2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Bence bi onun bi kendinin istedigi ismi birlestir yani 2 isim kullanin
Yoksa o zaman annemin dedigi isim olsun diye diretir falan
Ömer asaf miydi istedigi isim
Birini ikinci isim yap mesela
İkisini de rüyasında görür, dediğim dedik bir insanım. İlla benim dediğim olsun asla demem ama ben beğendiğim isimde diretmiyorsam, karşı tarafta ılımlı olup diretmemeli. Ya da istiyorsa diretsin, benim anlayışlı davranışımın karşısında anlayışsız davranırsa davransın. Boşuna çaba sadece

S Sariucurtma canım bugün cerrahpaşaya gittim detaylı için. Ali hoca gayet iyiydi ya bence, sadece o da değil tüm çalışanlar ilgili güler yüzlüydü benim çok hoşuma gitti hastane, doğumu sordum Ali hocaya bu aydan sonra açılıcak dedi doğumhane. Eşim de beğendi hastaneyi doğumu orda düşünmeye başladık Allah nasip ederse, bilmiyorum ya ilgileri çok hoştu

Hastanedeki hizmet ve personelden ben de çok memnunum, özellikle doğum yaptığında üstüne titriyor asistan hekimler, hemşireler, hasta bakicilar, sağlık hizmetini en iyi alabileceğin yer orası, doğum sonrası hasta bakıcı, hemşireden ziyade gece boyunca asistan Dr lar ilgileniyor.(Türkiye'nin en yüksek puanla alan, en iyi doktorların çıktığı fakülte) ama daha önce dediğim gibi otelcilik hizmeti bekleme ozeldeki gibi. Öyle prenses gibi olmuyor doğum sonrası anca parol veriyorlar en ucuzundan. Özel oda rahat, banyosu WC filan var ama bu geçici yerdeki odalar nasıldır bilemicem. Ben doktorumla doğumu nerede yaparız diye konuşmadım henüz. Acıbadem Maslak ya da Cerrahpaşa iki tercihim var ama yine özele ne gerek var burada yapalım dicektir. Ali hocanın da iyi olduğunu duymuştum, oradaki tüm hocalar egolarindan arınmış, insani yönleri ağır basan hocalar olduğunu düşünüyorum ben de. Eğer ulaşım vs sorun olmayacaksa Cerrahpaşa gibi bi hastanede gebelik takibi ve doğum yapmak en guvenlisi. Doğuma bir çok doktor giriyor, ayrıca 7/24 tüm branşlar hastanede bulunuyor, en ufak bi sorunda müdahale edecek o alanın doktoru oluyor hem anne hem çocuk için. Bunlar doğumu yaptığım özel hastane konforundan daha önemli benim için.

Çok saçma açıkçası ben kabul etmezdim. Kardeşine çok düşkünse kendi çocuklarına verseymiş adını , üç oğlu var demiştiniz üçünden birine koyamamış mı? Ben bu konularda açık sözlü olmaktan yanayım ben de kaynamamı seviyorum ama kızım doğduğunda böyle söylendi falan direk kaynamama dedim sana ne sevgimden ne de saygımdan şüphe et ama ben kızıma ne senin ne annemin ismini koymam , isimlerinizi beğenmiyorum dedim beğensem bi ihtimal düşünürdüm dedim . Bi daha hiç söz etmedi . Kırılmadı da yalan değil isimleri güzel değil yani :))) bi de küçücük yaşta ölmüş kardeşinin adını koyacaksınız

Kızlar istanbulda güvendiğiniz tecrübe ettiğiniz peritonoli doktoru varmı detaylı ultrason için liv hastanesini aradım muayesi 3 bin detaylı 3 bin ayrı fiyat verdi çok pahalı sizler nerde yaptırıyorsunuz?

Evet evet kesinlikle bana da o hissiyatı verdiler, orda devam etmek istersem Altay hoca mı daha iyidir Ali hoca mı onu bilemedim. Bugün orda bekleyen birisiyle konuştuk uzun uzun Ali hocayı övdü baya Altay hoca da çok iyi dedi. Hani orda takibimi yaptırmak istesem kabul ederler sanırım dimi, doğum için ek ücret ödemiyoruz sanırım malzemeler için vs ücret talep ediliyor mu acaba? Bide özel oda yoksa eğer yani tek kişilik sorucam ücret karşılığı geçebiliyor muyuz diye tek kişilik odaya, öyle bir şansımız varsa çok güzel olur

Aynı durumun çok benzerini yaşadım maalesef, bu eşimin kardeşi 14 yaşında vefat etmiş, onun ismini koymak istedi eşim, o isteyince kayınvalidemler zaten iyice kabullendiler bu durumu. Sadece kayınvalidemler istemiş olsaydı asla kabul etmezdim ama eşim çok istekliydi kırmak istemedim yanına da kendi istediğim ismi ekledim. Allah korusun ben de hiç doğru bulmuyorum ölü birinin adını koymayı. Eğer eşin destekçin olucaksa bu konuda hiç koyma derim. Kayınvalidene de düzgünce bu durumu anlatabilirsiniz kırmadan

Selamlar herkese, Minoris kampanyası başlamış, yenidoğan deterjanı ve leke çıkarıcısı arayanlara duyrulur

S Sariucurtma bi araştırayım demiştin yanlış hatırlamıyorsam? Ben o zaman baya bakmıştım, içerik vs değişti mi şimdi bilmiyorum.

merhaba ,

cerrahpaşaya nasıl randevu aldın canım? perınatolojı degıl mı?
birde kacıncı haftanda gıttın ?

