2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    227
Sezeryan olan canlar .. bu sezeryan dikişinin (tek taraflı ) yanma hissiyatı ne zaman bitiyor ? Tek taraf bu tüğüm atılan yer yanıyor biraz yürüyünce yada ayakta fazla kalınca ,otururken sorun yok yatarkende yok .

Allah yardım etsin bende kimseyi istemiyorum pek bakalım ne olacak
Amin inşallah bilseydim böyle olacağını hiç çağırmazdım ilk torun birde sen kendin yapabilirsen çağırma özellikle doğumdan önce gelmelerine hiç gerek yok

Aşkım çok geçmiş olsun inan geçecek biticek okadar uzayacağını sanmıyorum .

İdrar bende çok gülersem felan kaçıyor ama bence o hamilelikten kalan birşey canım .. ama spinal anestezi ile ilgili doktora yinede sor o anlattığın bel ağrısını çok ağır çektim ben . 2 ci gecesi ölüyorum diye bas bas bağırdım .

Amin inşallah bilseydim böyle olacağını hiç çağırmazdım ilk torun birde sen kendin yapabilirsen çağırma özellikle doğumdan önce gelmelerine hiç gerek yok
Ben kendi ailemi bile istemiyorum inan ki herkes çok tuhaf tırnağın varsa başını kaşıyacaksın bu hayattada işte ne yapalım

Bilmiyorum ki canım evet eskisi gibi dikkat edemediğim oldu ama haftada 1 buçuk kg alacak kadar da çok yediğimi düşünmüYorum dediğin gibi belki de ödem oluştu

Sordum da dediğim gibi başka bir sebebi var galiba ya

Kızlar topuk kaninda bozuk bir değer varsa arıyorlar mi ?
Canım 1 haftalıkken verdiğimiz topuk kanı tekrar edilecek diye geçen hafta arandım. 1 haftada çıkmış oldu yani. Yanlışlık var diye umuyorum can sıkıcı bi hastalık zira. Çok geçmiş olsun size de bir an önce toparlasın kuzucum

L luckykus çok geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum. Bir daha tekrar etmesin inşallah

Anneliğin 14. Gününden merhaba:)) hergün okuyup yetişmeye çalışıyorum ama vakit kalmıyor:) 14 günlük tecrübelerimi paylaşmak istedim sizinle. Epidural sezaryen oldum 38+2 de ve 2750 doğdu kızım. Ödem falan gidince 2550 ile taburcu olduk hastaneden. Ancak hem eşimle benim hem de kızımla benim kan uyuşmazlığımız olduğu için sarılık çok kritikti. Hastanedeki 2 gün kritik değere yakındı ve çok süt içmesi lazım hiç aç kalmaması lazım dedi doktorlar. 2 saatte biri asla geçmesin dediler. Zaten göğüs ucumu kavrayamıyordu silikon göğüs ucu verdiler hastanede. Eve geldiğimiz iki gün hem sezaryen ağrılarım vardı hem de emzirebilmek için kendimi heba ettim. Hiç uyumadım desem yeridir, göğüs uçlarım yara oldu canım yanıyordu. Hem de ne kadar emdiğini, yeterli olup olmadığını anlamıyordum. Taburcu olduğumuzun ertesi günü sarılık kontrolü için hastaneye çağırdılar ve bi önceki günden daha yüksek çıktı. Uykusuzluk yorgunluk dikiş ağrıları göğüs ucu ağrısı… daha 3-4 günde ben bitmiştim. Sonra baktım ki kendimle yarışa girmişim. Ben uykusuz kalırım, ben emziririm, ben acı çekerim… ama düşündüm ki bu 1-2 haftalık bi süreç değil. Ben iyi olmalıyım ki bebeğime iyi bakabileyim. Ben dinlenmeliyim ki sütüm artsın. Ben dinlenmeliyim ki lohusa depresyonuna girmeyeyim. Sütümü sağmaya başladım ve ölçerek biberonla içirmeye başladım. Böylece ne kadar içtiği kontrolüm altına girdi. Eşimle geceyi vardiyaya böldük. Ben akşam 9-9:30 gibi yatıyorum. Gece 3 de uyanıyorum. O arada eşim bakıyor, benim sağdığım sütü verip altını temizliyor. Sonra ben kalkıyorum o yatıyor. Sabah kalkıp işe gidiyor.Kız kardeşlerim, yardım istemekten çekinmeyin. Kim varsa etrafınızda eşiniz anneniz kayınvaldeniz arkadaşınız farketmez…bütün imkanlarınızı kullanın. şimdi 10 gündür görümcem yemeklerimi yapıp getiriyor, evde yardımcımız haftada bir geliyordu onu ikiye çıkarttık ve hatta bebek için hayırlı olsuna gelmek isteyenleri evde yardımcı varken kabul ediyoruz ben yorulmayayım diye. Eşimle de geceyi vardiyaya bölünce dinlenebilmeye başladım. Annem de bizde kalıyor bütün getir götür işlerimi bulaşık sofra falan o hallediyor. Bu arada dr. Browns ın kolik bebek biberonunu almıştık gaz yapmayan. Çok memnunum aklınızda olsun. 14 günlük tecrübemde henüz gaz sıkıntısı yaşamadık. Çok ağlarsa ya da uykuya dalmakta güçlük çekerse emzik de veriyorum. Ama bi emziğe alışmasın diye 2-3 farklı emziği dönüşümlü kullanıyorum. Bu arada sarılık değerimiz de düştü çok şükür yarın kontrolümüz var yine. Bakalım kilo almış mıyız, sarılık değerimiz ne olmuş. Göğüslerimde süt bezeleri var. Hemşire iyi sağım yapmalısın, masaj yapmalısın, sıcak-soğuk uygulama yapmalısın yoksa mastit olursun dedi. Sıcak termofor-sağım-buz sırasıyla ilerliyorum, duşta ılık su ile masaj yapmaya çalışıyorum. Bir de lahana yaprağı kaynatıp koymamı söylediler. Şimdi de onu yapacağım. Kısaca annelik çok zor ve yorucu bir o kadar da upuzuuun bir süreçmiş. Ben tek başıma halledeceğimden o kadar emindim ki…ama olmadı ben yapamadım tek başıma. Allah hepimizin yardımcısı olsun, bütün bebişlerimize sağlık sıhat versin bol bol su içmeyi ihmal etmeyinhepinize sevgiler

