- 31 Ekim 2023
- 451
- 699
- 23
Merhaba canım. Aynı şeyleri yaşamışız benim de 19. Haftada başladı trombosit düşüklüğü, bende öncelikle trombosit yüklemesi yapıldı bi müddet, sonra tedaviye cevap alamayınca kortizon başladık ondan da cevap alamayınca dozu bayaa yükseltti doktor. Günlük 80 mg kortizon kullandım. En son o da fayda etmemeye başlayınca ivig aldım üç kez. İvig beni doğuma kadar getirdi çok şükür. Tam ivig yüklenmiş trombositlerim yüksek çıkmışken 33+4te suyum geldi, hastanede 10 ünite trombosit hazırlatmıştı bize doktor ne olur ne olmaz diyeCanım merhaba. Okuyunca baktım aynı şeyleri yaşadık galiba dinlemek isterim. Ben 27. Haftada trombosit düşüklüğü ile karşılaştım. İvig tedavisi ile doğuma kadar idare ettim vw öyle doğum yaptım. Benimde bebeğime antikor geçmiş. Plt 46 idi doğduğunda. Sonra 14 e düştü. İvig verdiler kalbinde sıkıntı olmadı şimdide düzeldi. Senin hikayen ne
Selam canımKızlar selaaamm bakabildiğim kadarıyla baya doğum yapan olmuş, hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyütün inşallahLadyNurr seni çok merak ediyordum 1inde doğum yapacaktın onu da biliyordum ama inan o kadar yoğun ve dolu geçiyor ki günler telefonu elime alıp da nasılsın güle güle büyüt yazamadım. Zaten bi telefon özürlüsüydüm şimdi iyice koptum nasılsın kuzum iyi misin baya bi sayfa takip edemedim bebiş nasıl, doğumun nasıl geçti sıkıntı oldu mu?
Bir de @frambuazlicheesecake senin de 3ü ya da 2 siydi seni de merak ettim bebişle sen de iyisindir umarım canım ♥
@Psknd canııımmm çok çok geçmiş olsun
@honeydukes seni de merak ettim
Ay daha yazamadığım göremediğim kim var ki
seviyorum kizlar sizirabbim hepimizin de yardımcısı olsun
Su içiyorum bu sefer de çişim geliyor . Teşekkür ederim ilginiz için içimi rahatlattınızAyağım fil ayağı gibi olmuştutüm vücudum da fenaydı.öyle ki Doğuma gittiğim kilodan fazla çıkıyordum. 2. Hafta rahatlamaya başladım hatta hamile iken de bşr sürü kilo vermişim bol su için geçecek sağlıkla büyütün
Ayyy çok şükür kuzum gelmiş geçmiş olsun inşallahSelam canımevet çok şükür doğum yaptım..
Güzel geçti doğumum ,bebekte bende iyiz kızım biraz zayıf bir bebekkibar bir hanımefendi
Kanamam kan takviyesi alacak kadar olmamış . Ama ameliyat başlamadan kanama aza insin diye ilaç başladıktan sonra tekrar ilaç ve kapatırken tekrar ilaç verdiler . Ama kalktığımda yüzüm kireç gibiydi bacaklarım aynı ama çok şükür sağ sağlım atlattık..
Sen ve bebiş nasılsınız canım ?
Kuzum nasılsın iyi misiniz? Aşkım benim pipili durmaz ben bile memeyle ten tene temasla zar zor durduruyorum. Bugün 2 haftalık oldu burda asla durmak istemiyor artık her şeyin bence farkında. Kan alınacağı zaman bile eline dokunulduğu zaman ortalığı birbirine katıyor daha iğne batmadan. Yani anneanne babaanne zor bakar.L luckykus kuzum çok çok geçmiş olsunben de yoğun bakımda anne bebek odasında iki gün kaldım tam çıkacağımız günden önceki gün nabzımız artmıştı bizim de. Ben o kadar tecrübesiz ve korkaktım ki. Sütüm gelmiyordu, bebek mamayı almakta zorlanıyordu bir saaat mama yedirmeye çalışıyordum, zaten 1750 gram doğmuş küçücük, ilk defa o kadar küçğk bir bebeği kucağıma alıyordum ki ben çok korkarım küçük bebeği kucağıma alamam hiç. Başladım ağlamaya ama böyle hıçkıra hıçkıra nasıl ağlıyorum. Normalde dediğin gibi ikinci bi kişinin gelmesi yasak ama bana oradaki baş hemşire ablan annen kv artık kim geliyorsa gel de yardım etsin bu olmayacak böyle demişti. Sen de rica et istersen bak tek başıma kaldıramıyorum olmuyor falan diye. Belki kabul ederler
Benim büyük oğlum grip oldu ve şu an bebeğimin burnu akıyor . Muhtemelen bulaştı.Kızlar eşim 2 gündür hasta gibiydi boğazı ağrıyordu dün bugun iyice hapşırık vs derken şuan benim de boğazım gıcıklanmaya başladı yani geliyor gelmekte olan. Napıcam çok keyfim kaçtı ilaç da içemem bebeğe geçer diye çok korkuyorum
yaaaaBenim büyük oğlum grip oldu ve şu an bebeğimin burnu akıyor . Muhtemelen bulaştı.
