- 30 Aralık 2019
- 1.353
- 2.167
- 133
- 34
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben haftaya doktora gidicem o zamana kadar vermeyi düşünmüyorumEvet benim de o yüzden kafam karıştı ne yapsam bilemiyorum ya
1 kilo 200 Gr almış senin bebiş ne kadar doğdu ve şimdi ne kadar?benim büyük oğlanda aynı mamayı içti ama zar zor kilo alıyordu hala zayıfCanım kaç kilo almış bir ayda 500 g ile 1 kilo aralığı normal diyor
Kızlar denedim hiç sallamadan kendisi uykuya daldı ama burda önemli olan bebeğin karninin tok gazının çıkmış ve altinn temiz olarak yatağa konulmasıKızlar bu gün bı yazı okudum sizinle de paylaşmak istedim bu donemdeki bebekler yaklaşık 75 90 dakika uyanık kalmaliymis bu saati fazla geciren bebekler uyku penceresi diye tabir edilen verimli uyku dalgasını kaçırıp yorgun olup uykuya rahat geçemiyorlarmis. Saat 8bucuk 9 gibi uyandırip karnını tam doyurup 10 10bucuk gibi gece uykusuna yatirmaliymisz. Oda çok sıcak olmamaliymis bebek asla terlememeliymis yarım kundak ve beyaz gürültü eşliğinde beyaz gürültünün sesi çok acilmamaliymis ve oda karanlık olmalıymis ve bebek uyumadan yatağa konulmaliymis uyuduktan sonra deyil
Bebekle yardım ediyormu sana?genelde erkekler öyle bende 2 sene doğum yaptım diye vitaminsiz kaldım ağrımayan yerim yok bitmiş durumdayım ama o beni güçlü hesap ediyor
Normalde sallayarak mı uyutuyordun? Bizimki memede uyuyor sadece. Yazıyı paylaşabilir misin canım?Kızlar denedim hiç sallamadan kendisi uykuya daldı ama burda önemli olan bebeğin karninin tok gazının çıkmış ve altinn temiz olarak yatağa konulması
Evet canm sallayarak uyutuyordum hemen atıyorum gogleden okudum yazının resmini çekip atayımNormalde sallayarak mı uyutuyordun? Bizimki memede uyuyor sadece. Yazıyı paylaşabilir misin canım?
İlkini yanlış atmışım canm bunu oku![]()
2-3 aylık bebek uyku düzeni ve eğitimi
2-3 ay arası bebek uykusu ve düzeni için bilmeniz gerekenleri bu yazıda bulabilirsiniz. Bebek, uyku, sorunlar, desteksiz uyumama, gece uykusu, gündüz uykusu...www.cicekailem.com
Ediyorsa boş ver bende ağrıyorum hiç sormuyor eskisi gibi bende söyleyince sanki sorun bendeymiş gibi tepki veriyor..yardım ediyor diye boş veriyorum..ilk adet öyle oluyor canım bende çok oldumYardim ediyor desem niye böyleyim bilmiyorum ama etmiyor desem de yalan olur ben bu yaşıma kadar böyle adet olmadım kan kaybindan bittim resmen
Kesinlikle doğru bundan bi bir ara bebeğim hiç gündüz uykusu yapmıyordu ve aşırı huzursuz oluyordu gece. Benim aptallığım tamamen sanki yenidoğan gibi bebeğin kendi kendisine uyumasını bekliyordum. Şimdi 2-3 gündüz uykusu yapıyor şükür ama meme harici daldığı olmuyor. 4. ayı bekliyorum uyku eğitimi için ama uyku gerilemesi de oluyor o aylarda daha önceden yapabilir miyim bilmiyorum. Sırf bu yüzden emzik vermeyi düşünüyorumKızlar bu gün bı yazı okudum sizinle de paylaşmak istedim bu donemdeki bebekler yaklaşık 75 90 dakika uyanık kalmaliymis bu saati fazla geciren bebekler uyku penceresi diye tabir edilen verimli uyku dalgasını kaçırıp yorgun olup uykuya rahat geçemiyorlarmis. Saat 8bucuk 9 gibi uyandırip karnını tam doyurup 10 10bucuk gibi gece uykusuna yatirmaliymisz. Oda çok sıcak olmamaliymis bebek asla terlememeliymis yarım kundak ve beyaz gürültü eşliğinde beyaz gürültünün sesi çok acilmamaliymis ve oda karanlık olmalıymis ve bebek uyumadan yatağa konulmaliymis uyuduktan sonra deyil
