• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    187
Selam kızlar ,canım biraz sıkkın. Bugün doktor randevum vardı. 38+1deyiz ,bebeğim hala 2 kilo 900 grammış. Bana az geldi,ilk defa kilosunu kafama taktım. Boynuna 1 defa kordon dolanmıştı çözülmüştür diye düşünerek gittim ama çözülmesi bir yana, 2 defaya çıkmış. Sancım hiç yok,doğum ufukta görünmüyor. Doktorum bana hangi doğum şeklini istediğimi sordu ,ben de iyi mi yaptım bilmiyorum ama vajinal doğum istediğimi söyledim. O da bana şimdilik bekleyeceğimizi ama 40+5leri vs. geçtiği takdirde suni sancı veremeyeceğini, sezeryan yapacağını ve risk alamayacağını söyledi. Suyum da biraz azalmış ama yeterli düzeydeymiş. Haftaya tekrar gel ama büyük ihtimalle o zaman da doğurmazsın dedi ,neye dayanarak böyle bir tahmin yürüttüğü hakkında en ufak bir fikrim yok. Ben de evi temizleyip , hastane çantasını son defa kontrol edip gitmiştim,bu sefer yatış verir umuduyla...
Canım selam. Doktorunu pek sevmedim tavrını ne bileyim Motive edeceğine daha da seni endişelendirmiş. Daha güzel açıklayabilirdi endişesi varsa. Bence kendisi uğraşmak istemiyor o yüzden suni sancı denemeyip ameliyat etmek istiyor. 40dan sonra zaten suni sancıyla deneniyor olmuyorsa sezaryen yapılıyor yani. Normal doğumda 40ları görmek o kadar normal ki 😂 biraz etrafına bakıp araştırırsan rahatlarsın. Sancın gelince belki o doktora denk gelmezsin başka doktor ebe va olursa daha olumlu geçer belki. Canını sıkma bekle sancın gelir gelmezse ya başka doktora git ya da artık mecbur o doktor seni sezaryen yapar. Sağlıkla kucağına al inşallah 🙏🏻 stres yapma 🙏🏻🩷💙

Selam canım benim oğlumda kordonu dolamış boynuna bugün kontrole gittim normal doğumu bekleyeceğiz dedi 36. Haftalığım belki açıklığına bakmıştır usgden ondan öyle demiştir seninkinin cinsiyeti ne bende biraz bu kordon mevzusu sebebiyle endişeliyim ama doktor gayet pozitif konuştu beklycz normal doğumu dedi nasıl bekleyeceğiz birde bize sorsunlar vallahi Rabbim tez zmanda sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 💙
Cinsiyeti erkek. Evet benim doktorumda sorun etmedi. Amin inşallah canım 🥹

Selam benimki 38+1 de 3.100 kg çıkmıştı. Seninki 200 gr aşağıda , ki bu kglalar net değil. Lütfen takılma kg suna. İlk kızım 2850 doğdu sonra çok şükür kg sunu aldı. Kordon dolanmasından ben korkuyorum ya. Öyle normal doğanda var ama bilmiyorum. Doktor öyle söylemiş olabilir ama doğum hiç belli olmaz. Sabaha bi bakarsın sancın gelmiş doğurmuşsun allah bilir
İnşallah sağlıkla çabucak doğururum. Ne psikolojik olarak ne de fiziksel olarak dayanacak gücüm kalmadı. Yaşlılar gibiyim aynı ,siyatik ağrısı da çekiyorum aylardır. Gına geldi artık.

Seçimi sana bırakması da gayet iyi ama bence riskleri araştır. Çift kordon dolanmasında vajinal doğum öneriliyor mu? Emin olman iyi olur. Benim görümcemi o sebeple sezeryana almışlardı. Önemli olan bebeğin sağlığı sonuçta doğum şekline hiç takılma. Hayırlısıyla ve sağlıkla gelsin..
Kordon dolanması normal doğuma engel teşkil etmiyormuş ama insan yine de düşünüyor. İnşallah çözülür. Amin hepimiz bebeklerimize en güzel şekilde kavuşalım inşallah.

Canım selam. Doktorunu pek sevmedim tavrını ne bileyim Motive edeceğine daha da seni endişelendirmiş. Daha güzel açıklayabilirdi endişesi varsa. Bence kendisi uğraşmak istemiyor o yüzden suni sancı denemeyip ameliyat etmek istiyor. 40dan sonra zaten suni sancıyla deneniyor olmuyorsa sezaryen yapılıyor yani. Normal doğumda 40ları görmek o kadar normal ki 😂 biraz etrafına bakıp araştırırsan rahatlarsın. Sancın gelince belki o doktora denk gelmezsin başka doktor ebe va olursa daha olumlu geçer belki. Canını sıkma bekle sancın gelir gelmezse ya başka doktora git ya da artık mecbur o doktor seni sezaryen yapar. Sağlıkla kucağına al inşallah 🙏🏻 stres yapma 🙏🏻🩷💙
Sağol canım. Ne doğrudur yanlıştır bilemiyorum ama bir yanım da sezeryan istiyor zaten ondan dolayı hiç itiraz etmeyi düşünmüyorum. 🥲Şansıma ne düşerse o olucak ama inşallah 40ı görmem ya ,çabucak doğurup oğlumu kucağıma almak istiyorum. Son ay ne kadar zormuş. Dolu dolu hissediyorum hamile olduğumu.

Doğum yapan emziren annelere bir sorum var. Süt içiyor musunuz? Gaz yapar mı bebekte?
Süt içmiyorum. Gaz her çocukta olur demişti ebe. Benim oğlan kundak asla kabul etmiyor iyi yanı da kendi elini ayağını oynatıyor o hareketlenme ile kendi bile cikariyor.

