• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    176
Arkadaşlar merhaba..
Karındaki yalancı kasılmalar sebebiyle magnezyum kullanan var mı ? Ne marka takviye kullanıyorsunuz ?

Birkaç haftadadır bu yalancı sancıları yoğun hissediyorum. Nst de düzenli sancılar çıkıyor. (Ama nst de iken karnımda sertleşme yalancı sancı yoktu) 50-60-70e varan sancıları hiçbir şekilde hissetmiyorum 🤷‍♀️ serum veriyorlar sancı geçiyor.

Bu sebeple hastanede yattım bir süre, şimdi taburcu oldum. (Sancı, ağrı, kanama, sıvı gelmesi olursa acile gel dediler. Ama ben sancılarımda hissetmiyorum ki 🤷‍♀️ )

Kasılmalara mani bi ilaç da reçete edilmedi; adalat, nidalat gibi. Benzer şeyleri yaşayanlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.🌺
Magosit sabah akşam alabilirsiniz. Rahim ağzı kısalması ya da açılma söz konusu mu? O zaman Adalat verilseymiş iyi olurmuş. Ama sancı dışında herhangi bir sıkıntı yoksa demek ki doktor gerekli görmemiştir.

Yaa sağlıklı olsunlar da önemli olan o aslında ama tecrübeleri de duymak istedim :) yok yapılmadı. Aslında vajinal muayene edeyim dedi ama sonra da süreci hızlandırmasın diye haftaya bakalım dedi. Uzunluğu vajinal muayene olmadan ölçebiliyor mu ?
7 ay progestan kullandım ben böyle önce pembe sonra kahve akıntılar oluyordu bu sebeple doktorum buraya kadar bile iyi geldik tehlikeyi atlattık dedi.
Benim 20. Haftalarda bebek çok aşağıdaydı bunu karın ultrasonunda görmüştü doktor o zaman sadece uzunluk hakkında daha net bilgi vermek için alttan da bakmıştı ama yaklaşık aynı çıkıyor zaten.

Magosit sabah akşam alabilirsiniz. Rahim ağzı kısalması ya da açılma söz konusu mu? O zaman Adalat verilseymiş iyi olurmuş. Ama sancı dışında herhangi bir sıkıntı yoksa demek ki doktor gerekli görmemiştir.
4 gün hastanede kaldım. Bu süre boyunca 3-4 kez vajinal tuşe yapıldı. Sancılara rağmen açılma, yumuşama yok. Rahim ağzında kısalma yok. 34 mm. Öyle old için taburcu ettiler. Ama tabi bende korkusu kaldı. 😕

4 gün hastanede kaldım. Bu süre boyunca 3-4 kez vajinal tuşe yapıldı. Sancılara rağmen açılma, yumuşama yok. Rahim ağzında kısalma yok. 34 mm. Öyle old için taburcu ettiler. Ama tabi bende korkusu kaldı. 😕
Bir sıkıntı olsaydı vajinal tuşede mutlaka çıkardı. Bir şey yokmuş madem içiniz rahat olsun. Bana da 2 kez vajinal tuşe yapıldı o zaman 2 cm açıklık ve poş (amniyotik su kesesi) kabarması var demişti ebeler. Doğum atağı belirtileri olduğu için hastanede Nidicart yüklemesi yapıldı, evde de 2 hafta boyunca Adalat kullandım. Şimdi yine açılmam ve kısalmam mevcut ama 36 haftayı doldurduğumuz için artık doğum olursa da sorun olmayacağından dolayı ilaçları kesti doktor. Siz magnezyum alın o yeterli ve iyi gelecektir size. İnşaallah 2-3 hafta sabredin, 36yı tamamlayınca rahata ereceksiniz.

Bir de bence bol bol dinlenmeye bakın kendinizi yoracak şeylerden sakının derim.

Kızlar bendr 35. Haftadayım ilişkiye giriyor musunuz? Doktorum bir şey demedi bana

Bişey sorabilirmiyim bugün ayakta ve yürür pozisyonda bebek hareketlendi yani karnımın sağ tarafına doğru yaslanır gibi hareketlendi ve vajina girişimde yanma gibi bir his oldu yani bebek hareket ettiğinde yanma hissi oldu bir kaç defa tekrarladı markete gidiyordum durdum dinlendim tanıdık bir yere girip oturdum eşimi bekledim geçti şuan yok hareket ediyor yine ama yanma yok acaba bu ne olabilir
Haftası ilerledikçe ağrılar çeşitleniyor. Her çeşit ağrı yaşayabilirsiniz. Bazıları büyüme ağrısı, bazen bebeğin organlara baskısı -buna vajina ve mesane ve diğer organlar dahil, bazen gaz ve idrar olunca daha farklı Bi ağrı yapabiliyor vs vs. Daha farklı ağrı ve kasılmalarla tanışacaksınız, gördüğüm kadarıyla daha haftanız erken.
Ama tuvaletinin yaparken vs yanma yaşarsanız enfeksiyon için kontrol ettirebilirsiniz

