Evet oksitosin de yapılıyor rahimin kasılması için ama bildiğim kadarıyla Türkiye’de doğum sonrasında atoni olmazsa oksitosin yapmiyorlarBana doğum sonrası damardan oksitosin verildi plasenta kendisi çıktı şok olmuştum. Plasentanın kordonunu da hemen kesmediler bu sefer plasentanın kalp atışının bitmesini beklediler diğer dönemler böyle uygulama yoktu sanki.
Karnıma da 5,6 kere bastırdılar baktılar rahim kasılıyor mu kanama normal mi diye ben de iyiyim neden yapıyorsunuz dedim çok önemli olduğunu söylediler
Ben İsviçre’de yaptım Türkiye’de plasentayı da doğum gibi ıkındırarak çıkarttırmışlardı. Bu şekilde ilaçla çok rahat kendi çıktıEvet oksitosin de yapılıyor rahimin kasılması için ama bildiğim kadarıyla Türkiye’de doğum sonrasında atoni olmazsa oksitosin yapmiyorlar
Göbek bağını hemen kesmemeleri de çok iyiymiş keşke burada da ona dikkat etselerBen İsviçre’de yaptım Türkiye’de plasentayı da doğum gibi ıkındırarak çıkarttırmışlardı. Bu şekilde ilaçla çok rahat kendi çıktı
Sizin doğumunuz ne zaman? Kaç haftalıksınızGöbek bağını hemen kesmemeleri de çok iyiymiş keşke burada da ona dikkat etseler
Evet sancım geldi bi iki saat evde bekledim hemen muayene de irkilmeyim diye sonra suyum geldi öyle gittimSuyunmu geldi canım benimde oğluşum olacak 40dan önce doğar mı diye merak ediyorum şu an 34+5 im
Canım gözün aydın sağlıkla mutlulukla büyütEvet sancım geldi bi iki saat evde bekledim hemen muayene de irkilmeyim diye sonra suyum geldi öyle gittim
39+4 kendi sancımı bekliyoruz ama henüz hiçbir şey yokSizin doğumunuz ne zaman? Kaç haftalıksınız
Anladim kuzum sağlikla büyüt oğlunuEvet sancım geldi bi iki saat evde bekledim hemen muayene de irkilmeyim diye sonra suyum geldi öyle gittim
Evde 20.30 da başladı sancım biraz sancı çektim suyum gelmese gitmeyecektim saat 21.45 gibi suyum geldi hastaneye gittim 22.30 da nst deydim açıklık 3 cm di sancım 90 lara cıktıgunda sezaryen istedim canım cok acıyordu sonra saat 00.00 da acıklığım 6 fakan oldu 01.07 de çatala cıktım tam 01.10 da da kucagımdaydı bebeğimCanım gözün aydın sağlıkla mutlulukla büyütnasıl geçti doğum? Zor muydu
Bilgilendirmen için çok teşekkür ederimGöbek kalmasın diye değil aslında uterus atonisi yaşanmasın diye yapılıyor adı da fundus masajı yani rahmin tepe noktasına yapılıyor işlem yapılırken hem kanama miktarı hem kanama sırasında parça gelip gelmediği hemde rahmin kasılması değerlendiriliyor tabii ki iradeniz dışında hiçbir uygulama yapılamaz ama zaten bazı hastanelerde sadece riskli gruba yapılıyor bazılarında ise rutin yine dediğim gibi rutinde olsa dahi reddedebilirsiniz ama eğer risk görülürse doktorunuz ebeniz yada hemşireniz yapılmasını önerirse tavsiyem yaptırmanız çünkü uterus atonisi çok ciddi bir sorundur çok fazla kan kaybedebilirsiniz (yaşamı tehdit edecek kadar) çünkü rahim kasılmaz ve kan damarları kapanmaz her kadında yaşanacak diye bir şey yok ama önlem almak iyidir diye düşünüyorum atoniyi önlemek ve oksitosin salınımını artırmak içinde bol bol emzirip bebeğinizle ten tene temas yapabilirsiniz refakatçinize yada eşinize oksitosin masajı yaptırabilirsiniz bunlarda hem sütünüzü arttırır hemde rahminizin kasılmasını sağlayarak kanamanın kontrol altında tutulmasına yardımcı olur
Bebiş kaç kg doğduuuEvde 20.30 da başladı sancım biraz sancı çektim suyum gelmese gitmeyecektim saat 21.45 gibi suyum geldi hastaneye gittim 22.30 da nst deydim açıklık 3 cm di sancım 90 lara cıktıgunda sezaryen istedim canım cok acıyordu sonra saat 00.00 da acıklığım 6 fakan oldu 01.07 de çatala cıktım tam 01.10 da da kucagımdaydı bebeğim
3470 gram doğdu cok şükür devamlı dua ettim sancılarımda o yüzden sanırımBebiş kaç kg doğduuuçok güzel su gibi akmış gitmiş maşalalhhh
Rica ederim umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğiniziBilgilendirmen için çok teşekkür ederimben hep dediğim gibi göbek kalmasın diye bastirdiklarini duymuştum ve o kadar saçma geliyorduki bu denli önemli birşeyse tabiki gerek görülürse yaptırmak gerekir.
Ay maşallahEvde 20.30 da başladı sancım biraz sancı çektim suyum gelmese gitmeyecektim saat 21.45 gibi suyum geldi hastaneye gittim 22.30 da nst deydim açıklık 3 cm di sancım 90 lara cıktıgunda sezaryen istedim canım cok acıyordu sonra saat 00.00 da acıklığım 6 fakan oldu 01.07 de çatala cıktım tam 01.10 da da kucagımdaydı bebeğim
Bana hurafe gibi geliyor bir ot yakıyorsun ve o sönene kadar doğuruyorsun ne bileyim çok aklıma yatmadıKızlar ya bu meryem ana otu ne zaman yapılıyor ben şimdi evdeyken onu yapsam açılmam olur mu doğurmak için3 ünde sezaryen dedik ama içimden hep 3 üne kadar normal doğurmak geçiyor
Gelir bir haftaya39+4 kendi sancımı bekliyoruz ama henüz hiçbir şey yok
Oğlum da benim de belden aşağısını uyusturdular ve karnıma iki kez bastirdilar ama misal ablamda yapmadılar hastaneden hastaneye değişiyor galiba. Sondayı da uyuşturma dan taktılar ama korkma ben normal doğum diye gittim acil sezeryana alındım diye hemen sondayı taktılar
Ben bi konuşayım canım doktorla uyanmadan yapılabiliyosa o şekilde yapın dicemSpinal olacak canım bu sefer bende korkuyorum ama doğum dan değil bu sefer oğlum var onu bırakıp öyle gitcem doğuma ve kızımla ilgili söylenenler çıkacak mı diye de korkuyorum
İnşallah son günlerde insanın sabrı kalmıyorGelir bir haftaya
Evet normalde benim doğumuma bir hafta varİnşallah son günlerde insanın sabrı kalmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?