- 31 Ocak 2025
- 27
- 6
- 1
- 34
Ayy inşallah Allah razı olsun güzel temeniniz içinBence yapınızdan dolayıdır. Şeker vs yoktur bir şeycanını sıkma sağlıkla kucağına aşırsın inşallah
Aaa unutmuş olabilir mi? Bana doktorum 32 den sonra coraspirin bıraktırdı. Clexane kullanıyorum onu da bırakabilirsin artık dedi ben de haftaiçi sezaryen olacağım. Sor benceKızlar selam bu hafta içi sezaryen var ama bana doktor corasprin bırak demedi
Karar senin tabiki ama bence asla risk almamalisin tabiki normal doğum en güzeli ama bu bebeğe ve annenin durumuna göre değişir bu kadar risk varken ne gerek varKızlar ben doktordan geldim. bugün 38+5 ve benim oğlan 4.200 gr olmuşnstde de hiç sancım çıkmadı, bebek kanala da girmemiş.. doktorum son güne kadar beklerim istersen suni sancı veririm ama riskleri var senin bebeğin başından beri iri gidiyor dedi. Kafası 110 milim mi ne olmuş bu da yırtıklara epizyotomiye sebep olur, bebek çıkarken kolu çıkmayabilir bu sefer fizik tedaviyle uğraşabilirsin falan dedi. Normal doğurmayı çok istiyorum ama hiç hareket yok bu kiloda bebeği de normal doğurabilir miyim cesaretim de kalmadı açıkçası.. kanala girip orda kalabilir de.. 40 a kadar beklesem 4 buçuk kesin olur heralde. Kafam çok karışık
Tam bir hafta önce 3 buçuk kiloydu. Bir haftada nasıl 700 gram aldı ben anlamıyorum
Canım bebeğin suyu artar iri olursa başka problemler yaşarsın dikkat et. Tansiyon, preeklampsi gibi.. şu görünen tablo da zaten normal doğum çok zorlar haftasını beklerse bebek. Kavun karpuz kaşar gibi yiyecekler çok kilo aldırıyor kesmelisinEvet çok afedersiniz 6 ay itibariyle hayvan gibi iştahım açıldı sabah kahvaltıda 3 tane simit kaşar 2 başlanmış yumurta zeytin peynir kavun hatta kavun yüzünden mi ne gunde 5 ogun yemek yiyordum. Şimdi durdum . 65 le hamile kaldım Suan 83 kiloyum. Çok hareketliyim de aynı zamanda . Ha birde yiyip yatiyordum çoğunlukla.
Bunu mutlaka sorun doktorunuza en geç 34 te bırakılması gerekiyor o ilacın ileriki haftalarda kullanılması bebeği etkiliyorKızlar selam bu hafta içi sezaryen var ama bana doktor corasprin bırak demedi
Genetik olarak iri bebek de olabilir. Hemen şekere yormamak gerekiyor bence.İlk zamanlar 3- 5-7 gun ilerde sonra 2 hafta ilerde oldu haftalık uyumları . 28 haftada açlık tokluk şekerinde bakıldı. Normal çıktı doktorum şeker yüklemesine bile gerek duymadı. Eşini ve seni bildigim için bebek iri olacak ve hemde baya demişti . Bu gittigim takibimi yapan doktor değil. Belkide öncesini bilmediği için böyle bi tavsiye verdi. Ve sen normal doğum yapamazsın dedi.
Evet kestim dünden beri .4 gün öncede tansiyon ölçtürdüm . Oda normal çıktı. Suyu da iyi dedi . Baya da hareketli. Sadece agirligindan 15 dkdan fazla ayakta kalınca yoruluyorum. Yani hiç bi rahatsizligim yok. 38 de gelir dedi. Pazartesi da ah sağlık ocağına sonrasında da kendi doktoruma gorunucem. Nst ye baglanicam 36 hafta olduğum için. Daha hiç alttan bile muayene olmadım. Sanırım oda pazartesi yapilacakCanım bebeğin suyu artar iri olursa başka problemler yaşarsın dikkat et. Tansiyon, preeklampsi gibi.. şu görünen tablo da zaten normal doğum çok zorlar haftasını beklerse bebek. Kavun karpuz kaşar gibi yiyecekler çok kilo aldırıyor kesmelisin
İnşallah öyledir. Boyu haftasına uyumlu başı ve karnı 40 gibi neredeyse dedi. Eşimde koca kafali dogmus tombulmuş kaynanam çok zorlandım dedi. Ama ben aksine zayıf ama uzunmuşum benim annemde öyle diyor. Bu arada tekmeleri de güçlü baya anlık nefesimi kesiyor gibi oluyor .Genetik olarak iri bebek de olabilir. Hemen şekere yormamak gerekiyor bence.