Lütfen dene ikinci kere kendi kendine uyudu hemde 5dakika içinde ben diğer çocuğuma uyku eğitimi vermiştim fakat 6.cı ayında ilk bir hafta hem bebeğim hem ben çok zorlanmistim ama şuan aşırı şaşırdım meğer bebeğim zaten kendi kendine uyuya biliyormuş boşuna sallıyormusum ben çocuğu erken olunca çok daha kolay oldu benim için tabiki bunda birazda çocuğun mizacı da önemli bu verdiğimiz uyku eğitimi değil ufacık bebeğe uyku eğitimi diye ağlatmak asla olmaz denemek isterseniz ve bebek aglarsa kucağınıza alın sakinleşsin baktınız bebek uyumuyor zorlamayın nasıl istiyorsa öyle uyusun ama bir deneyin derimKesinlikle doğru bundan bi bir ara bebeğim hiç gündüz uykusu yapmıyordu ve aşırı huzursuz oluyordu gece. Benim aptallığım tamamen sanki yenidoğan gibi bebeğin kendi kendisine uyumasını bekliyordum. Şimdi 2-3 gündüz uykusu yapıyor şükür ama meme harici daldığı olmuyor. 4. ayı bekliyorum uyku eğitimi için ama uyku gerilemesi de oluyor o aylarda daha önceden yapabilir miyim bilmiyorum. Sırf bu yüzden emzik vermeyi düşünüyorum
Sanki hissediyorum ki işi bizden daha önemli dün hastaydım diye trip attım arasan işi birakir gelirdim diyor. bugün de az evvel tartıştık eskisi gibi değil aramız yorulduğumu hissediyorum sanki tüm sorumluluk bende evin bekcisiyim hissi oluştuEdiyorsa boş ver bende ağrıyorum hiç sormuyor eskisi gibi bende söyleyince sanki sorun bendeymiş gibi tepki veriyor..yardım ediyor diye boş veriyorum..ilk adet öyle oluyor canım bende çok oldum
Sende çok yordun kendini şimdi belli ediyor vücudun bir sürü misafir kabul ettin ondan şimdi yıpranmış durumdasın bu erkeklere ne etsen az ama iyi ettin söyledin umarım artık kendini tek hiss etmezsin canımSanki hissediyorum ki işi bizden daha önemli dün hastaydım diye trip attım arasan işi birakir gelirdim diyor. bugün de az evvel tartıştık eskisi gibi değil aramız yorulduğumu hissediyorum sanki tüm sorumluluk bende evin bekcisiyim hissi oluştu
Annem babam geldi en son sanıyorum en çok onlara canım sıkıldı doğru düzgün vakit geciremedim bir düğün dolayısıyla gelip gittiler işlerimiz var acelesiyle ve ben çok kırıldım üzüldüm amann neyse düzelirim heralde bu hisler beni yoruyorSende çok yordun kendini şimdi belli ediyor vücudun bir sürü misafir kabul ettin ondan şimdi yıpranmış durumdasın bu erkeklere ne etsen az ama iyi ettin söyledin umarım artık kendini tek hiss etmezsin canım
Gece mesela ışıkları kısıp daha loş bi ortamda besleyip uyutabilirsin. Gündüzse biraz daha sesli gün ışığı alabileceği sekilde yapabilirsin bunları gündüz ve gece farkını böyle böyle anlayabilirKızlar bizim uyku düzenimiz yok. Gece gündüz farkı ne oluyor? Ben hep besle altını değiştir uyut modandayım.
Yaaa işte ondan aslında onlara kırılmışsın boşuna demiyorlar mutlu anne olunca çocukta mutlu oluyor her şeye bize bağlı inan bana tek diğilsin bazen diyorum ben hiç dışarıya çıkamıcam büyük oğlum aşırı huysuz tam 2 yaş sindromu bunaldımAnnem babam geldi en son sanıyorum en çok onlara canım sıkıldı doğru düzgün vakit geciremedim bir düğün dolayısıyla gelip gittiler işlerimiz var acelesiyle ve ben çok kırıldım üzüldüm amann neyse düzelirim heralde bu hisler beni yoruyor