Hayırlı olsun canım gözün aydın nişanin ne zaman gelmişti fırsat bulunca doğum hikayeni de merak ediyoruz

Aaa hayırlı olsuuun canım çok sevindimmmmmm nasıl olduu

Allah analı babalı büyütsün gözünüz aydın canım Çiçeğinle bi ömür mutluluklar

Maşallah canım gözün aydın hayırlı olsun
Çok sağ olun kızlarrr darısı doğumu bekleyen 2-3 kalan kişiye Nişanım bir önceki pazar gelmişti canım yani tam 1 hafta olmuştu. 2 cm açıklıkla normal kontrole gittik her şey yanımızdaydı ama asla doğururum diye düşünmüyodum. Doktor önce eve yolladı birkaç saat egzersiz yap yürü tekrar gel açıklığın artmış mı bakalım dedi, o arada sancım vardı doktor halinden anladım dedi o yüzden tekrar çağırdı zaten. Meğer düzenli sancım başlamış ama ben anlamamışım. Evde 7 dakikada bir falanken sıcak duşa girdim rahatladım dedim herhalde doğum sancısı değil geçti çünkü. Ama duşun etkisi geçince sancılar geri geldi, doktorun çağırdığı saat de gelmişti zaten hastaneye gittik, sancılarıma göre yatış verdi. Doğumhane katına gittiğimde 2.5 santimdi, bi yarım saat sonra falan 3 santimdi, odada sürekli egzersiz squat yaparken birden içimden bi baloncuk patlama sesi geldi aha dedim benim suyum patladı. Bildiğin o sesi duyduk Lavaboya gittim sonra ve gerçekten suyum gelmişti. Sonrası hayal meyal zaten çünkü su geldikten sonra 1 saat sürmedi bebişi kucağıma almam. Açıklığa baktılar tekrar, bi yarım saat sıcak duşta kaldım belime refakatçim sürekli masaj yaptı. Artık sancılar dakikada bir geliyo ve NST’de 100 çıkıyodu en son fazdaydım yani. İki sancı arası o bir dakika içinde doğumhaneye aldılar, 3 kere ıkındım ve ta daa bebişi kucağıma verdiler. O kadar inanmıyodum ki o gün doğuracağıma doktora 10 kere falan ben şimdi burdan doğurup mu çıkıcam diye sordum kadın dalga geçti artık İnanmadığım için de şok oldum doğurduğuma, kucağıma kızımı verdiklerinde acıyı falan unutup 30 saniye mal gibi izlemişim hahshah Doğum böyleydi ama 4 cm açıklıktan 10 santime birden çıktığım için yırtığım fazla oldu. Doğum 10 dk sürdü sürmedi belki ama beni dikmeleri 1 saati buldu o sırada uslu uslu kenarda bekledi benim bebek kuzum. Şimdi dikişlerden dolayı aşırı zorlanıyorum çok ağrı ve acı var, bugün bebeği kontrole götürdüğümüzde ben de yalvararak ağrı kesici iğne vurdurdum inşallah çabuk toparlarım da bebeğimin her şeyine kendim koşabilirim kızlar dua edin Bir de göğüsler çok fena yara oldu onunla uğraşıyorum her şeyi tek tek deniyorum en çok rahatlatan zeytinyağı+ e vitamini oldu şimdiye kadar. Dua edin onlar da çabuk iyileşsin bebeğimi canım acımadan emzireyim Uzuuun uzun yazdım merak edip okumak isteyenler için, bi de kimseye anlatmamıştım henüz, yazarken tekrar baştan yaşadım hatırladım o yüzden de uzun oldu shsjsj haklar helal

