• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    175
kızlar selam sezeryan doğum yapanlar sezeryan sonrasında çok kanamayla karşılaştı mı ya da fazla pıhtı var mıydı? Varsa kaç gün sürdü.
Anormal bir kanama durumunu doktor tespit eder diye düşünüyorum. Oyle bir sey dediler mi? Benim kanamam vardi, az degildi ilk gunler, ama cok cok da diyemem.

Nasıl oldun canım? Bebişin nasıl?
Çok halsizim çok kanamam var pıhtı şeklinde , benim iyi şükür
Canım ben eski yazılarıma baktım 12. Günde hala az az geliyormuş kanama, pıhtı aşırı kanama vs yaşamadım, tam ne zaman bitti diye de yazmamışım , bir arkadaşımın bir haftada kesilmiş ama az az gelmeye devam etmiş sanırım kişiden kişiye göre değişiyor süreç.
Bende aşırı var acaba plasentamı kanıyor içerde bilemedim çok halsizim dün doğum yaptım yerimden zor kalkıyorum
Normal şartlarda sezeryanda içi tamamen temizledikleri için çok kanama olmuyor. Doktor bana öyle demişti, benim cok az olmuştu kanamam sadece bir kaç gün sürmüştü.
Yani şöyle tarif edeyim adet kanamasindan daha azdi diyebilirim
Evet öyle olması gerekiyor ama hala kanamam var benim tedirgin oldum açıkçası bugün ikinci günüm yarın devam ederse doktora söylicem

Özel odalar var ama denk gelmedi acil olunca, 2 4 kişilik, takipli değilse şu ana kadar alırlar mı bilmiyorum, hamilelik takibinde 20. Haftadan sonra almıyorlardı diye biliyorum. Bireyse oda olmayınca yanımızda hasta olmamasına rağmen kadın refakatçi kabul ediyorlar,hatta ben sütümü elle sağmayı başaramadım,eşim yapabilyor,yalnız olduğumuz halde çıkardılar,sadece süt sağma ve masaj için izin veriyorlar,görüş saati dışında diyim. Doğumhanede bi pamuklara sarmadıkları kaldı,emzirme danışmanı baldan tatlı, servistekiler ilgileniyorlar yalan yok ama biz size sağmayı bir kere gösterdik deyip çekiliyorlar. Ortam bu şekilde,sütüm geliyor 1,2 cc kadar da olsa ama işte ben de öğreneceğim,kızım iyileşsin inşallah yenidoğan ünitesinde çok güzel bakıyorlar bebeklere gerçekten, çok şükür halimize. Dualarınızı eksik etmeyin, gerçekten en çok buna ihtiyacı var insanın.
Canım bir an önce sağlıkla kavuşun inşallah. Bu elle sağma işini onlar mı istedi, yani makine istememeleri özellikle mi oldu? Makine daha güçlü çünkü. Mutlaka sıcak uygula göğsüne süt akışını sağlar

kızlar selam sezeryan doğum yapanlar sezeryan sonrasında çok kanamayla karşılaştı mı ya da fazla pıhtı var mıydı? Varsa kaç gün sürdü.
Ben sanki unuttum ama yine de kanamam çoktu. Depend olmasa hayatta yapamazmışım onu anlamıştım. Pıhtı oluyor tabii. Heralde ilk hafta bi yoğundu sonra azaldı ama 40 gün sürdüğünü hatırlıyorum

Bende aşırı var acaba plasentamı kanıyor içerde bilemedim çok halsizim dün doğum yaptım yerimden zor kalkıyorum

Evet öyle olması gerekiyor ama hala kanamam var benim tedirgin oldum açıkçası bugün ikinci günüm yarın devam ederse doktora söylicem
Ah canım, vitamin almaya devam et, su içmeyi unutma. İnşallah plasenta atıyordur kendini.

