye başlıyor, ben o yüzden yapmıyorum aslında çok kırgınım ve kolay kolayda affetmem. Dolayısıyla hiç bir beklentim yok arayıp sormasın daha iyi benim için, kafa olarak rahatladım. Bebeğin ultrason fotoğrafını bile merakından bana soramıyor eşimi arayıp soruyor filan ya da görümcem vasıtasıyla kaç haftalık olduğumu biliyor. Artık kimseye de çocuğuna baktım, şöyle yardım ettim, böyle yemek yaptım palavraları anlatamaz. Bir yaparlar bin anlatırlar çünkü maalesef

İnsanlar plajda resmen acıyarak bakmıyor mu bize annemin komşuları hamilelikte zordur şimdi hava da nasıl sıcak filan diyorlar gerçekten nefes alınacak gibi değil ve ben bu havada tuvalet eğitimine başladım durumlar çok kötü

Ah canım nasıl yüzmek istiyor böyle uzun uzun keyfini çıkara çıkara. Neyse artık bir dahaki seneye kızımla birlikte

Çok Teşekkür ederim canım, iyi şeyler yapalım da bir avazda doğuralım

Gerçekten çok sıcak ben koltukta sürekli uzanıyorum ve ağlayasım geliyor hem hormonlar hem sıcaklar gerçekten şu sıcak günler bitsin istiyorum hamileyken çok zor

Ben bir yazı okumuştum hamileyken nasıl davranıldığını unutmayız diye gibi birşey Şuan hormonlarımızın da etkisiyle daha hassasız ama malesefki karşımızdakiler ya hassas olmuyor bizim kadar yada empati olmuyor bende hatırlarsın burda neler yaşadım ağladım günlerce ama artık umrumda değil kim ne yaparsa yapsın en azından kimi nereye koyacağımızı görmüş olduk ben tetenoz aşısı olduğum gün Kayınvalidem eltimin annesi gelmişti onları ve bizi çağırdı görümcemde vardı ben o kolumun ağrısıyla iş yaptım inan bir çatal kaldırmadı yani hepimizde olabiliyor böyle sorunlar üzülme bebişide üzme lütfen inşallah herşey çok mükemmel olacak inanıyorum bu zorlu günlerimiz geçecek bu hormonlar dizginlenecek

Bugün aynı şeyi söyledim bu sene başka bir sıcak var ve bizi buldu ben denize bir kez gitme fırsatı buldum o kadar iyi geldi ki anlatamam yüzebileceğimiz temiz denizler uzak biraz eşim izne çıkana kadar beklicez sanırım senin yakın sanırım yani bulsam bende çıkmam denizden

Kızlar ben daha hiç alışveriş yapmadım yenidoğan kıyafet kac tane almalıyım hemen büyüyorlar 3 aylık mı alayım cok karışık ya
Ben de 10lu hastane çıkışı hariç bebeğe henüz kıyafet almadım. Açıkçası 28-30dan sonra almayı planlıyorum. Çocukların kilosunun durumu üç aşağı beş yukarı belli olur gibi geliyor bana. Bebek prematüre çok zayıf vs değilse genelde 0-3aylık Alın diyorlar ama o da çok uzun süreli giyilmiyor

Genel duygusallığımız bu dönemde artıyor bence. Ancak beklenti içine girmemek en güzeli bence. Şu ana kadar ne kendi ailem ne de eşimin ailesi hiçbir şey almadı, kurbanda eşimin ailesinin yanındaydık oysa. He dediğim gibi beklentim var mı, asla yok. Hatta gölge etmesinler başka ihsan istemem. Ben kayınailemi toplamda 3-4 kere görmüş biriyim, pek huylarını sularını bilmem(yeni evliyim). Kayınvalidem bilmediğim bir konu hakkında demediğim şeyleri söylemişim gibi aktarmış, az kalsın onun yüzünden hem eşimle hem de eltimle aram bozuluyordu. Ve orada notunu daha da net verdim. Ben eltimle aynı şehirde oturuyorum, hem benim hem eşimin ailesi farklı şehirlerde. Bir şey olsa birbirimize ilk bizim koşmamız gerekeceğini düşünmesi gerekip aman araları iyi olsun diyeceğine, kv eltimle olan muhabbetimizi kıskanıp böyle bir iftiraya girmiş. ( Eltimle araları pek iyi değil, bilmediğim konular sebebiyle). O yüzden beklenti içinde asla olmam ve olmamam gerektiğini bir kez de böyle göstermiş oldular hamile halimle bana iftira atmalarına mı yanayım, yoksa torun sevgisinden(!) doğum sonrası annem yerine kendisinin yanımda kalmak istemesine mi

Son düzenleme:
Çok şaşkınım. Sen nelerle uğraşıyorsun bir de üstüne . Evet öyle biri benden uzak olsun da başka bişey ben de istemezdim . Allh akıl filir versin koskoca kadın

Geçecek inşallah bu buhran da, hangimiz sıkıntıda değiliz ki. Üst tabaka hariç herkes borç harç işinde yüzüyor. Ben yalnızlaştığımı hissettim bu dönemde o üzdü beni

Aslında evet dediğin gibi. Ama bir evladını diğer evladından ayırt ediyor gibi gözüküyor benşm gözüme. Öyle olmasa bile öyle hissettiriyor diyeyim. Benşm annem neler yaptı bebeğe neler şimdiden hiç biri benşm siparişim değil . Kayınvalidem de anneme Allah senden razı olsun herşeyini yaptın diyor. Demiyor ki bir eksiğiniz var mıdır kızım? Bir sıkıntın var mı oğlum? Bak bu beşiği annem yaptı bir haftada .

Eklentiler

• 8B829BCF-EAD0-426D-9D5D-F163FE39A228.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 87
Çok şaşkınım. Sen nelerle uğraşıyorsun bir de üstüne . Evet öyle biri benden uzak olsun da başka bişey ben de istemezdim . Allh akıl filir versin koskoca kadın
Çok şükür uğraşmıyorum, onun huyunu bildiği için eltim hemen gerçekleri su üstüne çıkardı. Ben de bu sayede içim rahat bir şekilde hayatıma devam ediyorum ama doğum sonrası bu konu hakkında kendisiyle yüzleşeceğim. Şu an haberim olduğunu bilmiyor eşimi aradığında nadir görüşüyorum kendisiyle. O yüzden yazmışsın ya yalnızlaştığımı hissediyorum diye, aslında bu hayatla tanışmak gibi bu kötü bir şey değil aksine, beklentisizliğin aslında ne kadar büyük bir ödül olduğunu anlıyorsun

Maşallah ne kadar becerikli anne bazen de nasılsa yapan var deyip geri çekilmek kolayına geliyor insanların

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…