Popüler Konu 2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    161
Hanımlar, ben de bayadır giremiyordum siteye; hastane yatışlarım oluyor sıkça. Yazışmaları yeni okuyup bitirebildim, korunma yöntemleriyle alakalı baya konuşmuşsunuz ama sadece dini hassasiyetleri olanlar için ufak bir bilgilendirme yapmak istiyorum, aklınızdan geçen yöntem hangisi olursa olsun önce Diyanet'in fetva hattını bir aramanızı tavsiye ederim. Bazı yöntemlerin kesinlikle caiz olmadığını söylüyorlar. Misal doğum kontrol hapları yumurtlamaya engel olarak gebelikten korurken, bazı yöntemler döllenme sırasında kürtaj etkisiyle korunma sağladığı için ona asla fetva vermiyorlar. Detaylara ben de çok hakim değilim ama böyle bir hassasiyetiniz varsa kaş yaparken göz çıkarmamak adına bir arayıp danışmakta fayda var diye düşünüyorum. Aklınızda bulunsun..

Aaaa bunu hiç bilmiyordum ben acaba kimden sormak lazım şaşırdım

Selam arkadaşlar, siz bana göre daha tecrübelisiniz diye size sormak istedim. Ben hamile olduğumu yeni öğrendim uygulamaya göre şuan 3+6 dayım. Ama şuan endişe ettiğim bir durum var hamile olduğumu öğrenmeden 1 hafta önce kan tahlili yaptırmıştım ferritin demir değeri çok düşük çıktı (9). Eczaneden demir takviyesi aldım ocean marka onu kullanıyordum. 2 gün öncede hamile olduğumu öğrendim. Demir hamilelik için çok önemliymiş. Yarında tatile gidiyorum doktora gitme gibi bir durumumda yok açıkçası 6. Hafta olmadan da doktora gitmek istemiyordum. Sizce bu takviyeyi içmeye devam edeyim mi? Tecrübelerinize ihtiyacım var

Kuzu ben tüm buzluk hazırlığımı kendi adıma yaptım misafiri düşündüğüm için değil bana kolaylık olur bebekle diye düşünüyorum. Misafir de kendi getirsin bence lohusa halimle kimseye hazırlık yapamam yaptıklarımı da misafire paylaşamam şahsen onlar benim kurtarı ım ahsjksdk

Benim doktorum demir hapını 12. Haftadan sonra başladı doktordan doktora değişiyor ama folik asit mutlaka veriyorlar özellikle ilk trimesterda. İçeriğini bilmediğiniz doktorunuzun önermediği herhangi bir şeyi kullanmanızı önermem bu süreçte. Tatilde herhangi bir devlet hastanesinin aciline bile gitme imkanınız olursa bir usg çektirin derim. Dış gebelik mi değil mi onu kontrol ediyorlar en azından 4. Haftadan sonra

Selam.Sağlıkla kucağınıza alsın bebeğinizi.Ocean marka çok güzel bir ilaç markası bence hiçbir zararı yoktu zaten çok düşük çıkmış değeriniz ne güzel destek olur ben olsam kullanırım bir eczacıya bile sora bilirsiniz içiniz rahat olsun diye

Amin çok teşekkür ederim cümlemiz inşaAllah evet bende tatil süresince kullanıp tatil dönüşü doktora gitmeyi planlıyorum Allahın izniyle bir şey olmaz diye içimi ferahlatmaya çalışıyorum

Otuz dördüncü haftada bende aynı sorunu yaşadım bir kaç kişide aynı şekilde bu süreçten gecti canım
gelmez inşallah şuan Bebek kaç kiloda
Valla 1980 gr di 32 haftaliktim şimdi 33 haftaligim
Benim kızımı da 37. Haftada alacaklar tabi doktorum gelişim de gerileme devam ederse daha Erken alabilirim dedi. Beni de korkutan o oğlumda sarılık çok zor geçmişti kızım daha küçük doğacak
Canim korkma ben nedense 37.haftada alsa da 37+5 gibi alir diye hissettim erken alırsa da sknti yapma belki onun için en iyisi o olacak yeter ki sağlıklı dogsunlar canim

Diyanete bakmayı hiç düşünmemiştim. Bakmak lazım

Ay kızlar akşam bi fenalaştım. Herhalde dedim şekerim düştü tansiyonum düşmüş. 1
9-5 çıktı sonra bi daha ölçtüm 10-5
Düşük dimi? Ben şekerim düştü diyordum elim ayağım boşaldı ya

Amin çok teşekkür ederim cümlemiz inşaAllah evet bende tatil süresince kullanıp tatil dönüşü doktora gitmeyi planlıyorum Allahın izniyle bir şey olmaz diye içimi ferahlatmaya çalışıyorum
Olmaz canım sadece dikkat et daha yeni bebek

Kız ben anlattım geçen gittik çocuk görmeye eltim bile değil eşimin yegeninin karısı beni elti olarak görüyor sanırım yüze bile almadı bir havalar bir havalar kaç kerede arkamdan konuştu selam vermedi diye laf çıkardı.şimdi diyorum ki asla karşılasmak istemiyorum karşılaşırssamda yüz vermeyecem ayrıca kv konusundada eşime eğer çocuğumuza oralı olmazsa eskisi gibi olmayacam
Mesafe en güzeli

Geçmiş olsun canım uzun süre açmı kaldin canını biseye mi sıktın

Bu gün hemşire ölçtü tansiyonum 10-6 gösterdi iyi dedi doktor

Evet uzun süre aç kaldım yemeğe oturunca da halim kalmadı elim ayağım kesildi. Açlıktan mı olmuştur
Uzun süre aç kalınca şeker de düşüyor sinir de oluyor bende kv ne zaman beni yemeğe çağırsa bunu yaşarim çünkü fırında nedense o yemek hiç pismez

Hiç kimsenin tripini çekecek halim kalmadı inan bana eskisi gibi diğilim anladımki boşunaymış hepsi eşlerimiz iyi olsun gerisini boş verek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…