2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Emin ol sadece heveslenmelerini istiyorum, bi işin ucundan tutmalarını bekliyorum. Şuan badana işinden sonra temizlik yapılması kalıyor. Yardım edecek insanlar da kendi evini taşıyor o yüzden karı koca halledeceğiz yüksek ihtimal. Yapamazmıyım tabi en güzelini yaparım, ama düşünülmek istiyor insan daha çok hamlelikte

Eltine de bravo, oyuna gelmemiş. Severim böyle gaza gelmeyen insanları. Evet inan ki çevremde adam eksilte eksilte kimse kalmamış böyle huzurluyum. Kendi ailem zaten hep destek tam destek. İnsan bazen bir omuz arıyor kafayı yaslayacak. Ben kayınvalidemi çok severdim hala öyle ama sanırım çok sevdiğim için çok üzülüyorum ve bu duygu git gite yerini öfkeye bırakacak . Ya da tamamen gözümde 0 ı görecek ve hakettiğini alacak

Maşallah ne kadar becerikli anne bazen de nasılsa yapan var deyip geri çekilmek kolayına geliyor insanların
Annem de öyle diyor zaten, bana güveniyorlar diyor haklı kadın ama biliyolar bu kadın hem hasta kocasına bakıyor hem kaynanasına hizmet ediyor. Ah ahhhhh canım annem varı yoğunu bize harcıyor enerji,sevgi,para herşey için geçerli ama kvalidem çok farklı bir anne, kıyaslaması yapılamaz bile .artık ben de lafını sokul sokup geçiyorum valla

En güzelini yapıyorsun. Sevdiğin için beklentin var ama zamanla sevdiklerinden bile beklenti de bulunmamayı öğreniyorsun yani işin özü tek değilsin sevgili yeşil göz, herkes bu dönemde az ya da çok manevi/maddi yalnız hissediyor bir şekilde kendini çocuklarımızın canı sağ olsun da gerisi pek de önemli değil zaten

Geçecek inşallah bu buhran da, hangimiz sıkıntıda değiliz ki. Üst tabaka hariç herkes borç harç işinde yüzüyor. Ben yalnızlaştığımı hissettim bu dönemde o üzdü beni
Bende inan kendi halimde yaşayıp gidiyorum kendi ailemde yanımda değil üstelik farklı şehirlerde. Benim oğlum bu sene anaokulana başlayacak ilk dönem babasıyla idare edebileceğiz ama 2 dönem kışın alıcaz biliyoruz kimse Yardımcısı olmayacak götürüp getirme konusunda bu beni çok üzdü bugün

Ayy çok güzel olmuş ama bayıldım en azından annene teşekkür ediyorlar bizimkilerde oda yok

Ah kizlar ah benim derdim de tam tersi annemin herseyi fazla sahiplenmesi.. ben 38 yasinda yuksek maasla calisan biriyim cok şükür. Bebeklerime düşük korkumdan detayliya kadar hic bir sey almama karari almistim. Doktor da 24. Haftaya kadar alisveris yok demisti annemin yaninda hem de.
Ama annem her gun bebeklere olmasa da bana elinde yeni bir sey, ya da şunu alacagim soylemiyle geliyor. Para durumunda cogunlukla onun almasina izin vermem, kendi aldigi seyde bile tesekkur eder, ne kadar der, hemen gonderirim hesabina. Ama ben de cocuklarima ya da hamilelikle ilgili kendim gezip begenip bir seyler almak istiyorum, o zevki tatmak istiyorum. Sadece gereksiz buldugum seylere karsiyim musriflik yerine cocuklara yatirim yaparim.

gecen Pijama bulmus kumasi güzel ve fiyati uygun. Fotograf atti bana alayim mi diye. Hevesleniyor ilk torun hevesini kirmak istemiyorum. Tamam dedim al, parasini gonderdim. daha sonra kibarca dedim ki evde 10 tane pijama takimi oldu, bu yeter daha baska almayalim. Eger cok kilo alirsam o zaman gidip cok buyuk bir beden aliriz hemen. Zaten bak benim uzun gecelige ihtiyacim var. Dedim. Surati düştü Alacagim zaten 2 tane dedi. Ama BEN 3 tane alacagim, neye ihtiyacim oldugunu ben biliyorum, benim hastane 3 gun tutuyor sezeryande dedim. Alindi hemen, ben sacma sapan konusuyorum sen beni dinleme fln diyor. Istemezsen kullanmazsin ben sana gelince giyerim artik diyor. Surat asti 1 gun.

Mesela incecik bir yastik buldum evde, karnimin altina koyunca rahat ediyorum. Gitmis hamile yastigi almis. "Sacma sapan seylerle yatma" dedi bir de verirken. Kirildim. Onun aldigiyla Rahat edemedim ustelik cok kalin. Sanki ben bilmiyorum bir sey satin almasini, rahat edemeyecegime inanmadigim seyi almak istemiyorum. hem evde fazlalik hem israf.