Maşşalh canım tam tozuncuk geliyor ne yedin içtin Benmde önde gidiyordu hep bu iki haftadır temizliknyaptık hep iki haftada sadece 200 gram almış bebişim üzdü beni ne yesem içsem acabaDetaylı ultrason için gittiğimiz perinatolog da iri ölçmüştü. Bir de küçültmek için uğraştı biraz en düşük ihtimalle 4200 şu an
Çok şükür sağlığı yerinde.. çok teşekkür ederim bakalım birkaç gün bekleyeceğim sanırım düşünmek için
Hay maşallah beş kilo da çokmuş be
Hep hayırlısı olsun dedim ama bakalım hayırlısı ne olacakbiraz daha az olsa kilosu kesin beklerdim ama cesaret edemiyorum şu an
Karbonhidrat bebeğe kilo mu aldırıyor bilmiyordum bende bebek kilo alsın diye hep protein sağlıklı yağlar meyve falan yedimMaşallah tombik gerçekten baya şeker var mı bilmem ama demek ki karbonhidrat ağırlıklı beslenmişsin canım biraz diyet önerebilirler
Ya bana doktor böyle bir ilaç vermedi herkes kullanıyormuşAaa unutmuş olabilir mi? Bana doktorum 32 den sonra coraspirin bıraktırdı. Clexane kullanıyorum onu da bırakabilirsin artık dedi ben de haftaiçi sezaryen olacağım. Sor bence
Bence bir kere ağlama ile kesilmemesi lazım .. tahin helvası üzüm kayısı hoşafı dereotu yeşil soğan falan tüket .. bunlar diyetisyen tavsiyesi ve denendi bende çok iyi süt yapmıştıKızlar çok gelemiyorum o kadar sikintidayim ki
KV ye sinirlendim dışarı çıktım 10 dk ağladım kimse görmesin diye. Sütüm gelmedi çocuğu emzirdim tekrar emzireyim dedim. Bir kere ağlayınca süt kesiliir mi yoksa memeler mi bosalmistir
Çiğ sogan yiyorum o da işe yarar mı acaba diğerlerini tuketiourum öğlene kadar çok iyi gidiyorduk ağladım geldim emzirdim uyanikti bir daha emzireyim dedim baktım yok çocuk tutmuyor ağlamam geldi eşime dedim çocuğu tut duşa girdim çaktırmadan kimseye sonra yatağa girdim daha içeri bile gidemedimBence bir kere ağlama ile kesilmemesi lazım .. tahin helvası üzüm kayısı hoşafı dereotu yeşil soğan falan tüket .. bunlar diyetisyen tavsiyesi ve denendi bende çok iyi süt yapmıştı
Evet arkadaşım çok haklısın ben de böyle düşünüyorum artıkKarar senin tabiki ama bence asla risk almamalisin tabiki normal doğum en güzeli ama bu bebeğe ve annenin durumuna göre değişir bu kadar risk varken ne gerek var
Benim yediklerimle hiçbir ilgisi yokmuş genetik dedi doktor. Geçen haftayla kilom aynı benim. Geçe hafta bebek 3,5 tu bugün tam 4,2 olmuş yani saçma biraz djdjdk üzülme çocuğun sağlıklı olsun da kilosu önemli değil gerçektenMaşşalh canım tam tozuncuk geliyor ne yedin içtin Benmde önde gidiyordu hep bu iki haftadır temizliknyaptık hep iki haftada sadece 200 gram almış bebişim üzdü beni ne yesem içsem acaba
Allah bu kayınvalideleri ıslah etsin emiKızlar çok gelemiyorum o kadar sikintidayim ki
KV ye sinirlendim dışarı çıktım 10 dk ağladım kimse görmesin diye. Sütüm gelmedi çocuğu emzirdim tekrar emzireyim dedim. Bir kere ağlayınca süt kesiliir mi yoksa memeler mi bosalmistir
Canım ben üç kez düşük yapmıştım ona bağlı olarak verdi doktor. Kan sulandırıcı hap ve iğne bunlar. Boşver kullanmaman daha iyi zatenYa bana doktor böyle bir ilaç vermedi herkes kullanıyormuşiyi bir şey miydi bu ne için ben niye kullanmadım ki acaba
Bol su iç canım benim. En çok süt yapan şey su demiştiler gebe okulunda. İnsanlara da lütfen lafını esirgeme ya sen lohusasın çok konuşmasınlar. Üzme kendiniÇiğ sogan yiyorum o da işe yarar mı acaba diğerlerini tuketiourum öğlene kadar çok iyi gidiyorduk ağladım geldim emzirdim uyanikti bir daha emzireyim dedim baktım yok çocuk tutmuyor ağlamam geldi eşime dedim çocuğu tut duşa girdim çaktırmadan kimseye sonra yatağa girdim daha içeri bile gidemedim
Aynen ihtiyaç olursa alırız olmadı, teşekkür ederimBen babynesti salonda arabada seyahatle giderken falan kullanırım diye düşündüm canım ama lazım olursa sonradan da alabilirsin bence
1 haftada 700 gram mümkün değil canım. Ya geçen haftaki ölçümde ya bu haftaki ölçümde sıkıntı vardır. Ben de geçen hafta 2158 ölçtürdüm bu hafta 2545 çıktı doktor dedi ki 1 haftada bu kadar alamaz 380 gr için diyor bunu. Muhtemelen geçen haftakini yanlış ölçtük olabilir öyle şeyler dedi. Sen karar vermeden önce ölçümlerini iyi yaptır derimKızlar ben doktordan geldim. bugün 38+5 ve benim oğlan 4.200 gr olmuşnstde de hiç sancım çıkmadı, bebek kanala da girmemiş.. doktorum son güne kadar beklerim istersen suni sancı veririm ama riskleri var senin bebeğin başından beri iri gidiyor dedi. Kafası 110 milim mi ne olmuş bu da yırtıklara epizyotomiye sebep olur, bebek çıkarken kolu çıkmayabilir bu sefer fizik tedaviyle uğraşabilirsin falan dedi. Normal doğurmayı çok istiyorum ama hiç hareket yok bu kiloda bebeği de normal doğurabilir miyim cesaretim de kalmadı açıkçası.. kanala girip orda kalabilir de.. 40 a kadar beklesem 4 buçuk kesin olur heralde. Kafam çok karışık
Tam bir hafta önce 3 buçuk kiloydu. Bir haftada nasıl 700 gram aldı ben anlamıyorum
Canım hiç gaza gelme bebek iriyse sezaryen ol gitsin benceKızlar benim kayınvalidem sezaryen olamazsın diye bağırıyor banakendi 3 kiloyu zor doğurmuş benim 4 buçuk kilo doğuracak götüm mü var afedersin diyemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?