Regl ağrısına benzer ama şiddetli olur hafif olmaz. İlk ağrı gelir gelmez hemen doğum olmaz. Doğum ağrılarının ilk başından doğum olan süreye kadar ilk doğumda özellikle nerdeyse en az 10 saat süren bir süreçtir. Hatta daha bile fazla sürebilir, 1 günü hatta 2 günü bile bulabilir. Çünkü ilk başta çok uzun aralıklarla başlar. Mesela bir tane gelir, yarım dk sürer sonra biter, bir daha gelmez gibi sanarsın 1 saat sonra yine aynısı olur. Böyle böyle saatler geçer, sonra 45 dk da bir gelmeye başlar böyle böyle yine geçer, zamanla aralıklar kısalır. Ama ilk 1 saat aralıkla gelen doğum ağrısında hemen hastaneye gitmen lazım gibi bir şey olduğunu düşünmüyorum, o zaten bebeğe zarar veren bir durum değil bence. Doktorlar Nst ye bağladıklarında 20 dk içinde sancıya denk gelmeyip tespit bile edilmeyebilir diye düşünüyorum. Doktoruna bence detaylı bir şekilde sor, kaç dk da bir sancı olursa hastaneye geleyim diye. İlk sancı olur olmaz gel demek bana mantıksız bir cevap geldi.
Merhaba teşekkür ederim . Gece refl sancısı gibi ağrım oldu. Sonra uyudum gecenuyurken de sanki 1-2 kez oldu . Ama bahsettiğiniz gbi şiddetli değildi yani. Şimdi uyandım bi şey yok. Doğum sancısı opsa şimdiye kadar anlardım di mi😂 ya doktorun hemen gel deme sebebi bebeğin boynunda kordon var normal doğum için riskliymiş bu sebeple normal doğum başlamadan hastanede olmamı istedi. Yarın kontrolüm var daha detaylı soracağım. 🙏🏻😞

Bir sıkıntı olsaydı vajinal tuşede mutlaka çıkardı. Bir şey yokmuş madem içiniz rahat olsun. Bana da 2 kez vajinal tuşe yapıldı o zaman 2 cm açıklık ve poş (amniyotik su kesesi) kabarması var demişti ebeler. Doğum atağı belirtileri olduğu için hastanede Nidicart yüklemesi yapıldı, evde de 2 hafta boyunca Adalat kullandım. Şimdi yine açılmam ve kısalmam mevcut ama 36 haftayı doldurduğumuz için artık doğum olursa da sorun olmayacağından dolayı ilaçları kesti doktor. Siz magnezyum alın o yeterli ve iyi gelecektir size. İnşaallah 2-3 hafta sabredin, 36yı tamamlayınca rahata ereceksiniz.
İns. İns 🤲🏼
cevaplarınız için özellikle teşekkür ederim. 🌺
Hepimiz bu bebekleri sağlıkla, kolaylıkla ve vaktinde kucağımıza alalım 🤲🏼

Merhaba teşekkür ederim . Gece refl sancısı gibi ağrım oldu. Sonra uyudum gecenuyurken de sanki 1-2 kez oldu . Ama bahsettiğiniz gbi şiddetli değildi yani. Şimdi uyandım bi şey yok. Doğum sancısı opsa şimdiye kadar anlardım di mi😂 ya doktorun hemen gel deme sebebi bebeğin boynunda kordon var normal doğum için riskliymiş bu sebeple normal doğum başlamadan hastanede olmamı istedi. Yarın kontrolüm var daha detaylı soracağım. 🙏🏻😞
Yok yok doğum sancısı değildir. Kordon dolanması o kadar aşırı riskli bir durum değil ki, genelde kordon arada dolanır açılır bebeklerin boynuna. Normal doğum videolarında bile denk gelmiştim doktorlar tur tur açıyor bebeklerin boynundan kordonu. Bir şey olmaz Allahın izniyle, dua edelim.

Günaydın canlar ben bi doğurup geliyorum 🌸🌸

Eklentiler

• Snapchat-149160027.webp
    Snapchat-149160027.webp
    42,5 KB · Görüntüleme: 57
Benim 20. Haftalarda bebek çok aşağıdaydı bunu karın ultrasonunda görmüştü doktor o zaman sadece uzunluk hakkında daha net bilgi vermek için alttan da bakmıştı ama yaklaşık aynı çıkıyor zaten.
Herhalde artık doğsa da sorun olarak görmediği için uzunluk bakmadı diye düşünüyorum. 🤷🏼‍♀️

Kızlar bendr 35. Haftadayım ilişkiye giriyor musunuz? Doktorum bir şey demedi bana
Riskli bir durumunuz yoksa yasak değil aslında ama madem prematürelik bitimine çok yaklaşmışsınız nolur nolmaz tehlikeye atmamak adına tedbiren 36 hafta dolana kadar uzak durun bence. Sonra zaten doğum başlasa bile sorun olmaz. Hatta son haftalarda doktorlar tavsiye ediyor vajinal doğumu başlatıcı etkisi var diye.

Yok yok doğum sancısı değildir. Kordon dolanması o kadar aşırı riskli bir durum değil ki, genelde kordon arada dolanır açılır bebeklerin boynuna. Normal doğum videolarında bile denk gelmiştim doktorlar tur tur açıyor bebeklerin boynundan kordonu. Bir şey olmaz Allahın izniyle, dua edelim.
İnşallah🙏🏻🙏🏻

Bnm doktorum baştan beri hiç yasaklamadı son haftalar içinde biley demedi riskliyse soyler dedi normal hamilelikten önceki hayatımıza devam ediyoruz sadece şuan artık ağırlaştıpım için sık sık olmuyır o kadr ama vajinal doğuma etkisi oldupundan öneriyorlar

Back
X