2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Özelde olmuyor dedi benim doktorum da. O yüzden devletten almaya calısacağım. Olmazsa 5 gün 5 gün vercek. Rapor hakkım var daha. Devlette bir doktora gitseniz yardımcı olur mu acaba?

Cnm zaten dişin zorluyor neden rapor almıyorsun, ben başlattım 3 haftadır gitmiyorum 40 gün rapor hakkımız var kullanıcam hepsini
Geçen hafta raporluydum ama bu hafta kendim istemedim, çalışınca biraz daha az kilo alıyorum, evdeyken daha da şişiyorum ben, yaz tatilinde durdurulamaz şekilde aldım gebelik hormonları ile birlikte ama okul açılınca biraz daha yavaşladı. Tabi dün öyle sinirlenip gece de kasılma ve sancım olunca korktum erken doğum riskim varsa ayrılırım dedim ama yokmuş şükür

Gözün aydın canım cok sevindim, çok yormazsin kendini artik. Progestan verdi mi sana peki yoksa sadece dinlenmen yeterli olur muymus

Kızlar bu arada bebeğim iyiymiş, 25+6 bugün 1.110 Gr olmuş, biraz iri ama endişe etme dedi. Zaten 32 ye kadar genelde bebekler hep önde gidip sonra haftasıyla uyumlu devam ediyor. Haftaya açlık tokluk ve tüm degerlerime bakacakmis. Akşamki kasilmami söyledim magnezyum verdi ama değişik bı isim, magnormu bırak bunu iç dedi, bı de progsteron muydu bu hamilelerin kullandığı ilacın adı, ağızdan günde bir tane onu alacakmisim, kasılmaları azaltacakmis. Çok güzel haberim de var rahim ağzım 44 mm e uzamış 26 mm di hamilelik başında. İyi ki sadece doktorumu dinlemisim ve gidip özelde yoktan yere dikiş attirmamisim.

Gözün aydın canım cok sevindim, çok yormazsin kendini artik. Progestan verdi mi sana peki yoksa sadece dinlenmen yeterli olur muymus
Çok teşekkür ediyorum. Baya rahatladım. Vermedi bı ilaç. Sadece yorma kendini dinlen dedi. Mantar da varmış bende onun için bir ilaç verdi. Vitaminler falan da verdi baya. Daha almadım eczaneden.

İyi çok şükür güzel haberler var bugün

41 kere maşallah . Ben de tam 26 yım bugün. 986 gr dedi benim kızıma. Rahim ağzı bende de problem oldu. Şimdi yatıyorum hep. İnşallah benimki de uzar

Kızlar o bebek pamugunu nasıl kullaniuoruz normal suya batirip mi siliyoruz bebegin altını? Kaynamis şu veya şişe su gerekmiyor dimi? Gulmeyin benim sorularıma pliz

41 kere maşallah . Ben de tam 26 yım bugün. 986 gr dedi benim kızıma. Rahim ağzı bende de problem oldu. Şimdi yatıyorum hep. İnşallah benimki de uzar
Benim rahim ağzımın büyük kısmı ameliyatla alınmıştı ona rağmen uzadiysa hiç endişe etme canım uzar inşallah seninki de benim ümidim yoktu hamilelikte uzayacagina ama 20. Haftaya kadar sorun olmayınca daha da korkma demişti doktor.

Gözün aydin canım cok sevindim doktoruna guvenmekten baska care yok ki zaten, her gebelik farkli her gebenin durumu farklı bazen baskalari ile kiyasliyoruz kendimizi bazen de farkli doktorlar kafa karisikligina sebep oluyor. Senin bebişte benimki gibi tombik biraz heralde banada doktorum endise edecegin bir durum yok sadece biraz kilosu boyu uzun olacak gibi duruyor genetik olarak dedi. Progesteron agizdan yada vajinal kullanilabiliyor ben agizdan kullanamamistim yanetkisi cok dedikleri icin. Vajinal niye kullan demedi ki acaba

Kızlar o bebek pamugunu nasıl kullaniuoruz normal suya batirip mi siliyoruz bebegin altını? Kaynamis şu veya şişe su gerekmiyor dimi? Gulmeyin benim sorularıma pliz
Gülme ama ben icme suyuna yada kaynamış suya batırıp kullanmayi düşündüm hatta bebegi yikadigim suda agzina girer diye arıtıcıdan gelen suyu yada kaynatilmis sogutulmus suyu kullanmayi düşünüyorum. Herkes böyle yapmayacak mi

