Haklısın kuzum ben aynısını yaşıyorum ankaradayiz aileler bizim burda eşimin yeğenleri almak sıkmak istiyor biri Tokur Tokur öksürüyor çocuğu öpüyor annesi yani eltim kızıyor çocuk hasta olur diye kv falan ne olacak bişey olmaz modunda ya hasta olsa napacaksiniz küçücük çocuk bide bu hafta sünnet olacak yaniBana da esimin akrabaları geldi çocuğu var 10 yaşında bebegi kucağına almak istedi kırmamak için oturttum verdim kucağına ben de alttan tutuyorum . Öyle isteniyormus alıp gezdircekmis. İzin vermedim ablacım küçüksün dedim bana da diyorlar ne değerli çocuğun var diye yani ya düşse ben neden vereyim
Canım onu hiç söylemedi benimde sormak aklıma gelmedi ay sen diyince ben bunu neden sormadım dedim ya açıkçası bu sünnet işinden pek anlamıyorum ben ailemde erkek çok yok onlarda ben küçükken sünnet olduğundan bilmiyorumDikişli mi dikişsiz mi olacak canım lokal anestezi nasıl yaparlarsa yapsınlar yapıyorlar devlette iki doktorla görüştüm birisi dikişli birisi dikişsiz yapıyormuş
Uyku reddi başlamamış galiba yapacak birşey yok patron bebek bunlarKızlar oğlum bugün aşırı huzursuz gündüz uykusu geceye nazaran daha iyiydi ama bugün gündüz de uyumadı şu an bu saat oldu ağlıyor. Sürekli gaz desek masaj yaptık pırtladı ağızdan da çıkarttı sürekli kucakta gezmek istiyor anlamadım 3. Ay atağı falan mı gezdirmekten ayaklarım kollarım ağrıdı
Ben artık gece gaz çıkartmıyorum doktorda çıkartıp uykusunu bölme demişti canımkizlar geceleri gaz cikartmak zaten cok zordu artik imkansiz hale geldi gibi bebegim onceden gece baaya baygin uyuyodu ne altini degistiesigimene baska boseye uyanmiyordu artik emerken bile uyanir gibi oluyor gazini asla ciksrtmiyor zorlayinca uyanmaya basliyo siz cokartiyomusunuz napiyosunuz ya gece oldugu icin kusaraa folan diye de korkuyorum
Ya internette öyle bir şey gördüm ama doktor hiç demediCuma günü olacaktık ama nezle olduğu için haftaya ertelemek zorunda kalmıştık. Korktum şimdi.
Sana şey dediler mi 3 gün kakasını eldivenle temizle?
Zaten bebeğim 3-5 günde 1 kaka yaptığı için hala kaka yapmadı aşıdan beriCuma günü olacaktık ama nezle olduğu için haftaya ertelemek zorunda kalmıştık. Korktum şimdi.
Sana şey dediler mi 3 gün kakasını eldivenle temizle?
Hiç takma demekki mama yada sütü sindirip kilo yapıyor dışarı hemen atma ihtiyacı hissetmiyor. Her bebe kendine özgü benimki bazen öyle bir oluyor ki her gün kaka yapıyor bazende bşr hafta toto nöbeti tutuyorum. Doktor bizim yediklerimiz bile etkiler 10 güne kadar süresi var kafaya takma dedi bana. Günde 3/4 kaka nasıl normalse 3/4 günde hatta 10 günde kaka yapması da normal ek gıdaya geçince değişir işlerZaten bebeğim 3-5 günde 1 kaka yaptığı için hala kaka yapmadı aşıdan beriniye böyle az yaa kafama çok takıyorum
Benimki de öyle. Günümüz yakın ya sen böyle deyince ben de rahatlıyorum. 4 gün önce yapmıştı bu sabah yaptıZaten bebeğim 3-5 günde 1 kaka yaptığı için hala kaka yapmadı aşıdan beriniye böyle az yaa kafama çok takıyorum
Canım tüm bunlara eşin tepki vermiyor mu? Belki o sert çıksa anlarlar, sana bi nebze de olsa aman gelin işte diyip geçiştiriyordur belki. Gerçekten sinir bozucu, geçenlerde de benim kaynım bebeğim çok ağlıyor diye ağzına bilmem ne dedi (küfür olarak anladın sen ) inanamadım yatırıp öldürexektim az kalsın onu melek daha bunlar böyle konuşulur mu. Kv severken bebeği bu annen seni hiç sevmiyor dedi baya kızdım bilinçaltına yerleşir bir daha sakın felan diye. Kız mal mı bunlar ya valla şap diye bi tokat çarpacaksınGerçekten çok sinirlerim bozuluyor. Acaba abartıyor muyum çok da seviyorlar sevgi dilleri demek böyle diyorum ama yok içime sindiremiyorum. Terbiyesizce geliyor. Bi de kendi ailemden görmemişim şok oluyorum.
Ya bi ağzınızı hayırla açın.
Yetişme tarzları görgüsüzlükleri başka bişey değil. Artık cidden böyle düşünüyorum.
Evli çocuklu görümcelerim de sağolsun sürekli çocuğun ağzına bişeyler tıkıştıralım modunda. Azıcık gevşek davransam çocuğun ağzına sofrada ne varsa verecekler.
