2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Kızlar şuan siz multivitamin kullanıyormusunuz? Ben içtikten 10 dak sonra çok şiddetli kusma yaptığı için mecburen bıraktım dün gittiğim Prof içmelisin bir de decavit dene dedi . Decavit kullanan varmı beni kusturan ithal olan balık kapsülü gb re genesis max olması lazım ismi .
Bana doktor multi vit gerek yok dedi bıraktım valla elimdeki kutuları bitirince. Beslenmeye dikkat edelim, dengeli beslenelim dedi. Sadece dvit ve mg kullanıyorum şu an.

ben de el kadar bebegi nasıl koruyup kollicam diye strese girdim şimdiden. sonra bazı hatalarımı hatırlayıp daha karnımdayken bile koruyamadım diyorum üzülüyorum. hasta olursa hiç affetmem kendimi nolur hasta olmasınlar😩
Kendini strese sokma canım, el kadar bebek kimse yatağından almasın ellemesin. Konuşmuştuk bunu, biri gelince hep yatağında, odasında tut. Odasının girişine, yatak başına dezenfektan koy insanlar dikkat etsinler buna. Olacağı varsa olur zaten buna rağmen.

Ya kızlar benim doktorum da Ümraniyede muayenehanede ancak 6 Ekimde bir yonetmelik çıkmış özel hastanelerde ameliyat yapamayacaklarmis hastanenin doktoru olmaları gerekiyormuş bakalım doktoruma sordum haber bekliyorum
Ben de duydum öyle bir şey ama anlaşmalı sigorta ile ilgili bir şey sanırım o. Yasak yok ekstra para ödemesi var diye biliyorum.

Kızlar şuan siz multivitamin kullanıyormusunuz? Ben içtikten 10 dak sonra çok şiddetli kusma yaptığı için mecburen bıraktım dün gittiğim Prof içmelisin bir de decavit dene dedi . Decavit kullanan varmı beni kusturan ithal olan balık kapsülü gb re genesis max olması lazım ismi .
Ben kullanıyorum kahvaltıdan sonra 1 kez. Bi yan etkisi olmadı çok şükür😊

Acıbademde de o 30 bine geliyor normalde sezeryanda. Bi de bebek doğduktan sonra hizmeti için 3600 lira alıyorlar. Bu ama daha zamsız hali. Biz sigortalı olunca bişey ödemicez. Ama normalde bi hesap yaptık eğer sigorta yaptırmasaydıkta nerdeyse aynı parayı ödeyecektik acıbadem ya da memorial gibi özel hastane için.

Bana bu paket içindeki bazı hizmetler saçma geldi. Mesela ben hiç fön çektirmediğim için ve kuaförden nefret ettiğimden dolayı istemiyorum, kocayla baş başa romantik yemek dedi kadın … çok güldüm. Ulan ben orda dikişlerimle çocuğu emzirebilecek miyim acaba çocuğum ne durumda diye düşünürken romantiklik mi isticem. Bi de doğum sonrası eve bir hafta boyunca akşam yemeği hizmeti olacakmış. Ben de anlamadım kadına dedim ki niye? Siz yemek yapamazsınız diye bir jest dedi. Ama belli yerlere kadarmış. Yani pendiğe yok mesela. Uzak olduğundan. Bu saydıklarımın yerine fotoğrafçıyı bize video ve albümle aynı fiyata vereydi daha jest olurdu. Ama fotoğrafçı bildiğin doğum parası. Bi de başkasını alamıyosun doğumhaneye belge istiyorlar. Belgesi olanlar zaten aynı fiyat.

Kadına ayar oldum zaten feministti mor çatıyıda taşımış odasına , bir ara kocamı öldürücek sandım. 😂😂😂
Oh ballı kazık resmen, bebek doğduktan sonra hizmeti ne yav 🤣

Kontrol suresi 15 gün mü?ne guzel🙃 benim doktorumun 10 gün. Hep iki haftada bir gittim ucreti de 800 oldu 600'den. Su an ayda kontrole 1600 veriyorum 😁 riskli gebe olunca napıyim degistiremedim nereye gidiyim memnun kalinca devam ettim. Benimki prof diye boyle ama iki gündür doğumhanedeyim ciger gelistirici vs yapıldı orayi asiri beğenemedim. Tip fakültesi olunca ne refakatci aliyorlar ne bisey. Telefonda yasak. O kadar para verip hic konfor gorememek😁
Kızlar bu paralar ne yaaa, ben acıbademde 800 veriyorum… yani eğer sigorta olmasa muayene ücreti o. Bi de ara kontrollerden para almıyorlar.