Çok teşekkür ediyorum. Baya rahatladım. Vermedi bı ilaç. Sadece yorma kendini dinlen dedi. Mantar da varmış bende onun için bir ilaç verdi. Vitaminler falan da verdi baya. Daha almadım eczaneden.
Zamanla kendiliğinden düzelir canım merak etme, doktorun dogru söylemiş guzelce istirahat et yeterli kasilman olursa bebek bi yerde sertçe toplanirsa doktoruna haber verirsin onun dışında dinlenmen yeterli zaten. Öyle bi durum olduğunda ilac veriyolar senin sancin yok demekki gerek gormediklerine göre

Kızlar bende Şırnak'ta son kez muayenemi oldum, haftasonu memleketime gidecegim ve artik baska bir doktorla devam edecegiz mecburen. Kendi doktorumdan ayrılacağım icin üzülüyorum ama herşeyin Yolunda gidecegine de inanıyorum tüm kalbimle. Önemli olan bebislerimizin sağlığı

Kan uyuşmazlığı ignesini de oldum. Rh uyuşmazlığı olan arkadaşlarım bilginiz olsun 28. Haftada indirect coombs testi yapiliyor, sonucu negatif cikarsa da kalcadan igneyi oluyorsunuz. Hastanede yatış gosterdiler bana ama taburcu oldum. Devlet hastanesinde herhangi bir ucret ödemedim özelde 1200 gibi bir fiyati varmış iğnenin. Bebegimin gelisimi bir hafta önden gidiyormus 1240 küsür gram olduğunu söyledi doktorumHafif bi idrar yolu enfeksiyonu çıktı toz ilac verdi onun icinde. Bizde haberler böyle

Hahahaha bilmiyorum ki ben henüz gormemis ve oldukça acemi bir anne adayiyim umarım tecrubeli anneler bizi aydinlatir ay bak bu da şimdi mantıklı geldi ama umarım biz yaniliyoruzdur ya yoksa işin içinden çıkılmaz sanki

Benim annem başak burcu böyle şeyleri aklima hep o sokuyor. Diyo ki aa cesme suyuyla bebegi nasil yikayalim ya yutarsa enfeksiyon kapar aritici ne güne duruyor dedi, banada mantıklı geldi ama sonsuza dek bu şekilde yikayamayacagimiza göre cokta mantıklı degil gibi hahah. Bu arada sey dicem rota aşısı varmış üçüncü ayda yapilan onu mutlaka yaptırmamiz gerekiyormus rota virüsüne karşı. Bebekken yapmayınca sonradan yapsanda ise yaramiyomus buda aklinda olsun yaptır mutlaka parali yapilan bir aşıymis

Kiloyu dert etme dedi bana da ama biraz takıldı kafama, 2 haftayı gecik bı ilerilik var kilosunda. 25+6 haftalık şuan ama 28+1 çıkmış kilosu. Haftaya bı üç aylık ortalama ile açlık tokluk bakacak umarım normal çıkar. Bı de progesteronu benim kramplarim ve sancım için verdi o yuzdem ağızdan al demiş olabilir. Bebeğe zararı var mı acaba bu ilacın. Ben ilk hamileliğimde kullanmadım. Erken doğum riskin yok sadece ağrıların azalsin diye veriyorum dedi

İstanbul'da büyüttüm oğlumu suların temizliği endişe verici ama hiç böyle bişey yapmadım ben salgın vs uyarısı yapılmadığı sürece gerek yok

Ben 22. Haftada kullandım canim banada agrilarim icin kasılmaları önlesin diye vermisti. Hatta hatirliyosan grupta başınızı cok agritmistim erken doğum korkusuyla sende beni rahatlatmistin. Simdi sıra bana geldi ilacin hicbi zarari yok gönül rahatlığıyla kullanabilirsin ve cokta iyi geliyor ben baya rahatlamistim kullaninca azalmisti sancilarim. Sonra biraktim kendimi kötü hissedersem agrim olursa fitil olarak yine kullaniyorum arada. Endise edecegin bir durum yok yani. Bebeklerin ağırlığı arttıkça rahime baski artiyormus bu yüzden de agrilar olabiliyormus, kullaninca sende rahatlayacaksin merak etme eger yanetkisi olursa doktoruna sorup vajinal kullanabilirsin sende. Bana receteme agizdan yazmisti ama ben buradaki arkadaslar vajinal kullan dedikleri için öyle kullandim. Doktoruma mesaj atıp sordum tabi öncesinde öyle kullanmamda sakınca olur mu diye farketmez demişti

Ben de mesaj atıp sorayım o zaman. Ağızdan almak bulantı filan yaparsa fitil olarak alayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…