2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    187
Ayy evet eve gelince biraz paraladim neyseki alttan aliyo bebek bugün tüm gün kucağından inmedi dikiş yerlerim acıyor artık eşime dedim uyan başım dönüyor aldı kucağına gazını çıkarıyorama nasıl bir gaz ise çıkmam diyor

Rahmin toparlanmış mı yoksa hala yayık mı diye bakıyorlar. Toparlanmadıysa ilaçla toparlıyorlar ki çok kanama olmasın diye.

Cok şükür eşler de anlayışlı. Valla KV yanında bile tartisiyorum alttan alttan rahatsız oluyor ama kusura bakmasın eşim de benden daha lohusa gibi davranmasın yani

Rahmin toparlanmış mı yoksa hala yayık mı diye bakıyorlar. Toparlanmadıysa ilaçla toparlıyorlar ki çok kanama olmasın diye.
İlk doğumda hiç böyle birşey yapmadılar ben göbek kalmasın diye öyle bastırıyorlar diye duymuştum ilk defa şimdi sizden duydum madem bu kadar önemli birşey neden bazı hastanelerde yapılıyor bazılarinda yapılmıyor çok gerekli birşey olsa her hastane de uygulanmaz mıydı kanama kontrolü yapılsa keşke duruma göre hareket edilse 7kat kesilen hastanın karnına bastiracaklarina cok can acıtır ya ne bileyim düşüncesi bile kötü çok ürkütücü

Canım bende normal doğum bekliyorum ve doktorum Epidural yanlısı yaparız büyük ihtimalle diye konuştu Epidural sonrası da mı kötü olunuyor kahve vs ihtiyaç duyar mıyım
Evet bana direkt orda hemşire demişti kahve alsınlar diye acı acı kahve içtim baş ağrısı olmadı sadece kustum o da normalmiş. Buz jeli de al yanına ben ilk gün koydum lohusa bezine üstüne kanadım sonra onu attım başka aldım pijama üstünden koydum. Kurutucu ile de kurut her tuvalet sonrası soğuk ayarında. Sarı kantaron sürdüm ben hep. Benim bel ağrımda olmadı hiç

Kızlar ben hep normal doğum olarak kendimi ayarlamıştım şimdi sezaryen olacağım ya farklı olarak ne yapmam lazım? Almam gereken bişey var mı ya da hastane çantasına ne koyayım kafamda tamamen bir boşlukkk vaarrr

Can yakıcı bir muayene olduğu için bazı hastaneler kanama artarsa yapalım kafasındalar bazıları da biz ne olur ne olmaz bakalım riske atmayalım kafasında bence

Göbek kalmasın diye değil aslında uterus atonisi yaşanmasın diye yapılıyor adı da fundus masajı yani rahmin tepe noktasına yapılıyor işlem yapılırken hem kanama miktarı hem kanama sırasında parça gelip gelmediği hemde rahmin kasılması değerlendiriliyor tabii ki iradeniz dışında hiçbir uygulama yapılamaz ama zaten bazı hastanelerde sadece riskli gruba yapılıyor bazılarında ise rutin yine dediğim gibi rutinde olsa dahi reddedebilirsiniz ama eğer risk görülürse doktorunuz ebeniz yada hemşireniz yapılmasını önerirse tavsiyem yaptırmanız çünkü uterus atonisi çok ciddi bir sorundur çok fazla kan kaybedebilirsiniz (yaşamı tehdit edecek kadar) çünkü rahim kasılmaz ve kan damarları kapanmaz her kadında yaşanacak diye bir şey yok ama önlem almak iyidir diye düşünüyorum atoniyi önlemek ve oksitosin salınımını artırmak içinde bol bol emzirip bebeğinizle ten tene temas yapabilirsiniz refakatçinize yada eşinize oksitosin masajı yaptırabilirsiniz bunlarda hem sütünüzü arttırır hemde rahminizin kasılmasını sağlayarak kanamanın kontrol altında tutulmasına yardımcı olur

Bence ekstra Alman gereken bir şey yok. Yani en azından ben bir şeye ihtiyaç duymadım. Goturdugum fazla bile gelmişti. Sadece emzirme yastığı goturmemistim ona çok ihtiyacım olmuştu. bebek Küçük sen heyecanlısın ve ne yapacağını bilemiyorsun çocuğu tutarken yastık desteği çok işe yaramıştı normal yastıkla ayarlamaya çalıştım. Çorap koy bence üşüme gelebilir

Bana doğum sonrası damardan oksitosin verildi plasenta kendisi çıktı şok olmuştum. Plasentanın kordonunu da hemen kesmediler bu sefer plasentanın kalp atışının bitmesini beklediler diğer dönemler böyle uygulama yoktu sanki.
Karnıma da 5,6 kere bastırdılar baktılar rahim kasılıyor mu kanama normal mi diye ben de iyiyim neden yapıyorsunuz dedim çok önemli olduğunu söylediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…