Gecen gun de bir arkadas grubum hediye sormustu, gumus kapak istedim. Anneme de bahsettim muhabbet olsun diye. daha once duymamis gumus kapaklari, cok sasirdi hemen internetten okudu fln. Aradan 2 hafta gecti, bak almayacaklarsa ben alayim e bebek de var diyor. Delireceğim. Sanki ben zir cahilim ya da pintiyim cocuklara hic bir sey almayacagim.
Derdimi anlayan cikar mi bilmiyorum ama paylasmak istedim. Bir sey soyleyincee bozuluyor küsüyor. Ama onun ilk torunuysa benim de ilk cocugum. Ne yapacagimi sasirdim

Evet aslında bir ortası olmalı bu durumun. Bu ve benzeri durumları doğum sonrası çoğumuz yaşayacağız muhtemelen. İlk bebek olduğu için özellikle bizi deneyimsiz görüp sürekli bir müdahale ve akıl verme süreçlerini bolca yaşayacağız diye düşünüyorum. Kendi annenle bunları yaşamak sonrasında gönül almak kolay da kayınvalide boyutundan ben de korkmuyor değilim Ama yaşları, karakterleri gereği de değişmeyeceklerini kabul etmek gerekiyor galiba. Belki biraz fiziksel mesafe gerekiyor. Her alışverişi, ihtiyacı konuşmak paylaşmak ve gündemin sadece bebek oluşu onları da çok etkiliyordur bilmiyorum.

Ahahah evet acıyarak mı bakıyorlar yoksa hoşlarına mı gidiyor bilmiyorum ama denize girene kadar herkes bana bakıyor
Guzel guzel terle atıyordur zaten çiş az gelir devam
Ah canım nasıl yüzmek istiyor böyle uzun uzun keyfini çıkara çıkara. Neyse artık bir dahaki seneye kızımla birlikte
Aynen canım seneye inşallah kızınla
Yakın yakın kuşadası 15 dakıka. Didim 45 dakika Bodrum 1 bucuk saat filan Ege burası sıcağın göbeği ama denizinde dibi

Aslında seni değil de eşini değersiz hissettiriyor öyle düşün onu mahcup ediyor. Hem evlat ayrımı yaparak hem de maddi manevi desteklemeyerek. Belki de bir şeyler yapmak için para biriktiriyordur altında kalmayacaktır daha doğuma var dur bakalım ben daha tek bir şey almadım bebek için her şey olur az olsun öz olsun boşver. Annen ne güzel yapmış ya maşallah

Günaydın arkadaşlar sabah sabah uyku tulumlarına baktım da şu iki marka ve model ilgimi çekti. Kollu, kolsuz veya kundaklı olması gibi konulardan emin değilim ama kullanıcı yorumları genellikle iyiydi

Eklentiler

• IMG_9168.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_9167.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 85
Ahahah evet acıyarak mı bakıyorlar yoksa hoşlarına mı gidiyor bilmiyorum ama denize girene kadar herkes bana bakıyor
Guzel guzel terle atıyordur zaten çiş az gelir devam
Bizim plaja girişimiz ve çıkışımız biraz perişanlık elim kolum sırtım kucağım dolu bir şekilde giriş yapıyorum, tutturma ya da ağlama krizleriyle çıkış yapıyoruz geçen senelerde birini görmüştüm kadın hamileydi ve son ayı gibi baya büyüktü karnı, yanında da daha yeni yürüyen çocuğu vardı. Neden bu kadar acele etmiş ki hemen yapmış diye istemsizce eleştirmiştim. Şimdi durum farksız Daha kimse için bir şey demem.

Yazın tuvalet eğitimi mantıklı ama çok su içiyor ya da kavun karpuz tüketiyor ya sürekli çişi geliyor. 8 kez klozete 1 kez dışarda 4 kez eve yaptı. Bakalım bugün beni neler bekliyor

Günaydın arkadaşlar sabah sabah uyku tulumlarına baktım da şu iki marka ve model ilgimi çekti. Kollu, kolsuz veya kundaklı olması gibi konulardan emin değilim ama kullanıcı yorumları genellikle iyiydi
Günaydın, ben aslında kollu istiyorum ama ilk 3-4 ay reflekslerle kendini uyandırmasın diye kundaklı olması daha mantıklı gibi. Sonrasında da yavaş yavaş havalar ısınır. O yüzden başta kundaklı alabilirim bilmiyorum çok kararsızım, bir türlü karar veremedim

Bir de çok pahalı ürünler bunlar yün yorganın suyu mu çıktı biz nasıl büyümüşüz diye sitem ediyorum

Ahahaha Bende herkese ben o defteri kapattım demiştim . Şimdi herkes diyor ki hayırdır diyoruö kızım istedi
Ya benım kızım 6 yasında ben rahatım aradaki yaş farkı cok ama az olsaydı daha da zorlanırdım çünkü kızım bana cok düşkün herşeyini benim yapmamı istiyor.
Ayy en zoru tuvalet egıtımı ama işte bittimi de bitti ya sabır

Yenıdogan gıydırmek acısından ben kolsuz kumdak gıbı olanın daha kullanıslı olacagını düşünüyorum dıger seneye kollu uzun uyku tulumu tercıh etmeyı düşünüyorum .

Bayıldım

Bir de çok pahalı ürünler bunlar yün yorganın suyu mu çıktı biz nasıl büyümüşüz diye sitem ediyorum
Fiyat algımı kaybettim artık kışın eltim doğum yaptı, o sadece bebek battaniyesi kullandı. Havalar ısınınca da pike. Hani olmazsa olur mu tabii olur ama bilmiyorum. Belki 3.-4 ay yarım kundak battaniye sonrası içinde uzun kollu alırım. aslında onu sona bıraktım ki aklımdaki karışıklık gitsin

Bana almak ve 1 yaşına kadar kullanmak çok mantıklı geliyor. Evet ev sıcak ama ben 24 derecede gece ince de olsa yorgansız hiç yatamam. İçimde ince pijama olurdu ama üstümde yorgan olurdu mutlaka ben de bunu beğendim. Güzel görünüyor. Rachel35 Redpanda11 bgm21 . Ergopouchlar nolmuş öylee

Eklentiler

• IMG_3650.webp
    15 KB · Görüntüleme: 79
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…