Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    193
geçmiş gitmiş olsun canım .. ne bekledikleri gibi olmadı senin sezeryanın mı ? İlk bir kaç gün ağrı normal ,bebekler Allah’ın izni ile hızlı toparlarlar. küveze alınıcaklarını biliyordun zaten kuzum ,normal ciğer geliştiriciden hemen sonra alındın sezeryana olsun bir süre kalıp gelecekler annesi aşkım geçmiş olsun insülin içinde şu şeker zımbırtısı oradada insanın karşısına çıkıyor demek

Deli dürtmüs gibi bu saatte uyanıyorumUykuya hasret kaldım bebiş doğuncada yarım saat uyku için neler vermeyizbirşeyler yiyeyimde tekrar ölçeyim bakalım bu şeker olayı en son kafayı yedirtecek bana Sker duzelse bu seferde tansiyon düşüyor açlıktan korkumdan bişey yiyemiyorum ki çoğu zaman

Oyy kuzum Gözün aydın gecmis olsun kuvezde kalacaklarmi bişey söyledilermi ağrıların bı an önce geçer inşallah Rabbim şifa versin canım İnşallah kuzularinidw bı an önce görürsün
Evet en az bir ay kalırlar dedi kilo alınca verecekler Allah’ın izniyle

Bende şimdi kendimi iyi hissediyorum bir ölçeyim dedim skskskks 100 çıktı inşallah sabah tekrar uyanıp kahvaltı yapmama 94 felan çıkar şimdi 90larda çıksaydı onu yazacaktım deftere ayy yeminle tam bir stress midem yanıyor gaviscon bile içemiyorumki çıkarır belki diye .. gece yatmadan 128 di dur bakalım bir süredir pek dikkat etmiyordum bugünden itibaren bende dikkat edeyim 18 dan sonra ya yemek bırakmayacağım birde yatmadan yarım saat önce 3/4 kaşık yoğurt yemek iyimiş . kız deli çıkıcaz ahahahahha

Sende uyu uyu yarın birgün bebekle ah ah diyceksin şimdi imkanım olsa uyurum

Senin açlık çok yüksek çıkmış sen geç saatte ara öğün yapmişmiydin akşam ben 11 gibi bı bı kaç ceviz bi avuctan az leblebi yemiştim
Akşam yemeğini erken yiyince açıkiyorum ekmeksizde yiyince tutmuyor sabah karnım hunharca aç uyanıyorum sen niye uyandın bu saatte

Canım aklımız sizdeydi çok şükür iyisiniz , daha da iyi olacaksınız inşallah

Çok şğkür canm benim gözün aydın rabbim onlra güç kuvvet versin.
Çiger geliştirici baya etkiliyor anneyi bende baygınlık yaptı allahın izniyle işe yaramıştır.
Kilo durumları nasılmış

Günaydın kızlar iki gündür iyi değilim ağrılarım baya var kahvaltıdan sonra doktora gideceğim belki magnezyum serum falan takar ya

Hepiniz Allahın izniyle çok iyi olacaksınız. Biraz zorlu ve sabır gerektiren bir süreç başladı şu an ama onları her gördüğünde her şeyi unutacaksın En kısa zamanda 2 pusetle hastaneden ayrılın inşallah, mis kokuları evinize yayılsın

Allah’ın izniyle hızlı bir şekilde toparlayacaklar ve evinize döneceksiniz

Aşkım dün akşam yeşil mercimek yaniiiii kara şimşek, yanına da yoğurtlu semizotu salatası yaptım. Kara şimşekten sadece 4 yemek kaşığı yedim, yoğurtlu semizotunu da normal şekilde yedim. Ekmek vs hiçbir şey yok. 2. saatte ölçtüm işim vardı 1 saat sonra ölçememiştim 139 çıktı yani 2. saatte 139 çıktığına göre benim yemekten sonra ilk saatlerde şekerim çıkmış. 4 yemek kaşığından da şeker çıkıyorsa ben böyle şekerin ağzına tüküreyim içerikli cinnet geçirdim. Daha sonra eşimle kahve içmeye çıktık ice latte laktozsuz içtim hatta içerken de umarım sabahı etkilemez saat 23:30 oldu yeni bitti kahvem dedim ve sabah 101 çıktı şekerim. Ne oldu yani adam mı öldürdüm? Dünyaları mı yedim? Ama böyle anlam veremiyorum. Saldım artık vallahi ne olacaksa olsun sinir krizi yükleniyor artık yani. LadyNurr Esmoss60

Hıııı 2 tane de kornişon bebik turşu yemiştim. Açlık seviyem gerçekten ektedir

Bu arada bebemin ve kendi kıyafetlerimi hurçlara koydum. Bu hafta sonu veya en geç haftaya hafta sonuna kadar bavulu tamamlayıp kapatmayı düşünüyorum. Hazır dursun bir köşede hiçbir zararı olmaz. LadyNurr

Merhaba, benimde şekerim çıktı 25 haftadan beri şeker takibi ve diyet yapıyorum. Hatta 93 kilo ile hamile kaldım şuan 96.40 geldim sabah aç karna. Yani kilo veriyorum ama bebişde almaya devam ediyor. Yağdan verip kas kazanıyorum. Bildiğimiz diyet yapıyorum.