Hele ellerinde fırsat olsa emziği reçele bi güzel bandırıp emdirecekler. Su bardağıyla su verecekler. O kafadalar.
Ya sabır çekip çocuğu asla tek bırakmıyorum ve kesinlikle de müsade etmeyip sakın vermiyorsunuz kızarım gerçekten diye uyarıyorum.
Cahille uğraşması çok zor gerçekten.
Hiç bilmiyorum ki bendeCanım onu hiç söylemedi benimde sormak aklıma gelmedi ay sen diyince ben bunu neden sormadım dedim ya açıkçası bu sünnet işinden pek anlamıyorum ben ailemde erkek çok yok onlarda ben küçükken sünnet olduğundan bilmiyorum
Dikişli ya da dikişsiz hangisi iyi ki ya da dikişli olsa zararı var mı daha uzun sürede mi iyilesiyor
Kaka yapmadı dedim mi hemen annem tamam ete çekiyordur iyi derBenimki de öyle. Günümüz yakın ya sen böyle deyince ben de rahatlıyorum. 4 gün önce yapmıştı bu sabah yaptı
Ya bu uyku gerilemesi 4. ayda olmuyor muydu ya benim bebeğimde 12 haftalık oluyor ve uyumak istemiyor falan. Uyku konusunda daha ilerleyemeden gerilemeye başladık ya12. Hafta atağı muhtemelen.. Biz de ÖYLEYDİK. Allah annelerimizin gücünü kuvvetini artırsın. (İçinde de bizim)biz de sanırım uyku gerilemesine girdik.
Buranın sonu pek iyiye gitmiyor orda kalın bence
Aman küsecek bir şey bulamadı ona mı küstü kocamın ailesi hergün görüntülü arıyor bende konuşmuyorum hiç lohusayken cümbür cemaat gelip beni kendi evimde hapis etmesi değil nefret ettirdiler kendilerinden iyi mi oldu şimdi millete bakıyorum doğuma sadece kendi annesi geliyor huzur içinde geçiriyorlar lohusalıklarını benimkini zehir ettiler kp e kadar geldi salonumu işgal etti kuruldu ben 20 günlük lohusayken leş gibi bıraktıkları tuvaleti yıkadım kaynak sularla koltuk sandalye sildim dip köşe temizlik yaptım şimdi bunlar bana destek olmak için mi gelmiş olduTam olarak öyle arada koca olmayacak ben onları muma çeviririm de seslenmiyorum adamın hatrına bi kayınpederim var evlerden Irak karının sözünden asla çıkama Zehra istediklerini yapar kendi bir şey istesin yapmasınlar küser geçen kapıdan girmiş çocuğun altını değiştiriyorum bende hemen geldi bende değiştirip vereyim dedim küstü bana neymiş değiştirmişim giydirmeyi o yapacakmış surat asıyor bana gittim çayımı aldım bende telefonu da aldım elime yüzlerine de bakmadım beni mi görmeye geldiler görsünler torunlarını dedim
İnşallah sıkıntısız bir şekilde atlatırsınız yavrularınızın canı çok yanmazBazı bebekler öyle doguyormus canım ama bize denk gelmedi Perşembe günü sünnet ettirecez bakalım
14. Haftadayız ben bence başladı bizde. Gece sürekli uyanıyor. Ağlamaklı olarak uyanıyor bir de. Uyuturken de direniyor başını geri atıyor. Oysa ne güzel düzen oluşturmuştukYa bu uyku gerilemesi 4. ayda olmuyor muydu ya benim bebeğimde 12 haftalık oluyor ve uyumak istemiyor falan. Uyku konusunda daha ilerleyemeden gerilemeye başladık ya
Ahaha evet benimki de bu sabah yaptıBenimki de öyle. Günümüz yakın ya sen böyle deyince ben de rahatlıyorum. 4 gün önce yapmıştı bu sabah yaptı
Evet canım çok şükür kilo alımı iyi. Hatta fazlaydı bile emzirme aralarını bi tık açtım bu ay 900 gr almış. Yani kilo almasa sütüm yetmiyor da ondan kaka çıkmıyor diyeceğim ama her şey yolunda olduğu için düşünmemeye çalışıyorum yine de ister istemez analık işte insan kıyas yapıyorHiç takma demekki mama yada sütü sindirip kilo yapıyor dışarı hemen atma ihtiyacı hissetmiyor. Her bebe kendine özgü benimki bazen öyle bir oluyor ki her gün kaka yapıyor bazende bşr hafta toto nöbeti tutuyorum. Doktor bizim yediklerimiz bile etkiler 10 güne kadar süresi var kafaya takma dedi bana. Günde 3/4 kaka nasıl normalse 3/4 günde hatta 10 günde kaka yapması da normal ek gıdaya geçince değişir işler
Evet uykuya direnç bizimkinde de başladı. Algıları açılınca daha zor uyuyor hatta emerken de etrafı izliyor emmeyi bırakıyor. Bazen de bana bakıp gülüyor safım14. Haftadayız ben bence başladı bizde. Gece sürekli uyanıyor. Ağlamaklı olarak uyanıyor bir de. Uyuturken de direniyor başını geri atıyor. Oysa ne güzel düzen oluşturmuştuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?