Oğlumdan önce bir düşük yapmıştım, o zaman pıhtılar şeklinde kanamam olmuştu ve asla durmuyordu asla, hayatımda öyle kanama görmedim (yaklaşık 10 saat sürdü) belki senin de plasenta kendini atıyorsa ondandır. Hastanedesin diye düşünüyorum, doktora bir danış yine. Korkma sakın, geçecek hepsi. Doğum kolay değil

Kızlar ilk tecrübesi olanlar doğum sancısını mutlaka anlar mı? Benim kordondan dolayı doğum sancısı başlar başlamaz hemen hastaneye gitmem gerekşyor, beklemek gibi bir lüksüm yok. Hemen anlar mıyım 🫤 şimdi mesela regl olur gibi ağrı girdi karnıma endişelendim😞 ya anlayamazsam diye korkuyorum

Doğum sancısının nasıl bir
Şey olduğu ile alakalı şöyle bir video buldum. Belki işinize yarar kızlar

Doğum sancısının nasıl bir
Şey olduğu ile alakalı şöyle bir video buldum. Belki işinize yarar kızlar

Aynen doktorun da anlattığı gibi aslında. O nefes kesen sancıyı farkedersin. Doğumun başlaması içinde bunun belirli düzen içerisinde gelmesi lazım. İşte günde 1-2 oldu mesela bu sayılmaz gibi. Doktor baya güzel anlatmış gerçekten.

Sancıyı sorduğun için onu yorumladım yoksa nişan su kanama vs onlar ayrı.
Herşey rayında gidiyorsa sancıyı illa anlarsın derim ben. İlk gebeliğimde anlamıştım ben. Birgün öncesinden uzun aralıklarla başladı. Gece boyu devam etti bu sırada aralıkları kısaldı. 5dkda bire düşünce hastaneye gitmiştim. Öğlen 12ye doğru. Yani ortalama 24 saat içinde olan bi süreç oldu benimki

Evet canım belirt bunları. Ama kanama uzun sürebiliyormuş. Sadece miktarının fazla olduğunu belirtirsin. Inşallah sen de iyi olursun canım.

Kızlar ilk tecrübesi olanlar doğum sancısını mutlaka anlar mı? Benim kordondan dolayı doğum sancısı başlar başlamaz hemen hastaneye gitmem gerekşyor, beklemek gibi bir lüksüm yok. Hemen anlar mıyım 🫤 şimdi mesela regl olur gibi ağrı girdi karnıma endişelendim😞 ya anlayamazsam diye korkuyorum
Benim de aynı canım hemen gitmem lazım previadan dolayı. Inşallah sanci olmadan sezeryan gününe kadar bekleriz.

Çok yeni ama doğumun normaldir diye düşünüyorum kontrole gelmiyor mu dr da bilgilendirir inşallah çok pıhtılı dediğin için söylüyorum , kırk gün kanaması olan bile oluyor gerçekten değişiklik gösteriyor vücuttan vücuda.

Kızlar selam burada çok aktif olamıyor ara ara yazıyorum ama iyi bir okuyucunuzum ☺️

Bizim 36. Haftamız ve bebek baya aşağıda görünüyor. Son birkaç gündür neredeyse bacağımın oralarda hareket hissedip şaşırmıştım zaten. Aslında erken değil belki ama yine de süreci tamamlasın istiyorum. Doktor haftaya çatı muayenesi yapacak ve o bile süreci hızlandırabilir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Aşağıda diye hemen doğar mı ? 38. Haftamız bayrama denk geliyor ya hocam olmazsa vs birsürü soru işareti var aklımda 🫣

Kızlar selam burada çok aktif olamıyor ara ara yazıyorum ama iyi bir okuyucunuzum ☺️

Bizim 36. Haftamız ve bebek baya aşağıda görünüyor. Son birkaç gündür neredeyse bacağımın oralarda hareket hissedip şaşırmıştım zaten. Aslında erken değil belki ama yine de süreci tamamlasın istiyorum. Doktor haftaya çatı muayenesi yapacak ve o bile süreci hızlandırabilir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Aşağıda diye hemen doğar mı ? 38. Haftamız bayrama denk geliyor ya hocam olmazsa vs birsürü soru işareti var aklımda 🫣
Bizim 38 bitti sabah kasılmalarım vardı bir umut bugün doğururum diye gittim ama 41in sonunu bile görebilirmişim😅
Bu haftalarda aşağıya belli oranda inmesi normalmiş ama rahim ağzı uzunluğu sanırım esas olan. Sizin ölçüm yapıldı mı