Bu arada bu kilo verme durumu beni aşırı motive ediyor çünkü çağla şike bile hamileliğinde 6,5 kilo almış. Meydan okuyorum mankenlerden bile az kilo aldım diyorum.

Şeker takibi için 100 lerr düşürebildiğim bir kaç önemli nokta paylaşayım sizlere:
1. Şeker hastalığı üzüntü hastalığıdır asla ama asla üzülmeyeceksiniz.
2. Ara öğün yapacaksınız yoğurt ve meyve ben genelde tarçında ilave ediyorum. Bu ara öğünü tercih ediyorum yaz sıcaklarında iyi geliyor ( meyvede 1 şeftali veya 1 nektarin veya 3 kayısı vb. Yani avuç içi kadar demişti diyetisyen ama ben boyutuna takılmıyorum sadece bir porsiyon yiyorum gibi düşünün ama yanında mutlaka yoğurt bulunuyor bazen süt bazen badem)
3. Başlarda açım diye geziyordum ama şimdi bazen ara öğün saatine acıkmıyorum ama öğle yemeğine de çok acıkacağım için araya mutlaka ara öğün yapıyorum mesela kahve ve 5 badem gibi veya file markette satılan şekersiz bitter çikolatalı pirinç patlağı aşırı tatlı isteğimi yok ediyor
4. Akşam yemeklerinde ızgara köfte veya ızgara tavuk veya ızgara somon tercih ediyorum. yanında mutlaka salata oluyo. Bazen çorba da ilave ediyorum. (Mesela çorba unlu bir çorba ise yada şehriye pirinç içeriyorsa yanında ekmek tüketmiyorum. Ve buna rağmen çok geliyor eşimle paylaşıyoruz bir porsiyonu. Gerçi ben kahvaltı dışında ekmek de tüketmiyorum.)
5. Düzenli olarak her akşam yürüyüş yapıyorum 2 km kadar. Ve bazen yürüyüş arasında 1 top kasede dondurma yiyorum. Ertesi gün Açlık şekerim bazen 95 çıkarken bazen 117 çıkıyor. Yani bunu da çok sorun etmiyorum kendime. Çünkü dondurmayı yiyip yatmıyorum üzerine yürüyorum.
6. Bu konuda eş desteği çok önemli mutlaka onların desteğini isteyin. (Benimki günde 4 kere şekerimi ölçmek için alarm kurmuştu ama biz evden çalışıyoruz 7/24 yan yanayız yani.)
7. İlk diyete başladığımda şeker ölçümlerim garip gittiği için 5 gün üst üste kabak yemeği yemek zorunda kalmıştım ( ki ben severim kabak yemeğini, düzene sokunca araya bazı kaçamaklar ekledim bazen bir çikolatadan ısırdım. Bazen 4 tatlı kaşığı aşure yedim. Canım çok istiyordu aşure yemek ama yasaktı böyle küçük küçük yiyince sorun olmadı)

Şimdi şeker ölçümlerim iyi gidiyor çok şükür hatta doktora söylemedik ama bir akşam çok çalıştığımız için yemek hazırlayacak veya dışarı çıkacak zamanımız olmadığı için bir gün hamburger menüde yedim. Bir günde eşim serbest gün olsun bugün de pizza yiyebilirsin dedi. O günde pizza yedim. Evet bunlar iki saat sonra 150-160 civarına getirdi şekerimi ama sonraki günler yine normal düzene döndüm.
Canım tost istiyordu mesela eşim bir tost yaptı yarım yedim yani bir dilim ekmek yemiş oldum buda şekerimi yükseltmedi.
Ama mesela kaşar peynirinin şekeri yükselttiğini farkettim. O sebeple kaşar peynirini bir süre çıkardım menüden. Beyaz peyniri 2 dilim yerken 3 dilime çıkardım ama yaklaşık 2 parmak uzunluğunda bir peynir dilimi gibi düşünebilirsiniz.

Mesela aşağıdaki menüyü yerken irmik helvası yermiş gibi tatlı hissediyorum. Bu menüyü yapcağım zaman mutlu oluyorum.

3 kaşık yoğurt+1 nektarin+1 yemek kaşığı granola bitter çikolatalı(şeker içeriğini kontrol edin) + bir tatlı kaşığı tahin.

Ve en önemlisi mutluluk. Yediklerinizden keyif almaya bakın. Mutlu olmazsanız bebişlerde mutsuz oluyor.

Gerçi doktorum artık dondurma yeme kes hatta gerekiyorsa daha az yürü dedi. Şekerim kontrol altında olduğu sürece asla takılmıyorum. Çünkü doktorlar tahlil ve sonuçlara bakıyor. Siz onların istediğini verirseniz istediğinizi yapabilirsiniz.
Bu arada başka sorunuz varsa özelden de sorabilirsiniz.
Sevgiler.

Kızlar hastaneye geldim antibiyotik serum , magnezyum bir serum daha takılacak . Bebeğin oksijen seviyesi düşük çıktı ciğer geliştirici yaptılar
Ne şikayetle gitmiştin canım bacak ağrın mı vardı yanlış mı hatırlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…