Sezeryan olan canlar .. bu sezeryan dikişinin (tek taraflı ) yanma hissiyatı ne zaman bitiyor ? Tek taraf bu tüğüm atılan yer yanıyor biraz yürüyünce yada ayakta fazla kalınca ,otururken sorun yok yatarkende yok .
Fasya düsturu mu ne diyorlarmış geçen hafta yoğun hastane sürecinde dikisim patladı diye sizim sizim gittim düğüm yeriymis en son o köşe iyileşiyor dedi doktor baticon surduruyor ağrım var deyince baticon dedi
Canım bazen yanlış çıkartabiliyormus kan örneği iyi alınmadığı zaman... Yanlışlık vardır inşallah amiiin kuzum inşallah

Aşkım çok geçmiş olsun inan geçecek biticek okadar uzayacağını sanmıyorum .
Aşkıııım ah ah inşallah ya inşallahhhhh
İyi çok şükür ufak tefek şeylerle uğraşıyoruz, Allah hepimizi beterinden saklasın
amin canım böyle böyle büyüyecekler
inşallah kuşum bir daha gelmeyelim evimizde büyüsün yavrum artık

Arkadaşımın öyle olmuştu 2022 de E Eylulde_gel kızı mahvettiler üzüntüden yanlışlık yapmışlardı

Bilmiyorum ki canım evet eskisi gibi dikkat edemediğim oldu ama haftada 1 buçuk kg alacak kadar da çok yediğimi düşünmüYorum dediğin gibi belki de ödem oluştu
Bnm de böyle oldu her hafta düzenli kilo aldım 80 üstü doğuma giderm heralde diyodum neyse şeker yüzünden diyetisyenle görüştüm dikkat edince 1 kilo verdim gibi oldu ödemim gitti ve kilo alımım durdu. Sadece bebek kilo alıyor. ayaklarım şişiyodu ayakkabılarım olmuyodu giyip çıkarırken zorlanıyorum zaten crocs terlik aldık rahat takılıyorm

Hepimizin derdi başka. Allah kolaylaştırsın anlayışlı insanlara denk getirsin. Ben de içimi dökmek istiyorum evlendik 1 ay oldu kv torun demeye başladı. Şimdi hamileyim (bi üst sokağımda oturuyo) bi kere gelmedi. Arabamız yok kp arabasının yedek anahtarını vermedi. Taksiyle gidiyoruz hastaneye kimseye de söylemiyoruz mide bulantılarım şiddetliydi kan kustum ben 6. Ayıma kadar bize gelmiyosn annene git kal 10 gün dedi kv. Sanki on gün biri bakınca geçecek. En son haziranda davet ettiğimde gelmişti kv ve kp. hiç kendi isteğiyle ne yiyo ne içiyo bunlar diye bi gelip bakmıyo. Eşime soruyomuş nasıl diye o da aynı ağrısı var evde diyomuş ne desin. Kendi annem memlekete gitti ihtiyacım var dedim yine gelmedi kv. Bilmiyorm böylesi mi daha iyi gelse bi şeye karışır daha mı gıcık olurum acaba ? İş beklemiyorum. İstediğim yalnızım evde bağ ağrısı var yürüyemiyorum çıkamıyorm bi yere bi ses olsun yanımda. Eşim vardiyalı çalışıyor yalnız kalıyorm arada. Şimdilik şükür idare ediyorm. Kendi annemle de şöyle bi şey var her şeye çok fazla karışıyor olumsuz çok etkiliyor bunalıyorum bazen ikisinin arası yok maalesef. Biri öyle biri böyle. Eşim izne çıkacak inşallah. Doğum sonrası neler olacak merak ediyorum.

Ay valla sizin durumunuz benimkinden beter ama bence en iyisi kendi başına halletmek öbür türlü hersye karışıyorlar yada hiç yardım etmeyip sen bunalima girersin aynı benim yaşadığım durum gibi benim kendi annem de babama bakıyor babam rahatsız öbür türlü zaten annem gelirdi sizde maalesef ikiside düşüncesiz insallah doğum sonrasınıda güzel bir şekilde halledersiniz Allah yardımcimiz olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…