Ben mercimek fasulye falan hiç yemiyorum biraz da yemeklere kimyon atıyorum varsa da gaz çıksın diye.

Kızlar ya çarşamba doğum var. Baya düşündükçe midem bulanıyor. Böyle elim ayağım boşalıyor. Planlısı da zor plansızı da
Çok güzel geçsin günün ❤️🥹 sağlıkla al kucağına. Ben geriye dönsem o gün daha az strese sokardım daha keyifle giderdim. Kendime çok eziyet etmişim doğum yapacağım gün. İnşallah senin çok güzel geçer

Süt içmiyorum. Gaz her çocukta olur demişti ebe. Benim oğlan kundak asla kabul etmiyor iyi yanı da kendi elini ayağını oynatıyor o hareketlenme ile kendi bile cikariyor.

Ben mercimek fasulye falan hiç yemiyorum biraz da yemeklere kimyon atıyorum varsa da gaz çıksın diye.
Mercimek vs yemiyorum da sütle kahve içmek Müsli vs yemek istiyorum da merak ettim 🤣

Sağol canım. Ne doğrudur yanlıştır bilemiyorum ama bir yanım da sezeryan istiyor zaten ondan dolayı hiç itiraz etmeyi düşünmüyorum. 🥲Şansıma ne düşerse o olucak ama inşallah 40ı görmem ya ,çabucak doğurup oğlumu kucağıma almak istiyorum. Son ay ne kadar zormuş. Dolu dolu hissediyorum hamile olduğumu.
Anlıyorum seni en rahat nasıl olacaksa öyle olur inşallah 🙏🏻

Cinsiyeti erkek. Evet benim doktorumda sorun etmedi. Amin inşallah canım 🥹
senin haftan iyiymiş yine benim daha 4 haftam var ilk doğumum oalacak muhtemelen son haftaları bekler erkek olduğu için 4kez dolamiş benim oğlum yüreğim ağzımda yinede doktorun söyledikleri tatmin etmedi beni🥺nasıl gececek bu süreç bilmiyorum normal doğum yaparsın eğer sıkıntı olursa doğum anında sezeryana alırız diyor sonuçta doğum kanalında sıkıntı yaşarsa nolcak bebeğin durumu risk kafam Allak bullak benimde bi hayırlısıyla kucağımıza alsaydık

senin haftan iyiymiş yine benim daha 4 haftam var ilk doğumum oalacak muhtemelen son haftaları bekler erkek olduğu için 4kez dolamiş benim oğlum yüreğim ağzımda yinede doktorun söyledikleri tatmin etmedi beni🥺nasıl gececek bu süreç bilmiyorum normal doğum yaparsın eğer sıkıntı olursa doğum anında sezeryana alırız diyor sonuçta doğum kanalında sıkıntı yaşarsa nolcak bebeğin durumu risk kafam Allak bullak benimde bi hayırlısıyla kucağımıza alsaydık
Canım başka doktorlara da sorsan mı acaba riske atma kendini

Canım başka doktorlara da sorsan mı acaba riske atma kendini
Kuzum şu bir haftalık sürecte 4-5tane ayrı doktor görüşü aldım acilede gittim her biri farklı birşey dedi biri sezeryana iki hafta sonra alalım dedi biri hemen alalım dedi ikisi norml dogum yapabilirsin dedi kafam karıştı iyice bugunde 8aydır takipli olduğum doktor izinden dönmüştü ona gttm hiç endişe etme Normal doğum yaparsn dedi eğer o anda skntı olursa sezeryana alırız dedi ama Ben tedirginim sancı çekipte son anda sezeryana alırsa bu sefer çektiğim acıda yanıma kár kalacak daha 4haftam var bu süreç nasıl geçecek bilmiyorum hayırlısıyla bekliycem doğumu inşallah oğlum 40lara kadar beklemez de bi sn önce saglıkla doğar ne kdr durursa o kadr riskli bence

Kuzum şu bir haftalık sürecte 4-5tane ayrı doktor görüşü aldım acilede gittim her biri farklı birşey dedi biri sezeryana iki hafta sonra alalım dedi biri hemen alalım dedi ikisi norml dogum yapabilirsin dedi kafam karıştı iyice bugunde 8aydır takipli olduğum doktor izinden dönmüştü ona gttm hiç endişe etme Normal doğum yaparsn dedi eğer o anda skntı olursa sezeryana alırız dedi ama Ben tedirginim sancı çekipte son anda sezeryana alırsa bu sefer çektiğim acıda yanıma kár kalacak daha 4haftam var bu süreç nasıl geçecek bilmiyorum hayırlısıyla bekliycem doğumu inşallah oğlum 40lara kadar beklemez de bi sn önce saglıkla doğar ne kdr durursa o kadr riskli bence
Haklısın canım bundan bende korkuyordum hep.. inşallah öyle bir şey yaşamazsın. Epidural iste mutlaka en azından daha az sancı hissedersin daha az stres olursun.. hayırlısı olsun bakalım bekleyelim inşallah bir şey olmaz kolaylıkla bir an da doğar 🤲

Bugün benim de kontrolüm vardı 38+2 .. nst de sancım çıkmadı 3500 kg olmuş 3 gün sonra tekrar gel dedi başı 2 hafta önde hala .. kızım da okula başladı eşim de il dışında hem doğsun istiyorum hem beklesin 🫣
Doktor karın çevresi büyük filan dedimi ben geçen hafta 37/2 de 3400 kilo dedi normal zor olur sezeryana alabiliriz dedi korkuttu beni bende bu hafta 3500 olmuşumdur heralde

Back
X