Acıbademde de o 30 bine geliyor normalde sezeryanda. Bi de bebek doğduktan sonra hizmeti için 3600 lira alıyorlar. Bu ama daha zamsız hali. Biz sigortalı olunca bişey ödemicez. Ama normalde bi hesap yaptık eğer sigorta yaptırmasaydıkta nerdeyse aynı parayı ödeyecektik acıbadem ya da memorial gibi özel hastane için.

Bana bu paket içindeki bazı hizmetler saçma geldi. Mesela ben hiç fön çektirmediğim için ve kuaförden nefret ettiğimden dolayı istemiyorum, kocayla baş başa romantik yemek dedi kadın … çok güldüm. Ulan ben orda dikişlerimle çocuğu emzirebilecek miyim acaba çocuğum ne durumda diye düşünürken romantiklik mi isticem. Bi de doğum sonrası eve bir hafta boyunca akşam yemeği hizmeti olacakmış. Ben de anlamadım kadına dedim ki niye? Siz yemek yapamazsınız diye bir jest dedi. Ama belli yerlere kadarmış. Yani pendiğe yok mesela. Uzak olduğundan. Bu saydıklarımın yerine fotoğrafçıyı bize video ve albümle aynı fiyata vereydi daha jest olurdu. Ama fotoğrafçı bildiğin doğum parası. Bi de başkasını alamıyosun doğumhaneye belge istiyorlar. Belgesi olanlar zaten aynı fiyat.

Kadına ayar oldum zaten feministti mor çatıyıda taşımış odasına , bir ara kocamı öldürücek sandım. 😂😂😂
Memorial istanbul pahalıymış ankara’ya göre ben öyle okudum bi yerde ama kesin bilgi değil 😀
Vay anasını akşam yemeği demek ben de burda diyorum çorba atam konserveleyip dolaba 🤣
Diğer şeylere katılıyorum ben mesela rahatıma düşkünüm saçıma fön severim de o gün ağrım varsa boşver boşver derim istemem mesela 😀
Yemek konusu da öyle bi kadın paylaşmış mesela tavuk ızgara vermişler ben tavuk yemiyom?
Bi de işin diğer tarafı doğum çok güzelleştiriliyor gibi. Evet tamam süper bişey de. Millet böyle paylaşınca da sanıyoruz herşey güllük gülistanlık. Sıfır acı, ağrı vs. Dediğin gibi orda ben emzirme derdindeyken ne romantikliği yani 😬
*örgü ördürürsün belki?

Bana doktor multi vit gerek yok dedi bıraktım valla elimdeki kutuları bitirince. Beslenmeye dikkat edelim, dengeli beslenelim dedi. Sadece dvit ve mg kullanıyorum şu an.
Hepsi bişey diyor valla dün ki doktor iç dedi Demir başladık zaten sezeryan olursam kana ihtiyaç olabilirmiş sınırdaymışım , d vit kullanıyorum , mg magnorm var ama düzenli içmiyorum aşırı tatlı.
Ben kullanıyorum kahvaltıdan sonra 1 kez. Bi yan etkisi olmadı çok şükür😊
Bende deneyeyim cnm inşallah kusturmaz.

Topuk kanı alıyorlar muayenesi yapılıp aşıları falan … vallahi yaaa orda sorcaktım kadına kırık fön nedir iyi ki sormamışım yeğenime sordum. Rezil olurdum
Ya senin listeye baktım da , aralık annelerinde okudum galiba özel hastanede doğum yapıyorsan 20 gün bebek kontrolleri ücretsiz imiş. Hatta kadın sarılık kontrolü için gitmiş eşi muayene ücreti ödemiş tahlil vs kadın sgk yı aramış sormuş. İade etmişler parayı. Böyle bi bilgim var eşime de söyledim. Bakalım.

Topuk kanı alıyorlar muayenesi yapılıp aşıları falan … vallahi yaaa orda sorcaktım kadına kırık fön nedir iyi ki sormamışım yeğenime sordum. Rezil olurdum
Ya tamam da onlar zaten yapılması gereken şeyler, resmen kazık atıyorlar. Bir de mesela benim iki numaralı kızım özel hastanede doğdu, orada küvozde kaldı. Hiç para ödemedik çünkü belli bir süreye kadar sanırım yenidoğan için devlet ödeme yapıyor zaten. O yüzden şaşırdım bu 3500 tlye. Kırık fön meselesine de koptum 🤣Ben de hiç bilmem zaten saçım düz düğünden düğüne fön çektirmişimdir.