Kızlar istanbulda güvendiğiniz tecrübe ettiğiniz peritonoli doktoru varmı detaylı ultrason için liv hastanesini aradım muayesi 3 bin detaylı 3 bin ayrı fiyat verdi çok pahalı sizler nerde yaptırıyorsunuz?
ben Altan Cebeciye gideceğim..
2600tl ucreti..
suan 14.haftamdayım..
bir kaç öneri üzerine kendisini tercih ettim..

Bergüzar Korel in doğum postunda görmüştüm (son iki bebeğinin Altay hoca dogumumu yaptırdı) doktora güvenmek çok önemli, anne ve bebek sagligini her şeyden üstün tutan, mahremiyete önem veren doktorum diye bahsetmişti Altay hocadan, gerçekten de öyle, 2015 ten beridir en güvendiğim doktor. En ufak ihtimali bile hesaplayan ama anneye asla endişe yaratmayan eğlenceli bı doktor. Ali hocaya hiç muayene olmadım ama cerrahpaşanin tüm hocaları gibi eminim o da çok iyidir. O daha çok riskli gebelikler alanında çalışan bı hoca bildiğim kadarıyla, riskli gebelik değilse yerinde olsam bir sonraki randevuyu da Altay hocaya alıp ikisi arasında karar verirdim, ama ben biri diğerinden daha iyidir diyemem, hasta doktor enerjisi çok önemli. Ben sadece Altay hocaya uzun yıllardır gittiğim için kefilim belki Ali hoca daha iyidir bilemem. Bı de Altay hoca için netten arastirabilirsin, gerçekten duayen olduğunu görürsün, Türkiye'nin en iyi hekimi diye bahsedilir hep. Sadece pek reklamı sevmez :) medyada rastlamak olanaksızdır. Ama kadınlar klubunde de methine çok rastlıyorum Altay hocanın. Hastane konusuna gelecek olursak 2021 de yine ameliyat olduğumda özel oda tutmustum ama ne kadar ödedim hatırlamıyorum baya cüzi bı miktarmis demekki. Normal odalar ücretsiz özel odalar ücretli, suit odalar özel odalardan bı tık daha pahalı ve büyük. Bazı malzemeleri bize aldırıyorlar hasta bezi, varis çorabı vs, ama normal doğumda bişey alınır mı bilmem. Bu sefer sezaryen sonrası verilecek ağrı kesiciyi de eczaneden kendim alayım dicem doktoruma, parol veriyorlar o benim baş ağrımı bile kesmiyor, sezaryen ağrısını mi kesecek :)

Ay Allah seni ne ne yapmasın sleepy 1 numaraya çok küçük yazmışlar, kimisi 2 den başlamış bende karar veremedim o noktada birde 1 numara ve 2 numara kaç gün gider onu bilmiyorum

Bence en mantıklısı ölen birinin adını koymak benzer kaderler yaşanır diye uygun değilmiş falan diye öyle bir şey uydurman canım. Milletin çocuğuna annesi babasından başka isim koyma yetkisini nasıl görüyor insanlar kendilerinde hayret ediyorum

merhaba ,

cerrahpaşaya nasıl randevu aldın canım? perınatolojı degıl mı?
birde kacıncı haftanda gıttın ?
Cerrahpasada hocalar ayrıntılı USG yi kendi yapıyor sonra gerekli görürse ya da anne adayı perinotolojiye de USG cektirmek istiyorum derse hoca perinetolojiyi arayıp hastayı yönlendiriyor. İlk bebegimde doktorum ayrintiliyi kendi yapmisti, sonra benim isteğimle perinotolojiye sıra almisti, bunda yine aynı şekilde kendi yapacak ayrıntılı USG ama bir sorun görmezse bu sefer perinetolojiye alan actirmicam. İlk gebeligimde USG çeken perinatolog madem hoca ayrıntılı çekti ve sağlıklı dedi neden gerek gordun ki, onlar en iyisini biliyor zaten demeye getirdi. Ama özelde olacaksam radyoloji uzmanından ziyade kesinlikle docentligini almış perinatolog tercih ederdim.

benım ıkılı taramamda radyolıjı uzmanı yaptı ulturasonumu guzeldı ama kan degerım 258/1 rısklı cıknca orta rısk..
perınatolojıye gıtmem şart..
çok sagol canım bılgı verdıgın ıcın tesekkur ederım

Kadın doğum doktorun var ama dimi, ikili tarama vs radyoloji doktorları pek yapmaz normalde onları daha çok kadın dogumcular yapar. Cerrahpasada hiç ücret ödemeden perinotolojiye ayrıntılı yaptırıp sonrasında o bölümde takibini de yaptırabilirsin. Ama ikili tarama testi çoğu kişinin böyle geliyor zaten. O yüzden ayrintilidan sonra perinatolojide devam etmeni gerektirecek bişey olmayacak için rahat olsun

Senin avantajın daha önce hem o hastanede hem de aynı doktora doğum yapıcak olman :) neler yapılması gerektiğini daha iyi biliyorsundur şimdi, inşallah doğumhane açılır da orda doğum yapabilirim ya, bizim zamanımıza kadar iyice oturur sistem gibi düşünüyorum bi dahakine Altay hocaya randevu alayım öyleyse içimde kalmamış olur hem, doğumu orda yapmak istediğimi belirtmeme gerek var mı peki yoksa zaten orda olucak kontroller, acilden giriş yaparım doğum zamanı öyle mi olur, ayy sanki ilk defa doğum yapıcak gibi bi heyecan var bende eğer gereken ilaçlar olursa bende alırım ya öyle bir şey varsa

Kampanya nerede, o markayı alicam bu sefer. Çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…