Regl ağrısına benzer ama şiddetli olur hafif olmaz. İlk ağrı gelir gelmez hemen doğum olmaz. Doğum ağrılarının ilk başından doğum olan süreye kadar ilk doğumda özellikle nerdeyse en az 10 saat süren bir süreçtir. Hatta daha bile fazla sürebilir, 1 günü hatta 2 günü bile bulabilir. Çünkü ilk başta çok uzun aralıklarla başlar. Mesela bir tane gelir, yarım dk sürer sonra biter, bir daha gelmez gibi sanarsın 1 saat sonra yine aynısı olur. Böyle böyle saatler geçer, sonra 45 dk da bir gelmeye başlar böyle böyle yine geçer, zamanla aralıklar kısalır. Ama ilk 1 saat aralıkla gelen doğum ağrısında hemen hastaneye gitmen lazım gibi bir şey olduğunu düşünmüyorum, o zaten bebeğe zarar veren bir durum değil bence. Doktorlar Nst ye bağladıklarında 20 dk içinde sancıya denk gelmeyip tespit bile edilmeyebilir diye düşünüyorum. Doktoruna bence detaylı bir şekilde sor, kaç dk da bir sancı olursa hastaneye geleyim diye. İlk sancı olur olmaz gel demek bana mantıksız bir cevap geldi.

Bizim 38 bitti sabah kasılmalarım vardı bir umut bugün doğururum diye gittim ama 41in sonunu bile görebilirmişim😅
Bu haftalarda aşağıya belli oranda inmesi normalmiş ama rahim ağzı uzunluğu sanırım esas olan. Sizin ölçüm yapıldı mı
Yaa sağlıklı olsunlar da önemli olan o aslında ama tecrübeleri de duymak istedim :) yok yapılmadı. Aslında vajinal muayene edeyim dedi ama sonra da süreci hızlandırmasın diye haftaya bakalım dedi. Uzunluğu vajinal muayene olmadan ölçebiliyor mu ?
7 ay progestan kullandım ben böyle önce pembe sonra kahve akıntılar oluyordu bu sebeple doktorum buraya kadar bile iyi geldik tehlikeyi atlattık dedi.

Yaa sağlıklı olsunlar da önemli olan o aslında ama tecrübeleri de duymak istedim :) yok yapılmadı. Aslında vajinal muayene edeyim dedi ama sonra da süreci hızlandırmasın diye haftaya bakalım dedi. Uzunluğu vajinal muayene olmadan ölçebiliyor mu ?
7 ay progestan kullandım ben böyle önce pembe sonra kahve akıntılar oluyordu bu sebeple doktorum buraya kadar bile iyi geldik tehlikeyi atlattık dedi.
Evet karın ultrasonuyla da rahim ağzı uzunluğu ölçülüyor.

. İnanın bilmiyorum vajinal muayenede bakılıyor ama başka ölçüm metodu var mı onu tecrübeliler daha net bilir. Bu arada çok geçmiş olsun siz de belli ki zor bir süreç atlatmışsınız. Maşallah haftası iyi kilosu da yerindeyse endişe etmeyin hazır olduğunda gelecek nasılsa 🤗 sağlıkla huzurla gelsin

. İnanın bilmiyorum vajinal muayenede bakılıyor ama başka ölçüm metodu var mı onu tecrübeliler daha net bilir. Bu arada çok geçmiş olsun siz de belli ki zor bir süreç atlatmışsınız. Maşallah haftası iyi kilosu da yerindeyse endişe etmeyin hazır olduğunda gelecek nasılsa 🤗 sağlıkla huzurla gelsin
Hepimiz süreci ne kadar yolunda olsa da bilinmezlik ve endişeyle doluydu. Yaşadıktan sonra normal geliyor ama yaşarken tam bir anksiyete 😀 amin inşallah iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Siz de sağlıkla kavuşun 🐣

Arkadaşlar merhaba..
Karındaki kasılmalar sebebiyle magnezyum kullanan var mı ? Ne marka takviye kullanıyorsunuz ?

Birkaç haftadadır bu yalancı sancıları yoğun hissediyorum. Nst de düzenli sancılar çıkıyor. (Ama nst de iken, karnımda sertleşme-yalancı sancı yoktu. Gayet iyi ve normal hisserdiyordum) Şiddeti 50-60-70e varan sancıları hiçbir şekilde hissetmiyorum 🤷‍♀️ serum veriyorlar sancı geçiyor.

Bu sebeple hastanede yattım bir süre, şimdi taburcu oldum. (Sancı, ağrı, kanama, sıvı gelmesi olursa acile gel dediler. Ama ben sancıları da hissetmiyorum ki 🤷‍♀️ )

Kasılmalara mani bi ilaç da reçete edilmedi; adalat, nidalat gibi. Benzer şeyleri yaşayanlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.🌺

Back
X