Hepsi bişey diyor valla dün ki doktor iç dedi Demir başladık zaten sezeryan olursam kana ihtiyaç olabilirmiş sınırdaymışım , d vit kullanıyorum , mg magnorm var ama düzenli içmiyorum aşırı tatlı.

Evet ya hepsi bir şey diyor cidden. Bana da demir iç dedi de kan değerlerim iyi, çok sallamıyorum 🤣 Bir de mesela ilk iki hamileliğimde balık yağı içiyordum, bunda içme çocuğun hormonlarını etkiliyor, erken ergenliğe giriyorlar dedi. Hep yeni bir şey çıkıyor.

Evet ya hepsi bir şey diyor cidden. Bana da demir iç dedi de kan değerlerim iyi, çok sallamıyorum 🤣 Bir de mesela ilk iki hamileliğimde balık yağı içiyordum, bunda içme çocuğun hormonlarını etkiliyor, erken ergenliğe giriyorlar dedi. Hep yeni bir şey çıkıyor.
Valla hepsinin ayrı bi yoğurt yiyişi var bence en önemlisi dengeli , sağlıklı beslenmek canım . Doğum sonrası sanırım vitamin takviye almaya devam edicez bebek emdikçe benim saçlarım tutam tutam dökülmüştü ya

Valla hepsinin ayrı bi yoğurt yiyişi var bence en önemlisi dengeli , sağlıklı beslenmek canım . Doğum sonrası sanırım vitamin takviye almaya devam edicez bebek emdikçe benim saçlarım tutam tutam dökülmüştü ya
Doğum sonrası aynen ihtiyaç oluyor cidden sütün de kalitesi açısından. Saç dökülmesi normal ama ben cildiyeye gitmiştim. Hamilelikte kök sayısı artıyor, sonra normale dönmesi için dökülüyor demişti.

Memorial istanbul pahalıymış ankara’ya göre ben öyle okudum bi yerde ama kesin bilgi değil 😀
Vay anasını akşam yemeği demek ben de burda diyorum çorba atam konserveleyip dolaba 🤣
Diğer şeylere katılıyorum ben mesela rahatıma düşkünüm saçıma fön severim de o gün ağrım varsa boşver boşver derim istemem mesela 😀
Yemek konusu da öyle bi kadın paylaşmış mesela tavuk ızgara vermişler ben tavuk yemiyom?
Bi de işin diğer tarafı doğum çok güzelleştiriliyor gibi. Evet tamam süper bişey de. Millet böyle paylaşınca da sanıyoruz herşey güllük gülistanlık. Sıfır acı, ağrı vs. Dediğin gibi orda ben emzirme derdindeyken ne romantikliği yani 😬
*örgü ördürürsün belki?
Yok kız ne örgüsü kırık fön hariç sadece düz fönmüş hizmeti,dalgalı kırık 🤣 fön çekmeyen saçımı örmez ki.
Aslında yemek olayı güzel olurmuş ama işte uzak diye getirmeyecekler. 3 kere de hemşire gelip bebeği yıkayıp eğitim vericekmiş. Bak bunlar güzel.
Ama bir şeyler yapıp sonra da fotoğrafçı vasıtasıyla kazığı sokmalarına uyuz oluyorum.

Ben 4 aylıktan sonra kullanmaya başladım çok memnunum bence kullanmalısın bende hiç bir kötü etkisi olmadı, dogum sonrası 1 2 ay daha kullanmayı düşünüyorum tabi doktor kullanabilirsin derse🥰

Ben vifolic dvit feramat ve magnorm kullanıyorum

Doğum sonrası aynen ihtiyaç oluyor cidden sütün de kalitesi açısından. Saç dökülmesi normal ama ben cildiyeye gitmiştim. Hamilelikte kök sayısı artıyor, sonra normale dönmesi için dökülüyor demişti.
Ben de bir sürü karışımlar yapmıştım dursun artık diye doktor bebek emdikçe vitamin düşüyor demişti inşallah yine o kadar dökülmez aşırı üzülmüştüm .Bebek doğunca ne yesem ne içsem bebeğe gaz yapıyor diyordum kolikti benim kızım vitamin bile kullanmamıştım .

Back
X