2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Kızlar moralim bozuldu . Hiç böyle bir şey yaşayacağımı düşünmezdim. Kayınvalidemin vefat etmiş bir kardeşi varmış Ali İmran diye, oğluma onun adını vermek istiyormuş. 3 geliniz. İlk gelinini çok severler, ben ve diğer eltimden daha çok severler. 2 oğlu oldu ilk eltimin, bana gelene kadar neden koymamışlar? Değil mi ama yani. Ben eşime koymayacağımı söyledim ve zaten İmran ismini de hiç sevmem. Bir de küçük yaşta vefat etmiş kardeşi, bana göre isimler yaşatılmak için konulduğunda onun kaderini de çekiyormuşsun gibi oluyor. Ben nasıl koymayacağımı söyleyebilirim ? Onlar konuyu benim yanımda açmadan düşündüğümüz isimleri söylesem de bunları mı düşünüyorum desem? Akıl verin modum çok düşük

Kuzum gerçekten sinir bozucu bir durum öncelikle kaynanam güzel bir kadın değilse hiç sinirlenme sakin ol Allah muhafaza çocuk ona benzer derler, eşin ne diyor bu duruma ben onu merak ettim eşin seni desteklemeli kizmadan onu kırmadan bu iki elti olayını ona soylemelisin, grupta biri şey yazmıştı çok gülmüştüm çok seviyorsa kocasının adını doğurup kendi koysun diye. O hesap çok isteyen kendi yapsın koysun sen hiç duymamış gibi davran ve kendi bildigini yap eşinle tabi

Eşim de ben koyacağım diyor annesini de kırmamak için bakalım falan demiş, kayınvalidem güzel kadın iyidir de Allah razı olsun ama dediğim gibi 3 oğlu var sevdiği eltimin de 2 oğlu var. 5 erkek doğmuş bana gelene kadar, neden ben yani ? Eşim istemediğim bir ismi koymaz ve koymayacağımı da söyledim ama kayınvalidemi de kırmak istemiyorum güzel bir dille nasıl söyleyebilirim bilmiyorum. Sonuçta benim babam da annem de bana şunu koyalım diyor ama ben yok diyebiliyorum. Kayınvalideme direkt yok desem nasıl tepki verir bilmiyorum. Güzel bir yol bulmam lazım ayrıca 2 eltim var birinin 3 birinin 1 çocuğu var. İsim konusunda hiçbirine karışılmamış, o yüzden aklıma bile gelmezdi böyle bir durumla karşılaşacağım

Evet hassas olabilirsiniz doğrudur.
Ben normalde de çok hassas değilimdir belki ondan aşırı bir tiksinmem olmuyor...
Ama dediğim gibi bebeğimin poposunda hiç pişik olmaması beni motive eden en büyük şey...
Yoksa hazır bezlerden daha sık değiştirmeniz gerekiyor.emiciligi hazır bez kadar değil..vs...
Artıları size göre eksileri geçerse başlıyorsunuz o işe...
Bana göre de en büyük artısı poposunun normal ten renginde kalması,kizarmamasi..çok hoşuma gitti.o yüzden kullanmaya devam inşallah...bakalım Allah yardımcımız olsun...birgün Allah ömür verirse WC ye kendileri gittikleri günleri de görürüz.bunlar geçmişte anı olarak kalır...

Bence hiç kirmayim diye düşünme isim konusu önemli ve ebeveyni siz olacaksınız, kayınvalidem kendi düşünmesi gerekiyordu buna gelene kadar koysaydim diğerlerine diye, kız olsaydı bebek ne diyecekti hicbisey büyük haksızlık. Sen fazla umursama bence duymamış gibi davran eğer istemiyorsan yada kirmadan şöyle öncekilere koysaydim diye

Onun dediğini koyacağım manasında demiyorum kırmak istemiyorum diye. Kırmadan nasıl reddederim diyorum. Zaten kesinlikle koymayacağım

Sarı kantaron ve zeytinyağından annem ilaç yapıyor onu sıkınca da hiç pişik olmuyorlar sizin için söylemiyorum bunu benim gibi hazır bez kullanan arkadaşlar için yazıyorum özellikle. Aslında erkenden çişi öğretmek gerekir büyüdüklerinde daha da zorlaşıyor. Oğlum 19 aylık öğrenebilirdi aslında bu ara çişşşşş diyor bezini elleyip ama ben hamile olduğum ve evde 6 yaşında bir kızım daha olduğu için göze alıp öğretemedim yavruma.. bahara kaldı nasipse baharda öğreticem

Koymak istedigin ismi netlestirip o isimle oda susu almak ve aa anne biz coktan ismi belirledik hatta sus bile almistik kargo yeni geldi adi su olacak nasipse demek olabilir aslinda
Ben kv konuyu farkli zamanlarda acip su olacak diyince basima sinir basmisti ve biz anne baba olarak ikimiz karar vericez cok isteyen dogursun kendi koysun, gorumcem niye koymadi mesela diye cikismistim ve bi daha konusu acilmadi o ismin
Sonrasinda da sadece isim dusundunuz mu gibi kisa bi soru sormustu bende dusunuyoruz demistim

Herkese merhabalar nasılsınız iyi misiniz bir süredir Forum'a gelmiyordum İşten güçten dolayı. kızımız büyüyor çok şükür 6 aya doğru yavaş yavaş ilerliyoruz 5 ayımıza bastık 3 gün önce detaylı ultrasona gittik çok şükür bir sıkıntı çıkmadı sağlıklı bir bebek bekliyoruz Allah'ım bu forumdaki herkese nasip etsin. Ben şimdilik sadece Hastane çıkış setlerinden aldım 2 tane bir de bebek bakım çantası ile bebek albümü aldım onlar da tükenmesin ve fiyatları düştü diye ,bir de birkaç ürünü favoriledim. Bir ay sonra biraz dhaa almaya başlayacağız eşim ve ailemle

Bu arada bebek hareketleri ne zaman hissettiniz ilk gebeliği olanlara soruyorum ben 17 haftayla 18 Hafta arası hissettim yani 17 haftanın sonlarına doğru.

Açık açık söyleyin size söylediğinde. Vefat eden birinin ismini koyunca o kişinin kaderini yaşarmış derler. Ölen birinin ismini koymak istemem anne diyin. Böyle bilirse belki o da istemez koymanızı. En azından ismi beğenmediğinizden ya da onun isteği olmasın diye yaptığınızdan değil hassasiyetinizden koymadığınızı anlar. Anlamazsa da kendi bilir.

Evet batma hissi bende de oluyor
Bendede oluyor bu son bir aydir ozellikle ne zamanlar oldugunu anlamaya calisiyorumda son zamanlar farkettigim bacak bacak uzerine attigimda ve cok uzun sure (2, saat gibi ) oturdugumda agri aci gibi tarif edemedigim vajinada rahatsizlik hissi oluyor doktoruma sordugumda normal olabilir demisti

Bende uzanip ayaklarimi yuksege uzatinca daha da rahatliyorum öneri olsun
Batma hissi ozellikle sabahlari ve aksamlari daha fazla oluyor
O da en cok oturduguk zamanlar, dedigin gibi hareketsizlige bagli olabilir

Eşim buraya gelecek o gelince netleştireceğiz. Maalesef kayınvalidemler de burada. Her türlü bir şeyler olacak gibi görünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…