Kuzu aynı süt kaşığı mantığı. Hastanede hemşire şırınga getirdi bize bununla verebilirsiniz diye gösterdi de ama biz süt kaşığıyla verdik. Kaşıkla vermeye alıştıysan onu da yaparsın hiç merak etmeYeni güncelleme ile sizlerleyiz. Benim pipili süt kaşığını reddediyor şaka gibi… Philips avent emziği emen bebe buraya geldik eldivenden yaptıkları emziği istiyor hahah sinirlerim bozuksüt kaşığı yerine de şırıngayla beslenmek istiyor. Güler misin ağlar mısın belli değil. Biberon versem direkt meme reddi olacak, şırıngayla da mamayı nasıl sürekli vereceğim bilmiyorum. Sarılıkla uğraşan annelerim siz ne yapıyorsunuz doktorlar size ne önerdi besleme şeklini?
Boğazına kaçacak diye korkuyorum ya normalde 2 haftadır yoğun bakımda hep şırıngayla veriyordum ama korkuyorum da işte verirken ayyy ne zor analıkKuzu aynı süt kaşığı mantığı. Hastanede hemşire şırınga getirdi bize bununla verebilirsiniz diye gösterdi de ama biz süt kaşığıyla verdik. Kaşıkla vermeye alıştıysan onu da yaparsın hiç merak etme
Biberonla da dene arada ve günde bir kaç kez azar azar emzik denemeni tavsiye ederim benimkiler öyle emmeyi öğrendi ve güçlendiEvet öyle yapmaya başladım kaşıkla veriyorum emdikten sonra. Ama meme emmeyi unutacak diye de korkuyorum ya. İnşallah alışmaz kaşığa bakalım.
Çok güzel bir duyguymuş anne olmakAyyy çok şükür kuzum gelmiş geçmiş olsun inşallahkiloya takılma hiç, çok çabuk alıyorlar ve toparlıyorlar emin ol nasıl anne olma hissi neler hissediyosun ay merak ettim
Biz de iyiyiz evde yavru kuşla birbirimize alışmaya çalışmacalar uykusuz geceler gelen giden misafirler falan filan takılıyoruz ya
Kuzus biz biberon kullanıyoruz çünkü şırınga ile yapamadık damla damla olayını hem bebek hemde hemşireler sıkıntıya soktu ışığın altında ne.kadae dursa kar diye sürekli 15. Dakikada otele yolluyorlar öyle olunca araştırdım tommee tippee biberon aldım biberona geçince kendi ayarladi direkYeni güncelleme ile sizlerleyiz. Benim pipili süt kaşığını reddediyor şaka gibi… Philips avent emziği emen bebe buraya geldik eldivenden yaptıkları emziği istiyor hahah sinirlerim bozuksüt kaşığı yerine de şırıngayla beslenmek istiyor. Güler misin ağlar mısın belli değil. Biberon versem direkt meme reddi olacak, şırıngayla da mamayı nasıl sürekli vereceğim bilmiyorum. Sarılıkla uğraşan annelerim siz ne yapıyorsunuz doktorlar size ne önerdi besleme şeklini?
Hayırlısı olsun ben de yarın alınacağım sezaryene biraz grip gibiyim bakayım ne diyecek doktorum bugün öğlen yatışa gel dediler o zaman yapılacakları sorarım size yazarım. Kızıma normal başlayan doğum gece acil sezaryene dönmüştü hazırlığım yoktu yani belden uyuşturup 15 dakikada vermişlerdi kucağıma pek bir hazırlık yapmamıştım bu sefer soracağımArkadaşlarim Allah'ın izniyle yarın dogurcam spinal anestezi ile sezeryan olcam onerileriniz var mı tecrübe olarak
Gaz ne yazık ki operasyon sırasında oluyor bol bol pırtık yapıp ayaklarınızı sıcak tutun.Herkese selaamlar, güzel sabah rutinleriniz olsun inşallah.
Dün akşamdan beri göğüslerim taş gibi bebek geceden beri meme tutmadı hiç. Gerçi tutunca da uyuya kalıyor birinde. Diğerini hiç sevmedi kavga ediyordu silikon uç aldım. Meme ucu çıkaran.
3 Gün oldu bugün spinal olalı aşırı gaz problemi var. Çıkarıyorum ama hala var yani karnım davul. Bunun bir çözümü var mı?
Birde kahvaltıda neler yiyorsunuz? Doktorum kabız yapmayacak şeyler ye dedi. Birde içebildiğin kadar kahve iç dedi muhtemelen ödem atmak için.
Bir bel ağrım birde kuyruk sokumun acıyor. Dikiş acısına bir şekilde alıştım. Dün taburcu olduk eve geldik duş aldım sıcak su bel ağrıma iyi geldi. Ama çok üşüdüm.
Şimdi bir kaç sorum var:
Bebek meme de uyuyakalıyor ne yapmalıyız?
Ameliyat sonrası Bel ağrısı nasıl geçecek?
Tek başınıza oturup kalkmaya ne zaman başladınız?
Kuşum peki meme reddi oldu mu? Baktım şimdi biberona yavaş akışlı dimiKuzus biz biberon kullanıyoruz çünkü şırınga ile yapamadık damla damla olayını hem bebek hemde hemşireler sıkıntıya soktu ışığın altında ne.kadae dursa kar diye sürekli 15. Dakikada otele yolluyorlar öyle olunca araştırdım tommee tippee biberon aldım biberona geçince kendi ayarladi direk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?